Tottenham @ 2.20 , Ja się tu spodziewałem kursu 1.80 max.
Biore ten mecz bez zastanowienia. Czy słusznie myśle,dowiemy się za dwie godziny.
Dyscyplina:Piłka Nożna -
Polska I liga
Godzina: 17:45
Spotkanie: GKS Katowice - Ruch Chorzów
Typ: GKS Katowice wygra i obie strzelą
Kurs: 3.45
Bukmacher: fortuna
Analiza:
Witam, zapraszam na bardzo ciekawe derbowe spotkanie (po 14latach) na śląsku gdzie zmierzą się dwaj rywala "zza miedzy" którzy się nienawidzą.
GKS Katowice to jak juz nie raz pisałem coroczny kandydat do awansu,niestety piłkarsko im to nie idzie,Ruch Chorzów jest to klub który spadł z
ekstraklasy i tylko tak sobie gra na zapleczu,osobiście według mnie to jest trup który i tak zaraz padnie.
GieKSa obecnie złapała dobrą forme ,punktowali w 4 ostatnich meczach gdzie 3 wygrali i 1 zremisowali. W Zespole gospodarzy dobre noty zbiera Klemenz,Pliza,Mączyński i Nowak. Reszta na prawde solidnie,czyżby wreszcie to zaczęło funkcjonowac ?
Chorzowscy piłkarze zajmują ostatnie miejsce w tabeli, w siedmiu meczach wyjazdowych przegrali sześć razy. Ostatnio przełamali się i wygrali z Rakowem Częstochowa 1:0. Jednak w niedzielne popołudnie z pewnością tabela nie będzie miała żadnego znaczenia. Obie drużyny z pewnością podejdą do historycznego, derbowego widowiska z ogromnym zaangażowaniem i będą walczyć przy Bukowej do upadłego.
W 52 dotychczasowych potyczkach ligowych GKS górą był piętnastokrotnie, dwadzieścia cztery razy dochodziło do podziału punktów. Gracze z ul. Cichej cieszyli się natomiast ze zwycięstwa trzynastokrotnie. Na korzyść katowickiej ekipy przemawia też fakt, że przy Bukowej nie oddała zwycięstwa „Niebieskim” od sezonu 1998/1999.
GKS często traci bramki,dziś Ruch swoją walecznością powinien coś wcisnąć ,natomiast gospodarze maja bez wątpienia lepszych piłkarzy,dziś nie moga sobie pozwolic na strate punktów i myśle że wygrają minimum 3:1
Powodzenia!!!