>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy na żywo - Dyskusja [39]

Status
Zamknięty.
beatabookies 99

beatabookies

Użytkownik
Miałem się nie wypowiadać, walczyłem, poległem ????
Ehh a mówią, że silna wola w bukmacherce to podstawa.

Rozpatrując zdarzenia dwudrogowe:

Prawdopodobieństwo trafienia singla to 50%
Prawdopodobieństwo trafienia dubla to 25%

To nawet Profesor Miodek potwierdzi.
Jeżeli ktoś myśli inaczej i to udowodni to Nobla mu.

Co się opłaca grać?

Zakładamy bzdurnie (jak na lekcjach fizyki :grin ???? , że nie istnieje marża, oraz prawdopodobieństwa zdarzeń są takie same (nie uwzgledniając value) np. rzut monetą

Zagranie 100 razy (nie będzie literek tylko cyferki, żebym nawet ja zrozumiał co piszę) singla po kursie 2 za 1zł każdy zakład i trefienie zgodnie z prawdopodobieństwem 50 razy daje nam bilans 0 zł.

Zagranie 100 razy dubla po ako 4 za 1zł każdy kupon i trafienie zgodnie z prawdopodobieństwem 25 razy daje nam bilans 0zł.

No genialnie, jak w podstawówce wszystko się zgadza ????

To teraz troszkę z tej utopii zejdźmy na ziemię.
Zakładamy 1% marży (Ale przecież są marże 0% na niektóre mecze! Serio, gracie tylko te mecze? Ale przecież marże są większe! To sobie sprawdźcie jakie i policzcie.)

Zagranie singla 100 razy po kursie 1,99 za 1zł każdy zakład i trafienie zgodnie z prawdopodobieństwem 50 razy daje bilans -0,5 zł

Zagranie dubla z dwóch zdarzeń po kursach 1,99 daje ako 3,9601. Zagranie ów dubla 100 razy za 1zł na każdy kupon i trafienie zgodnie z prawdopodobieństwem 25 razy, daje nam bilans -0,9975 zł.

Morał jak w bajce musicie sami sobie znaleźć.

Dziękuje, pozdrawiam (normalnie musiałem się dowartościować chyba z rana, co złego to nie ja, to wina żony :grin ????

Otrzymane punkty reputacji: +5
kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Panowie, macie jakies pomysly na PL Bournemouth v Tottenham? overek jakis? Bts slabo kursowo stoi i nie wiem czy warto sie pakowac.
W Oddsring wczoraj jeszcze nieźle stał, ale u reszty buków, masz racje, że słabo. Ja jedynie pomysł na BTS znalazłem w tym meczu.

agresornik 50

agresornik

Użytkownik
TY w ogóle nie ogarniasz tematu... nie umiesz czytać ze zrozumieniem
masz podane proste przykłady ale i tak to jest za trudne dla Ciebie

jasne , co ja sie tam znam , byłem laureatem olimpiady matematycznej w podstawówce , dostałem sie do liceum bez egzaminów , byłem zwolniony z matematyki na maturze i nie potrafie rozwiazac takiego prostego zadania :grin:

Masz do wyboru 2-drogowo opcje:
- Ronaldo strzeli bramkę w meczu
- Ronaldo nie strzeli bramki w meczu

Chcesz postawić że strzeli
Szansa na powodzenie typu wynosi 1 z 2 czyli P=1/2*100% = 50%

zgadza się

To jest tak samo jak rzut monetą: orzeł albo reszka.
Prawdopodobieństwo że wypadnie orzeł wynosi P=1/2*100% = 50%

Przecież to dziecko w przedszkolu wie.zgadza się

Przy zakładach 2-drogowych typu taśmy masz.
P = (1/2)^n * 100% gdzie n oznacza liczba zdarzeńzgadza się

Przy zakładzie 3-drogowym masz 3 możliwości czyli 1/3*100% = 33,33%zgadza się

Analogicznie przy taśmach masz
P = (1/3)^n * 100% gdzie n oznacza liczba zdarzeńzgadza się

CZY WIDZISZ GDZIEŚ KURS NA ZDARZENIE PRZY TYCH OBLICZENIACH??? bo ja nie.

może ktoś inny się wypowie i wytłumaczy o co chodzi.

moja teza
cytat &quot;z matematycznego punktu widzenia niema róznicy czy grasz single czy taśmy &quot;

założenia do przeprowadzenia symulacji

załozenia podstawowe
1 mamy identyczne srodki finansowe (2000 złotych )
2 identyczne value na zdarzeniu
A i B (procentowo oczywiscie nie kwotowo )_
3 zakładamy ze dany bukmacher daje na obydwa te zdarzenia maksymalne kursy

dla uproszczenia pomijamy

1 marże buka
2 podatek

ronaldo strzeli 2,00
ronaldo nie strzeli 2,00

messi strzeli 2,00
messi nie strzeli 2,00

ty grasz to singlami

A ronaldo strzeli 2,00 x 1000 pln = 2000 srednio trafiasz jak sam obliczyłeś 50% czyli srednio masz zwrot 1000 złotych

A messi strzeli 2,00 x 1000 pln = 2000 srednio trafiasz 50% czyli srednio masz zwrot 1000 złotych

ja gram to ako czyli messi strzeli x ronaldo strzeli co daje 4 .00 x 2000 pln
8000 PLN z prawdopodobieństwem 25% jak sam to ładnie obliczyłęś czyli srednio wychodzi 2000 zwrodu z kuponu

czyli ty srednio masz 1000 złotych zworu za kupon A i 1000 za kupon B łacznie 2000
a ja za swój kupon 2000

czyli wychodzi dokładnie to samo

gdybysmy grali tak dzień w dzień przez cały rok to gwarantuje ci ze obaj bylibysm w tym samym miejscu z _+ zerowym zyskiem i zerowym yeldem

prosta matematyka

calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
Bournemouth - Tottenham over 2.5 @2.025 Bet365
Tak patrzac na staty to bez Kane&#39;a Tottenham raczej nie pokrywa overow. W lidze ledwo 2 na 8 spotkan. H2H z poprzedniego sezonu w dwumeczu 1:8 dla Tottenhamu z czego Kane strzelil 5 goli i asystowal przy 1. Bez niego bylo by ledwo 1:2 ???? ... Son pomimo dobrej formy to klasa nizej od Kane&#39;a, a o Jansenie to w ogole nie warto wspominac.
Ogolnie to jak o tym mysle, i patrze na ten mecz to wydaje mi sie, ze warte pogrania moze cos w strone gospodarzy. Jakies 1DNB albo cos. Korkow tez nabijaja mase.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom