verno
Znawca - Hokej
Co do tamtego spotkania to napisałem coś. "Oglądałem 2 mecz i Tampa wyglądała bardzo solidnie, PO mają swoje zasady a gry na własnej tafli są bardzo istotne (można powiedzieć że wygrane na wyjeździe są liczone podwójnie), niestety pierwszy mecz przegrali, mamy wynik 1-1 i teraz 2 mecze w Bostonie, Tampa wręcz "musi" wygrać jeden z nich, jeśli to ma się stać to będzie to właśnie w meczu nr 3, postawią wszystko na te spotkanie żeby przy wygranej zregenerować się w meczu nr 4 i z wynikiem 2-2 zacząć od nowa na swojej tafli, oczywiście nie jest to jedyny argument ale mimo wszystko jest on bardzo istotny a Tampa jak dla mnie jest po prostu lepsza, po takim kursie spore value."Możesz mi powiedzieć czemu ostatnio grałeś na Tampę, a teraz Boston?
Jeśli chodzi o dzisiaj, może się mylę ale bardzo przywiązuje wagę do meczów u siebie jeśli chodzi o PO, tak jak napisałem wyżej Tampa musiała wygrać jeden mecz na wyjeździe i ten cel zrealizowała, na pewno dzisiaj nie odpuszczą ale wątpię aby grali "o życie" przed spotkaniem u siebie, raczej to Bruins musi dziś przejąć inicjatywę i walczyć o remis bo przy ewentualnej dzisiejszej przegranej jadą do Toronto z wynikiem 3-1 co daję Tampie 2 szansę na skończenie serii u siebie a grając na własnej tafli w PO publika naprawdę pomaga. Tampa jest dla mnie lepsza i gdyby to był mecz ligowy postawiłbym na nich ale że są to PO idę dziś w stronę Bruins. Jak jest jakiś spec i piszę bzdury to spoko mam z tym luz, to tylko moje zdanie
@PO= dużo spotkań w krótkim czasie i nie zawsze wygrywa skill a również taktyka, to tak jak w CS, czasem musisz odpuścić rundę i zagrać eco żeby potem wygrać kolejne (oczywiście napisane w dużym uproszczeniu)