>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UFC 131: Dos Santos vs Carwin 11 czerwca 2011

Status
Zamknięty.
vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik

Walka wieczoru:
265 lbs.: Junior Dos Santos (12-1) vs. Shane Carwin (12-1)
Główna karta:
145 lbs.: Kenny Florian (13-5) vs. Diego Nunes (16-1)
265 lbs.: Jon Olav Einemo (6-1) vs. Dave Herman (20-2)
185 lbs.: Demian Maia (14-2) vs. Mark Munoz (10-2)
155 lbs.: Donald Cerrone (14-3) vs. Vagner Rocha (6-1)
Walki Spike TV:

155 lbs.: Sam Stout (16-6-1) vs. Yves Edwards (40-16-1)
185 lbs.: Jesse Bongfeldt (21-7-1) vs. Chris Weidman (5-0)
Pozostałe:
205 lbs.: Krzysztof Soszynski (25-11-1) vs. Igor Pokrajac (23-8)
185 lbs.: Nick Ring (11-0) vs. James Head (7-1)
145 lbs.: Dustin Poirier (9-1) vs. Jason Young (8-3)
265 lbs.: Aaron Rosa (16-3) vs. Joey Beltran (12-5)
145 lbs.: Michihiro Omigawa (12-9-1) vs. Darren Elkins (12-2)

Bardzo interesująca gala !!! zapraszam do udzielania się w temacie.​

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Junior + Florian taki dubel jak dla mnie powinien w miarę łatwo wejść.Carwin po 1 rundzie już się będzie słaniał na nogach ze zmęczenia a po drugie wraca po kontuzji pleców,on nigdy nie walczył dłużej jak 2 rundy,z Brockiem wypompował się w 1 rundzie a w 2 padł na cyce.Florian pewnie odprawi Nunesa, widziałem go w walce z Brownem ,takich zawodników Florek powinien składać bez żadnych problemów. Florek schodzi wagę niżej a w dniu walki będzie i cięższy i silniejszy od przeciwnika.Przewaga wzrostu 10 cm.AKO z tych 2 walk ponad 2 .

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Ale weź pod uwagę, że z Dos Santosem nie będzie ważył tyle, co z Lesnarem. Widać, że jest dużo mniejszy, sam też mówi, że waży mniej. A nikt nie ma takiego kowadła w łapie, jak on. Ciekawy pojedynek w stójce powinien być, ale to do oglądania, a nie stawiania IMO.
Ja ze swojej strony polecam naszego Krzyśka. Chorwat chyba sam nie wie, co robi jeszcze w UFC, zdecydowanie nie ta liga.

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Gala z fajnymi walkami.
265 lbs.: Junior Dos Santos (12-1) vs. Shane Carwin (12-1)
Za JDS płacą ok 1.6. Dla mnie jest to w tej chwili nr 1 heavy weight UFC, ale...
Brazylijczyk nie przeszedł jeszcze prawdziwego testu versus silny zapaśnik. Czyli walka w klinczu, z pleców z silnym zapasiorem.
Carwin w dodatku ma ciężką łape, mówi sie, że kondycha u niego to niewiadoma...
Nie wiem jak ugryżc tą walkę.
JDS miał walczyć z jednostronnym Brockiem Lesnarem. Kurs był 1.8- 1.85 - to byłby świetny zakład z 80-90% stopą pewności.
CArwina uważam za bardziej niebezpiecznego zawodnika i kurs dużo gorszy.

O walkach:
265 lbs.: Jon Olav Einemo (6-1) vs. Dave Herman (20-2)

potem

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Kursy na najciekawsze walki wg Sportnigbet.

Widać , już po kursach nawet , że szykuje się ciekawa i wyrównana gala. ;)

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Ale weź pod uwagę, że z Dos Santosem nie będzie ważył tyle, co z Lesnarem. Widać, że jest dużo mniejszy, sam też mówi, że waży mniej. A nikt nie ma takiego kowadła w łapie, jak on. Ciekawy pojedynek w stójce powinien być, ale to do oglądania, a nie stawiania IMO.
Ja ze swojej strony polecam naszego Krzyśka. Chorwat chyba sam nie wie, co robi jeszcze w UFC, zdecydowanie nie ta liga.
Tutaj bym polemizował który ma większe kowadło w łapie Carwin czy Junior który to swoim kowadłem odprawiał Verduma,Gonzage, Yvela czy Struva.Pytanie czy ta miejsza waga Carwina nie pozbawi do powera,może jak by to trwało dłużej ale nie dopiero co po kontuzji i takiej przerwie. Bokserko wiadomo kto jest lepszy i to o bardzo dużo a według mnie to Junior trafi pierwszy.Są wyjątki kiedy gram przeciwko zapaśnikowi i to jest właśnie ten.A Kristo tak powinien odprawić Chorwata,tylko że też wraca po kontuzji kolana.

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Wg mnie nie ma co porównywać, kto mocniej bije, bo wiadomo, że Carwin, więc tutaj się z Tobą zgodzić nie mogę. Natomiast fakt, JDS ma w HW zdecydowanie najlepszy boks. Też uważam, że wygra Cigano, jednak Shane potrafi zmiażdżyć jednym uderzeniem. Faworytem jest Brazylijczyk, też daję mu większe szanse na zwycięstwo, jednak nie widzę specjalnego value w tym, więc odpuszczam.
Ciekawie wyglądają też moim zdaniem kursy na Einemo /wiem, że wraca po długiej przerwie, ale obiło mi się o uszy, że trenował od dłuższego czasu w Golden Glory, więc powinien wyjść w dobrej formie/ oraz chyba najlepsze bjj w UFC, czyli Demiana Maia&#39;ę. Co myślicie?

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Wg mnie nie ma co porównywać, kto mocniej bije, bo wiadomo, że Carwin, więc tutaj się z Tobą zgodzić nie mogę. Natomiast fakt, JDS ma w HW zdecydowanie najlepszy boks. Też uważam, że wygra Cigano, jednak Shane potrafi zmiażdżyć jednym uderzeniem. Faworytem jest Brazylijczyk, też daję mu większe szanse na zwycięstwo, jednak nie widzę specjalnego value w tym, więc odpuszczam.
Ciekawie wyglądają też moim zdaniem kursy na Einemo /wiem, że wraca po długiej przerwie, ale obiło mi się o uszy, że trenował od dłuższego czasu w Golden Glory, więc powinien wyjść w dobrej formie/ oraz chyba najlepsze bjj w UFC, czyli Demiana Maia&#39;ę. Co myślicie?
JDS to mistrz kick boksu Brazylii, i ten kick box świetnie przeniósł na grunt mma. Do tego dodając jego warunki fizyczne i ruchliwość. Carwin też ma ciężąrek w łapie ale nie mozna go porównywac do JDS.

Einemo miał strasznie długą przerwe, jakieś kilka lat.
NA plus: przypakował.
Z drugiej strony Heramn jest bardzo przekrojowym zawodnikiem i ciężko będzie go poddać w parterze- czyli tam , gdzie pewenie upatruje swoją szanse Einemo.

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Chwila, bo już zwątpiłem ;) Napisałem, że wg mnie technicznie dużo lepiej bije JDS, jednak siła ciosu jest po stronie Carwina i to jeśli ktoś ma zrobić &#39;one punch knockout&#39;, to będzie to Carwin. A odnoszę wrażenie, że wy twierdzicie, że to JDS bije mocniej.

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Myślę, że znalazłem duże value.

265 lbs.: Aaron Rosa (16-3) vs. Joey Beltran (12-5)

Dwóch Meksykanczyków lubiących stójkę.
Obaj niezbyt techniczni ale z dużym sercem do walki.
Zaskakujące jest dla mnie, to,że Rosa jest wyceniony przez bukmacherów jako duży faworyt.
Kurs ok 1.5 - 2.5
Rosa ma lepszy rekord i lepsze warunki fizyczne.
Ale rekord zrobiony na jakichs szmacianych galach, versus anonimowi fajterzy.
Jest wyższy i cięższy od Beltrana, na ostatniej walce był wręcz tłusty, jeśli tak robi wage to jeszcze gorzej dla niego.
Natomiast Beltran jest już bywalcem na salonach największej organizacji - UFC.
Ostatnie walki stoczył z o klase lepszymi od siebie Matt Mitrione i Pat Barry. Poległ przez decyzje ale pokazał hart ducha .
W tej walce nie widze faworyta.

Dlatego biore:

Joey Beltran
2.6 w Bodog
5/10

Otrzymane punkty reputacji: +5
salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik

Faworyt jest jeden: nasz Krzysio.
Pokrajac jest może lepszy jedynie w stójce. Krzysiek ma lepsze zapasy, pewnie ju-jitsu, większe doświadzcenie,jest silniejszy i bardziej zażarty.
Krzysiek wygrywa walki przede wszystkim przygotowaniem fizycznym.
I pewnie tym przygotowaniem zgniecie Chorwata.
Niestety, kurs jest zbyt marny: 1.42
Zawsze może wejść jakiś cios Pokrajaca albo &quot;Polish Experiment&quot; nie będzie przygotowany na 100% , wiec ten kurs moim zdaniem nie jest wart ryzyka.

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Zgadzam się całkowicie z Salonowcem ???? walka Krzyśka to niestety za duże ryzyko jak na kurs 1.40.
Ja znalazłem z gali 2 moim zdaniem dobre Value na Nunesa i Einemo.Na obydwu zawodników za dóży kurs moim zdaniem więc warto skorzystać.
A co do waszej małej wymiany zdań to od siebie dodam tylko że JDS jest na razie na wyższym poziomie bokserskim niż Carwin,a jeszcze teraz trzeba dodać dietę wa warzywkach Carwina i zrzucanie wagi więc na pewno największy atut Carwina czyli siła ostro spadnie.

Otrzymane punkty reputacji: +1
salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik

Ciekawa walka dwóch dobrych zawodników.
Maia to jednostronny zawodnik. Stójka kiepska, podobno ćwiczył judo ale sprowadzenia takie bardziej sytuacyjne, bo do klasycznych brakuje siły ?, natomiast bjj mistrzowskie.
Dodatkowo fajnie zachowuje sie w klinczu, tutaj zwykle przeciwnicy czuja dyskomfort a Maia cos kombinuje.
Mark Munoz to taki przekrojowy zawodnik. Stójka przyzwoita, dobre zapasy, niezłe bjj ale oczywiście nie umywa sie rywala. Do tego twardziel z bardzo dobrym cardio.

Ciekaw jestem taktycznych rozwiązań w tej walce. Munoz powinien trzymac walke w stójce. Ale czy da rade?
Kursy na zawodników są mniej więcej wyrównane.
Decydowac pewnie będą szczegóły.
Może wy wiecie coś ciekawego o przygotowaniach do tej walki?

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Light-heavyweight Krzysztof Soszyński has had a change of opponent -- again -- for his UFC 131 bout in Vancouver this Saturday. UFC veteran Mike Massenzio has verbally agreed to take the bout against Soszynski just six days out from the June 11 event, Dana White announced today.
Originally slated to fight Antony Perosh, who suffered an injury, Soszynski was then expected to fighthttp://www.ufc.com/fighter/Igor-Pokrajac Igor Pokrajac, who also suffered an injury that forced him to cancel.
Krzysiek po raz drugi ma zmienionego rywala gdyż Igor doznał kontuzji i nie jest w stanie walczyć na UFC 131.Jego miejsce zajmie Mike Massenzio.

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
To w tej chwili chyba nie warto inwestować w Soszyńskiego. Na pewno interesują mnie jego pojedynki, jego kariera, ale pod względem bukmacherskim nie warto inwestować na razie. Wraca po kontuzji kolana, jak był w Polsce po UFC 122 które odbywało się u naszych sąsiadów. Odwiedzając team Nastuli nawet nie mógł trenować z naszymi chłopakami. Teraz te zmiany przeciwników też dobrze nie robią. Lepiej na spokojnie zobaczyć jak niszczy swojego przeciwnika ;) Co do walki Juniora to dla mnie on jest nr 2 w ciężkiej i Carwin w tej chwili jest za słaby na JDS. Jeśli miał Lesnara na deskach i go nie wykończył to tym bardziej nie uda mu się z Dos Santosem.

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Ja również uważam, że JDS jest lepszym zawodnikiem i wygra, żeby nie było niedomówień. Tylko Carwin ze swoim kowadłem jest zawodnikiem nieobliczalnym, więc kasy na Cigano nie postawię. Zresztą, Brazylijczyk to chyba jedyny zawodnik mogący zdetronizować obecnego mistrza.

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
VS

Analiza:Do bardzo ciekawej walki dojdzie na 131 gali.Na przeciw siebie staną Donald Cerrone (14-3) vs. Vagner Rocha (6-1).Zacznę od wielkiego faworyta tej walki Donalda,jest to zawodnik wywodzący się z Muay Thai ale niezwykle dobrze radzący sobie w parterze.Jest bardziej doświadczony od swojego rywala w MMA i posiada dłuższy zasięg ramion.Na co dzień trenuje w teamie Grega Jacksona.Ostatnie dobra forma i 3 walki wygrane ale nie zawsze było tak pięknie gdyż przez ostatnie 2 lata przegrał aż 3 razy z czego 5 zwycięstw.Bardzo dobrze znam tego zawodnika gdyż widziałem jego ostatnie 11 walk(odkąd zaczął walczyć w WEC) i muszę stwierdzić fakt że nie zawsze jest przygotowany w 100% czego przykładem są te porażki.Jeśli nie przypasuje mu przeciwnik to ma wielkie kłopoty i całkowicie sobie nie radzi.
Vagner Rocha to fenomenalny zawodnik BJJ i posiadacz czarnego pasa tej że dyscypliny,zwycięzca wielu zawodów na całym świecie.Na co dzień trenuje w teamie Pablo Popovitcha z świetnymi zawodnikami parterowymi.
Jak na razie mało doświadczenia w MMA ale jak że wielka baza doświadczenia z turniejów amatorskich i profesjonalnych.Jest to bardzo utalentowany zawodnik który moim zdaniem jeśli nie spali się przed wejściem do oktagonu(jest to jego debiut w UFC) to powinien sobie poradzić w walce z Donaldem.Boję sie jedynie o jego stójkę gdyż no niestety nie jest jakaś wybitna ale radzi sobie jak może i z tego co słyszałem to właśnie rozwija się coraz lepiej w tej płaszczyźnie.A że kurs nie mały to warto skorzystać.
Donald Cerrone vs. Vagner Rocha 2 4.25

A 16

abcde

Użytkownik
Carwin będzie ważył +/- tyle co w pierwszych walkach w UFC, gdzie odprawiał pojedynczym ciosem rywali, więc kowadło w łapie zostanie. Bije zdecydowanie mocniej od Santosa i nie wiem jak można tego nie dostrzegać. Jednak technicznie dzieli ich przepaść i Brazylijczyk moim zdaniem nie da się trafić, jak i zniszczyć w klinczu jak Mir. Carwin nie jest wybitnym zapaśnikiem i Dos Santos w razie czego powinnien potrafić wstawać z pleców.

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Właśnie zastanawiam się, czy nie będzie miał zamiaru wejść w klincz, docisnąć do siatki i w ten sposób ubić. Jednak JDS dobrze składa kombinacje, kopnąć też potrafi, więc tak łatwo nie będzie Carwinowi skrócić dystansu. Fajna walka się zapowiada, która pokaże, kto jest obecnie numerem 2 HW.

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Chris Weidman-Jesse Bongfeldt 1 1.27✅ expekt.Krótko i na temat.Jak dla mnie Chris rozwali Jessego .Zawodnik Serra-Longo Team .Najwyższa półka zapasów .NCAA 1 dywizja .ALL American Wrestler.3 miejsce w zawodach seniorów NCAA,Purpóra BJJ,do tego dobra stójka.W swojej 5 walce pokonuje tak doświadczonego Sakkare ,demoluje go dzięki swoim zapasom a teraz ma na przeciwko słabego strikera. W 2010 roku 1 pozycja w rankingu jako najbardziej perspektywiczny zawodnik w wadze do 84 kg. Easy win dla Chrisa się szykuje, polecam obejrzeć jego walkę z Sakkarą.Jak dla mnie pewne zwycięstwo Chrisa. . &lt;&lt;&lt;Skorzystałeś z typu? Kliknij: Dzięki

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom