>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

TYPY Pirlo poparte analizą...

pirlo2122 349

pirlo2122

Użytkownik
COPA AMERICA 2011​

Typy na dziś​

vs

⚽Argentyna-Kolumbia 02.45
Dodatkowy hendicap Azjatycki
Kolumbia +1.5
Kurs 1.80✅
0-0
Stawka 100j
Wygrana 180j
✅80j​

Mamy już za sobą pierwsze grupowe spotkania Copa America, rozgrywanego na argentyńskich boiskach.
Jak to często na początku turnieju bywa, nie zabrakło w nich niespodzianek. Wymieniani w roli głównych faworytów turnieju Argentyńczycy i Brazylijczycy w swoich pierwszych występach rozczarowali zdobywając zaledwie po jednym punkcie. Nic, więc dziwnego, że dla „Albicelestes” już mecz z Kolumbią będzie miał nacechowany ogromnym ciężarem gatunkowym.

Wielki zawód sprawili swoim kibicom piłkarze reprezentacji Argentyny. Piątkowy mecz miał być dla piłkarzy Sergio Batisty rozgrzewką przed starciem z silniejszymi rywalami, a o mały włos nie zakończył się katastrofą. Prowadzenie przyjezdnym dał chwilę po rozpoczęciu drugiej połowy Edivaldo Rojas, który niekonwencjonalnym zagraniem pokonał Romero. Gospodarze turnieju zdołali uratować punkt dzięki przepięknej bramce chwilę wcześniej wprowadzonego napastnika Atletico Madryt Sergio Aguero. Choć „Albicelestes” posiadali optyczną przewagę, to mecz zakończył się zasłużonym remisem.

Wydawało się, że równie łatwe spotkanie jak Argentyne z Boliwią czeka również na Kolumbijczyków, którzy zagrali przeciw Kostaryce. Tymczasem Falcao i spółka
z ogromnym trudem, po wielkich męczarniach wygrali 1-0
z odmłodzoną, ale waleczną drużyną prowadzoną przez Ricardo La Volpe. Ostatecznie Kolumbia wygrała, po zwycięskim golu „do szatni” Adriana Ramosa. Warto jednak zauważyć, że Kostaryka od 28 minuty spotkania grała w „dziesiątkę”, gdyż za brutalny czerwoną kartkę ujrzał Randall Brenes.

Niewątpliwie spotkanie to będzie miało kluczowy przebieg dla losów Grupy A.
Jeżeli „Albicelestes” przegrają, właściwie pożegnają się z imprezą. Czy gwiazda argentyńskiej piłki Lionel Messi wreszcie się przebudzi i poprowadzi podopiecznych Sergio Batisty do pierwszego triumfu? Szczerze wątpię to nie Barcelona i w każdej wypowiedzi piłkarzy o Messim m.in Mascherano czy Alves z Brazylii to podkreślają. Messi nie potrafi grać w takiej drożynie dlatego się tak męczy.

Ten mecz będzie niezwykle ważny dla obu ekip bo jeśli Kolumbia urwie punkt to wówczas powalczą o pierwsze miejsce w grupie. To zadanie nie jest wcale nierealne stać ich na to i na pewno o to powalczą. Natomiast Argentyna na pewno będzie chciała wygrać ale i nie będzie chciało przegrać remis da jej tylko to że najprawdopodobniej przejdą z 2giego miejsca. Obie ekipy będą musiały kalkulować dlatego wiadomo że Kolumbia się nie otworzy że będzie liczyć na kontry a drożna z takimi zawodnikami z przodu jest stworzona do takiej gry. Natomiast Argentyna będzie chciała wygrać, zdominować rywala ale nie spodziewam się jakiejś huraganowej ofensywy Argentyńczyków sadze że oni spokojnie poprowadzą grę będą utrzymywać się przy piłce i będą chcieli wyczekać sytuacje do zdobycia gola. Ta taktyka może i jest dobra ale wystarczy że nie strzelą bramki prze 60 min i zrobi się nerwowo. Poza tym przy takiej strategi Kolumbia może spokojnie pokusić się o kilka kontr i ja w tym wypatruje szansy. W tym że Argentyna nie strzeli szybko gola a Kolumbia ich skontruje.

Ciężko zakładać że Kolumbia wygra i ja tego wcale nie zakładam ale też ciężko mi sobie wyobrazić aby Argentyńczycy mieli łatwą przeprawę. Kolumbijczycy za darmo 3pkt nie oddadzą bo oni mają świadomość szansy. Każdy punkt będzie jak złoto w tym meczu dadzą z siebie wszystko. Liczę na to dlatego stawiam na Kolumbie z hendim bo nie spodziewał bym się wygranej większa ilością bramek niż 1 Argentyny a i liczę na to że Kolumbijczycy coś strzelą dlatego typ wydaje mi się mocno prawdopodobny a kurs przemawia za nim.

Trochę statystyk h2h obu ekip. W ostatnich 8 meczach obu dróżyn Argentyna wygrywała 5cio krotnie ale 1dno zwycięstwo było bardzo dawno. Kolumbia wygrała 2krotnie 1raz był remis. Od 2003 roku odbyło się 6 meczy z udziałem tych dróżyn z czego 4 wygrała Argentyna ale tylko 2 więcej niż jednym golem. Raz wygrała Kolumbia i raz był remis.

Statystyki przemawiają za moim typem. Uważam że błędem największym Batisty i Argentyny było to że grali wiele meczy całkowicie rezerwowym składem (Nigeria, Polska, Albania itd) do tego byli to słabi rywale i własnie przez to nie ograli się nie stworzyli odpowiedniej charakterystycznej gry nie znaleźli swojego stylu a drożyna która nie ma stylu nic nie osiągnie muszą na czymś bazować a bazowanie na indywidualnościach to jak wróżenie z fusów. Można powiedzieć że odpoczywali najlepsi bo grali w Europie wiele meczów ale wybaczcie albo klub albo reprezentacja.​

pirlo2122 349

pirlo2122

Użytkownik
Liga światowa siatkarzy 2011 Final Eight​

Typy na dziś​

vs

Bułgaria - Argentyna (W Polsce)17.15
Totals - suma punktów
Typ: Więcej niż 185,5
Kurs 1.80⛔
0-3
Stawka 100j
Wygrana 180
⛔100j

Bułgaria - Argentyna (W Polsce) 17.15
Kto wygra mecz (set, handicap)?
Typ: Argentina +1,5
Kurs 1.70✅
0-3
Stawka 100j
Wygrana 170j
✅70j

Mecz drogiej kolejki final eight pomiędzy Bułgarią a Argentyną odbędzie się dziś o godzinie 17.30 w Gdańskiej Ergo Arenie. Mecz ten dla obu ekip jest meczem niesamowicie ważnym wydaje mi się że dla obu ekip to właśnie ten mecz zadecyduje o miejscach jakie zajmą oba zespoły. Wczorajsze wyniki LŚ nie zdziwiły mnie znacznie może poza grą Kubu która miło zaskoczyła mnie ale przeczuwałem że to może być dziwny mecz dlatego w typowaniu nie brałem go pod uwagę tak jak dzisiejszego meczu Kuby. Późno podaje typ dlatego od razu odrzuciłem go ponieważ te typy nie są dla mnie tylko dla mnie są po to żeby ktoś mógł sobie z nich skorzystać ewentualnie poznać mój punkt widzenia. Wracając do samego meczu to po wczorajszej kolejce i po tym że Argentyna gładko pokonała faworyzowanych w tym meczu Włochów sytuacja w tabeli zrobiła się arcyciekawa nie to co w drogiej grupie bo tam faworyci wygrali jeden z trudem ale 2 punkty zainkasował. Pisałem wczoraj że odpuściłem mecz Argentyny bo ja jej nie skazywałem na pożarcie jak prawie wszyscy tylko czułem że oni są w stanie trochę namieszać a namieszali sporo i dziś myślę że również mogą sporo namieszać. Bułgaria ugrała 2 sety z Polakami muszę przyznać szczerze że zasłużenie nie ma co rozpamiętywać. Sytuacja w tabeli wygląda ciekawie pierwsza Argentyna 3 punkty druga Polska 2 punkty następnie Bułgarzy z 1dnym i Włosi czyste konto. Ten mecz szczególnie dla Bułgarów jest ważny oni na pewno nastawili się przed turniejem na wygraną z Argentyną jaki i wszyscy zapewne. Bułgarzy muszą walczyć muszą ugrać przynajmniej 2 sety a najlepiej zdobyć chociaż 2 punkty a to wcale nie będzie łatwe. Uważam że mecz ten będzie meczem walki z wymianami z obu stron sądzę że Argentyna ma sporo szans na zw a przynajmniej na tie break o nich martwię się najmniej w kontekście mojego typu bardziej skupiam się na Bułgarach bo oni muszą wygrać jakiegoś seta najlepiej 2 myślę że po takim meczu jak z Polską uwierzyli uwierzyli że mogą wyjść z grupy i wyjdą na ten mecz niesamowicie skoncentrowani dziś nie dostaną lania w pierwszym secie tak myślę bo nie mają się czym tremować tak samo Argentyna. Bułgaria ma przewagę doświadczenia pierwszy set będzie ważny bardzo jak zaczną obie ekipy natomiast Argentyna wczoraj pokazała że potrafi grać i dziś też będzie chciała to zrobić. Osobiście uważam że tu powinny paść przynajmniej 4 set a ja po cichu liczę na tiebreak. Zobaczymy jak wytrzyma dziś Sokołov i Kazunski jeśli zagrają tak jak wczoraj to spokojnie Bułgaria powinna 1 set przynajmniej wygrać a i Argentyna jeden to minimum. Wszystkie drożyny są wyrównane i tu nie ma słabeuszy co pokazał wczorajszy dzień dlatego spodziewam się kilku setów będzie ogromna niespodzianka jeśli mecz potrawa tylko 3 sety osobiście w to nie wierzę stąd mój typ. Większe szanse mają Argentyńczycy bo grają kombinacyjnie i z każdej strefy natomiast Bułgaria gra skrzydłami tyko praktycznie same skrzydła dlatego większe szanse ma Argentyna według mnie ale jeśli by doszło do tiebreaku to tam może być ważna rutyna którą mają Bułgarzy dlatego nie ryzykowałbym czystej 2ki.​

Otrzymane punkty reputacji: +2
pirlo2122 349

pirlo2122

Użytkownik
Argentyna rozbiła Bułgarów sprawdził się najgorszy scenariusz o którym mówiłem że Bułgarzy nie podejmą walki a Argentyna ich stłamsi ale jako że obawiałem się tego zagrałem również Argentynę co prawda z hendim dla większego bezpieczeństwa ale weszło i straty małe. Popatrzę teraz na szybko na mecz Boliwii jak coś wybiorę to zamieszczę typ.​

Mecz Boliwii strasznie trudny do przewidzenia. Dla mnie nie do ruszenia. Chyba nie będzie typu z tego meczu a więc noc bez grania. W tym meczu może być wynik każdy nawet i 4 bramki mogą paść nie bawię się aż w takie ryzyko wole odpuścić

COPA AMERICA 2011​

Typy na dziś (jutro)​

vs

⚽Urugwaj - Chile 00.15
Ile padnie goli?
Typ: Mniej niż 2,5
Kurs 1.60✅
1-1
Stawka 100j
Wygrana 160j
✅60j

Na inaugurację Urugwajczycy mierzyli się z uznawanym za najsłabsze w grupie Peru. Od pierwszych minut inicjatywę przejęli faworyci. Zepchnęli rywali do defensywy, choć nie przekładało się to na okazje bramkowe. Dość niespodziewanie to Peru objęło prowadzenie. W 24 minucie świetne podanie otrzymał Paolo Guerrero , który nie miał problemów z wpisaniem się na listę strzelców. W końcówce pierwszej odsłony do wyrównania doprowadził Luis Suarez. Po zmianie stron nadal przewagę mieli Urugwajczycy, jednak byli nieskuteczni i ostatecznie pojedynek zakończył się remisem 1:1. Taki wynik stawia czwarta ekipę ostatniego mundialu w trudnym położeniu, przed nią bowiem mecze z teoretycznie bardziej wymagającymi rywalami.

Chile po słabych latach wydaje się powracać do solidnej formy. Pojawiła się generacje piłkarzy, która zdołała wywalczyć awans na ostatni Mundial, na którym udało się wyjść z grupy. W fazie pucharowej nie udało się pokonać Brazylijczyków (0:3), niemniej jednak La Roja pozostawili dobre wrażenie. Przed turniejem uznawano tę ekipę za czarnego konia i pierwszy pojedynek pokazał, że jest w tym sporo racji.

La Roja na inaugurację pokonali Meksyk. Wprawdzie to rywale objęli prowadzenie i na przerwę schodzili w lepszych nastrojach, to jednak po zmianie stron Chile zdominowało sytuację na boisku. Do wyrównania doprowadził Paredes, a wynik ustalił Vidal. Ostatecznie Chile wygrało 2:1 i awansowało na fotel lidera w grupie. Dwóch największych gwiazdorów tej ekipy to oczywiście Alexis Sanchez oraz Arturo Vidal.

Obie ekipy ostatni raz mierzyły się w meczu towarzyskim w roku 2010. Wówczas górą było Chile (2:0). Ostatnie mecze o stawkę miały miejsce podczas eliminacji do zeszłorocznego mundialu. Obie konfrontacje zakończyły się podziałami punktów (0:0, 2:2). Jak zatem widać, faworyta piątkowego meczu wskazać niezwykle trudno. Biorąc pod uwagę formę obu stron, jakość kadry i doświadczenie nieco więcej szans wydają się mieć jednak zawodnicy Urugwaju.

Ale właśnie ale to Urugwaj ma 1 punkt a Chile 3. I to właśnie stawia Chile w doskonałej sytuacji. Uważam że Chile będzie chciało wywalczyć 1 punkt i na to się skoncentrują powinni zagrać dobrze w obronie nie dać Urugwajczykom na strzelenie bramki. Z drogiej strony Urugwajczycy zremisowali swój pierwszy mecz dla nich najlepszym wynikiem będzie zwycięstwo jest im ono bardzo potrzebne ale równie ważne będzie aby tego meczu nie przegrać. Nie spodziewam się jakichś huraganowych ataków ze strony Celestes sadze że nie będą się za bardzo otwierać a Chile nie musi. Tak więc spodziewam się walki i małej ilości bramek.

Na dodatek gdyby Urugwaj przegrał a Peru wygrało swój mecz to śmiem twierdzić że Chile zrobi wszystko w meczu z Peru żeby nie wpóścić Celestes do następnej fazy. Tu zaczyna się kalkulacja Chile gdy wygra to na pewno nie będzie się starało o komplet punktów w kolejnym meczu. To pokazuje sytuacje Urugwaju muszą zdobyć punkt bo wówczas wszystko będzie zależało od nich a gdy nawet Paragwaj wygra to i tak Chile będzie potrzebowało punktu do awansu w ostatnim meczy wówczas wyszli by z 5cioma a Urugwaj wyrywa z Meksykiem i wychodzi tez z 5oma a Peru 4 punkty.

To jest właśnie to kalkulacja trzeba brać to pod uwagę przy typowaniu. Urugwaj będzie grał zachowawczo jak Chile z tym że Urugwaj powinien bardziej się starać i szukać bramki. Chile nic nie musi to jest ich komfort. Jak będzie remis to dla nich jak wygrana. Mecz będzie na pewno wyrównany z walką z obu stron nie spodziewam się tu za wielu bramek. Rywale powinni podejść do siebie z ogromnym respektem raczej spodziewam się szachów stąd mój typ.

vs

⚽Brazylia - Paragwaj 21.00
X 2 (gospodarze wygrają w reg. czasie gry:
otrzymasz stawkę z powrotem)
Typ: X
Kurs 1.60✅
2-2
Stawka 100j
Wygrana 160j
✅60j

Powiem tylko że raczej zwycięstwo Paragwaju jest bardzo mało prawdopodobne ale remis może być o ile Brazylijczycy będą znów tak nieskuteczni i jeśli dalej nie będą grali z głową. Jeśli znów będzie ich niosła fantazja to może być różnie. Ważne żeby Paragwaj murował bramkę i tak będzie robił inaczej być nie może. Sądzę że Paragwajczycy uwierzyli po tym meczu Wenezueli że można ugrać coś z Brazylią że nie taki diabeł straszny jak go malują. Muszą powalczyć remis jest możliwy zwycięstwo raczej nie. W moim typie liczę na niespodziankę przy zw Brazylii zwrot a więc dosyć małe ryzyko. Kurs dobry warto spróbować. Statystyki h2h wcale nie takie najgorsze w 7dmiu ostatnich meczach 4 zw Brazylii 2 Paragwaju i 1 remis. Na Copa 3 mecze 2 zw Brazylii i 1dno Paragwaju. Ale powiedzmy sobie szczerze że ta ekipa Brazylii to nie jest wielka Brazylia to tylko nazwa budzi respekt bo nie ma kolektywu są indywidualności ale nie ma drożyny. Te 7 meczy odbyło się w latach 97-09 wówczas Brazylia według mnie była lepsza dozo drożyna od tej dzisiejszej natomiast Paragwaj jest trudnym i groźnym rywalem dla wszystkich. Oni mają drożynę może nie ma gwiazd bo Santa Cruz nie rzuca na kolana. Mało tego w ostatnich 7 meczach przegrali raz z Argentyną tak więc to pokazuje że prezentują odpowiedni poziom natomiast Brazylia przegrywała wszystkie mecze sparingowe z lepszymi dróżkami bądź remisowała (Holandia słaby to był mecz miałem przyjemność oglądać, Argentyna, Francja). To może być różny mecz nie wiadomo co pokaże ta Brazylia ja liczę że nie dozo, liczę na niespodziankę.​

pirlo2122 349

pirlo2122

Użytkownik

Typy na dziś​

vs

USA - Kuba (W Polsce) 11.00
Totals - suma punktów
Kurs 1.80✅
211 Pkt
Stawka 100j
Wygrana 180j
✅80j​
Nie mam czasu nic napisać powiem tylko że sądzę iż obie ekipy będą chciały jak najlepiej pożegnać się z Ligą Światową sądzę że nikt nie odpuści. USA ma taką mentalność że nigdy nie odpuszcza Kuba natomiast ma takich zawodników że powinni tu ugrać coś najmniej 2 sety. Spodziewam się dobrego widowiska z min 4 setami ale liczę na tiebreak bo potencjał obu drożyn jest podobny a będą grali bez presji.

Scenariusz w 100% się sprawdził. Mam nadzieję że ktoś skorzystał bo typ dosyć późno podałem ale można było jeszcze spokojnie zagrać.​

vs
Polska - Argentyna (W Polsce)
Kto wygra mecz (set, handicap)?
Typ: Argentina +1,5
Kurs 1.40✅
3-2
Stawka 100j
Wygrana 140j
✅40j​

Polska-Argentyna ( W Polsce)
Kto wygra mecz
Typ: Argentyna
Kurs 1.90✅⛔
Nie grany.
Stawka 100j
Wygrana 190j
✅⛔100j

Typ gram jak Włosi wygrają dwoma setami. Rzeby nie
było zdziwienia jak potem usunę typ!

Włosi nie wygrali 2moa setami dlatego typ nie grany. Nie usunąłem go
bo w momencie gdy Bułgaria miała piłkę setową w 2gim secie u mnie była doza
burza i nie miałem przez godzinkę światła a internetu już do końca dnia. Dlatego nie usunąłem typu. Typu już nie usunę żeby mnie ktoś nie posądzał
o oszustwa ale nie liczę go bo tak jak mówiłem zależny był od meczu Włochów. Włosi dostali typ nie grany.​

Ten mecz jest najważniejszym meczem dla Polaków w tym momencie z rywalem jak się wydawało przed turniejem do bicia. Jak się okazało i jak przewidywałem to jest rywal kapitalny. Nie spodziewałem się że oni będą grali aż tak dobrze a grają na razie z Ruskimi najlepszą siatkówkę na tym turnieju!!! Polacy nie ma co się oszukiwać muszą ten mecz wygrać ale dodajmy że mamy 2 punkty a Włosi już 3 natomiast Argentyna ma 6 punktów i już wychodzi. Nie wiem jak to się liczy jak obie drożyny mają po 6 punktów to liczą się chyba sety potem punkty z tego co mi się wydaje. A więc to wcale nie jest mecz o nic dla Argentyny bo jak przegrają min. 2oma setami a Włosi wygrają 3-0 co jest możliwe to ich wyprzedzą a potem w drogiej rundzie trudniejszy rywal o ile można mówić o trudniejszym jak ma się takie ekipy jak Rosjie czy Brazylie. Według mnie lepiej dla Argentyny by było jakby trafiła na Brazylię bo Ruscy mogą ich zajechać warunkami fizycznymi a Brazylia aż takich nie ma i tez preferuje grę szybką ale nie aż tak szybką jak Argentyńczycy. No właśnie na pewno Argentyna nie będzie kalkulować będzie chciała wyjść z pierwszego jak zresztą Włosi którzy rozniosą Bułgarów na pewno. To pokazuje że mecz będzie dla obu ekip ważny ale czy ważny dla Polaków już raczej tylko marzenia im pozostały bo żeby wyjść najpierw muszą wygrać z Argentyną i liczyć na porażkę Włochów i to najlepiej wygrać za 3 punkty bo jak za 2 a Włosi zdobędą 1 to i tak ich mogą wyprzedzić. Osobiście powątpiewam aby Włosi przegrali z Bułgarią nawet nie wierze w 2 wygrane sety Bułgarów. Polacy grają padlinę w ataku i to widać przyjęcie jest przyzwoite, blok również zagrywka może być obrony są ale nie ma kończącego ataku i kontry. Nie ma komu skończyć poza Kurkiem bez Bartmana jest im ciężko to widać bo to był zawodnik nie wybitny ale miał ogromną moc i nie bał się ryzykować. Teraz wchodzi Jarosz który kompletnie jest z innej planety on nie ma siły aby przedrzeć się przez blok chociaż jest atakującym większość piłek po jego atakach była zatrzymywana na pasywny blok inni nie kończyli nic lub prawie nic. Tak się nie da grać. Argentyna natomiast gra kapitalnie widowiskowo i skutecznie. Wydaje mi się że ugranie przez nich dziś 2 setów to powinna być formalność o ile nie zmienią rozgrywającego a nie wydaje mi się bo gra kapitalne zawody w tej drożynie mógłbym grać i ja i bym kończył takie piłki jakie on rozgrywa czyści siatkę kompletnie a złapać ich na podwójny blok przy ich przyjęciu jest tak ciężkie jak trafić w drzewo na pustyni. Wydaje mi się że dzisiejszy mecz Polacy powinni przegrać tak mówi rozum ale mogą powalczyć w co wątpię bo w żadnym meczu w tej LŚ nie widziałem u nich walki. Dlatego się zabezpieczam hendicapem 2 sety Argentyny i jest plus kurs może być jak na taki typ w tej sytuacji w ty meczu. Liczę tylko na to że Argentyna pokaże dlaczego wygrała te 2 pierwsze mecze i dlaczego jest na pierwszym miejscu. Oby na nim została ja liczę że ta ekipa coś pogra z tymi Brazylijczykami i Ruskimi bo ekipę mają dobrą budowaną od kilku lat. Pamiętam jak jeszcze niedawno grali z Polakami i byli ogrywani jak dziś Portoryko mówiło się że ta drożyna się buduje na przyszłość i właśnie ta przyszłość jest teraz. To jest młoda ekipa które może wygrywać z najlepszymi prze kilka najbliższych lat. Ta drożyna staje się powoli kolejną siłą siatkówki w przeciwieństwie do Polski.​

vs
Brazylia - Rosja (W Polsce)
Totals - suma punktów
Kurs 180⛔
3-0
Stawka 100j
Wygrana 180j
⛔100j
Brazylia na kolanach. Kompletnie rozbici.
Na takie coś czekałem długo!!!
Trochę ich zapały przytemperują.

To jest prawdziwy szlagier siatkarski. Rosja-Brazylia chyba 2 najmocniejsze ekipy w tym momencie na globie. Szykuję się kapitalne widowisko. Uważam że w tym meczu nikt nie odpuści bo tu liczy się prestiż o ile Ruscy mogli odpuścić mecze z Bułgarią to tego nie mogą nie mają prawa. Brazylia zawsze chce zwyciężać dlatego będzie chciała i dziś o to jestem spokojny. Walka będzie o pierwsze miejsce w grupie ale takie drożyny nie obawiają się tego z kim zagrają w następnej rundzie one po prostu myślą z kim zagrają w finale. Uważam że to będzie sprawdzian obu ekip przed finałem główny test który jeszcze nie będzie miał konsekwencji ale pokaże nam przynajmniej do finału (nie wyobrażam sobie aby te ekipy nie doszły do niego) kto jest lepszy kto jest chyba w tej chwili najlepszy na globie. Sądzę żę mecz będzie niesamowicie zacięty myślę żę nikt nie odpuści bo o lekceważeniu nie ma mowy. Rosjanie będą chcieli pokazać swoją siłę Brazylia natomiast będzie chciała udowodnić że to ona jest najlepsza. Uważam że tu musi być tiebreak po prostu musi szanujmy się jeśli spotykają się 2 takie firmy musi być długi mecz i doza ilość punktów. O ile obie ekipy zagrają z maksymalnym zaangażowaniem ja na to liczę uważam że 4 równe sety najmniej a ja spodziewam się 5ciu stąd mój typ.

Typów na dziś dozo aż 5 ale są według mnie godne uwagi i warte ryzyka mam nadzieję że przynajmniej 3 wejdą na to liczę. Tyle ode mnie na dziś Copa post wcześniej.​

pirlo2122 349

pirlo2122

Użytkownik

Typy na dziś​

vs

Rosja - Polska (W Polsce) 20.00
Totals - suma punktów
Typ: Mniej niż 185,5
Kurs 1.55✅
185 Pkt
To zaliczam do kategorii Fart
Stawka 100j
Wygrana 155j
✅55j

Szybko i na temat o meczu Ruskich z Polakami. Mecz odbędzie się dziś a jako że Polska to gospodarz to o godzinie 20.00. Rosja pokazała swoją moc w fazie grupowej LŚ jak i fazie Grupowej Final eight LŚ. To według mnie najmocniejsza teraz ekipa w stawce. Grają świetnie przede wszystkim niesamowicie skutecznie. Zawodników na każdej pozycji mają wybornych może poza libero bo według mnie słabo broni ma mało obron. A poza nim nie widzę słabych punktów tej drożyny. Chtijej kapitalny zawodnik naprawde lubię go oglądać do tego niesamowity Mihajlov ten zawodnik ma ogromne możłiwości świetna dynamika, siła ataku ale i olbrzymia technika. Nie ma słabych punktów zagrywka również kapitalna i wielka regularnośc. Środkowi bardzo dobrzy Muserskij olbrzym ale muszę przyznać że ma na swój wzrost niesamowitą sprawność fizyczna. Przy wzroście prawie 2.20 potrafi szybko się przemieszczać do tego ma niesamowicie dobrą zagrywkę, poteżną i dosyć stabilną. O jego możliwościach w ataku i bloku nawet nie będe pisał wystarczy wiedzieć ile ma wzrostu góruje warunkami fizycznymi i potrafi to wykorzystać. Wołkov to zawodnik który w kadrze jest już dłóższy czas kilka sezonów on również kapitalny serwis i blok. Rozgrywający przyzwoity wystarczający dla takich zawodników jak wyżej wymieniłem. Na pewno solidny ale Grankin nie jest wybitnym zawodnikkiem według mnie. Ławka niesamowicie mocna tu nie ma słabych punktów wczoraj to widzieliśmy. Rosja pewnie wygrała 3 mecze nie powinna przegrać nawet seta ale jak wiemy ze Stanami sędzia im nie pomógł piłkę po bloku odgwizdał jako bez bloku i przegrali wówczas seta. Rosja pokazała że jest dróżyną silną bardzo silną udowodniła to w meczu z Brazylią. Ktoś powie żę Murilo nie grał Giba czy Sergio zszedł ale odpowiedzcie mi czy oni by coś zmienili. Giba który prawie nie gra Murilo który nie może odzyskać dawnej formy. Sergio nic nie mógł obronić nie wyróżniał się przez 2 sety to został zdjęty. Do tego Ruscy wcale nie grali pierwszym składem w póżniejszej części meczu wszedł Apalikov, Spiridonov, Butka któży utrzymali siłe ognia nie było widać że są z ławki tam nie ma słabych punktów natomiast Brazylia jest słaba nie ma kadry. To w następnej analizie. Teraz trochę o Polakach. Polacy grają fatalnie ktoś powie przecież wygrali 2 mecze ja mu odpowiem wole przegrać 3-0 niż te mecze wygrać 3-2 to były kompromitujące mecze ale zwycięsców się nie sądzi dlatego mało się mówi. Grali słabo przebłyskami gra szarpana zero regularności, zagrywka leży blok przyzwoity. Kurek raz dobże 5 razy zle, jarosz przyzwoicie ale bez fajerwerków, Ignaczak dobże, Żygadło słabo, Gruszka jak Gruszka swój poziom. Ta reprezentacja jest najsłabsza od kilku lat, grają słabo wygrywają szczęśliwie. Wiecej tu szcześcia jak umiejętności. Ta kadra nie ma atutów. Po prostu ich nie ma ani zagrywka, ani obrona, ani kontra. Obrona może mniej bo z blokiem to jedyne małe plusiki. Nie mamy armat o tym pisałem nie mamy argumentów aby przeciwstaić się sbornej. Bądzmy szczerzy jak oni ugrają dziś seta to będzie sukces niebywały ja nawet na to nie liczę o ile wczoraj z Argentyną spodziewałem się że możę się uda o tyle dziś nie. Nie uda się nie ma prawa się udać. Czym mamy się przeciwstawić jak my mamy zagrywki albo po autach, taśmach albo flot. Z Ruskimi da się wygrać ale trzeba ich zniszczyć ich własną bronią czyli poteżna zagrywką dobrym blokiem. Uważam że w tym meczu scenariusz tylko i wyłącznie będzie zależał od Rosji jak oni zagrają tak my zaańczymy jeśli wygramy seta to oni go nam oddali o wygranej meczu ja nawet nie maże bo to wykracza po za sfere mojego umysłu. Według mnie ten mecz musi mieć tylko jeden scenariusz czyli gładkie wygrane Ruskich. Nie wierzę w to że Polacy ugrają tu seta ale nawet gdyby to może nie wystarczyć aby mi typ nie wszedł. Spodziewam się meczu jednostronnego który pokaże gdzie nasze miejsce w szeregu. Ja osobiście cieszę się z tego że mimo tak słabej ekipy jesteśmy w 4ce i zagramy o medal. Typ na under rozsądny kurs dobry nie potrafię przytoczyć jakiegoś zdania które przemawia za Polakami w tym meczu oprócz hali i kibiców. Ale to jest sport może wydarzyć się wszystko dlatego to jest piękne ale uważam że sorry panowie nie dziś. Kibice i hala to czasem za mało!!!

vs

Argentyna - Brazylia (W Polsce) 17.00
Totals - suma punktów
Typ: Więcej niż 179.5
Kurs 1.90⛔
177 Pkt. To uznaje w kategorii pech
Stawka 100j
Wygrana 190j
⛔100j​

Z gry Argentyna zasługiwała na co najmniej 1 set ale doświadczenie
turniejowe Brazylii dało znać. Brak przyjęcia to zadecydowało.

Króciutko bo mi się nie chce już. Mecz odbędzie się o godzinie 17. Pierwszy mecz półfinałowy. Taki mecz elektryzuje kibiców na całym świecie ale jeśli chodzi o inna odmianę piłki tą kopaną ta odbijana mniejsza popularność co nie dziwi. Brazylia to Brazylia drożyna niesamowicie utytułowana z zawodnikami dobrymi ale z gwiazdami, gwiazdami bijącymi mniejszym blaskiem Giba, Murilo Sergio który jeszcze trzyma poziom. Pozostali to zawodnicy co najmniej dobrzy ale nie wybitni tylko to że są w tej grupie razem pozwala im wygrywać bo osobno raczej nie znaczą za wiele to nie są jakieś gwiazdy nie z tej ziemi. Mecze w tym sezonie Brazylii pokazały że to tylko ludzie że z nimi można wygrać a to co zrobili Ruscy to był pogrom. Ktoś powie że mecz bez znaczenia że o nic to ja mu powiem że każdy mecz ma znaczenie a jeśli się dostaje taki łomot to musi się to potem odbić czkawką jak drożyna wygrywa to jest w gazie jak się męczy to niekoniecznie. Ja uważam że to lanie od Rosji musi coś przynieść albo poprawę gry albo jeszcze pogorszenie. To jest efekt domina. Brazylijczycy mogą zatracić swoją wartość. Psychicznie mogą pomyśleć że oni już nie są tak dobrzy mogą się obawiać dlatego ważny będzie pierwszy set dla obu ekip. Ale zostawmy te dywagacje Brazylia to Brazylia. Argentyna to drożyna która podoba mi się najbardziej z Rosją. Młoda bardzo młoda ale jak widać ograna. Zawodnicy dysponują b.dobrą techniką i co ich wyróżnia świetnym rozrywającym. Chłopak jest siatkarzem bardzo dobrym poczekajmy jeszcze trochę to jest zadatek na postać wybitną imponuje mi to rozegranie. Argentyna ma atut Brazylii która to zatraciła czyli zabawa grą i piękne akcje tak kiedyś grali Canarinhos teraz się meczą niebywale. Uważam że mecz będzie bardzo ciekawy jak Brazylijczycy będą czytać grę jak zaserwują Argentyńczycy niesamowicie ciekawy mecz. Ja spodziewam się że właśnie Argentyńczycy którzy grają kompletnie bez kompleksów i presji będą godnym rywalem kanarkowych uważam że mecz powinien być zacięty sądzę że 4 sety muszą być że Argentyna musi 1 wygrać. Ktoś powie że nie mierzyła się z silnymi tego świata ja mu odpowiem tak jeśli się gra dobrze ma się swój styl to z kim byś nie grał go nie zmienisz to jest w ich genach. Oni się nie będą obawiać Brazylii to Brazylia ma się obawiać ich bo to ona musi być w finale nie Argentyna. Uważam że 4 sety to najmniej na dziś może tiebreak. Mam nadzieję że Brazylia nie pokaże swojej siły potencjału który w nich tkwi. Sądzę że Argentyna może powalczyć, może podjąć rękawice to czego nie umieli zrobić Polacy. Zwycięstwo Brazylii nie jest przesądzone śmieszne są te kursy na nich. Mam nadzieję i w to wierze że Argentyna pokaże dlaczego zaszła tak daleko i że to nie przypadek. Typ godny uwagi, kurs dobry linia niska. Linia z bet365​

pirlo2122 349

pirlo2122

Użytkownik
Podsumowanie Maj

Maj

Kupony podane: 4

Kupony trafione: 3

Skuteczność: 75%

Typy podane: 5

Typy trafione: 4

Skuteczność: 80%

Stawka: 400j

Wygrane: 605j

Yield: 51,25%

✅205j

COPA AMERICA
Podsumowanie dotychczasowych typów

Typy podane: 6

Typy trafione: 5

Typy nie trafione: 0

Zwroty: 1

Skuteczność: 100%

Stawka: 500j

Wygrane: 820

Yield: 64%

✅320j

(Zwrotów nie licze)

Final Eight
Podsumowanie dotychczasowych typów

Typy podane: 9

Typy trafione: 6

Typy nie trafione: 3

Zwroty: 0

Skuteczność: 67%

Stawka: 900j

Wygrane: 1020j

Yield: 15%

✅120j

pirlo2122 349

pirlo2122

Użytkownik

Typy na dziś​

vs

Brazylia - Rosja (W Polsce) 20.00
Totals - suma punktów
Kurs 1.80✅
Jest już 148 Pkt po 3 setach. Nie wierze żeby w
kolejnym któraś z dróżyn wygrała do 13
Stawka 100j
Wygrana 180j
✅80j

Brazylia- Rosja to prawdziwy siatkarski szlagier. O ile w ostatnim meczu w grupie tak Brazylia jak i Rosja odpuściły sobie trochę mecz chociaż więcej Brazylijczycy tak dziś o odpuszczaniu nie ma nawet mowy przecież to jest finał. Obie drożyny chcą być najlepsze, chcą zgarnąć wszystko ale chyba większy głód powinni mieć Rosjanie którzy dawno nie wygrali meczu z Brazylią o tak doza stawkę. Niewątpliwie mecz będzie obfitował w walkę, walkę do końca tu nikt nie odpuści nie ma prawa. Rosjanie mają kapitalny skład chyba najlepszy od lat. Zmienili swój styl gry już nie jest to toporny styl czyli wystawa wysoka i atak teraz dochodzi trochę kombinacji no i bardzo dobrze grają środkiem w szczególności jeśli pod siatką jest Vołkov wówczas świetni obsługuje go Grankin. Do tego Thviej zawodnik muszę powiedzieć wybitny świetna technika, siła może mniej skoczność chociaż wczorajszy mecz pokazał że słabo radził sobie z przyjęciem. Do tego Muserki olbrzym ale Polacy pokazali wczoraj że można go wyprowadzić w pole i łatwo się gubi bardzo mało bloków tego zawodnika ale jest strasznie niebezpieczny jeśli wejdzie w pole zagrywki ma kapitalny i stabilny serwis co zresztą wczoraj udowodnił. Michajlov atakujący dla mnie kompletny ideał atakującego. Świetna dynamika, technika a przede wszystkim niesamowita siła ataku to czego brakuje Jaroszowi do tego niesamowita sprawność i kapitalny serwis nie widzę w nim słabych punktów. Pisałem przed meczem z Polską że libero Sokołov to najsłabszy element w tej drużynie i to się potwierdziło. Mało obron bardzo kiepskie przyjęcie igła w porównaniu do niego błyszczał. Pamiętamy tą ostatnią piłkę w 3 secie ten flot po którym zrobił koszmarny błąd. Zresztą w całej drożynie Ruskiej wczoraj szwankowało przyjęcie o ile przy serwisach po 110 km/h nie można mieć pretensji o tyle do flotów już tak.
Natomiast Brazylia to Brazylia wczoraj pewnie wygrała z Argentyną i udowodniła że jest to klasa ogromna. Jest mistrzem nie przez przypadek jest mistrzem dlatego że potrafi wygrywać końcówki setów. Co dla mnie się zrobiło nudne i irytujące. Brazylia na rozegraniu Bruno z Marlonem dosyć przeciętni i niestabilni gracze w szczególności Bruno. Na środku Sidao który jest graczem kiepskim nie podoba mi się jego gra a jego największy mankament to zepsute serwy wczoraj jego pierwsze 4 serwy były zepsute mocne i flot aż chciało się płakać. Lucas to dla mnie jest jakieś pośmiewisko nie sama jego gra ale jego koordynacja i poruszanie się jak on nabiega na tą piłkę robi to dziwnie i do tego śmiesznie ale swoje robi trzeba przyznać do tego mocna ale również nie stabilna zagrywka i właśnie śmieszna taka nijaka nikt tak nie serwuje. Libero to na pewno jest wybitna postać Sergio kapitalny zawodnik. Broni niewiarygodne piłki i praktycznie nie popełnia błędów zawodnik kompletny na swojej pozycji do tego wystawia niczym rozgrywający. Atakujący Vissoto to dla mnie przeciętny zawodnik jedyny plus to to że jest wysoki ponad 210cm a tak po za tym nie ma plusów rusza się powoli zero dynamiki w ataku siła nie jest doza a techniki Mihajlova nie ma. Natomiast Theo siła jest ale to niestabilny zawodnik który nie wiadomo co wymyśli ale dla mnie lepszy od Vissoto. W porównaniu obu ekip na korzyść Brazylii przemawia Sergio który jest lepszy od Sokolova. Rozegranie na remis. Atakujący plus dla Ruskich. Środkowi znów plus dla Rosji lepsze parametry i ogólnie inne atrybuty. Przyjmujący chyba na remis chociaż znamy markę Giby i Murilo ale oni dla mnie już nie grają tego co kiedyś i nie są lepsi w tym turnieju od Khtieja czy Birjukova. Wszyscy 4rej nie błyszczą w przyjęciu ale w ataku przyzwoicie w szczególności Khtviej. Tu widze remis. Ławka rezerwowych niewątpliwie lepsza u Ruskich. Atut bloku i zagrywki również dla Ruskich. Obrona i przyjęcie niewątpliwie dla Brazylii. Doświadczenie dla Brazylii. Z tego porównania lepiej prezentują się Rosjanie ale dla mnie Brazylia może ten mecz wygrać. Spodziewam się na pewno nie mniej niż 4 setów bo to nie przystoi na finał aby było mniej ja liczę na kapitalne widowisko, dramatyczne z tiebreakiem. Od 1999 r odbyło się 12 finałów ligi światowej i tylko 1raz skończyło się w 3 setach było to w roku 2001r W Polsce w Katowichach gdzie Brazylijczycy wygrali z Włochami 3-0. Z pośród tych finałów 4 sety miało 7 meczy. Z czego Lini 185.5 Pkt nie uzyskało 3 mecze jeden bardzo niski 163 Pkt był to mecz Serbi z Brazylią. Natomiast kolejny 183 Pkt i 183 PKt ostatni. Rosją z Brazylią w finale LŚ spotkały się ze sobą 3razy (od 99r) ten finał będzie 4tym zawsze padał wynik 3-1 2razy wygrała Brazylia i raz Rosja w 2002r w Brazylii. Jeśli chodzi o linie były kolejno 183,191,183. Jak pokazują statystyki dzisiaj powinniśmy mieć co najmniej 4 sety jeśli będzie 4 sety to linia będzie na styku może pójść i w tą i w tą. Ja spodziewam się 5 setów i wygranej Rosjan. Chociaż większe szanse daje Brazylii. Typ over 185.5 Pkt wydaje mi się typem dobrym kurs również bardzo dobry. Życzę sobie i wszystkim oglądającym finał że to będzie porywające widowisko a przede wszystkim dramatyczne. Oby.​

pirlo2122 349

pirlo2122

Użytkownik
COPA AMERICA 2011​

Typy na dziś​

vs

⚽Kolumbia - Boliwia
Ile padnie goli?
Kurs 1.70✅
2-0
Stawka 100j
Wygrana 170j
✅70j

W Santa Fe na Estadio Brigadier General Estanislao López rozegrany zostanie drugi pojedynek w grupie A. Spotkanie zapowiada się bardzo interesująco, choćby z tego względu, iż zajmująca ostatnie miejsce w tabeli Boliwia zmierzy się zajmującą fotel lidera Kolumbią.

Mimo że Boliwia w dwóch meczach zdobyła tylko jeden punkt – w pierwszej kolejce z Argentyną (1:1), to ciągle zachowuje szanse na wyjście z grupy. Aby tak się stało w ostatnim meczu podopieczni Gustavo Quinterosa muszą pokonać Kolumbię różnicą co najmniej dwóch goli. Scenariusz taki jest o tyle możliwy, że wcześniejsze pojedynki w grupie A pokazały, że wszystko jest możliwe.

Jednakże Boliwijczycy w ostatnim meczu z Kostaryką zaprezentowali się z bardzo słabej strony, w dodatku grając pod bacznym okiem prezydenta ich kraju – Evo Moralesa. Zieloni nie potrafili wywiązać się należycie z roli faworyta przeciwko z Kostaryce. Ponieśli zasłużoną, acz dotkliwą porażkę.

Kolumbijczycy są bardzo bliscy zapewnia sobie pierwszej pozycji w grupie A na koniec fazy grupowej. Drużyna z Kraju Kawy radzi sobie zgodnie z oczekiwaniami, choć nie rzuca nikogo na kolana swoją grą. Podopieczni Hernána Darío Gómeza spisują się solidnie i nic ponadto, grają po prostu bez błysku. Na pewno stać ich na lepszą grę, szczególnie, że w ich kadrze są m.in. Guarin, Falcao czy Rodallega.

Bilans Kolumbii jest całkiem dobry – dwa mecze cztery punkty. Wygrana z Kostaryką, a następnie remis z wielką, tym razem tylko z nazwy, Argentyną, sprawił, że kibice Kolumbii spodziewają się, że ich zespół zostanie czarnym koniem imprezy i zdoła powtórzyć sukces z 2001 roku, kiedy to nieoczekiwanie został triumfatorem Copa America

Na pewno Kolumbijczycy będą chcieli wyjść z grupy z pierwszego miejsca i to jest bardzo możliwe. Ważne jest żeby zdobyli jakiś punkt wiadomo najlepiej 3 ale 1 też nie będzie zły bo biorąc pod uwagę to że Argentyna nie przegra z Cosra Rica a Kolumbia uzyska 1 punkt będzie mieć pierwsze miejsce. Dlatego ten mecz jest ważny dla Kolumbii. W następnej fazie spotkać się może z Brazylia, Urugwajem lub Paragwajem. Czyli krótko mówiąc będzie mieć ciężka drugą fazę turnieju i o dalszą grę może być trudno. W sumie to łatwiej byłoby wyjść z drogiego miejsca i spotkać się z droga drożyna w grupie c najprawdopodobniej Peru. Ale żeby tak się stało Argentyna lub Costa Rica musi wygrać a Kolumbia przegrać a więc wcale nie jest wykluczone że Kolumbia po prostu może odpuścić ten mecz. Może kalkulować i nie chcieć tego meczu wygrać robić wszystko żeby przegrać. Dlatego ciężko typować 1x2 w tym meczu. Nie wiadomo jak to się ułoży.

Właśnie na kalkulacje Kolumbii liczę zapewne da odpocząć najlepszym zawodnikom. Liczę na to że trochę ten mecz i rywala zlekceważą czy celowo nie wiem. Sądzę że Kolumbijczycy nie chcą się mierzyć z rządna ekipą o której mówiłem. Jeśli Kolumbia odpuści to wynik powinien oscylować wokół remisu. Uważam że jeżeli któraś z drożyn wygra to jednym golem. Typuje wynik 1-0 dla którejś ze stron może remis. Uważam że obie strony nie będą tutaj rzucać się do szaleńczych ataków bo Kolumbia nie musi a Boliwia nie ma kim straszyć i nie ma po prostu potencjału. Uważam że Boliwia będzie chciała zdobyć 1 punkt na pożegnanie z turniejem i zamuruje bramkę a Kolumbijczycy nie będą chcieli tego muru forsować bo i nie ma po co się męczyć. Ja raczej spodziewam się nudnego meczu.

Kolumbia w ostatnich 9 meczach nie miała żadnego overu natomiast Boliwia w 8 meczach miała zaledwie 2 overy. W ostatnich 7 meczach obu ekip padły tylko 2 overy ale było to dosyć dawno w 97r i 03. Kolumbia wygrywała 3krotnie, 2krotnie Boliwia 1raz był remis. To pokazuje że są to drożyny underowe. Tym bardziej teraz powinien być under bo to turniej a na turniejach nie ma pogromów zbyt wiele. Nie spodziewam się większej ilości bramek niż 2. Jeśli padnie over będę mocno zaskoczony.​

pirlo2122 349

pirlo2122

Użytkownik
Jeszcze zbiorcze podsumowanie mojej gry od przerwy

Typy podane: 16

Typy trafione: 12

Typy nie trafione 3

Zwrot 1

Skuteczność: 80%

Stawka: 1500j

Wygrane: 2010j

Yield: 34%

✅510j

Średnia kursu który wszedł 1.675. Wszystko grane singlami za plaska stawkę.
Okres gry 7 dni.

Zwrot do statystyk nie liczony.​

pirlo2122 349

pirlo2122

Użytkownik
Pracuje teraz po 12 godzin dziennie i chwilowo nie mam czasu na podawanie typow. Jutro typ na pewno jakiś z Copy bedzie.​

pirlo2122 349

pirlo2122

Użytkownik
Jak pisałem nie mam czasu teraz za bardzo na granie przez prace. Dopiero teraz siedzę przy komputerze 2 raz w tym tygodniu. Zobaczę czy jest coś z Copy i może coś wybiorę a jak nie to trudno.

COPA AMERICA 2011

Typy na dziś

vs
⚽Kolumbia - Peru 21.00
X 2 (gospodarze wygrają w reg. czasie gry:
otrzymasz stawkę z powrotem)
Typ X
Kurs 1.60✅
0-0
Stawka 100j
Wygrana 160j
✅60j

⚽Kolumbia - Peru
Ile padnie goli?
Kurs 1.60✅
0-0
Stawka 100j
Wygrana 160j
✅60j

W pierwszym meczu ćwierćfinałowym, który odbędzie się w sobotę na Estadio Mario Alberto Kempes w Cordobie Kolumbia powalczy z Peru o awans do półfinału. W roli faworytów stawiani są triumfatorzy Copa America z 2001 roku – Kolumbijczycy. Peru wydaje się być na straconej pozycji.

Drużyna prowadzona przez Hernana Darío Gomeza okazała się najlepsza w grupie A, pozostawiając w pokonanym polu Argentynę, Kostarykę oraz Boliwię. Co więcej jako pierwsza ze wszystkich biorących udział w fazie grupowej Mistrzostw Ameryki Południowej zapewniła sobie awans do ćwierćfinałów.

Udane występy, kolejno: zwycięstwo z Kostaryką (1:0), „zwycięski” remis z Argentyną (0:0) oraz wygrana z Boliwią (2:0) pozwoliły na zajęcie pierwszej lokaty z dorobkiem siedmiu punktów na koncie. Na Kolumbijczykach nie ciąży taka presja jak na zespołach Argentyny i Brazylii, to jednak rozbudzone oczekiwania nie pozostawiają złudzeń, że „Los Cafeteros” pragną nawiązać do czasów swojej świetności, do minionej dekady, która pozwoliła im zdobyć pierwszy tytuł mistrzowski na kontynencie południowo-amerykańskim.

W porównaniu do tamtej reprezentacji obecna wydaje się być silniejsza, wobec tego marzenia, choć tak odległe, mają pewne ugruntowanie w faktach. Kolumbia mimo, że dalej będzie postrzegana jako swoisty Kopciuszek, może stać się sprawcą sensacji, jeśli tylko szczęście będzie dalej jej sprzyjać.

Peru w grupie C dzielnie stawiało czoła dwójce największych faworytów do awansu do kolejnej fazy Copa America – Urugwajowi i Chile. Drużyna Sergio Markariana ostatecznie zajęła trzecie miejsce, gromadząc cztery punkty. To wystarczyło aby zostać w gronie ośmiu najlepszych ekip.

Na inaugurację zmagań urwała punkty czwartej drużynie poprzednich mistrzostw świata – Urugwajowi (1:1), później uporała się z Meksykiem (1:0), choć nikogo swoim występem nie oczarowała. Wreszcie na koniec była bliska zdobycia punktu z Chile, ale gol samobójczy w doliczonym czasie pozbawił ją złudzeń (0-1).

Kolumbia w każdej formacji naszpikowana jest gwiazdami. Na pewno lepiej zaprezentowała się w fazie grupowej i pozostaje niepokonana. Dyspozycja Peru była nieprzekonująca, mieli trochę szczęścia, głównie w pierwszym meczu. Ale największym problemem tej ekipy pod nieobecność Pizarro i Farfana jest skuteczność. Problemem jest skuteczność ale wcale ona nie musi być potrzebna Peru w tym meczu.

Sedze że mecz powinien być taki jak każdy o stawkę tym bardziej turniejowy gdzie przegrana drożyna odpada tu nie ma rewanżu. To właśnie daje mi do myślenia że w tym meczu może i musi wiać nudą. Stawka jest olbrzymia. Kolumbijczycy mają w głowach że oni tego meczu nie mogą przegrać bo jest to przeciwnik słaby i oni muszą go przejść. Właśnie takie myślenie może im wiązać nogi. No może za dozo powiedziane zawodnicy którzy grają w Porto czy Milanie nie mogą mieć związanych nóg. Oni potrafią walczyć z presją dlatego zaszli tak daleko. Ale właśnie ta presja rodzi się z wielkich oczekiwań. Kolumbia chce spełnić oczekiwania będzie grała ostrożnie jest drożyna lepszą i spokojnie może czekać na zdobycie gola. Natomiast Peru będzie i musi grać defensywnie szukać stałych fragmentów może kontry bo inaczej dostaną 2 gole i pozamiatane. Właśnie w tym tkwi sedno tego meczu Peru zna swoje możliwości dlatego będzie prowadzić grę defensywną natomiast Kolumbia jest drożyna dobrą ze świadomością że nie muszą wcale bramki strzelić aby awansować ważne żeby nie stracić. Wcale skuteczność Kolumbii nie jest wysoko oni raczej prezentują solidną obronę w sumie podobnie Peru. Gdy spotyka się dwóch głodnych siebie przeciwników są zawsze 2 scenariusze mecz nudny oscylujący w okół wyniku 0-0 lub też porywający z wymianami z obu stron. Niestety ten mecz nie będzie porywającym bo i nie ma nas kto porwać.

Trochę statystyk w ostatnich 10 meczach obu ekip w żadnym nie wygrało Peru. Kolumbia wygrała polowe i w połowie był remis. W 5 meczach padł over. Kolumbia jak i Peru w swoich ostatnich meczach praktycznie nie przegrywała. Głównie są to remisy. I na co zwrócić uwagę same undery. I to obie ekipy.Te statystyki potwierdzają moje przewidywania. Czyli Kolumbia jest lepsza Peru liczy na remis. Taki scenariusz będzie i dziś. Dlaczego dziś miało by go nie być??? Uważam że jest na to olbrzymia szansa a nawet jeśli wygra Kolumbia mamy zwrot. Do tego under który który wydaje mi się strasznie racjonalny i przewidywalny. Kursy są dobry dlatego zachęcam do mojego typu. Może ktoś skorzysta.

Tyle odemnie meczu Urugwaj-Argentyna wolę nie typować bo obie dróżyny to jak bomba z opóznonym zapłonem nie wiadomo kiedy wyuchna. Czy któraś wybuchnie w tym nie wiadomo.​

pirlo2122 349

pirlo2122

Użytkownik
Można wygrać na Copa America? Jak pokazuje można i to mimo tylu niespodzianek to według mnie turniej do przewidzenia. Typ podałem mimo ogromnego zmęczenia ale jak widać trzeźwo pomyślałem i się opłaciło!​

pirlo2122 349

pirlo2122

Użytkownik
COPA AMERICA 2011

Typy na dziś

vs

Chile - Wenezuela 00.15
Ile padnie goli?
Kurs 1.75
Stawka 100j
Wygrana 175j

Przed nami ostatni z ćwierćfinałów Copa America. Czarny Koń tegorocznej imprezy – Chile – zmierzy się z rewelacją fazy grupowej – Wenezuelą. Zapraszamy na zapowiedź.

Przed rozpoczęciem turnieju wydawało się, że Wenezuela będzie skazywana na porażkę. Szczególnie, że trafiła do silnej grupy. Okazało się inaczej, a fazę grupową ta ekipa zakończyła bez porażki. Z kolei Chile uznawane było, i jest nadal, za czarnego konia tej imprezy. Po ostatnim mundialu ekipa ta pokazała, że lekceważyć jej nie można. Ostatni ćwierćfinał zapowiada się zatem niezwykle interesująco.

Chile po słabszym okresie gry, kiedy to było nieobecne na wielkich imprezach, wydaje się powracać do solidnej formy. Pojawiła się generacje piłkarzy, która zdołała wywalczyć awans na ostatni Mundial, na którym udało się wyjść z grupy. W fazie pucharowej nie udało się pokonać Brazylijczyków (0:3), niemniej jednak La Roja pozostawili dobre wrażenie. Przed tegorocznym Copa America uznawano tę ekipę za czarnego konia i faza grupowa pokazała, że jest w tym sporo racji.

La Roja na inaugurację pokonali Meksyk. Wprawdzie to rywale objęli prowadzenie i na przerwę schodzili w lepszych nastrojach, to jednak po zmianie stron Chile zdominowało sytuację na boisku. Do wyrównania doprowadził Paredes, a wynik ustalił Vidal. Ostatecznie Chile wygrało 2:1 i awansowało na fotel lidera w grupie. W drugiej serii spotkań Chilijczycy mierzyli się z Urugwajem. Tym razem również to rywale wyszli na prowadzenie, do wyrównania doprowadził Sánchez i rywalizacja zakończyła się podziałem punktów (1:1). Ponownie La Roja zaprezentowali się z dobrej strony. W ostatnim grupowym pojedynku Chile mierzyło się z Peru. Po zaciętym spotkaniu udało się odnieśc zwycięstwo. Decydująca bramka, samobójcza, padła w doliczonym czasie gry. Ostatecznie faza grupowa została zakończona na pozycji lidera. Warto zaznaczyć dobrą grę dwóch największych gwiazdorów tej ekipy, Alexisa Sancheza oraz Arturo Vidala.

Wenezuela tradycyjnie należy do grona słabszych ekip w Ameryce Południowej. Praktycznie nigdy nie osiągała większych sukcesów, czy tym razem ulegnie to zmianie ? W składzie wielkich gwiazd nie ma, choć drużyna jest interesująca. Od kilku lat reprezentację prowadzi Cesar Farias. Jest to młody trener, który liczy na zbudowanie zespołu liczącego się w regionie. Jak do tej pory największym jego sukcesem było zwycięstwo nad Brazylijczykami w roku 2008. Najmocniejszymi punktami w zespole są, w bramce Vega, w defensywie bardzo doświadczony Jose Manuel Rey. Najbardziej rozpoznawalny dla polskiego kibica jest bez wątpienia Juan Arango, który na co dzień gra w Borussii Moenchengladbach. Spore nadzieje pokładane są także w bramkostrzelnym Giancarlo Maldonado.

Pierwsze spotkanie z Brazylią pokazało, że w tym zespole jest pewien potencjał. Wprawdzie przez praktycznie całe spotkanie grał w defensywie i miał sporo szczęścia, to jednak wywalczenie punktu z Brazylią musi robić wrażenie. Na szczególną pochwałę zasługuje broniący dostępu do bramki Vega. W drugim meczu Wenezuela po dobrym meczu pokonała Ekwador 1:0. Autorem zwycięskiej bramki był González. Te wyniki pozwoliły awansować na pozycje lidera, czego nie spodziewał się nikt. Na zakończenie zmagań Wenezuela rywalizowała z Paragwajem. Po bardzo ciekawym meczu udało się zremisować 3:3. Mimo, iż rywale prowadzili do 90 minuty 1:3, to jednak dzięki dwóm trafieniom w samej końcówce cenny punkt, a tym samym awans, stały się faktem. Wenezuela awansowała zatem z bardzo silnej grupy, w której nie przegrała żadnego spotkania. Teraz jednak o kolejny krok będzie bardzo trudno, Chile to mocny zespół ze znacznie silniejszym składem.

Moim zdaniem mecz będzie jak każdy pucharowy z walką do ostatniej piłki z maksymalnym zaangażowaniem z obu stron. Chile jest faworytem nie ma wątpliowości ale w tym meczu nie będą mieli łatwo. Wcale to nie oznacza że awansują. Wegług mnie Wenezuelczycy powalczą i moją szanse na dobry wynik. Wątpie żeby tu ktoś się otworzył od pierwszych minut. Wczoraj szybko padła bramka w meczu Argentyny ja pisałem że nie wiadomo co się spodziewać w tym meczu tak jak w dzisiejszym Brazylii. Natomiast w meczu Chile spodziewam się tego że Wenezuela po remisie z Brazylią wie jak grać żeby nie przegrać i dziś będzie grać podobnie czyli żelazna defensywa. Skupią się na na obronie natomiast Chile będzie mieć przewagę ale nie jest to drożyna która potrafi zwyciężać 2oma, 3ma golami raczej spodziewam się wyniku koło remisu.

Statystyki przemawiają za Chile co jest normalne w ostatnich 9 meczach z Wenezuelą nie przegrali oni meczu. Mało tego aż 7 wygrali w tym zaledwie 2 różnicą 2 goli. Over padł w 5 meczach ale 2 z nich były dawno i raczej niczego nie mówią.

Ja dziś widzę jeden scenariusz meczu. Uważam że to powinien być mecz podobny do tego Kolumbii nie zabieram szans rzadnej ze stron. Sanchez czy pokaże coś??? Sądze że nie i nie mówmy o nim jako o gwiazdprze tylko dlatego że strzelił 12 goli w serie a i że ponoć już kupiła go Barca. To nie czyni z niego gwiazdy.

Mecz musi być defensywny z obu stron bo i Chile będzie chciało nie stracić bramki tym bardziej że już w 2 meczach tego turnieju musiało gonić wynik co nigdy nie jest łatwe. Dlatego dziś będzie mecz o żelaznej dyscyplinie taktycznej obu stron i raczej to powinny być piłkarskie szachy. Nie spodziewam się tu więcej niż 2uch goli. Chile raczej opiera się na taktyce nie są to jacyś cudowni w ofensywie gracze ale na pewno mają lepszą ekipę ale kto powiedział że słabszy nie ma szans. Dziś Wenezuela wyjdzie maksymalnie skoncentrowana oni presji mieć nie mogą bo już osiągnęli sukces a może być tylko lepiej. Typ na under przemyślany i mocno prawdopodobny kurs bardzo dobry.

Brazylia z Paragwajem nie ruszam. Może być różnie aczkolwiek Brazylia powinna ba musi wygrać i przejść dalej bo Copa straciła by chyba 80% jak by odpadli mimo tego że nie wierze w tą drożynę w jej zawodników w ofensywie ale Copa powinni wygrać przynajmniej być w finale ale na mundial to za mało.​

pirlo2122 349

pirlo2122

Użytkownik
Cały tydzień nie miałem czasu siąść do komputera. Nie zdołałem nawet wpisać wyniku a teraz nie mogę edytować tego posta. Nie będę go cytował bo się temat zaśmieci. Typ na minus oczywiście nie wiele zabrakło ale jednak minus.​

pirlo2122 349

pirlo2122

Użytkownik
Dzisiejszego finału nie ruszam teraz będę grał rzadko może nawet bardzo bardzo rzadko czekam na rozpoczęcie lig europejskich.​

pirlo2122 349

pirlo2122

Użytkownik
Ligi Europejskie się rozpoczęły we wtorek LM więc pora zacząć typowanie.​

Typy na LM

⚽Benfica - Manchester United 20.45
1X2
Typ: Manchester United
Kurs 1.90
Stawka 100j
Wygrana 190j

⚽FC Barcelona - AC Milan 20.45
Handicap 0:2
Typ: AC Milan
Kurs 2.10
Stawka 100j
2-2
Wygrana 210j
✅110j

Mocno wstępne. Jeszcze wszystko przemyśle i może napiszę kilka słów.​

pirlo2122 349

pirlo2122

Użytkownik
Typ ze środy​

⚽Benfica - Manchester United 20.45
1X2
Typ: Manchester United
Kurs 1.90⛔
1-1
Stawka 100j
Wygrana 190j
⛔100j

Typy na dziś​

Kupon 1

⚽Manchaster Utd.-Chelsea 17.00
TypOver 2.5
Kurs 1.80✅
3-1
Stawka 100j
Wygrana 180j
✅80j

Kupon 2

:siata:Włochy-Serbia 18.00
Typ Over 185,5
Kurs 1.75⛔
185 Punktów
Stawka 100j
Wygrana 175j
⛔75j

Kupon 3

⚽Sunderland-Stoke 15.00
Typ Under 2.5
Kurs 1.60⛔
4-0
Stawka 100j
Wygrana 160j
⛔100j

Kupon 4​

⚽Siena-Juventus 20.45
Typ 2
Kurs 2.00✅
0-1
Stawka 100j
Wygrana 200j
✅100j

pirlo2122 349

pirlo2122

Użytkownik
Na razie dosyć słabo na 50 skuteczności i praktycznie na 0. Zobaczymy co będzie dalej. Na tygodniu pracuje a więc typów zapewne nie będzie na pewno będzie coś na weekend. Na razie gram trochę zachowawczo piłkę nożną bo to dopiero początek lig.​

pirlo2122 349

pirlo2122

Użytkownik
Typy na noc​

Kupon 1​

:hokej:Carolina Hurricanes u Winnipeg Jets
1 2 (włącznie z dogrywką i rzutami karnymi)
Typ: Carolina Hurricanes⛔
3-5
Kurs 2.00
Stawka 100j
Wygrana 200j
⛔100j

Kupon 2​

:hokej:Nashville Predators u Calgary Flames
Ile goli strzeli Calgary (łącznie z dogrywką i karnymi)?
Typ: Więcej niż 2,5
Kurs 1.70⛔
2-0
Stawka 100j
Wygrana 170j
⛔100j

Kupon 3

:hokej:Buffalo Sabres u Tampa Bay Lightning
1 2 (włącznie z dogrywką i rzutami karnymi)
Typ: Buffalo Sabres
Kurs 1.90⛔
0-3
Stawka 100j
Wygrana 190j
⛔100j

Kupon 4​

:hokej:Toronto Maple Leafs u Montreal Canadiens
Spread (włącznie z dogrywką i rzutami karnymi)
Typ: Toronto Maple Leafs +1,5
Kurs 1.40✅
5-4

⚽Manchester United - Manchester City 14.30
Podwójna szansa/połowa spotkania
Typ: X lub Manchester City
Kurs 1.45✅
0-1

AKO 2.05
Stawka 100j
Wygrana 205j
✅105j

pirlo2122 349

pirlo2122

Użytkownik
Typy na dziś​

Kupon 1​

⚽AS Roma - Palermo 15.00
Ile padnie goli?
Typ: Więcej niż 2,5
Kurs 1.70⛔
1-0
Stawka 100j
Wygrana 170j
⛔100j

Kupon 2

⚽Fulham FC - Everton FC
1 2 ( X po reg. czasie gry: otrzymasz stawkę z powrotem)
Typ: Fulham FC
Kurs 1.70⛔
1-3
Stawka 100j
Wygrana 170j
⛔100j

Słabo bardzo słabo.

Do góry Bottom