>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UK Championship 01-09.12.2012

Status
Zamknięty.
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Zapraszam do dyskusji ! ????

Pinches - Un-nooh 1 @ 1,87 - 1/10

Zaczynamy kwalifikacje UK Championship, na pierwszy ogień w tym turnieju biorę zwycięstwo Pinchesa, który może nie błyszczy formą, ale posiada te chociażby minimalne umiejętności i predyscpozycje by pokonać Tajlandczyka. Na dodatek gra przed własną publicznością, co na pewno mu pomoże. Zagra dziś z mi bliżej nieznanym Un-nnohem, który prezentował się na przestrzeni ostatnich 2-3 miesięcy lepiej niż Anglik, ale w pierwszej rundzie kwalifikacji mocno męczył się ze swoim rodakiem Suwannatawem, który gra beznadziejnie można powiedzieć. Wygrał 6:5, ale jeśli dziś powtórzy taką grę jak wczoraj nie ma szans z Anglikiem.

Wattana - O&#39;Neill 2 @ 2,53 - 1/10

Kolejny typ na dziś to także typ na gospodarza, w znacznej częsci w UK Championship wygrywają gospodarze i sądzę, że w tym meczu się to powtórzy. Faworytem jest Tajwańczyk w tym roku ma na rozkładzie chociażby Murphy&#39;ego, ale ostatnimi czasy gra w kratkę i tutaj upatruję szanse Anglika. O&#39;Neill ma za sobą już jeden mecz, rozegrał się trochę wygrywając 6:2 z Williamsem. Dziś rywal mocneijszy, ale jeśli zagra na pełnej koncentracji powinien spokojnie powalczyć, a po takim krsie opłaca się to zagrać. Chłopak zagrał 10 dni temu z Higginsem, dało mu to na pewno wiele, ugrał nawet frejma. Mam nadzieję, że dziś skutecznie powalczy z Tajwańczykiem i pokaże kto rządzi w Anglii. ????

ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
Nie będę się rozpisywał, ale skoro kolega zaprasza do dyskusji to się do niej włączę ????
Właściwie zgoda z przedmówcą w kwestii oceny zawodników, miałem podobne odczucia podczas wczorajszych meczów. Tak jak Un-nooh gra piach i Pinches powinien ogarnąć tak obawiam się, że pomimo przyzwoitej jak na O`Neilla gry w poprzedniej rundzie może się najzwyczajniej w świecie okazać, że Wattana jest dla niego za mocny.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
tak obawiam się, że pomimo przyzwoitej jak na O`Neilla gry w poprzedniej rundzie może się najzwyczajniej w świecie okazać, że Wattana jest dla niego za mocny.
No na pewno jest w lepszej dyspozycji, ale w kwalifikacjach ciężko o peffki i decyduje dyspozycja dnia, a przy niskiej stawce i takim kursie moim zdaniem warto spróbować.

ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
No na pewno jest w lepszej dyspozycji, ale w kwalifikacjach ciężko o peffki i decyduje dyspozycja dnia, a przy niskiej stawce i takim kursie moim zdaniem warto spróbować.
Też uważam, że jest to ciekawa opcja i po takim kursie, ale jednak różnica w teorii między tymi zawodnikami jest dość spora i stąd wynikają moje ewentualne obawy o powodzenie tego typu ????
Wattana męczył, męczył i wymęczył jednak, a Pinches zagrał gorzej od Filipiaka co jest najgorszą snookerową obelgą jaką znam;]

tmlmrf 193

tmlmrf

Użytkownik
Kwalifikacje do imprez rankingowych jak słusznie zauważyliście nie są proste do obstawiania. Spróbuję dziś jednak swoich sił, gdyż jeden mecz wpadł mi od razu w oko:

Michael White - Craig Steadman 2.35 Unibet⛔

Typ na Anglika wydaje mi się dobrym rozwiązaniem. Steadman w tym sezonie wydaje się, że zrobił krok do przodu, ostatnie wyniki naprawdę przyzwoite. Mam tu na myśli turnieje PTC gdzie z reguły z kelnerami nie przegrywa. Co więcej w ostatnim z nich pokonał nawet Marka Allena 4-1, przegrywając dopiero z Higginsem ale po walce 2-4. W kwalifikacjach do UK wygrał już 2 mecze, 6-3 z Drago oraz 6-4 z M.Dunnem, czyli zawodnikami nie byle jakimi. Jeśli chodzi o jego rywala, Michaela White&#39;a to też jest to gracz który może w każdej chwili może odpalić. Młody Walijczyk (rocznik 91) to na pewno wielki talent, gra bardzo odważnie i ofensywnie. Tyle tylko że nie może cały czas przeskoczyć pewnego poziomu, po dobrym turnieju zdarzają mu się często wpadki. W tym sezonie wielkich wyników nie osiągnął, przed tygodniem w Bułgarii szybko odprawił go Aditya Mehta. Tutaj gra swój pierwszy mecz i jak dla mnie wcale nie jest jakimś wyraźnym faworytem. Uważam wręcz, że nieco większe szanse ma bardziej doświadczony Anglik dlatego taki kurs za delikatną stawkę można śmiało pobrać.

ED: Miałeś Waclaw rację co do Steadmana, męczarnie z Dunnem nie były przypadkowe. Gość dostał wiele szans, z których wyciągał 10-20 punktów.

ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
Co do meczu opisanego przez kolegę wyżej dodam tylko, że w bet365 na Steadmana jest 2,5.
Nigel Bond - Yu De Lu bet365 1,9✅ nawet James Bond pograł trochę
Nie lubię się rozpisywać na snookerze bo kto się tą dyscypliną interesuje to musi sam umieć wyciągać wnioski. Lekki faworyt buków to Bond z oczywistego powodu czyli wyższego rozstawienia ale nic poza tym. Młoda siła z Azji wdziera się do światowego póki co przedsionka czołówki ale pewnie niedługo zasilą konkretnie pierwszą 20stkę rankingu. Bond ma już swoje lata a Stevem Davisem nie jest i średnio mi się widzi jego gra. Myślę, że Yu spokojnie ogarnie.

waclaw-65884 360

waclaw-65884

Użytkownik
Kwalifikacje do imprez rankingowych jak słusznie zauważyliście nie są proste do obstawiania. Spróbuję dziś jednak swoich sił, gdyż jeden mecz wpadł mi od razu w oko:
Michael White - Craig Steadman 2.35 Unibet

Typ na Anglika wydaje mi się dobrym rozwiązaniem. Steadman w tym sezonie wydaje się, że zrobił krok do przodu, ostatnie wyniki naprawdę przyzwoite. Mam tu na myśli turnieje PTC gdzie z reguły z kelnerami nie przegrywa. Co więcej w ostatnim z nich pokonał nawet Marka Allena 4-1, przegrywając dopiero z Higginsem ale po walce 2-4. W kwalifikacjach do UK wygrał już 2 mecze, 6-3 z Drago oraz 6-4 z M.Dunnem, czyli zawodnikami nie byle jakimi. Jeśli chodzi o jego rywala, Michaela White&#39;a to też jest to gracz który może w każdej chwili może odpalić. Młody Walijczyk (rocznik 91) to na pewno wielki talent, gra bardzo odważnie i ofensywnie. Tyle tylko że nie może cały czas przeskoczyć pewnego poziomu, po dobrym turnieju zdarzają mu się często wpadki. W tym sezonie wielkich wyników nie osiągnął, przed tygodniem w Bułgarii szybko odprawił go Aditya Mehta. Tutaj gra swój pierwszy mecz i jak dla mnie wcale nie jest jakimś wyraźnym faworytem. Uważam wręcz, że nieco większe szanse ma bardziej doświadczony Anglik dlatego taki kurs za delikatną stawkę można śmiało pobrać.
nie neguję typu ale co do argumentów, to odwołanie się do meczu z Dunnem to kiepski pomysł ... Dunn nie wygrał meczu od 7-8 miesięcy a wczoraj prowadził już 4-2. Miałem wczoraj zagranego Steadmana bo uważałem , że wczoraj powinien wygrać mega lekko a męczył się . Wiele podejść po 6-10 punktów. 3-4 frejmy kończyły się tragicznie niskimi wynikami. Ma potencjał ale za dużo trafia mu się słabych podejść.
White jak się skupi i zależy mu to nieźle potrafi pograć. Szanse wejścia typu są tylko dla obstawiających info , że meczem wczorajszym totalnie niema co się sugerować .

waclaw-65884 360

waclaw-65884

Użytkownik
Co do dzisiejszych meczy :
GOULD - Wollaston typ 1 ✅
Wolla wczoraj wymęczył spotkanie z Wattanna . Poziom tego spotkania był bardzo niski. Jeden break 103 a w pozostałych 10 frejmach tylko raz Wattana przekroczył w breaku 50 punktów !! W 9 frejmach podchodzili i wbijali po 10-20 a czasami 30 punktów. Gould to dla mnie wyższa półka już. Kwale do jednego z większych turów i tutaj Gould nie powinien zrobić maniany.
Gilbert - O&#39;Brien typ 1 ⛔
Tutaj widzę większe szanse dla Gilberta. Wczoraj wygrał swój mecz przegrywając już 1-3 więc pocisnął potem 5 z rzędu. Widać, że musiał trochę wejść w kwale i mecz. Jednak styl już całkiem inny. Dwa breaki 124 i 127 do tego wygrywający 85. Pozostałe 3 zostały wywalczone ale widać, że forma do wbijania większych breaków jest.
Fergal wielkiej formy nie ma w tym roku. Jedno PTC jakoś lepiej mu wyszło a tak to porażki w 1 lub 2 rundzie imprez.
Edit : no jak narazie gilbert tragicznie słabo ... podejścia po 10-15 punktów i Fergal zbiera frejmy. Sam też cudnie nie gra bo wielkich breaków nie robi ale 3-0 już ma, gilbert sam mecz przegrywa bo co chwile wbija po 3-4 bile i koniec

waclaw-65884 360

waclaw-65884

Użytkownik
Gould wygrał dosyć pewnie. Początek był jeszcze równy ale potem ładnie odjechał .
Na wieczór próbuję jeszcze jedną parę :
Ford - De Lu typ 1 ✅
Ford ma całkiem dobry okres ostatnio gry. De Lu wymęczył ostatni mecz z Bondem prowadząc najpierw 4-1 a potem zaczęły się schody. Ogólnie mecz widać że niezbyt dobry poziom prezentował bo bardzo małe breaki, wiele podejść w każdym frejmie. Lu oczywiście może zaskoczyć , po drugie nie jestem jakiś fanem talentu Forda ale w tym meczu idę w jego stronę.
Edit :
Poszło bez problemu. 2/3 dzisiaj trafione więc mam nadzieję , że ktoś skorzystał dzisiaj.

Otrzymane punkty reputacji: +6
phillips 1,5K

phillips

Użytkownik
Wenbo - Higginson @ 2,24 marathonbet

H2H z ostatnich meczów dla Chińczyka, 3 kolejne zwycięstwa w meczach na krótkim dystansie. Potencjał graczy zbliżony, myślę, że spore value.

Otrzymane punkty reputacji: +10
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Higginson - Wenbo 2 @ 2,20 | Bet365

Faworytem według bukmacherów w tym meczu jest Higginson, pewnie dlatego,że Anglik i może patrzą na jego wygrane, ale wygrywał mecze z przeciwnikami nieco niższej półki nić Wenbo. Chińczyk natomiast w tym miesiącu ma na rozkładzie Murhy&#39;ego i Doherty&#39;ego, a samym Higginsem przegrał tylko 2:4. Moim zdaniem właśnie Cińczyk wygra ten mecz, kurs przyzwoity do grania, na dodatek H2H zdecydowanie dla Wenbo. Na 6 meczów Chińczyk wygrał 4 ostatnie, co pokazuje, że zrobił znaczny postęp. Moim zdaniem warto i polecam ! ????

waclaw-65884 360

waclaw-65884

Użytkownik
Dzisiaj startuje turniej główny . Na początek zaczynam bardzo bezpiecznie. Kusi trochę Wenbo ale Hawkins ostatnio nieźle się prezentuje i szanse po równo oceniam. Ja na 1 dzień daję tylko jeden typ który dorzucę sobie do biathlonu więc daję :
Maguire - O&#39;Brien typ 1 ✅ ( 1,28 Bwin )
Maguire zdecydowany faworyt bez dwóch zdań. Maguire dobrze prezentuje się co roku w UK, przegrywa tak naprawdę tylko z późniejszymi wygranymi tego turnieju. 2011 i 2010 odpada w 3 rundzie z Trumpem i Higginsem,2009 i 2008 pólfinały z Dinigiem i Murphy i potem każdy z nich wygrywa turniej. 2007 zalicza finał a 2004 wygrywa UK. Wiadomo, nie ma co sięgać do 2004 czy 2007 ale regularność pokazuje, że Maguire lubi ten turniej. Nie jestem natomiast jakimś fanem Fergala. Dla mnie różnica klas między tymi zawodnikami znacząca tym bardziej, że Fergal ostatnio przegrywa z niżej notowanymi przeciwnikami.
Edit : Bez żadnych problemów siadło.

grycu 1,9K

grycu

Użytkownik
@ Stephen Maguire(-2.5) 1.85 Tobet ✅
Zgadzam się z typem powyżej i również widzę zwycięstwo Szkota. Ja bym nawet zagrał odważniej i postawił na Furiata z hc. Analizy myślę nie ma co powtarzać. Różnica klasy, do tego UK, które jest traktowane przez czołówkę bardzo poważnie. Nie wydaje mi się by O&#39;Brien urwał Maguire&#39;owi aż 4 frejmy. Wynik 6-3 lub 6-2 jest najbardzie prawdopodobny.

Hawkins - @ Wenbo +1.5 1.82 Tobet ⛔
Wenbo ostatnio dobre mecze w kwalifikacjach i PTC. W ostatnim meczu kwalifikacyjnym do UK pokonał solidnego Higginsona 6-0. Forma więc jest dobra. Z drugiej strony Hawkins, który wygrał w tym roku AO i jest solidnym graczem. Ostatnio jednak Barry jakby mniej widoczny i ta świetna forma z początku trochę ulatuje (coś a&#39;la Bingham sprzed roku). Widzę tutaj dość zacięty mecz. Może nawet zakończony w ostatniej partii dlatego hc +1.5 na Chińczyka wydaje się dla mnie dość dobrym rozwiązaniem.

warzyn 162,8K

warzyn

Użytkownik
mała aktywność w tym dziale , a szkoda
kilka słów na temat jutrzejszego meczu Neila Robertsona
Neil wygląda solidnie w ostatnim okresie i gra regularnie, prezentując dobry poziom
win w turnieju PTC Gdynia
1/4 w turnieju PTC w Antwerpii
1/2 w turnieju PTC w Bułgarii
jutro spotkanie w UK Champs z T.Fordem
Mam nadzieje, że Neil nie odpadnie już w pierwszej rundzie
ma ktoś jakieś info na temat Forda, które pozwolą oszacować ewentualnie jego możliwości
do tej pary 2 bezpośrednie pojedynki wygrane przez Australijczyka
kursy dosyć ciekawe
ROBERTSON
1.3 SPORTINGBET

grycu 1,9K

grycu

Użytkownik
Ford to typowy średniak. Dobry na kwalifikacje, słaby na turnieje główne. Od czasu do czasu uda mu się przejść 1 rundę, ale to raczej gdy trafi na kogoś z dolnych rejonów najlepszej 16. Robertson tak jak napisałeś jest w dosyć dobrej formie + umiejętności przynajmniej o klasę wyżej. Widzę tutaj pewne zwycięstwo Australijczyka.

@ Robertson(-2.5) - Ford 1.85 Tobet ✅

warzyn 162,8K

warzyn

Użytkownik
Ford to typowy średniak. Dobry na kwalifikacje, słaby na turnieje główne. Od czasu do czasu uda mu się przejść 1 rundę, ale to raczej gdy trafi na kogoś z dolnych rejonów najlepszej 16. Robertson tak jak napisałeś jest w dosyć dobrej formie + umiejętności przynajmniej o klasę wyżej. Widzę tutaj pewne zwycięstwo Australijczyka.

@ Robertson(-2.5) - Ford 1.85 Tobet
Ford w turniejach PTC chyba w Belgii dotarł do 1/4, no nic nie bedę już szukał w statystykach bo osobiście już zagrałem Neila....
druga sprawa Trump, w finale w Bułgarii 4:0 z Higginsem mówi samo za siebie, chłopak będzie się liczył do końca,,, i potwierdza to już w pierwszym spotkaniu w UK z Joycem, jest w formie i myślę, że warto w niego inwestować, co do Higginsa nie widziałem jego wczorajszego meczu i nie wiem co tam John zaprezentował z Holtem;,,, jak mówię po finale w Bułgarii pozostawił mały niesmaka bo grał wyjątkowo słabo.. może dobrym pomysłem będzie granie hc na solidnych rywali Higginsa

grycu 1,9K

grycu

Użytkownik
Ford w turniejach PTC chyba w Belgii dotarł do 1/4, no nic nie bedę już szukał w statystykach bo osobiście już zagrałem Neila....
Oczywiście chodziło mi o ważne, duże turnieje z normalną drabinką kwalifikacyjną. PTC to trochę inna bajka i wielu zawodników z czołówki traktuje je wybitnie treningowo i nie można się nimi do końca sugerować.

Otrzymane punkty reputacji: +4
ozborn86 2K

ozborn86

Użytkownik
Stało się to, że się psychicznie rozłożył. Ryzykował trudne wbicia i przestał je trafiać więc Joice w stylu Ebdona sobie punktował po łatwych startach. Swoją drogą kto postawił przed turniejem na Trumpa licząc na jakąś kontrę za parę rund musi przeżywać ciężkie chwile.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom