>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UFC 127: Penn vs Fitch - 26.02.2011

Status
Zamknięty.
snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Nie wiem czemu to miało służyć,ale Jon Fitch przeszedł na wegańską dietę. Cała przewaga masy nad Pennem zmniejszyła się do minimum. Podobno &quot;codzienna&quot; waga zjechała z 200lbs do 175 lbs.Poczekam na ważenie i zobaczę czy to prawda, jeśli tak to nie wiem po co to było robione hmm... ?

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Jakie Shields jest wegetarianinem i radzi sobie bardzo dobrze ????
Od zawsze byłem wegetarianinem, więc tak naprawdę nigdy nie jadłem mięsa. Próbowałem mięsa, ale nie uważam, by było mi niezbędne. Wielu ludzi myśli jednak inaczej, uważają, że nie możesz być silny jeśli nie będziesz jadł mięsa. Ja jestem najlepszym przykładem, że się mylą.
Uważam, że nie jedzenie mięsa jest swego rodzaju przewagą. Trenuje mi się lepiej, moje ciało jest do tego przystosowane. Mam wielu sparingpartnerów, którzy przeszli na wegetarianizm.
Ponadto czuję się lepiej, bo nie jem mięsa zwierząt, które są pozbawiane życia w bardzo bolesny sposób. To nie jest tak jak w filmach, gdzie mama i tata hodują zwierzątka, a później robią z nich smaczne kiełbaski.

mike_18 42

mike_18

Użytkownik
A tutaj cos ode mnie:
B.J. Penn (16-7-1) vs. Jon Fitch (23-3)
Typ: B.J. Penn
Stawka: 3/10
Kurs: 2.75
Bukmacher: 5dimes.com
Stawiam zachowawczo na Pena, ponieważ uważam, że ma szanse wygrać i kurs jest tego wart. Miałem ominąć tą walkę, ale puszcze singla za niewielką kwotę, bo mam takie, a nie inne odczucia. Do tego dieta Fitch&#39;a, która mogła go osłabić...

Michael Bisping (20-3) vs. Jorge Rivera (19-7)
Typ: Michael Bisping
Od razu mówię, że tego pojedynku nie obstawiam, ale gdybym obstawiał to tak, a nie inaczej. Riviera wcale nie głupi gościu- wrzucając filmiki na youtub&#39;a bardziej niż trochę &quot;podrażnił&quot; anglika. Wydaje mi się, że Bisping nie jest na tyle głupi, aby wdać się w wymianę na początku pierwszej rundy. O ile uda mu się powstrzymać od głupich wymian to wygra.

George Sotiropoulos (14-2) vs. Dennis Siver (17-7)
Typ: George Sotiropoulos
Stawka: 9/10
Kurs: 1,294
Wszystko było pięknie opisane. Zgadzam się z wami ????

Chris Tuchscherer (21-3) vs. Mark Hunt (5-7)
Typ: Chris Tuchscherer
Stawka: 7/10
Kurs: 1,37
Czas Marka Hunta już dawno przeminął tymbardziej w mma. Chrisa Tuchscherer&#39;a specjalnie nie znam, ale z tym spuszczam się na Vito ???? . Planuje puścić ten typ w dublu z Sotiropoulos&#39;em za większą kasę(jak dla mnie większą).

Poniżej link do Countdown dla tych co jeszcze nie widzieli.
http://www.ufc.com/media/UFC-127-Full-Countdown

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP

Irokez w dobrym humorze, oby również po walce był tak samo uśmiechnięty jak podczas ważenia. Rivera podkręca atmosferę, a Bisping nakręcony jest żeby skopać przeciwnika. To może być walka wieczoru, bo nie wierzę, że Penn-Fitch będą walczyć bardzo ofensywnie. Pozostaje kilka godz i mam nadzieję, że z rana każdy będzie zadowolony, jak na koncie u buka pojawi się więcej kasy ;)

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
VS

Analiza:
I mój ostatni typ z gali UFC 127 w Australii.Jak dla mnie to peFFka 100%.Obaj zawodnicy nie pałają do siebie zbytnim szacunkiem i zaufaniem.Rivera wyśmiewa Anglika na Youtube a Bisping nie pozostaje dłóżny i zwyzywa go na konferencji prasowej i na ważeniu zawodników.Obaj są mocnymi strikerami i walka na pewno nie będzie trwała więcej niż 2 rundy.Moim zdaniem ten typ to jest właśnie 10/10 !!!

Michael Bisping vs Jorge Rivera under 2.5 rounds 2,11

Otrzymane punkty reputacji: +1
salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
To i ja zbiore do kupy moje zakładY;

265 lbs.: Chris Tuchscherer (21-3) vs. Mark Hunt (5-7)
1.4, wiele buków
8/10

185 lbs.: Michael Bisping (20-3) vs. Jorge Rivera (19-7)
Will the fight go the distance?
NO , 1.9 Sportingbet
5/10

Rivera by KO/TKO/DQ
5 w Sportingbet
2/10

155 lbs.: Maciej Jewtuszko (8-0) vs. Curt Warburton (6-2)
Maciej Jewtuszko by KO
4 w Paddypower
2/10
Will the fight go the distance?
NO
1.57 Paddypower
4/10

Maciek to lepszy zawodnik. Walka będzie underowa. Polak powinien wygrac przez KO lub submission (4.5) Ale z wywiadów wynika, że nastawia sie na nokaut, widowiskowość.

sliw4 67

sliw4

Użytkownik
Walki które stawiam:
George Sotiropoulos [14-2] vs. Dennis Siver [17-7]
kurs: 1.3
Liczę na dobra walkę Sotiropoulsa i spokojne kontrolowanie walki, mimo nie ma tak mocnego uderzenia co Dennis ale ma doskonały parter stójke rownież ma dobrą. Po tej walce jeśli wygra czeka go walka o tytuł.

Chris Tuchscherer [21-3] vs. Mark Hunt [5-7]
kurs: 1.35
Już wiele osób sie wypowiadało na temat tej walki. Hunt&#39;a 6porażek z rzedu mówi samo za siebie. Wątpie żeby przełamał tą słabą passe.

Inne walki jeśli chodzi o obstawianie to je postanowiłem odpuścić, jedynie jakaś tam taśma pójdzie ale to za mniejsze pieniądze.

B.J. Penn [16-7-1] vs. Jon Fitch [23-3]
kurs: 2.3
Mimo że to Fitch jest faworytem i dużo osób go stawia odpuściłbym tej walki, Fitch jeden najtwardszych zawodników tej wagi z twarda szczęką i do tego dysponuje większym zasięgiem pewnie będzie starał sie go wziąść na dystans.
Nie można Penna lekceważyć przecież to 2krotny mistrz świata w 2 róznych kategoriach wagowych.
Jestem pewien, że B.J. nie będzie chciał po raz kolejny prezgrać na punkty, do walki wyjdzie strasznie zmotywowany na pełnej agresij, myśle że jest w stanie Fitcha trafić mocnym sierpem i dokonczyć sprawe w parterze ground and pundem lub duszeniem.
dodatkowy zakład:
B.J Penn by KO, TKO or Stoppage
kurs: 6.5

Maciej Jewtuszko [8-0] vs. Curt Warburton [6-2]
kurs: 1.66
Mało wiem o Warburtonie, ale on dobrze sobie zdaje sprawe o stylu Irokeza i pewnie będzie chciał sprowadzić go do parteru.
Jewtuszko jak zapowiada będzie chciał zrobic bardzo dobrą walke żeby widzowie go zapamiętali i postara sie zrobic dobre widowisko. Wątpie żeby ta walka dotrwała do końca liczę na dokonczenie sprawy przez łamanie.
dodatkowy zakład:
Jewtuszko by submission
kurs:

Co do walki Rivery z Bispingiem nie mam pojęcia kto wygra przez te wszystkie filmiki i naśmiewanie się z przeciwnika zrobiło sie gorąco, Riviera dobrze zdaje sobie sprawe, że jesli chce tą walke wygrać musi sprowokować rywala do ostrego ataku i liczyć ze trafi swoim mocnym sierpem. Postawa Bispinga zależy o wyniku tej walki.

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Walka wieczoru:
170 lbs.: B.J. Penn większościowo zremisował z Jonem Fitchem, 28-29, 2 x 28-28.

Główna karta:

185 lbs.: Michael Bisping pokonał Jorge Riverę przez TKO (uderzenia), 2. runda, 1:54.
155 lbs.: Dennis Siver pokonał George’a Sotiropoulosa przez jednogłośną decyzję, 29-28, 30-28, 30-27.
170 lbs.: Brian Ebersole pokonał Chrisa Lytle’a przez jednogłośną decyzję, 2 x 29-28, 30-27.
185 lbs.: Kyle Noke pokonał Chrisa Camozziego przez poddanie (duszenie zza pleców), 1. runda, 1:35.
Walki w Ion TV:
155 lbs.: Ross Pearson pokonał Spencera Fishera przez jednogłośną decyzję 2 x 29-28, 30-27.
205 lbs.: Alexander Gustafsson pokonał Jamesa Te Hunę przez poddanie (duszenie zza pleców), 1. runda, 4:27.
185 lbs.: Nick Ring pokonał Rikiego Fukudę przez jednogłośną decyzję, 3 x 29-28.
Walki na facebooku:
205 lbs.: Anthony Perosh pokonał Toma Blackledge’a przez poddanie (duszenie zza pleców), 1. runda, 2:45.
145 lbs.: Tie Quan Zhang pokonał Jasona Reinhardta przez poddanie (gilotyna) 1. runda, 0:48.
Pozostałe:
265 lbs.: Mark Hunt pok. Chrisa Tuchscherera przez TKO (uderzenia w stójce), 2. runda, 1:41.
155 lbs.: Curt Warburton pok. Macieja Jewtuszko przez jednogłośną decyzję, 3 x 29-28
:;/:

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Wstałem rano, sprawdziłem wyniki i.... nie mogłem uwierzyć! Tylu niespodzianek na jednej gali nie widziałem dawno. To, co zrobił George Sotiropoulos to nie mieści się w głowie, tak blisko title shota i dał ciała jeszcze u siebie. Mimo wszystko Slver zasłużenie wygrał, był lepszy i tyle. Co do walki wieczoru myślę, że Fitcha sędziowie skrzywdzili, bo o ile w pierwszej i drugiej rundzie walka była wyrównana to w 3 zdominował Penna i to on powinien wygrać tą walkę. O Irokezie nic nie powiem, bo nie oglądałem jego walki. Wieczorem na pewno opiszę kilka pojedynków, ale mimo wszystko jestem zły na siebie, że nie dałem rady przewidzieć tych walk. Nawet mi przez głowę nie przeszło, że Sotiropoulos może przegrać.

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik

Chris Tuchscherer - Mark Hunt 1 1.41
⛔
George Sotiropoulos vs Dennis Siver 1 1.31 ⛔

Ross Pearson vs Spencer Fisher 2 2.60
⛔
Anthony Perosh vs Tom Blackledge 1 2.62 ✅:spokodfhgfh:
Michael Bisping by KO, TKO or Stoppage 3.25 ✅:spokodfhgfh:​

Tie Quan Zhang vs Jason Reinhardt 1 1.37✅:spokodfhgfh:

Michael Bisping vs Jorge Rivera under 2.5 rounds 2,11✅:spokodfhgfh:
Ja tam osobiście nie narzekam na typy i kursy które siadły 3.25 czy też 2.62 jak najbardziej mi pasują ???? Tylko szkoda tych pewniejszych typów bo mogło by być na prawdę bardzo dobrze.

Otrzymane punkty reputacji: +10
mike_18 42

mike_18

Użytkownik
A tutaj cos ode mnie:
B.J. Penn (16-7-1) vs. Jon Fitch (23-3)✅⛔
Typ: B.J. Penn
Stawka: 3/10
Kurs: 2.75
Stawiam zachowawczo na Pena, ponieważ uważam, że ma szanse wygrać i kurs jest tego wart. Miałem ominąć tą walkę, ale puszcze singla za niewielką kwotę, bo mam takie, a nie inne odczucia. Do tego dieta Fitch&#39;a, która mogła go osłabić...

Michael Bisping (20-3) vs. Jorge Rivera (19-7)✅
Typ: Michael Bisping
Od razu mówię, że tego pojedynku nie obstawiam, ale gdybym obstawiał to tak, a nie inaczej. Riviera wcale nie głupi gościu- wrzucając filmiki na youtub&#39;a bardziej niż trochę &quot;podrażnił&quot; anglika. Wydaje mi się, że Bisping nie jest na tyle głupi, aby wdać się w wymianę na początku pierwszej rundy. O ile uda mu się powstrzymać od głupich wymian to wygra.

George Sotiropoulos (14-2) vs. Dennis Siver (17-7)⛔⛔⛔
Typ: George Sotiropoulos
Stawka: 9/10
Kurs: 1,294
Wszystko było pięknie opisane. Zgadzam się z wami ????

Chris Tuchscherer (21-3) vs. Mark Hunt (5-7)⛔
Typ: Chris Tuchscherer
Stawka: 7/10
Kurs: 1,37
Czas Marka Hunta już dawno przeminął tymbardziej w mma. Chrisa Tuchscherer&#39;a specjalnie nie znam, ale z tym spuszczam się na Vito ???? . Planuje puścić ten typ w dublu z Sotiropoulos&#39;em za większą kasę(jak dla mnie większą).]
No nic ładna lipa.
B.J. Penn (16-7-1) vs. Jon Fitch (23-3)
Pierwsza runda wygrana dla hawajczyka. Druga remisowa. Trzecie dominacja Fitcha. Szkoda, że nie udało się Penowi prowadzić tego pojedynku w trzeciej rundzie tak jak w pierwszej. Moim zdaniem było blisko, a wynik nie był krzywdzący dla żadnego z zawodników. W przypadku rewanżu chyba postawię na Fitcha

Michael Bisping (20-3) vs. Jorge Rivera (19-7)
Rivera mógł nie wstać i wygrać przez dyskwalifikację anglika, jednak okazał się mężczyzną. Anglik dużo szybszy, dobra konsekwencja i wytrzymałość. Rivera nie ten poziom co anglik

George Sotiropoulos (14-2) vs. Dennis Siver (17-7)
Panowie składamy się na karnet na siłownie dla greka. Nie poradził sobie z fizycznością niemca. Siver wręcz perfekcyjna obrona przed obaleniami, do tego duża siła i całkiem dobra stójka. W połowie 2 rundy nastąpił przebłysk(a może przestój u Sivera?) Sotiropoulos&#39;a, ale to było za mało. Wogóle grek bez sił i bez szybkości:/. Liiipaa...

Walki nie widziałem. Nie wiem co się wogóle tam stało. Podejrzewam, że Tuchscherer bawił się w stójkę i dostał za swoje.
Maciej Jewtuszko (8-0) vs. Curt Warburton (6-2)
No Polak jak tak będzie walczył to na długo nie zagości w UFC. Jewtuszko właściwie nic nie zrobił w tej walce. Był wolny, ociężały, już nie wspomne o obronie przed obaleniami. Miejmy nadzieję, że to wynikało z tremy. Anglik dobrze wyszkolony boksersko(bez polotu, ale wystarczające umiejętności na polaka), do tego silniejszy fizycznie. Cóż byłem troche zniesmaczony po tej walce, nie wspominając już o wyniku bukmacherski:/

Z bardzo dobrej strony pokazał się Brian Ebersole- nietuzinkowy styl walki oraz Tie Quan Zhang- świetna dynamika i szybkość.

Otrzymane punkty reputacji: +10
mike_18 42

mike_18

Użytkownik
Dzięki. Z tego co widze MArk Hunt schudł, więc może trochę wziął się za siebie. Dużo lepszy w stójce od Tuchscherer,a, który nie potrzebnie prowadził pojedynek w tej płaszczyźnie. Dodatkowo jego brak kondycji zrobił swoje.

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Wrzucam walki dla tych co jeszcze nie oglądali:
B.J. Penn vs. Jon Fitch

http://www.megavideo.com/?v=S6MX02U0
Michael Bisping vs. Jorge Rivera
http://www.mma-tv.net/display.php?id=17723
George Sotiropoulos vs. Dennis Siver
http://video.mma-tv.net/?z=17722
Chris Lytle vs. Brian Ebersole
http://video.mma-tv.net/?z=17720
Kyle Noke vs. Chriz Camozzi
http://video.mma-tv.net/?z=17717
Tie Quan Zhang vs. Jason Reinhardt
http://video.mma-tv.net/?z=17721
Alexander Gustafsson vs. James Te Huna
http://video.mma-tv.net/?z=17718
Spencer Fisher vs. Ross Pearson
http://video.mma-tv.net/?z=17724
Nick Ring vs. Riki Fukuda
http://video.mma-tv.net/?z=17725
Miłego oglądania ????

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Moje małe podsumowanie, tego co typowałem.

Typowanie tej gali mi nie wyszło.
Zszokowany jestem porażką
Stawiałem na Chrisa dla którego to miał byc spacerek. Facet nie maił nastawienia i dobrego planu działania.
Oczywiście, miał obalać. Każdy kto sie inetresuje tym sportem jest w stanie nakreślić mu game plan.
Ale facet go nie realizował.
Kto go nauczył tej postawy bocznej? Rozumiem, repsekt przed uderzeniami Hunta ale jak sie ma noge zakroczną na linii nogi wykrocznej to ni ****a, nie da rade szybko sie przemieścić do przodu i wykonac jakąś akcje ofensywną.
Po **** wykonywał jakieś kopnięcia?
Huntowi weszły prawie wszystkie uderzenia i sensacja stała sie faktem.

Maciej Jewtuszko (8-0) vs. Curt Warburton (6-2)

Na początku tematu dzieliłem się obawami co do tego starcia.
Ale udzieliła mi się Irokezomania, poczytałem jakies bzdurne wywiady i wytypowałem z dupy strony.
Irokez opowiadał,że chce dac dobra walke, będzie nieprzeiwdywalny itd
A co było kazdy widział. Anglik narzucił swoje reguły gry.
Teraz czytam, że Jewtuszko miał konkuzjowana rękę i dlatego nie chciał uderzać.

Michael Bisping vs. Jorge Rivera
Tu liczyłem niesmiało na niespodzianke, czyli KO/TKO/dyskwalifikacja
Było blisko, stety,niestety u Rivery zwyciężył duch sportowy i nie symulował po illegal knee Bispinga.
Under wszedł, Rivera to w zasadzie staruszek. Jak nie ma przewagi to zdycha po 1 rundzie.

Ktoś mi kasuje posty, to tu sie spytam:
dlaczego Vito edytuje swoje posty i zmienia kursy na wyższe?

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Nie kursy tylko kurs w moim typie na Under 2.5 rundy w walce Bispinga.Jak wstawiałem to kurs u jakiegoś buka był 1.76 ale w moim temacie user Bartek159 zwrócił uwagę na to że w Pinnacle jest kurs większy dla tego zmieniłem PRZED walką około godziny 19 na ten wyższy.Nie rozumiem co w tym jest złego?

mike_18 42

mike_18

Użytkownik
Pewnie chodzi o to, że teoretycznie stawiasz na tą walkę. Jak wiemy kursy czasami wahają się w znaczynych granicach, więc powinien liczyć się kurs w momencie stawiania.

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom