>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UFC Fight Night 28: 4.09

Status
Zamknięty.
napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
zależy, jeśli liczyć sprowadzenia, Souza nic nie wybronił, Arantes sprowadzał go jak chciał, jeśli liczyć stójkę, tam Souza dominował. Ja bym dał remis, 1 runda remis, 2 Souza 3 Arantes, ale niestety to są uroki walk w Brazylii. Coś czuje wałki dzisiaj, oby Piotrek skończył to przed czasem, bo widać że sędziowie chcą być pierwszoplanowymi postaciami. Kto ma możliwość obstawiania live niech śledzi walkę Ruska, coś dziwnie wątpię w te jego magiczne możliwości, chociaż jeśli takowe ma, namiesza w UFC.

to-ten-cham 286

to-ten-cham

Użytkownik
WAŁEK. Tych celnych ciosów Souza nie miał o wiele więcej, za to prawie 5min Arantes miał pozycje i 3 obalenia, a Souza nic po za ciosami w stójce.

kuba77 114

kuba77

Użytkownik
Vinicius to jakaś pomyłka... należał się ten gong za całą walkę, zero inicjatywy. A Bagautinov tego salta z radości nie ustał? bo kamera nie chwyciła całości, a coś było takiego słychać ????

Otrzymane punkty reputacji: +8
gredluk 295

gredluk

Użytkownik
Bardzo bardzo mi się rusek podobał, widac ze jest wszechstronny, waleczny. Fajnie radził sobie mimo ogromenej przewagi fizycznej brazylijczyka. Brawo!

capoeirista92 8

capoeirista92

Użytkownik
Vinicius to jakaś pomyłka... należał się ten gong za całą walkę, zero inicjatywy. A Bagautinov tego salta z radości nie ustał? bo kamera nie chwyciła całości, a coś było takiego słychać ????
Ja widziałem tyle, że po zrobieniu salta nie ustał, tylko padł na brzuch ???? próbował wylądować na nogach, ale ciut nie wyszło xD

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik

jak mówiłem, niestety poziom TUFa i poziom UFC to zupełnie inna liga. To też dla przypomnienia dla tych którzy uważają że ludzie z KSW mogliby namieszać w UFC. Bycie gwiazdą poza UFC nie gwarantuje bycia nawet przeciętniakiem w tejże federacji.

Otrzymane punkty reputacji: +4
napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik

Szacunek! Powiem tak, znając Dane White&#39;a i to co pisał po walce na Twitterze, Piotrek ma zapewnioną przyszłość w tej federacji. Dopiero 2 przypadek w historii gdy ktoś poddaje Brazylijczyka w Brazylii. Przyznam że nie dowierzałem, ale bije się w pierś i wielkie brawa dla Piotrka

kuba77 114

kuba77

Użytkownik
Płetwal @3.50 dziękuje bardzo ???? miałem iść spać po tej walce, ale po takiej dawce emocji nie da rady. Wielki szacun za otrząśnięcie się z nawałnicy Trinaldo w 1 rundzie, nie wyglądało to dobrze, ale jakże pięknie się zakończyło ????

D 85

dominiknd

Użytkownik
zajebista sprawa, wstrzymywalem sie od prognozowanie werdyktow w tej walce i teraz tylko pozostaje sie cieszyc ze najgorsze piotrek ma za soba, bo 1 runda to byl dramat mimo jego silnej psychiki

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
podsumowując, główni faworyci wygrali ale po niskich kursach, jedyna niespodzianka tak naprawdę w postaci Polaka, mimo ciężkiej początku udało się. 2 wałki jak dla mnie, sędziowie wypaczyli wynik w 2 walkach. Póki co zostaje cieszyć się z wygranej Polaka i czekać na kolejne UFC, oraz najbanalniejszą z gal do obstawiania czyli KSW

szef10 216

szef10

Użytkownik
Płetwal przez kimure super wiadomość w czwartkowy poranek, macie może panowie jakiś link z tą walką oraz trzema ostatnimi, bo w nocy mi się przysneło.
Między innymi wygrana Płetwala pokazuje, że MMA w Polsce stoi już na naprawde wysokim poziomie i nic dziwnego, że w 2014 UFC zawita w Polsce ????

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
WYNIKI

Walka wieczoru:

205 lbs: Glover Teixeira pok. Ryana Badera przez TKO (uderzenia), runda 1., 2:55

Główna karta:

185 lbs: Ronaldo Souza pok. Yushina Okamiego przez TKO (uderzenia), runda 1., 2:47
125 lbs: Joseph Benavidez pok. Jussiera da Silvę przez TKO (kolano na korpus + uderzenia, runda 1., 3:07
155 lbs: Piotr Hallmann pok. Francisco Trinaldo przez poddanie (kimura), runda 2., 3:50
185 lbs: Rafael Natal pok. Tora Troenga przez jednogłośną decyzję (2x 30-27, 29-28)
125 lbs: Ali Bagautinov pok. Marcosa Viniciusa przez TKO (prawy prosty + uderzenia), runda 3., 3:28

Preliminacje w Fox Sports 1:

145 lbs: Edimilson Souza pok. Felipego Arantesa przez niejednogłośną decyzję (2x 29-28, 28-29)
135 lbs: Lucas Martins pok. Ramiro Hernandeza przez poddanie (duszenie zza pleców), runda 1., 1:10
170 lbs: Elias Silverio pok. Joao Zeferino przez jednogłośną decyzję (2x 30-27, 29-28)
170 lbs: Ivan Jorge pok. Keitha Wisniewskiego przez jednogłośną decyzję (30-27, 2 x 29-28)

Pozostałe:

170 lbs: Sean Spencer pok. Yuriego Villeforta przez niejednogłośną decyzję (30-27, 28-29, 29-28)

--------------------------------------------------------------------------
Teixeira miał łatwo odprawić Badera ale starcie, pomimo, że krótkie - nie było jednostronne. Brazylijczyk dawał się trafiac w stójce. Można to było zrozumieć jeszcze w poprzedniej walce z Te Huną, który jest utalentowanym bokserem ale z przecietnym stójkowiczem jakim jest Bader być w takich opałach ?!

Jacare pokazał, że jest potworem. Mega silnym, mega szybkim, mega pewnym siebie zawodnikiem. I to na tle relatywnie mocnego Okamiego. To jest prime time Souzy, dawajcie mu title shota.

Wielki come back Hallmana. Przewidywałem, ze decydująca bedzie pierwsza runda, ktorą Polak będzie musiał przetrwać. Brazylijczyk podszedł do walki na pewniaka, chciał skończyc Piotrka szybko i się spompował.
Wilekie gratulacje dla Płetwala za twardosc, silną psychikę oraz ...skromnosć.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Panowie podacie bosuy za ta gale? Myslalem, ze Piotek ma szanse na poddanie wieczoru, ale nie mam informacji na ten temat.

K 326

kurekq

Użytkownik
Souza - Belfort o title shota.
Okami - Rockhold.
To byłyby fajne zestawienia na przyszłość w tej wadze. Moim zdaniem Souza to przyszły mistrz świata.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom