Typ 47.
Austin Trout vs Miguel Cotto 2 1,455
Bukmacher: Pinnacle
Stawka: 300 PLN.
Typ 48.
Austin Trout vs Miguel Cotto, over 10.5 rund 1,51
Bukmacher: Pinnacle
Stawka: 300 PLN.
Typ 49.
Michal Materla - Rodney Wallace 2 4,25
Bukmacher: Betsafe.
Stawka: 75 PLN.
Typ 50.
Damian Grabowski - Oli Thompson 1 1,22
Mariusz
Pudzianowski - Tyberiusz Kowalczyk 1 1,15
Bukmacher: Betsafe.
Stawka: 600 PLN.
Typ 51.
Kevin Johnson vs Tyson Fury 1 5,85
Bukmacher: Pinnacle.
Stawka: 50 PLN.
Austin Trout vs Miguel Cotto
Sądzę, że ta walka
a) zakończy się zwycięstwem Cotto.
b) zakończy się na punkty.
a) Za Cotto przemawia przede wszystkim szybkość, technika, świetna wytrzymałość na ciosy i duuuuużo większe doświadczenie. Walka odbywać się będzie na MSG co może wpłynąć negatywnie na mało doświadczonego Trouta, ale wcale nie musi. Uważam, że Trout jest zbyt statycznym zawodnikiem jak na tak szybkiego i świetnie poruszającego się zawodnika. W wymianach będzie widoczna przewaga szybkościowa Miguela co pozwoli mu na spokojną wygraną na punkty.
Uważam, że ta walka będzie miała podobny przebieg do walki Cotto-Clottey.
b) Nie przewiduję rozstrzygnięcia przed czasem. Trout ma bardzo solidną obronę, nie przyjmuje za dużo czystych ciosów i podobnie będzie w tej walce. Ponadto Trout nie lubi wymian, nie jest w nich zbyt mocny, więc podejrzewam, że będzie próbował trzymać przeciwnika na dystans (jest 13 centymetrów wyższy). A to zdecydowanie zmniejsza szansę na zakończenie walki przez nokaut, tym bardziej, że Cotto nie ma nokautującego ciosu.
Michal Materla - Rodney Wallace
Krótko. Nie jestem zwolennikiem talentu Michała Materli i sądzę, że w tej walce będzie miał bardzo duże problemy w stójce i może ją nawet przegrać. Uważam, że Wallace jest co najmniej równie dobrym zawodnikiem co Silva, z którym Materla miał duże problemy (nawet przed kontuzją). Stawię więc na Wallace'a bo kurs świetny.
Damian Grabowski - Oli Thompson
Graba wygra. Na spokojnie. Po pierwsze jest to bardzo, bardzo inteligentny zawodnik, a to pozwala mi być spokojnym, że będzie wiedział jak zneutralizować destrukcyjną siłę Oliego. Po drugie oprócz inteligencji ma bardzo konkretne narzędzia aby na luzie wygrać z tym strongmenem, czyli ponadprzeciętny parter. Nie wiem co musiałoby się stać, żeby Thompson znalazł sposób na naszego zawodnika. Ja sobie tego w każdym razie nie wyobrażam.
Mariusz
Pudzianowski - Tyberiusz Kowalczyk
Mariusz jest zbyt doświadczonym zawodnikiem by mieć problemy z przypadkowymi ludźmi z ulicy. A raczej z siłowni.
W ostatniej walce pokazał, że wie jak się zachowywać w ringu, nie czyha tylko na "łapanie i rzucanie". Jeśli nie będzie wchodził w jakieś idiotyczne wymiany na początku walki by pokazać jaki jest mocny, to wygra tę walkę z zamkniętymi oczami. Kowalczyk nie ma nic - ani kondycji, ani techniki.
Kevin Johnson vs Tyson Fury
Bardzo krótko. Uważam Furiego za kompletnie przereklamowanego zawodnika. Johnson potrafi się bić i myślę, że może pokusić się o przejście długich ramion Brytyjczyka i skuteczne punktowanie go. Myślę, że kurs zachęca by postawić jakieś małe pieniądze na Kevina.