Fenerbahce - Galatasaray 1.34
Canik - Istanbul 1.58
AKO: 2.117
Panbet + Marathon
3/10
Fenerbahce vs Galata to klasyk ligi. Wg mnie górą dziś gospodynie. Galata owszem mocna pod koszem - Caglar, Wauters, Fowles, Lyttle, ale przecież Matovic, Verameeyenka, Nevlin to też bardzo mocne trio. Do tego Biba czy Angel też potrafią powalczyć pod koszem. A na ławce Horasan, która też sobie radzi w pomalowanym. Obwód Galaty to Whalen, Alben i Ivegin, bez praktycznie żadnego backupu. W Fener z kolei Angel, Pondexter, Biba, Vardarli czy Tuncluer. Fener ma sporo dłuższy skład i powinny tutaj spokojnie to wg mnie wykorzystać.
Co do Canika to tak, mega mocna piątka - McCarville, Hodges, Ford, Akkaya, Anaz. McCarville i Ford zapewniają sporą siłę pod koszem. Obie ograne już solidnie, dobrze zbierają, sporo rzucają, Janel potrafi naprawdę nieźle bronić i spoko podawać. Hodges tutaj na pozycje 1-2, wymiennie z Anaz. Obie fajnie rzucają, naprawdę nieźle podają i niemało przechwytują. Akkaya uzupełnia piątkę, a że rzucać dobrze umie to naprawdę się przydaje. Poza tą piątką Bakircioglu, Suer czy Cirov, które zapewniają rotację na pozycjach 3-5 raczej, choć Cirov na 2 też może grać, nawet Akkaya może pare minut tam spędzić jak trzeba. Dobrze pod koszem sobie radzą jak na rezerwowe, podawać umieją. Ekipa niezła naprawdę.
Istanbul to też niezłe nazwiska - Osipova, Montanana, Carson, Davenport, Palazoglu. Do tego rozgrywająca - Kartaltepe. Czyli jedna z "gwiazd" często wchodzi z ławki. Ale te gwiazdy to już wyblakłe niektóre, zwłaszcza Montanana to cień zawodniczki z najlepszych czasów. Z ławki jakiegoś solidniejszego wsparcia brak. Czyli głównie te 6 zawodniczek. Jak dla mnie Osipova, Montanata i Davenport wcale jakoś nie są dużo lepsze niż McCarville, Ford i powiedzmy Bakircioglu. Obwodowo też Istanbul lepszy nie jest, bo nie ma totalnie backupu. Są jakieś totalne nołnejmy, które szału nie robią.
Także podsumowując ten mecz to dla mnie Canik ma dłuższą rotację, trochę mocniejszą piątkę i lepszą rezerwę. Powinno wystarczyć do wygrania meczu tak na moje.
32.744