Dyscyplina: Piłka nożna - Chorwacja, 1HNL
Godzina: 17.00
Spotkanie: Inter Zaprešić - Hajduk Split
Typ: 2/2
Kurs: 4.20
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Nie piszę z zasady o straconych typach, ale tym razem... sami oceńcie: typowałem x/2 w meczu kobiet Wietnam -
Japonia. Do 39 minuty było 0:0, do 44 1:1. No i ta 45 minuta... Wynik 1:6 (1:2). Kurs 5.50 poszedł się (...). I tyle w temacie.
Znów zaryzykuję. W lidze chorwackiej pada mało bramek i dużo remisów. Lider klasyfikacji tych ostatnich, mój ulubiony klub piłkarski Inter Zaprešić, ostatnio się zbiesił i odniósł trzy zwycięstwa z rzędu, wszystkie po 2:1, ostatnie na wyjeździe z 4. w lidze Lokomotivą Zagrzeb. Dlatego kursy na wygraną z tym zespołem są wysokie. Teraz będzie grać u siebie z Hajdukiem Split, zawsze groźnym, najbardziej charakternym zespołem w lidze, do tego trzecią drużyną w tabeli.
Ryzyk fizyk, jeśli chcecie, też ryzykujcie. Zaprešić przegra z Hajdukiem pierwszą połowę i cały mecz, bo:
1. H2H w tym sezonie fatalne (u siebie 0:2, na wyjeździe 0:4, z żadną inną drużyną Inter nie przegrał dwa razy, z żadną nie stracił 6 goli i nic nie strzelił).
2. 11/13 spotkań wyjazdowych Hajduka kończyło się tak samo po HT, jak i po FT (2/13 to x/1). Z tych 11 - 6 to 2/2, 3 x/x i 3 1/1). W domu podobnie - 10/12: 6 spotkań 1/1, 3 - x/x, 1 - 2/2; w pozostałych dwóch raz Hajduk doprowadził do wyrównania, a raz stracił prowadzenie po pierwszej połowie na rzecz remisu (niestety, stało się to w ostatniej kolejce w meczu z raczej słabym Osijekiem). Wnioski 12/25 (48%) meczów Hajduka to Z/Z (w tym oba z Interem Zaprešić), z 13 meczów, w których prowadził po pierwszej połowie, tylko w jednym nie wygrał (92% skuteczności Z/Z).
3. Z powyższego wynika, że jeśli Hajduk strzeli gola w 1 połowie, prawie na pewno wygra cały mecz. Ze strzelaniem bramek w HT w przypadku Hajduka jest niezgorzej: 14/25 (56%), w tym 100% w meczach z Interem
W meczach wyjazdowych ten współczynnik jest jeszcze lepszy: 8/13 (61%)
4. Ciekawostka (?) - w 5 (20%) meczach w tym sezonie padał wynik 2:0 (1:0), w tym 4 wyjazdowych, w tym w pierwszym meczu Inter - Hajduk. Pod rozwagę chętnym do obstawiania DW (kurs 12.00 w bet365), under/over lub "strzeli gola w obu połowach" czy "wygra obie połowy".
5. Na stronie klubu jest filmik pokazujący zaśnieżoną i mokrą murawę na dwa dni przed meczem, co może sprzyjać strzelaniu przypadkowych bramek i nieoczekiwanym wynikom, więc w mecz może wmieszać się kolega przypadek i wszystkie analizy będą psu na budę, o czym niniejszym informuję. No, ale wiadomo, ONWR (obstawiasz na własne ryzyko)...
100