** US OPEN 2020 **
Hej! W miarę możliwości, będę się starał dzielić z Wami moją wiedzą tenisową podczas US Open.
Co roku gram Wielkie Szlemy z pozytywnym skutkiem. Zobaczymy, czy uda się i teraz!
Poniżej moje
typy z analizami. Jeśli szukasz porady - śmiało pisz w komentarzu. Postaram się odpowiedzieć.
Pierwsze spotkania zaczynamy zawsze od godz. 17:00 ! ! !
#Dzień_1
A. Davidovich Fokina - Dennis Novak
Typ: Dennis Novak [1.50]
ANALIZA:
Mamy tutaj mecz typowego "ziemniaka" - Fokiny, który głównie osiąga sukcesy nawierzchni ceglanej.
Po drugiej stronie siatki zawodnik, który preferuje hard courty. Novak potwierdził, że jest w dobrej formie w poprzednim turnieju "Cinncinati" (który był rozgrywany na kortach w Nowym Jorku - tych samych, na których gramy US Open).
Austriak pokonał zawsze niewygodnego Dzumhura, w drugiej rundzie uległ Aljazowi Bedene, lecz w 3 setach, po wyrównanej walce. Hiszpan w 1 rundzie gładko przegrał z Berankisem. W tym pojedynku wszystkie atuty są po stronie Novaka - serwis, forhend.
Znamy grę Fokiny - nie dysponuje mocnym serwisem, lubi grać dropshoty - gra typowa na wolne korty ziemne. Pewnie stawiam na Novaka.
Jung właściwie całe życie gra na hardzie, na prawdę moja pamięć nie sięga, kiedy grał ostatnio na innej nawierzchni. Solidny zawodnik z okolicy 100 rankingu, który przed pandemią w tym roku potrafił pokonać tak markowych graczy jak: Norrie, Anderson, Opelka.
Jego rywalem będzie Coria, który jest wychowany na kortach ziemnych i nie ma nic wspólnego z hard courtami - zupełna odwrotność do Junga. Na nawierzchni ceglanej stawiałbym na Corię, na nawierzchni twardej - zdecydowanie stawiam na Junga. Jego doświadczenie w tym spotkaniu zdecydowanie zaprocenuje. Prognozuję pewne zwycięstwo starszego z tej pary.
Pojedynek zawodników z TOP50 rankingu. Ten mecz zapowiada się ciekawie, a ja stawiam na Francuza. Przede wszystkim, Mannarino pokazał tydzień temu w meczu z Millmanem, że jest świetnie przygotowany. To był piękny mecz z długimi wymianami, ostatecznie minimalnie przegrany przez Adriana, ale tutaj myślę, że sobie odbije tą porażkę z nawiązką. Mannarino to leworęczny zawodnik z nieprzyjemnym, wyrzucającym z kortu serwisem. Lubi grać długie wymiany, trzymać piłkę w korcie. Jego rywalem jest zawodnik który słabo returnuje, woli krótkie wymiany, popełnia błędy - a więc to, co Mannarino lubi najbardziej. Właściwie jedynym atutem w tym meczu dla Sonego będzie serwis, ale nie jest to serwis typu Isner/Opelka. Tylko tą bronią Francuza on nie postraszy. Dodajmy, że Sonego notuje 10 porażek z rzędu na kortach twardych (zdecydowanie lepiej czuje się na ziemnych). Mannarino przed pandemią wygrał Challengera w Meksyku.
Tutaj wiele analizować nie trzeba - Nakashima to wielki talent, wychowany na hard courtach. Jego gra może się podobać, jest bardzo solidny. W tym meczu zabiega Włocha. Z racji wieku, Lorenziemu już blisko do końca kariery. Do tego, Paolo to Challengerowy rzemieślnik - z kortów ziemnych. W tym meczu nie ma szans powalczyć, zero atutów, przewiduję gładkie zwycięstwo Nakashimy, być może 3-0 w setach.
Zdecydowanie stawiam na Litwina, który jest w formie - na ostatnich 7 meczy na kortach twardych, 6 wygrał, a jego passę przerwał Novak Djoković tydzień temu, lecz po bardzo ciekawym meczu. Berankis wygrał aż 10 gemów w meczu z Serbem, co mówi samo za siebie - jest świetnie przygotowany. Do tego, korty twarde są jego ulubionymi, a Gaio ciągle gra na ziemnych. Zero jakiegokolwiek przygotowania do turnieju Włocha - ostatnio grał w Challengerze Todi na mączce. Moim zdaniem przyjechał tu typowo po wpisowe, aby zainkasować fajną sumę za sam występ.
podbicie kursu. Kanadyjczyk ma bardzo przyjemną drabinkę i myślę, że to wykorzysta. Korda jest o dwa poziomy gorszym graczem i nie ogranym na arenie międzynarodowej.
Kostjuk - Kasatkina: Kasatkina [2.20] - Szukam niespodzianki kursowej w tym meczu, Kasatkina ostatnio w słabej formie, ale jeśli będzie grać cierpliwie, to młoda Kostjuk się wystrzela sama Myślę że doświadczenie Rosjanki pozwoli jej wygrać ten mecz
Linette - Inglis: Linette [1.14] - Magda ma świetną drabinkę i musi to wykorzystać, Inglis nie powinna Polce sprawić problemów
Martincova - Martić: Martić [1.20] - Widziałem na żywo Martincovą tydzień temu trenującą na hard courcie w Pradze. Słabe poruszanie się po korcie, dużo błędów. Martić to klasowa zawodniczka
Peterson - Flipkens: Peterson [1.90] - Flipkens już 34 lata na karku, to nie ta sama zawodniczka co kilka lat temu. Ogólnie obie zawodniczki lubią potrzymać piłkę w korcie, mogą być fajne wymiany, ale ja stawiam na wygraną Szwedki, lecz nie ukrywam, że z dozą ryzyka
Kerber - Tomljanović: Kerber [1.66]
Dennis Novak [1,50]
Adrian Mannarino [1,66]
KURS: 2.50 [BET365]
STAWKA: 3j
Jason Jung [1,30]
Denis Shapovalov [1,11]
Brandon Nakashima [1,20]
Ricardas Berankis [1,20]
KURS: 2.08 [BET365]
STAWKA: 3j
Maxime Cressy [1,53]