To już półfinały więc meczów zostało niewiele, dlatego opiszę wszystkie.
Zacznę od kobiet:
A.Ivanovic-J.Jankovic
1,80 1,88 11.08 22:05
Kurs moim zdaniem trochę wysoki, bo to Ana jest ostatnio w lepszej formie. Jelena gra swoje jednak czegoś brakuje do tej Jeleny z zeszłego i początku tego sezonu. Poza tym w h2h jest 3-1 dla Any więc widać, że Jelenie Ana nie leży. Buki sądzą, że spotkanie będzie wyrównane, moim zdaniem faworytką jest Ana Ivanovic.
M.Sharapova-N.Petrova
1,30 3,15 12.08 04:35
Maria staje się takim kobiecym Fedexem. Wygrywa nawet gdy gra słabiej, wygrywa wszystko. Petrova gra swoje jednak ma pecha, że jest rodaczką Marii. Maria podobno na mecze ze swoimi rodaczkami bardziej sie mobilizuje (chyba zludna tak pisała) i dlatego nie ujmując nic umiejętnościom Nadii, mogę stwierdzić, że ma małe szanse na zwycięstwo.
A.Molik/M.Santangelo-T.Poutchek/A.Rodionova
1,25 3,35 11.08 23:15
Na deblach się nie znam ale widzę, że Molik z Santengelo radzą sobie w grze podwójnej. Są faworytkami gdyż ich przeciwniczki sprawiły już i tak dużą niespodziankę dochodząc do połfinału.
K.Peschke/R.Stubbs-
G.Dulko/M.Kirilenko 1,42
2,53 12.08 05:45
Moim zdaniem kursy zbyt zróżnicowane. Dla mnie faworytkami są Kirilenko i Dulko. Dulko znakomita w singlu na początku sezonu, teraz tak sobie. Natomiast Kirilenko dopiero niedawno zaczęła grać swoje. Dulko i Kirilenko są rewelacja tego turnieju i moim zdaniem dojdą do finału, gdzie też mają szansę wygrać.
Teraz mężczyźni:
R.Federer-
R.Stepanek 1,03
9,50 11.08 19:05
Wiadomo, że Fedex jest żelaznym faworytem, jak w każdym spotkaniu. Ale Stiopa gra po prostu wspaniale. Wielu skreślało go juz z Gonzem, potem z Haasem, ostatnio z Davydenką a on pokonywał każdego z nich. Ja cały czas grałem Stepanka i widziałem go w każdym z tych meczów. Ma znakomity serwis i dobry obdiór serwisu rywala. Biego po korcie jak 20latek i cieszy sie z każdej wygranej piłki. Gra sprawia mu przyjemność i jest to dobra gra. Fedex który rzadko sie uśmiecha przypomina mi na korcie takiego terminatora. WIadomo, jest najlepszy ale każdy w końcu kiedys przegrywa. Czuję, ze to jest ten turniej i ten dzień. Dzień, w którym Stiopa jeśli zagra wszystkie wspaniałosci które pokazywał z Gonzem, Haasem i Denkiem to jest w stanie zaskoczyć Fedexa.
R.Nadal-
N.Djokovic 1,75
1,98 12.08 01:05
Spotkanie ciekawe i moim zdaniem najtrudniejsze do typowania, gdyż nigdzy nie wiadomo czego można się spodziewać po Nadalu. Ja jednak wybralem Djoko i marzy mi sie finał Djoko - Stiopa i zwyciestwo Stepanka, no ale zobaczymy. Djoko ma chyba lepszy serwis od Nadala i jest w stanie tym go zamęczyć. Nadal po przegraniu seta zaczyna się mobilizować i jęsli Djoko zagra zdecydowanie i nie rozpręży się po wygraniu 1 seta to jest w stanie wygrać tu 2-0 tak jak z Rodickiem.
P.Hanley/K.Ullyett-
J.Erlich/A.Ram 1,68
1,99 11.08 20:15
Ten debel jest w analogicznej formie do singlowych poczynań Stepanka. Ogrywają lepszych i udowadniają im, że to oni są w wyższej formie. Zaimponowali mi zwycięstwem nad Mirnyiem i Bjorkmanem, gdyż uważam tamten debel za jeden z najlepszych, Poza tym wygrali ostatnio turniej z także wyżej notowanimi Dammem i Paesem wiec czemu nie maja ograć Hanley i Ullyetta?
B.Bryan/M.Bryan-M.Bhupathi/P.Vizner
1,18 3,98 12.08 02:15
![No entry :no_entry: ⛔](https://cdn.jsdelivr.net/gh/joypixels/emoji-assets@5.0/png/64/26d4.png)
????
Deblowi terminatorzy nie będa tu mieli łatwego zadania gdyż ich rywale to nie zwykli grajkowie. Grać potrafią co pokazali Dammowi i Paesowi. Jesli Bryany nie będą pajacować i nie dadzą się zaskoczyć albo sie zbytnio nie rozprężą to powinni to skończyc 2-0.
To takie moje przemyślenia na tę chwilę i chyba tak zagram.
Co o tym myślicie???? ;-)