PSG - Liverpool -
over 3.5 ŻK
Tottenham - Inter -
over 3.5 ŻK
ako @2
Cakir na Wembley, Marciniak w Paryżu. Obydwa spotkania mają wagę i to bardzo dużą, bo poniekąd decydują kto wychodzi a kto nie. Uważam, że tu padną over 4.5 w każdym z tych spotkań ale wolę ciut bezpieczniej z over 3.5. Z tego grona "najgrzeczniejszy" wydaje się Liverpool, ale weź tu zatrzymaj Neymara czy innego Mbappe na obcym terenie inaczej jak faulem, gdzie ciężko będzie o prowadzenie gry (tak, według mnie to PSG dzisiaj będzie częściej w posiadaniu). Każda z tych drużyn kartkuje się w
LM z przyzwoitym skutkiem. Tutaj chodzi o znacznie więcej niż w rodzimych ligach, bo tam jest więcej miejsca na pomyłkę czy rozłożenie sił. Dzisiaj losy grupy muszą się w dużej mierze zadecydować - dzisiaj wychodzimy się mierzyć o dużą kasę (awans do kolejnej fazy). Uważam, że sędziowie dzisiejszych spotkań sprzyjają kartkom. A jak będzie to się przekonamy. W każdym razie nie zmuszam się do typu takiego jak wczoraj, czyli przeciwko Bayernowi, o którym sam napisałem, że chodzi w parze z Ligą Mistrzów. Według mnie dzisiaj naturalnym scenariuszem jest gra do końca, o duża stawkę, czyli zaciekle, a sędziowie pomogą.