>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

UFC 182: Jones vs. Cormier - 3 stycznia

Status
Zamknięty.
Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik

Main Event
205 lbs.: UFC Light Heavyweight Champion Jon Jones vs. Daniel Cormier
UFC 182 PPV Main Card+ 4 w nocy
155 lbs.: Donald Cerrone vs. Myles Jury
185 lbs.: Nate Marquardt vs. Brad Tavares
125 lbs.: Louis Gaudinot vs. Kyoji Horiguchi
170 lbs.: Hector Lombard vs. Josh Burkman
UFC 182 FOX Sports 1 Prelims +2 w nocy
155 lbs.: Danny Castillo vs. Paul Felder
135 lbs.: Marcus Brimage vs. Cody Garbrandt
265 lbs.: Shawn Jordan vs. Jared Cannonier
155 lbs.: Evan Dunham vs. Rodrigo Damm
UFC 182 Fight Pass Prelims +1 w nocy
170 lbs.: Omari Akhmedov vs. Mats Nilsson
135 lbs.: Alexis Dufresne vs. Marion Reneau

https://www.youtube.com/watch?v=-TxN2C-sj7g#t=15
Champion Jon Jones - 1.61 - 10/10 - Pinnacle

To będzie jednostronne obijanie . Zapasy się wykluczają a nawet to i tak dla mnie Jons ma lepsze . W stójce do jednej bramki . Repertuar ciosów , kopnięcia , kickboxing , niekonwencjonalne zagrania tricki , brutalne łokcie i kolana . W tych aspektach Jons deklasuje Cormiera .

Istotna rzecz to przewaga w warunkach fizycznych . W zasięgu to będzie aż 31 cm przewagi to wystarczy sam lewy prosty Jonsa i walka sama się wygrywa ( Jons to nie patałach co Bigfot )

Jons pokonał już wszystkich najlepszych i tak będzie do końca jego panowania . Mistrz jet tylko jeden , więcej na temat tej walki nie ma sensu pisać . Powtórka z walki Jons vs Evans tak to widzę .

W innych walkach mój człowiek Judoka Hector Lombard powinien we wszystkim czy to parter czy stójka zdeklasować rywala który to obecnie gra po prostu w innej lidze . Easy win

Otrzymane punkty reputacji: +59
karciarz 26,3K

karciarz

Forum VIP
Daniel Cormier (USA) - Jon Jones (USA)
1 2 - Kto wygra?
Typ: Jon Jones (USA)
1.57

Nie oszukujmy się, ale kurs na JJ trzeba brać. Sprzedawajcie samochody, domy, wszystko co ma jakąś wartość i stawiajcie zarobione pieniądze na MISTRZA!!!!

Mistrz jest tylko jeden. Nikt mu nie może zagrozić i odebrać pasa. Nie ma płaszczyzny, w której Cormier jest lepszy od swojego najbliższego przeciwnika.

Warunki fizyczne są spore, co z łatwością wykorzysta JJ. Na papierze wygląda to na masakrację.

Nie ujmuję umiejętności Danielowi, bo jest dobry w tym co robi, ale Jon to geniusz, który posiada dar.

Na jakieś obalenia ze strony DC nie liczę, bo zasięg JJ mu na to nie pozwoli.
Jestem jeszcze ciekaw, jak egzamin zda kolana Daniela, z którym miał problem.

Jaram się tą walką!:cool:

Kyoji Horiguchi (JPN) - Louis Gaudinot (USA)
Typ: 1
1.20
Unibet

Mody Samuraj pukający do TOP 10 kontra mało znaczący Amerykanin.
Japończyk to bardzo dobry striker, dynamiczny. Jak na kategorię muszą posiada mocny cios. Bardzo dobry w płaszczyźnie kickbokserskiej.
Louis wraca po kontuzji. Swoje ważniejsze walki przegrywał. Nie posiada tytanowej szczęki, co przy ciosach Japońca może okazać się dla niego katastrofalne. Można nawet pograć, że walka zakończy się przez TKO/KO dla Samuraja.
Louis to jeździec bez głowy, łatwo się podpala co powinien wykorzystać Kyoji, bo przeciwnika trudnego nie dostał.

Hector Lombard (CUB) - Josh Burkman (USA)
1.18
Unibet

Lombard to dzik jakich mało. W półdystansie może zabić każdego. Cechują go ciężkie ręce oraz dynamika. Poprawił się pod względem kondycyjnym.
Rozszarpie swojego przeciwnika w każdej płaszczyźnie.
Josh to same porażki, a jego walka miała miejsce w 2008 roku. Od tamtego czasu pewnie sporo się zmieniło.
Łatwy win dla Hectora.

Donald Cerrone (USA) - Myles Jury (USA)
1.45
Unibet

Na temat tej walki zostało wszystko opisane.

Otrzymane punkty reputacji: +32
marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Poczekam na kursy ale najpewniej pogram Donalda Cerrone. Cowboy jest jednym z moich ulubionych zawodników nie tylko ze względu na swój specyficzny sposób bycia, ale i efektywności i spokoju w oktagonie. Zmierzy się z Mylesem &quot;Fury&quot; Jurym, jednym z największych prospektów dywizji. Jury dysponuje nieskazitelnym rekordem, no ale z kim walczył? Nijem, Sanchez, Gomi? Cerrone to co najmniej dwie półki wyżej od dotychczasowych rywali, sam skomentował to w ten sposób:
Nawet nie wiem, z kim on walczył. Nie mam pojęcia. Nie śledzę żadnych informacji o tym dzieciaku. Nic o nim nie wiem. Wiem, że bił się z Diegiem Sanchezem. Jeśli to pokazuje, na jakim etapie kariery jest teraz – w porządku. Jeśli jesteś w stanie wskazać jeszcze jakieś duże nazwiska, które ma na rozkładzie, albo toczył z nimi wojny, z przyjemnością wysłucham.
Kowboj jak przegrywał to z najlepszymi - przegrał 4 razy z mistrzami (2x Benson, Pettis i Varmer) oraz czołowymi pretendentami (dos Anjos i Diaz). Jury jeszcze nieopierzony, moim zdaniem nie poradzi sobie z Cerrone. To jest taka walka jak ostatnio Machida z Dollowayem - jeżeli Jury wygra to będzie to duży krok w przód w jego karierze, natomiast dla Cerrone powinna to być formalność jeżeli chce znów walczyć o pas. Lekka jest przesycona contenderami (co akurat jest bardzo dobrą sprawą dla fanów!) i każda przegrana z niżej notowanym rywalem jakim niewątpliwie jest Jury oddala go od walki o pas. Zobaczymy jakie będą kursy, podejrzewam że koło 1.3 powinno być spokojnie.
Donald Cerrone
1.45

Otrzymane punkty reputacji: +4
E 285

embotron

Użytkownik
Uwazam podobnie jak marqselby i jest to moj jedyny kupon na te gale:
Jones + Cerrone + Lombard @ 2,62 Unibet
Jon Jones jeden z moich ulubionych zawodnikow, osobiscie uwazam, ze tylko Gustafsson ma z nim szanse i sprawia mu problemy. Cormier w stojce nie wyglada zle, calkiem konkretny balans i mocne uderzenie. Swoj styl mogl zaprezentowac w walce z Nelsonem ale nie przeciwko komus tak wielkiemu jak Jones/Gustafsson. W stojce prawdopodobnie gra do jednej bramki, moze kilka razy uda mu sie trafic mocniej Jonesa, ale Gustafsson tez trafial ???? Nie uwazam, aby Cormier az tak bardzo zapasniczo dominowal Jonesa, bo to nie Hendo. Kurs ponad 1,5 jak najbardziej do grania, wedlug mnie walka z Gustafssonem byla (i prawdopodobnie bedzie) o wiele trudniejszym sprawdzianem niz Cormier.
Szczerze mowiac nawet nie znam przeciwnika Lombarda, ale tylko i wylacznie po analizie sherdoga nie jest to rywal, ktory powinien zagrozic kubanczykowi. Hector Lombard to maszyna, gdyby kondycja pozwalala na wiecej to bilby sie o TOP. Judo, dynamika i bardzo silne rece nie powinny dac zadnych szans rywalowi. Dodatkowo w ostatniej walce z Shieldsem kubanczyk walczyl z wielka rozwaga, robil swoje, bez zbednej napinki i tracenia mocy, jezeli teraz zawalczy podobnie to bedzie latwa wygrana, chociaz nie sadze, aby ta walka wyszla za 1 runde.
Cerrone to absolutny TOP dywizji, szczegolnie w tej formie jaka ma. Jury naprawde fajny zawodnik z ciekawym stylem walki, ale Cerrone to nie Sanchez, zeby Jury go wypunktowal jak mlodego, ani nie Gomi, zeby dac sie znokautowac. Kowboj ma niesamowity spokoj, robi swoje, nawet bedac w trudnej sytuacji jak chociazby w walce z Eddim Alvarezem, gdzie w 1 rundzie juz myslalem, ze bedzie to szybka przegrana Cerrone. Jezeli chce sie wygrac z Kowbojem to trzeba isc na wojne, albo calkowicie go zdominowac. Nie sadze, aby Jury byl na tyle mocny, zeby zrobic jedno lub drugie. Zawodnik napewno z wielka przyszloscia, ale Cerrone jest aktualnie poza jego zasiegiem.
Tripel napewno warty zagrania, sam pogram go troche grubiej, bo kurs jest fajny jak na prawdopodobienstwo wejscia ????

bazak 603

bazak

Użytkownik
Mam pytanie do znawcow. Warto pograc na wygrana O. Akhmedova z Matsem Nilssonem? Kurs w uni 1,65, a wg tapology 90% do 10% na korzysc Rosjanina.

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
http://forum.bukmacherskie.com/f201/ufc-165-jones-vs-gustafsson-21-09-a-96447.html
Dla przypomnienia jak panowie skreślaliście Gustafssona w walce z Jonesem...
Przecież wielki Jon Jones miał wtedy zdemolować w maks 2 rundy Szweda nad którym zdawało się dominował w każdej płaszczyźnie. Tymczasem pan Alex dał Bonesowi najcięższą walkę w karierze. I to człowiek który zapasy ćwiczył ledwie 3 lata, którego porównywać do gościa który trenuje zapasy od 20 lat, nie wypada. Kursy są akurat w tej walce dobrze ułożone przez buków, nie widzę jakiejś mega okazji. 1,60 na Jonesa to dobre kursiwo, ale nie wiem czemu tak bardzo wyśmiewacie atuty Cormiera. Zdeklasował 15 rywali w drodze do tego starcia. Nie trenuje, ale jest wręcz nauczycielem takich zawodników jak Cain Velasquez czy Khabib Nurmagomedov. Siłowo jest w stanie zdominować Jones&#39;a, tutaj nie chodzi nawet o sprowadzenia, ale o klincz, o wszystko to czym zachwyca właśnie Cain. Zgaduje że taktyka Jonesa będzie polegała na okopywaniu wykrocznej nogi Cormiera, a DC na klinczowaniu. I jedno i drugie może okazać się sukcesem. Faworytem jest i będzie Jon Jones, ale jakbym miał po takich kursach stawiać na któregoś z nich, to byłby to Daniel Comier, który w ciągu kilku lat z dobrego zapaśnika stał się bardzo wszechstronnym dominatorem.

https://www.youtube.com/watch?v=sdhOJpES8Sg
https://www.youtube.com/watch?v=6LZ8S6eanv0

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Mam nadzieję że Jonesa nie dopadnie choroba Johny&#39;ego Hendricksa, który chciał wygrać jak najmniejszym kosztem i zapłacił za to najwyższą cenę.
Mam pytanie do znawcow. Warto pograc na wygrana O. Akhmedova z Matsem Nilssonem? Kurs w uni 1,65, a wg tapology 90% do 10% na korzysc Rosjanina.
Warto odnotować że dla Nilssona będzie to zejście w dół z wagą. Do tej pory walczył w 185 funtów, teraz schodzi do 170, a jego rywal to dobrej klasy sambista z Dagestanu. Nie chce mi się sprawdzać, ale idę o browara że Pudzian o nim kiedyś pisał ;)

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Shawn Jordan - Jared Cannonier
Drodzy koledzy, pozwólcie że nieco się z Wami zabawię. Pograjmy w zgaduj zgadulę. Zgadnijcie proszę co oznaczają następujące numerki:
1-6, 5-15, 11-12, 0-4 oraz 34-17 (ostatnie 12 walk 3-9)
Nic? Spróbujcie jeszcze raz.. Tak! Brawo! To bilanse większości rywali Jareda &quot;Killa&quot; Cannoniera. Już pominąłem nawet gości, których profile na sherdogu przedstawiają jedynie walkę z Cannonierem. Prócz tego są chyba dwie z zawodnikami o normalnym bilansie, chociaż pamiętajmy że mowa o lokalnej gali z Alaski.
I taki gość walczy w UFC. Trochę żenada, ale dobrze to obrazuje wagę ciężką w naszej ulubionej federacji. Podaję jeszcze film, gdzie czarnoskóry zawodnik z Alaski opowiada o swoich mocnych stronach: http://vimeo.com/84750467
Cóż mogę powiedzieć, wiadomo że to waga ciężka więc różne cuda się mogą zdarzyć, ale dla mnie Killa to ogórek z rekordem nabitym bardziej niż weterani KSW. Jordan odprawiał takich wielokrotnie. Ostatnio wygrał w taki sposób:

Uważam, że Jordan przeważa nad swoim rywalem w każdej płaszczyźnie + ogromna przewaga w doświadczeniu i nie będzie mieć problemów z odniesieniem wygranej. Ja próbuję ale radzę nie szaleć ze stawką.
Shawn Jordan
1.5 betsafe

Otrzymane punkty reputacji: +6
kopytko1337 1,2K

kopytko1337

Forum VIP
Jon Jones vs Daniel Cormier
Rundy powyżej/poniżej
Typ: Powyżej 4.5

Kurs: 1.70
Betsafe
Uważam że tu nikt nie rzuci się na swojego przeciwnika i na przestrzeni 5 rund będzie punktowanie swojego rywala. Jones będzie wykorzystywał swój zasięg i punktował rywala w stójce, Cormier będzie skracać dystans i łapać w klincz oraz będzie próbował obalić.
Ciężko mi wyobrazić aby walka nie doszła do decyzji, będzie wyrównana walka i osobiście nie wiem kto tu wygra

Otrzymane punkty reputacji: +1
napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Tak z czystej ciekawości, skąd u was panowie ta 100% pewność że Jones wygra? Pytam szczerze. Bones póki co jest jedną wielką marketingową kompromitacją Dany White&#39;a, PPV sprzedaje na poziomie 300 tys, co jest wręcz fatalnym wynikiem jak na największą gwiazdę światowego MMA. Dla mnie osobiście Bones jest ofiarą swojego talentu. Facet miał 24 lata gdy został mistrzem świata i z miejsca namaszczono go na mega gwiazdę, walczył cholernie efektownie i efektywnie. Przed walką z Maulerem stwierdziłem że u Jonesa pojawiają się objawy lekceważenia rywali i samozachwytu nad sobą. Gdyby Belfort był prawdziwym zawodnikiem z półciężkiej, a nie z niższej wagi i miał więcej siły, już wtedy Jones zostałby poddany. Kolejne ostrzeżenie to walka z Gustafssonem, gdzie zlekceważył banalną taktykę Szweda (i taką przewidywałem w analizie przed tamtą walką). Wystarczyło że Mauler obronił sprowadzenia i Bones się gubił. Szwed popełnił wtedy głupie błędy, oddając końcówki 2 rund w których prowadził, ale trzeba oddać Amerykaninowi że wygrał tamto starcie.

Do czego zmierzam? Do tego że w ciągu ostatnich paru lat powstało wyobrażenie Jones&#39;a jako machiny, niezniszczalnego dominatora, najlepszego z najlepszych. A przecież jest normalnym zawodnikiem, którego można poddać (czego bliski był Belfort) można trafiać w stójce (Mauler) i można zatrzymać zapaśniczo (Mauler). Cormier od paru lat praktycznie codziennie trenuje z Cainem Velasquezem, styl walki obu panów jest bardzo mocno zbliżony. Ma brązowy pas BJJ, dla porównania Jones zdobył zaledwie niebieski.
Nie skuszę się na wytypowanie zwyciężcy tego starcia, jeszcze kilkanaście dni temu stawiałbym na Jonesa, teraz bliżej mi do postawienia na Cormiera. Każdy postawi kasę na kogo uzna za stosowne, ale dziwią mnie wasze &quot;argumenty&quot; pisane o obu zawodnikach. Nie wiem jak można w ogóle pisać że zapasy Jonesa i Cormiera są na zbliżonym poziomie. To tak jakby napisać że umiejętności piłkarskie Jose Aldo i Neymara są takie same, tylko dlatego że Jose Aldo nieźle gra w piłkę. Przecież Hendo jest wybitnym zapaśnikiem z wieloma medalami, Cummins jak zapaśniczo dominuje kolejnych rywali wszyscy wiemy, Barnett w chwytach radził sobie bardzo dobrze, a jak cała trójka zapaśniczo wypadła na tle Cormiera? Zapasy na absolutnie światowym poziomie, toczył wyrównane walki z takimi zawodnikami jak Khadzhimurat Gatsalov, czy przede wszystkim Cael Sanderson, prawdopodobnie najlepszy zapaśnik w dziejach tego sportu.
Cała sprawa zadecyduje się w tym czy Jones będzie w stanie utrzymać Cormiera na dystans, czy pozwoli mu podejść bliżej i klinczować. W klinczu widzę olbrzymie szanse dla Cormiera, który jest silniejszy, ma lepsze zapasy, a nawet bije mocniej na krótkim dystansie. Jones popracuje starając się okopywać nogi DC i kontrować sprowadzenia Cormiera, tak żeby samemu znaleźć się z góry. Zapowiada się świetna walka, i tak jest lubię Jones&#39;a, tak wierze że zostanie w końcu skarcony za te wszystkie eye poki i stompy. Za te paluchy w oczy rywali powinien już dawno dostać porządną karę.

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Cody Garbrandt - 2.90 - pinnacle

Value gali jak w mordę walił . Tutaj powinno być po równo albo i nawet lekkim faworytem powinien być Cody ( biała koszulka ) Totalne nieporozumienie ten kurs jak dla mnie .
Cody mimo 23 lat to były uniwersytecki zapaśnik z Ohio ( stanowy tytuł już na pierwszym roku ) oraz bokser . On już w wieku 14 lat toczył walki amatorskie gdzie doszedł do rekordu 32-1 .
Trenujący w Team Alpha Male czyli elitą elit zapaśników w UFC ( Mendes , Faber czy Dillashaw ) . Bardzo szybki i dynamiczny , dobry technicznie , dobrze kopiący , dobre warunki fizyczne dobry tajski klincz innym słowem idealnie łączący boks ( kickboxing ) z zapasami .
O rywalu Brimage pisałem tutaj :grin: http://forum.bukmacherskie.com/f201/ufc-on-fuel-tv-latifi-vs-mousasi-90087.html#post3503280
Nie jet to jakiś zawodnik najwyższych lotów to nic szczególnego średnia półka w UFC ( ostatnio pokonał jakiegoś lamusa ) .
Wchodzę bez dwóch zdań w Codego . Dla mnie jest on lepszy od rywala . Lepszy team oraz trenerzy oraz jego boks i zapasy . I nie sugerują się typowaniem na Tapology . Taki kurs wart gry .

Otrzymane punkty reputacji: +25
Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Nie wiem jak można w ogóle pisać że zapasy Jonesa i Cormiera są na zbliżonym poziomie
A dlaczego Ja czy inny ma twierdzić inaczej ? Tylko dlatego ze trenuje z Cainem hee
Cormier nawet medalu olimpijskiego nie ma ( 4 miejsce ) a największy sukces to brązowy medal na MŚ :grin:
Przecież Hendo jest wybitnym zapaśnikiem z wieloma medalami, Cummins jak zapaśniczo dominuje kolejnych rywali wszyscy wiemy
Hendo 45 letni zawodnik ( Jons ma z tego niezły ubaw ) :grin: a Cummins ( 15 w rankingu ) zwykły średniak który dostane zapewne baty od Top8 swojej wagi . O Barnecie nie wspominam
a jak cała trójka zapaśniczo wypadła na tle Cormiera
A jak np. na tle Jonsa wypadli inni światowej klasy zapaśnicy , elita zapaśników
Evans - zdeklasowany na dystansie 5 rund :grin:
Sonnen - zdeklasowany w 1 rundzie
:grin:
Jons walczył już ze wszystkimi najlepszymi i ich pokonał czy zdeklasował a Cormier nawet z top5 czy to ciężka i półciężka nie zawalczył :grin:
I jeszcze jedno Gustafsson wzrost/zasięg - 196cm/201cm - Cormier 180cm/184cm :grin:
Dla mnie Jon Jones to 10/10 i niech każdy trzyma się swego do końca , łącznie z typowaniem na tapology :grin:
Rua

Jackson

Machida

Evans

Belfort

Sonnen

Gustafsson

Teixeira

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Wiadomo, każdy zostanie pewnie przy swoim zdaniu, nie ma co się spinać, zobaczymy już za kilka dni czy Jones tak łatwo pojedzie Cormiera ???? Ale co do Twoich słów Pudzianie, to pozwolę sobie wytłumaczyć.
Tylko dlatego ze trenuje z Cainem hee Cormier nawet medalu olimpijskiego nie ma ( 4 miejsce ) a największy sukces to brązowy medal na MŚ
Cormier nie trenuje z Cainem, tylko trenuje Caina. To Cormier uczył zapasów Velasqueza. Jon Jones wywodzi się z zapasów, ale szybko rzucił college w którym mógłby rywalizować w zapasach, na rzecz kariery zawodnika MMA. Nie był nawet nigdy zawodowcem, nie przeskoczył progu zapasów college&#39;u. Największy jego sukces w zapasach to zaledwie juniorskie mistrzostwo stanu Iowa. Natomiast Cormier na poziomie szkoły wyższej rekord 101-9, dwa razy juniorskie mistrzostwo USA. Potem w College&#39;u 61-0, co spowodowało przejście do najlepszego zapaśniczo amerykańskiego uniwersytetu w Oklahomie, gdzie skończył z wynikiem 53-10, ale za rywali miał chociażby wspomnianego przeze mnie wcześniej Caela Sandersona, powszechnie uważanego za najlepszego zapaśnika wszechczasów. Już jako senior Cormier 6 razy z rzędu został mistrzem Stanów Zjednoczonych. Występował na wielu imprezach światowej rangi, gdzie medali zazwyczaj nie zdobywał, ale dochodził wysoko.
Do czego zmierzam? Do tego że Jones nigdy nie walczył na sensownym poziomie w zapasach, nie uczestniczył nawet w rywalizacjach uniwersyteckich, a Cormier to facet który na każdym szczeblu zapaśniczych zmagań był w światowej czołówce. Dlatego uważam że zapasy Cormiera i zapasy Jonesa są nieporównywalne, ale jak przełożą je na pojedynek w MMA, jak połączą je z innymi technikami, ciężko przewidzieć. Nie przesadzajmy z tym że nie ma różnicy między ich osiągnięciami i poziomem zapasów, bo w tej samej federacji w której największym osiągnięciem Jonesa było juniorskie mistrzostwo stanu, Daniel Cormier jest przyjęty do Galerii Sław.

Hendo 45 letni zawodnik ( Jons ma z tego niezły ubaw ) a Cummins ( 15 w rankingu ) zwykły średniak który dostane zapewne baty od Top8 swojej wagi . O Barnecie nie wspominam
Jones ma generalnie ubaw z każdego kto nie jest Jonesem... Miał ubaw z Belforta, miał z Sonnena i Maulera. Hendo jest stary, wiadomo. Ale przeciągu ostatnich 2 lat stoczył wyrównane (choć przegrane przez niejednogłośną decyzje) walki z Rashadem Evansem i Lyoto Machidą, tymi samymi których skalpy posiada Jon Jones. Żaden z nich nie zdominował go w takim stylu jak zrobił to Cormier. Kogo pokonał Weidman zanim wygrał z Andersonem? Zaledwie Munoza, a jak się skończyło, pamiętamy.

Także dla mnie to jest walka, która może iść w obie strony, ale jeśli Jones skończy przed czasem Cormiera, będę szczerze zdziwiony. Dla mnie osobiście DC jest bardzo zbliżony umiejętnościami do Caina, w pewnych aspektach mu nie dorównuje, w pewnych go przewyższa. Cormier ma wszelki arsenał żeby pokonać obecnego mistrza, a czy przełoży swoje zapasy i wykorzysta słabe strony mistrza, które wskazał chociażby Mauler, czas pokaże.
https://www.youtube.com/watch?v=rs-SoDYhH-g

duzyesz 366

duzyesz

Użytkownik
Ktos tam wspominał wczesniej o tym iż DC jest posiadaczem brazowego pasa w bjj a jj tylko niebieski. Rua posiada czarny a domiacja była okrutna :grin: az zal mi go bylo ogladac.

Moim zdaniem wspominanie o pasach podczas walk mma nie ma sensu zwłaszcza ze mozna dojsc do czarnego w zaledwie 3-4 lata

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
265 lbs.: Shawn Jordan vs. Jared Cannonier

Jared Cannonier to niski, muskularny, ciemnoskóry zawodnik , produkt Gracie Barra.
Bardzo szybki, techniczny uderzacz.
Niebieski pas bjj. Zapasy nieznane.
Jak dotąd niepobity.
Shawn Jordan - były zawodnik futbolu amerykanskiego. Twardy, z mocnym uderzeniem, niezłymi zapasami. Przeciętniak na skale UFC.
Podobne warunki fizyczne co rywal, dużo wieksze doświadczenie.
Cannonier to zagadka. Swietny rekord ale na małych galach, głownie versus słabi zawodnicy.
Z kolei widac w tym gościu niesamowitą motorykę, wyczucie dystansu, lekkośc w poruszaniu się i zadawaniu ciosów.
Nie wiem jak poradzi sobie na dużej imprezie , takiej jak UFC ale facet potencjał ma.
KILLA ⛔
2.95 Pinnacle

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
brazowego pasa w bjj a jj tylko niebieski. Rua posiada czarny a domiacja była okrutna
Przecież nikt tu nie mówi że Cormier ma poddać Jonesa. Ale dominacja Jones&#39;a nad Shogunem wynikała z ogromnej przewagi w klinczu, a nie z jakichś mega parterowych umiejętności, nie poddawał go, ale obijał w zwarciu.
Żebyśmy się źle nie zrozumieli, od początku twierdziłem że wytypowanie zwycięzcy w tej walce to loteria i równie dobrze Jones może wygrać jak i Cormier, po prostu starałem się wam wytłumaczyć że &quot;dominacja Jonesa w każdym aspekcie&quot; to gruba przesada, a te magiczna przewaga w zapasach o której Jon Jones opowiada to kolejna z jego tanich prowokacji.

b3a 1,3K

b3a

Użytkownik
Jon Jones vs Daniel Cormier - 1 kurs 1,61 betsafe
Czekam na tą walkę prawie jak na Drwal Khalidov... zresztą to dzięki Tomkowi (wylot z karty) JJ zadebiutował w UFC... ;)
JJ jest bez dwóch zdań faworytem, ale zwycięstwo DC nie będzie jakimś szokiem, nie takie niespodzianki się w sportach walki zdarzały, a Cormier ma argumenty by sprawić sporo problemów JJ.
Zapasy... dla JJ to walka z Cormierem będzie testem umiejętności w tym zakresie. Wcześniej nie miał przeciwko sobie w oktagonie tak silnego fizycznie przeciwnika (Barnett ważący pewnie ponad 260lbs w dniu walki, wynoszony przez DC jak szmaciana lalka, Henderson czy Mir obracani i dominowani całkowicie fizycznie, wiek wiekiem, ale siła fizyczna odchodzi na końcu) i tak wszechstronnego zapaśniczo. Evens, Bader czy Jackson są przewidywalni w sposobie obalania. JJ był obalany prze Mauler to DC miałby nie dać rady ? Bez żartów. Jak DC skróci dystans Jones będzie leżał, tylko inna kwestia co będzie w stanie zrobić mając JJ na plecach, do Silvy nawet nie schodził. Nawet budowa fizyczna DC (niższy, środek ciężkości niżej) to atut po jego stronie, nie wspominając o doświadczeniu czysto zapaśniczym.
Cormier w HW był niebezpieczny z racji dysproporcji w szybkości z przeciwnikami, dlatego tak łatwo skracał dystans. JJ jak nie będzie na noworocznym kacu to powinien łatwo wyprzedać DC. Szybkość nóg, przygotowany JJ będzie niewidocznym celem, a przynajmniej powinien być. Zresztą stójka JJ w ofensywie to poezja, nieprzewidywalny, fantastyczny timing, można by tak wymieniać. Z Maulerem, który dysponuje podobnymi warunkami fizycznymi w defensywie bywały złe momentu... proste to przyjmował chyba wszystkie, DC ma mega szybkie ręce i bije jak na MMA technicznie, to zasięg zrobi tu różnice, to nie Tyson, który skracał i kończył. DC walczy &quot;bezpiecznie&quot;, trzeba mu przyznać, że w ostatnich 8 walkach (tyle obejrzałem) ani raz nie było momentu gdzie był zagrożony, może koniec 1 rundy z Barnettem. Walczy mądrze i konsekwentnie.
To jednak JJ jest wszechstronniejszy, dysponuje zdecydowanie lepszymi warunkami, które z szybkością stanowią dla mnie wystarczający argument by postawić po takim kursie na JJ. Treningi czy nawet trenowanie Caina tu nic nie pomoże bo w żaden sposób stylowo nie przypomina JJ. W zapasy ze strony JJ nie wierzę, chyba, że ma zamiar udowadniać, że we wszystkim jest najlepszy... a pod następną choinkę chcę JJ vs Cain ;)

Na bet Pudziana (ładnie zagrałeś jak zbiłeś tyle ???? ) Garbrandt w betsafe jest 2,95

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom