Moja historia sprzed kilku dni.
Miałem na koncie ponad 600zł i puszczone kilka zakładów, które miały się wydarzyć na kwotę kilkuset złotych.
Rano sprawdzam konto i okazuje się, że ktoś w nocy grał z mojego konta w pokera, szybkie turnieje (wg. mnie po prostu na konto tego co to robił były przegrane)
Kilka rozgrywek w kilka minut na kwotę prawie 600zł.
Pisze rano po 10 do supportu, że taka sytuacja miała miejsce i sugeruję sprawcę, że to prawdopodobnie ten na rzecz, którego przegrałem i zmieniam w tym czasie już hasło do konta.
Odpisują mi za kilka godzin, żebym zmienił hasło, bo widzą już od jakiegoś czasu dziwne ruchy na moim koncie (nic mi o tym wcześniej nie napisali), skąd ktoś miał moje hasło nie wiem, nie jest to możliwe, żeby mógł wykraść ode mnie.
Kilka godzin później piszą do mnie,
"Zawiesiliśmy Twoje konto z uwagi na grę w zmowie w pokerze oraz umyślne przegrywanie. Narusza to podpisane przez Ciebie podczas otwierania konta warunki i postanowienia. Jeśli chcesz ponownie otworzyć konto, prześlij wyjaśnienie swojej aktywności na adres e-mail"
Piszę do nich, że to im wcześniej sugerowałem i bez sensu, że miałbym przegrywać na czyjąś korzyść własne pieniądze.
Odpisali, zapewne znając naszą sytuację prawną bo odpisał ktoś kto używa polskiego imienia
"Dziękuję za kontakt z
Unibet!
Uprzejmie informuję, że zablokowanie konta gracza ma na celu ewentualne zabezpieczenie Pana przed niepowołanym do niego dostępem - twierdził Pan, że ktoś trzeci zalogował się na nie i wykorzystał część środków do gry. Naturalnym w tej sytuacji jest, że chcemy uchronić naszych graczy przed kolejną stratą pieniędzy. Wyjaśnienie takiej sytuacji nie ma również wymiaru tylko w
Unibet, ale takie zajście bardzo proszę, aby zgłosił Pan na Poilcję i po otrzymaniu protokołu takiej czynności przesłał go do nas, co umożliwi nam wszczęcie oficjalnego dochodzenia. Podczas tego procesu konto gracza pozostanie przez cały czas zamknięte. Czekamy na informację zwrotną
Pozdrawiam,
Maciej
Biuro Obsługi Klienta
Unibet"
Niezły numery robią.
Proszę uważajcie na tego buka
Dodam, że mam u nich zweryfikowane konto od iluś lat i nigdy nie było problemów.