>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UFC 130: Rampage vs Hamill 28.05.2011

Status
Zamknięty.
snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Emocję opadły po gali KSW 16, lekcje odrobione więc trzeba się zabrać do analizowania UFC 130. Na pewno nie będzie takiego zainteresowania jak przy walce Pudziana, ale mam nadzieję, że rozkminimy kilka pojedynków i pojawi się kilka ciekawych typów ;) Jak wiadomo walką wieczoru miał być trzeci pojedynek Edgara z Maynardem ale ze względu na kontuzję zawodników walka została odwołana. Data walki nie została jeszcze wyznaczona. Tak więc walką wieczoru będzie pojedynek:

Kilku zawodników wyleciało z rozpiski, ale i tak moim zdaniem będziemy świadkami kilku fajnych walk. Zobaczymy niedawnego rywala Mameda Khalidova, Jorge Santiago w walce z uderzaczem jakim jest Brian Stann. Również ciekaw jestem postawy Thiago Alvesa. Zapraszam do komentowania gali.​

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Na tej gali obstawiłem już zakład:

185 lbs.: Brian Stann (10-3) vs. Jorge Santiago (23-8)

1.8 w BWIN

Brian Stann jest jednym z moich ulubionych fajterów.
Robi duże postępy. Tytan pracy, podobno nie rozstaje sie z ławeczką ze sztangą.
Bardzo silny zawodnik, twardziel z bardzo cięzkimi rękami, trudno przewracalny, a na ziemi cięzko jest mu zrobic krzywde .

Przeciwnik to mistrz organizacji Sengoku. Zanotował w tej organizacji długie pasmo zwycięstw, przerwane przez porażke z naszym Khalidovem.
Nie oglądałem pozostałych walk ale pewnie , jak to w Japonii ściany mu pomagały.

W Ameryce to Stannowi, bohaterowi wojennemu z Zatoki Perskiej będą pomagały ściany i publiczność.
W stójce Santiago zderzy się ze ścianą i będzie musiał szukać szansy w parterze.
Będzie ciężko obalić silniejszego fizycznie Amerykanina a na ziemi, Stann to nie gapa, a w dodatku osiłek.

Myślę , że będzie jakies KO na Santiago .

Na BWIN znalazłem po 1.8, w innych bukach spada i jest dużo niżej.

p.s.

Druga walka do ktorej się przymierzam, to:

265 lbs.: Travis Browne (10-0-1) vs. Stefan Struve (21-4)

...jakies sugestie?

Otrzymane punkty reputacji: +1
cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Może jakiś under? Kategoria ciężka + zawodnicy, którzy zawsze idę na wymianę. Jeśli już wybrać faworyta, to wg mnie Struve.
Do tego Thiago Alves wydaje się dobrym typem, powinien wypunktować w stójce rywala, a może i jakieś KO sprawić.
I ostatnim typem, do którego się przymierzam to Nelson. Zdominuje Mira fizycznie w stójce, być może tak jak Carwin - klincz, dociśniecie do siatki i dirty boxing, a w parterze też sobie nie da zrobić krzywdy, w końcu kiedyś się mierzyli w jakiś zawodach grapplingowych, jeśli się nie mylę.
Co sądzicie?
Co do Stanna - typ wydaje się ok, bo nie sądzę, by Santiago był w stanie obalić rywala. Jeśli jednak mu się uda, to może być gorąco.

mike_18 42

mike_18

Użytkownik
Obiecałem sobie, że będę w tym tygodniu wrzucał porządnie przeanalizowane walki.
A więc zaczynam:
Jorge Santiago(23-8-0) vs Brian Stann(10-3-0)
Typ:2
Kurs:1.714
Stawka: 6/10
Bukmacher:5dimes.com
Zaczne od Briana Stanna. Wzrost 186cm, 7 wygranych przez (t)ko, 1 przez submission oraz 2 przez decyzję. Przegrana przez (t)ko, submission i decyzje. Z ostatnich 5 walk tylko jedna przegrana! 7 wygranych przez tko o czymś świadczy. W ostatniej walce z Chrisem Lebenem dobrze bronił się przed próbami sprowadzeń, a na dokładke znokautował Leben’a w pierwszej rundzie. Moim zdaniem jest to zawodnik, który cały czas się rozwija. Od czasu walki z Massenzio na pewno poprawił obrone przed obaleniami. Chociaż jest strikerem całkiem nieźle radzi sobie w parterze. Leżąc na plecach potrafi obijać oponenta łokciami oraz uciekać do stójki, natomiast będąc z góry agresywnie, efektownie i efektywnie obija przeciwnika i wykorzystuje sytuacje. Nie są mu też obce techniki bjj-próba odwróconego trójkąta w walce z Massenzio oraz udany trójkąt w trzeciej rundzie. Walki z Philem Devisem nie znalazłem i nie widziałem, ale przegrać z mistrzem zapasów z takimi warunkami fizycznymi przez decyzję(bedac strikerem) to żaden wstyd! Podsumowując Stann daje ciekawe i agresywne walki. Nie kuleje u niego kondycja- potrafi przyspieszyć w ostatniej rundzie co daje mu przewage.
Jorge Santiago. Wzrost 186cm,, 9 wygranych przez (t)ko, 12 submission oraz 2 decyzją. Przegrane 5 t(ko), 3 decyzje. Widać, że był cześciej nokautowany niż Stann. Na ostanich 12 walk wygrał 11! Nastomiast należy podkreślić, że te 12 walki nie było toczone w UFC co moim zdaniem ma kolosalne znaczenie. Ostatnio walkę stoczył w UFC 12/13/2006, która przegrał przez KO z Alan Belcher . Wcześniejsza walka z 8/17/2006 z Chrisem Lebenem też przegrana przez KO. Natomiast udało mu się wygrać swoją pierwszą walkę w UFC z Justin Levens . Jak widać nie wiodło mu się świetnie. Jorge nie ma żelaznej szczęki, natomiast dysponuje całkiem przyzwoitymi umiejętnościami bjj. W ostatniej walce z Kazuo Misaki próbował boksować, był stroną, która szła do przodu. W walce z Stannem na pewno tak nie będzie. Stann jest silniejszy fizycznie, będzie parł do przodu i jeżeli Santiago wda się z nim w boks nie ma najmniejszych szans! Tak naprawde Santiago przegrywał fizycznością z Kazuo. Myślę, że siła Stanna, jego fizyczność będą kartą przetargową. Do tego walka odbywa się w USA.
Ciekawe czy ktoś przeczyta całość;)
Jutro następna analiza z mojej strony

PS. Widze Salonowiec, że mnie wyprzedziłeś, ale przynajmniej dwie niezależne opinie zgadzające się ze sobą ????
Co do walki Nelson-Mir, chyba postawię na Mir’a ‘ ale musze to jeszcze przeanalizować. Cos czuje, że ta walka będzie wyglądać jak z Dos Santosem. Co do Struve- to raczej na niego postawie.

Edit:poprawione-wdarł się błąd merytoryczny.

Otrzymane punkty reputacji: +5
salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Tak Mike.
Zgadzam się z analizą poza zdaniem, że Phil Davis to mistrz bjj.
Phil Davis to były mistrz zapasów , natomiast umiejętności z bjj specjalnych nie posiada.
W walce ze Stannem po prostu obalił Stanna kilka razy i na nim &quot;przeleżał&quot;.

Spotyka się dwóch uderzaczy.
Prawdopodobnie walka będzie sie toczyła w stójce.
Travis może będzie jeszcze obalał ( ma niezłe zapasy) ale Struve bardzo fajnie walczy z pleców i nie zdziwiłbym sie, gdyby poddał jakimś trojkątem , używając swoich wilegachnych nóg.
Struve , ksywka Wiezowiec, to najwyższy, młodziutki jak na heavy weight fajter.
Duże doświadczenie, w dodatku zebrane w ostatnich walkach na UFC. Dobra technika uderzacza, niesamowity zasięg, fajnie walczy w parterze.
Przegrywa ostatnio tylko z topem wagi cięzkiej, czyli JDS i Royem Nelsonem.
Co prawda pozostali jakich pokonał to jakies ogórki.
Ale jest na fali wznoszącej.

Travis Browne to też kawał chłopa. Jakies 2m. wzrostu, 120 kg wagi.
Świetny rekord ale zrobiony na małych galach versus co najwyzej przeciętni zawodnicy.
N.p. znokautował Abe Wagnera po 8 s. walki ale Abe W. to trzeci sort po kisielu.
W ostatniej walce przyszedł poważny sprawdzian w postaci Cheick Kongo na UFC. Walka zakończyła się remisem. Cheick Kongo to mniej więcej poziom Struve&#39;a ale zdecydowanie gorsze warunki fizyczne od Browne.

Myśle, że Browne będzie miał duży problem z zawodnikeim wyższym od siebie.
Będzie tez chyba gorsza kondycję.

Struve wygląda mi w tej walce na nieznacznego faworyta, w dodatku kurs atrakcyjny, dlatego proponuje:

2.31 w Pinnacle

p.s. Cinoj: pomysł na under jest niezły ale widze,n.p. na 5Dimes kurs 1.31 na pełen dystans, czyli marniutko

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Nie wiem czy walkę wieczoru ruszać jakoś. Moim zdanie pewna era dobiega końca. Tacy zawodnicy jak Wanderei Silva, CroCop, Fedor czy też Rampage powoli kończą swoje piękne kariery. Sam Rampage rozwija swoje umiejętności aktorskie i raczej odchodzi już na emeryturę sportową. Niestety, bo to na tych zawodnikach polubiłem ten sport. PRIDE się skończył, a teraz jego zawodnicy. Może się mylę, choć ostatnie walki Quintona nie wskazują formy z przed lat. Wygrana z Machidą, ale tak naprawdę każdy wie, że w tej walce Jackson był gorszy. Odpuszczam granie na niego po tak niskim kursie, bo może wszystko się zdarzyć choć nie ukrywam, że chce zobaczyć RAMPAGE w walce o pas z Jon Jonesem. Co do walki Mira z Nelsonem to też nie wiem co zrobić. Nelson jest dla mnie anonimowym zawodnikiem, nigdy nie widziałem jego walk ( sam nie wiem czemu) widać jednak, że &quot;brzuszek&quot; rośnie, ale pewnie umiejętności ma wysokie. Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to Thagio Alves i Stann, ale nie będę opisywał tej walki, bo już wystarczająco dużo zostało napisane przez chłopaków.

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Moje 2 podstawowe walki które będę grał to Alves 1.50 i Mir 1.80.Alvesa jestem pewien w 100% Mira w 85% ,trochę później opisze jak to widzę.

mike_18 42

mike_18

Użytkownik
Nie ma może ktoś z Was informacji na temat formy Nelsona. Bo jeżeli wyjdzie w takiej formie jak na Dos Santosa to stawiałbym na Mira, a jeżeli bedzie troche szczuplejszy i szybszy tak ja w walce ze Struve czy Schaube to sobie raczej odpuszcze obstawianie tej walki. Wydaje mi się, że in walka bedzie dłużej trwała to Mir bedzie miał wieksze szanse.

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Co do walki wieczoru - ja wolałbym zaryzykować i poszukać w niej wygranej Hamilla, bo nie wiadomo, co siedzi w głowie Rampage&#39;a. Sam wspominał, że teraz filmy kręcą go bardziej. Przebieg walki może przypominać tej z Evansem.

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Nie ma może ktoś z Was informacji na temat formy Nelsona. Bo jeżeli wyjdzie w takiej formie jak na Dos Santosa to stawiałbym na Mira, a jeżeli bedzie troche szczuplejszy i szybszy tak ja w walce ze Struve czy Schaube to sobie raczej odpuszcze obstawianie tej walki. Wydaje mi się, że in walka bedzie dłużej trwała to Mir bedzie miał wieksze szanse.
Duży brzuch paradoksalnie może pomagac w walce.
1. Trudniej wykluczyć (objąć) takiego zawodnika
2. W parterze grubas będący z góry lepiej dociska

mike_18 42

mike_18

Użytkownik
Właśnie, gdy będzie przymasowany- tak jak w walce z Santosem to:
-brak mu szybkości
-brak mu dynamiki
-brak kondycji
Poczatkowo widziałem tylko walkę z Dos Santosem i na tej podstawie stawiałbym na Mira. Jeżeli wyjdzie w takiej formie jak ze Schaubem czy Struve to ma większe szanse. Miałem to stawiać-ale chyba jednak oleje ta walkę.

simons 646

simons

Forum VIP
Nie sledze regularnie UFC, ale z tego co widzę to Thiago Alves wraca po długiej rpzerwie (ostatnia walka 12.11.2010) i o ile się nie myle miał jakieś problemy z głową (operacja mózgu) więc może nie być w top formy. Walczył z najlepszymi, ale jak to teraz będzie z nim wyglądać ...
Horror 5 zwycięstw ostatnio, nigdy KO nie dostał ... myśle po tym kursie ~2.75 można zagrać.
Chyba, że jakieś info pokręciłem.

Otrzymane punkty reputacji: +5
Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Nie sledze regularnie UFC, ale z tego co widzę to Thiago Alves wraca po długiej rpzerwie (ostatnia walka 12.11.2010) i o ile się nie myle miał jakieś problemy z głową (operacja mózgu) więc może nie być w top formy. Walczył z najlepszymi, ale jak to teraz będzie z nim wyglądać ...
Horror 5 zwycięstw ostatnio, nigdy KO nie dostał ... myśle po tym kursie ~2.75 można zagrać.
Chyba, że jakieś info pokręciłem.
A oglądałeś wogóle jego ostatnia walkę z Howardem? ,oglądałeś walki Storego z kim on walczył ?kiedy Story ostatni raz walczył :;/:jeszcze dłużej od Alvesa,jeżeli po tym typujesz to powodzenia życzę

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
A oglądałeś wogóle jego ostatnia walkę z Howardem? ,oglądałeś walki Storego z kim on walczył ?kiedy Story ostatni raz walczył :;/:jeszcze dłużej od Alvesa,jeżeli po tym typujesz to powodzenia rzyczę
master przeczytaj jego posta powoli i ochłoń
Tobie też życzę powodzenia.

simons 646

simons

Forum VIP
heh pisze, ze nie sledze regularnie UFC, nudzi mi sie to obejrze gale. Spojrzalem na kursy, poszukalem informacji na necie i zaciekawil mnie ten kurs. Nie ogladalem walk tych 2 zawonidkow, stad tez moj post, zeby sie dowiedziec czy ten kurs jest oplacalny, tak jak mi sie WYDAWAŁO po informacjach ktore znalazlem w necie ????
Czytaj całe wypowiedzi a nie urywki :p
EDIT:
Do postu nizej ???? no ta Pudzian mial przerwe w walce ale z tego co mi wiadomo urazu zadnego nie mial wiec w pelni trenowal ... a tu przy operacji ... ? No nie wiem :p
Walki swoja drogą ale nie zawsze wszystko tzreba ogladac zeby stawiac, ale to juz grybu offtop ;)

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Generalnie gala niełatwa do typowania.
Na poprzednich galach i przyszłych można znależc dobre typy z dobrymi kursami , tutaj nic takiego nie rzuca mi się w oczy.

Simons - pół roku przerwy w mma to nie jest jakas specjalnie długa rozłąka.
N.p. taki Pudzian miał dłuższą przerwę ;) a nikt nie podnosił argumentu, że ostatnio przewalczył na jesieni z Fasolą i może to zaważyć w walce z Thompsonem.

Żeby sprobować dokonać oceny zawodnika , trzeba zobaczyć przynajmniej 2 -3 ostatnie walki. Zajrzec do rekordu i ma się ogólne pojęcie co do szans w następnej walce.

A Pudzianxx jest troche narwany ;) ale pasjonat i takich nam trzeba.

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
170 lbs.: Thiago Alves (18-7) vs. Ricky Story (12-3)

Walka dwóch dzików.
Alves to silny przedstawiciel muay thay, Ricky Story zapaśnik lubujący się w walce w stójce.
Obaj mocno biją, prą do przodu.
Licze , że w tej walce nie będzie konkutatorstwa i będziemy świadkami wileu mocnych uderzeń.
I prędzej niz pózniej komus ( a będzie to raczej Alves) wejdzie soczysty cios, który zakonczy walke.
W stójce dużo lepszy jest Alves, ma bardzo dobre obrony przed obaleniami.
Chłopaki zwykle toczą swoja walki w pełnym dystansie , dlatego oddsmakerzy wystawili taki wysoki kurs na under.
Jak ta walka się potoczy over 2.5 rundy to będą musieli mieć bużki jakby przejechał po nich samochód ciężarowy.
Zagrałem taki kombos:

Alves wygra
1.5 w Pinnacle
5/10

Under 2.5 r.
2.8 w Pinnacle
4/10

Do tego gram walke:

Frank Mir (14-5) vs. Roy Nelson (15-5) 1,9-2,2

W/g walka bez faworyta.
odoba mi się tutaj zakład :Nelson wygrywa by KO/TKO

w 5Dimes 4.5
3/10

Roy Nelson poluje na KO. Były zapaśnik ale z piorunującym ciosem.
Jeśli miałby pokonac Mira na co daje mu mniej więcej 50 % szans to zrobi to najczęściej by KO/TKO
Submission praktycznie nie używa, przez decyzje trudno będzie mu wygrać , bo jest zwykle mniej aktywny.

+ kopiuje swoje stare zakłady z tematu, żeby wszystko było w jednej kupie:

185 lbs.: Brian Stann (10-3) vs. Jorge Santiago (23-8)
Stann 1.8 w Bwin
6/10

Struve 2.3 w Pinnacle
5/10

Życzcie mi powodzenia.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom