>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 7.06.2016 (wtorek)

Status
Zamknięty.
psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj p odajem y typy
na wtorek - 7. Czerwca

Typy podajemy z wykorzystaniem poniższego szablonu:

Dyscyplina:
Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie:
Adelaide - Sydney
Typ: over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: Nazwa bukmachera
Analiza:

Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować.

Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu), a po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a user otrzymuje automatycznie
100

Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania forum.bukmacherskie.com w Adblocku lub innym tego typu programie.

Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.

Mile widziany będzie bezpośredni link do wyniku danego meczu (zwłaszcza w przypadku mniej popularnych dyscyplin) np. z oddsportal.com albo flashscore.pl. Przyśpieszy to rozliczenie typu.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ

Użytkownik otrzymuje karne
100 punktów za:

- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny rozpoczęcia zdarzenia
- podanie typu po czasie
- zły zapis typu (brak któregokolwiek elementu ze schematu podawania typu)
- trzecią i kolejną kiepską analizę w danym miesiącu

Kurs musi być wzięty z oferty następujących bukmacherów:

- Expekt
- Bwin
- Bet-at-home
- Gamebookers
- Sportingbet
- Unibet
- Betfair
- BetGun
- Betsson
- Bet365
- PinnacleSports
- Betsafe
- William Hill
- Betclic
- Oddsring
- Rivalo
- Winmasters
- OtoBet
- Betano
- Betway
- EGB
- RedBet

W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Niezastosowanie się do tego punktu regulaminu, będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem posta z analizą, zawsze sprawdź przez Podgląd posta czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE -&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu.

Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych

W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu &quot;Typ:&quot; zaleca się podawanie nazw zespołów, zawodników itp zamiast &quot;1&quot; czy &quot;2&quot;. W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

daniel-7 888

daniel-7

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Copa America Centenario
Godzina: 04:00
Spotkanie:
Argentyna - Chile
Typ: Argentyna DNB
Kurs: 1,53
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Bo wczorajszej wtopie nie załamujemy się i kontynuujemy pracę z Copa America Centenario! W dzisiejszym hitowym meczu zmierzą się Argentyna i Chile. Typuje tutaj zwycięstwo Albicelestes.
Przede wszystkim ten mecz to rewanż za ubiegłoroczny finał &quot;zwykłej&quot; Copy. Argentyna miała zdobyć trofeum i pewnie kroczyła do finału, ale tam rewelacyjnie grający gospodarze pokonali ich po rzutach karnych. Dlaczego to się dzisiaj nie powtórzy? Z dwóch powodów. Po pierwsze Chile nie gra u siebie. Doping fanatycznych kibiców w Santiago naprawdę bardzo pomaga tej drużynie. Dzisiaj tego zabraknie, a szanse się wyrównają. Druga rzecz, to Arturo Vidal. W zeszłym roku znajdował się w życiowej formie, w pojedynkę prowadził kolegów i dominował środek pola. Zdecydowanie błędem był jego transfer do Bayernu Monachium. Zatracił swoją dominującą formę, a stał się znany głównie z brutalnych fauli i pozaboiskowych ekscesów Przekonany jestem, że znajduje się w o wiele słabszej dyspozycji i La Roja straci bardzo dużo bez niego. Słaby sezon w Arsenalu Londyn zaliczył też drugi gwiazdor Chile, Alexis Sanchez. Większość sezonu stracona przez kontuzje, a gdy grał to brakowało mu tego błysku, którym dysponował wcześniej. Co ma Argentyna? Owszem, Messi prawdopodobnie dzisiaj nie zagra
Ale nadal potencjał Albicelestes jest gigantyczny, zwłaszcza w ofensywie. Sergio Agüero także bardzo długo leczył kontuzje, ale pod koniec sezonu doszedł do dobrej formy i praktycznie samemu utrzymał Manchester City w Top4. Świetny sezon w Serie A zanotował Gonzalo Higuain, który prawdopodobnie zapracował sobie na transfer. Druga linia... Erik Lamela po pierwszym dobrym sezonie w Tottenhamie, Gaitan świetny rok w Benfice Lizbona i najprawdopodobniej transfer do Atletico Madryt. Di Maria i Pastore podstawowi zawodnicy mistrzowskiego PSG. A defensywę ogarnia wciąż imponujący Javier Mascherano. W kwalifikacjach do mundialu oba zespoły prezentują się solidnie i zajmują trzecie i czwarte miejsce, ale bezpośredni mecz w Santiago wygrała Argentyna 2:1 (gole Di Marii i Gabriela Mercado). Dlatego dzisiaj typuję:
✅53

Otrzymane punkty reputacji: +10
loki123 266,6K

loki123

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Copa America
Godzina: 1:00
Spotkanie: Panama – Boliwia
Typ: Panama wygra
Kurs: 2.20
Bukmacher: Betano

W nocy z poniedziałku na wtorek zmagania w Copa America rozpoczną drużyny z grupy D a zagrają ze sobą Panama i Boliwia. Faworytem tej konfrontacji są zawodnicy trenera Hernána Darío Gómeza, czyli Panamy którzy bardzo dobrze radzą sobie w Eliminacjach Mistrzostw Świata. Zajmują oni po 4 kolejkach 2 miejsce z dorobkiem 7 punktów a ich bilans bramkowy to 4-2.
Panama nie robi dobrego wrażenia bo na 10 ostatnich meczy wygrali tylko 4 razy, ale wydaje mi się że z Boliwią poradzą sobie. Trener Panamy na tą imprezę zabrał swoich najlepszych zawodników z duetem napastników Luis Tejada - Blas Perez, którzy strzelili razem 81 bramek. Boliwia to słaba drużyna w Eliminacjach Mistrzostw Świata zajmują 9 miejsce z dorobkiem 3 punktów a ich bilans bramkowy to 7-13. Drużyna Julio Cesar Baldivieso na 10 ostatnich meczy zanotowała tylko 1 zwycięstwo i 9 porażek i dziś raczej nie poprawią tej statystyki. Dość że Boliwia gra słabo to na ten turniej nie pojechali tacy zawodnicy jak Alejandro Chumacero (kontuzja), Marcelo Martins Moreno i Sebastian Gamarry, którzy tworzyli trzon drużyny. Dlatego zwycięstwo Panamy jak najbardziej prawdopodobne nawet u bukmacherów spadają kursy na to zdarzenie więc trzeba się pospieszyć z obstawianiem.
120

Otrzymane punkty reputacji: +22
baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna Copa America
Godz: 04:00
Spotkanie Argentyna-Chile
Typ: Argentyna do połowy będzie prowadziła dokładnie 1 golem
Kurs 3.85
Buk Unibet
Analiza Bardzo ciekawie zapowiada nam się rywalizacja ekip Argentyny oraz Chile w turnieju Copa America, ekipa Argentyny ostatnio miewała rózne wyniki od 6 spotkań jest zespołem niepokonanym zanotowała w tym czasie 2 remisy oraz 4 wygrane, Chile w tym momencie jest zdecydowanie pod formą ich słabe spotkania to nie tylko ostatnie 2 mecze,ale również kilka poprzednich rywalizacji, w 6 poprzednich meczach Chile zanotowało 1 wygraną 1 remis oraz aż 4 porażki, a rywale przecież wcale nie byli poza zasięgiem bowiem grali między innymi z Meksykiem , Urugwajem oraz Jamajką. Argentyna moim zdaniem w tym starciu jest faworytem aby już po pierwszym spotkaniu przybliżyć się do awansu do rundy następnej , chile natomiast jest rywalem niewygodnym i liczę iż w tym meczu do siatki swoich rywali co najmniej 1 raz zdoła trafić, na to spotkanie mam kilka ciekawych typów, postawie na pewno na bts, myślę iż over 2.5 też powinno zostać pokryte bowiem obie ekipy mają zawodników którzy bramki strzelać potrafią, na koniec zagrałbym na wygraną gospodarzy dokładnie 1 golem lub na podział punktów ponieważ czuję iż ekipa z Chile w tym meczu 3 punktów nie będzie w stanie zdobyć z Argentyną w ostatnich latach ich bilans nie jest korzystny myślę że w tym turnieju to nie powinno sie zmienić.
⛔100

jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna – Copa America, grupa D
Godzinna: 04:00
Spotkanie: Argentyna – Chile
Typ: over 3.5
Kurs: 5.2
Bukmacher: unibet
Analiza:
Niewątpliwie hitem pierwszej serii zmagań w Copa America będzie powtórka z ostatniego finału tych rozgrywek a więc Argentyna będzie podejmować Chile. Argentyna oczywiście naszpikowana jak zwykle ogromną siłą w ofensywie – są indywidualności, jest szybkość, technika po prostu jest niesamowita siła i pole manewru. Kwestia jest taka czy to odpali na tym turnieju i w tym meczu. Bo wcale ostatnio to tak skutecznie nie wygląda ale wiadomo taki turniej to inna motywacja i zaangażowanie tych zawodników, do tego rewanż za ostatni finał. Jest solidność w defensywie ale moim zdaniem dziś będzie dużo problemów w bocznych sektorach Rojo i Mercado to na pewno nie są ostojami w destrukcji, popełniają dużo błędów. Chile przystępuję do turnieju z jedną wielką zmianą, odszedł twórca tej reprezentacji Sampaoli, ekipa Argentyńczyka słynęła z niesamowicie wysokiego pressingu, który sprawiał że grali świetnie w ataku. Działacze nie chcieli zmieniać stylu gry i postawiono na Hiszpana Pizziego który ostatnio trenowała klub w Meksyku. Zespół ofensywnie na tym nie ucierpi dalej będą preferowali grę do przodu zresztą Hiszpan tak też grał ze swoim klubem. Stracili zdecydowanie na jakości czego dowodem jest już spora liczba bramek straconych w eliminacjach do MŚ 10 w 6 spotkaniach, czy sensacyjna porażka trzy dni temu z Jamajką, zresztą personalnie ta formacja wygląd też słabo. Jeśli Argentyna odpali w ofensywie będzie nie do zatrzymania, Chile zawsze walczące, dużo biegające co w połączeniu z również niesamowitą techniką szczególnie w ataku daje świetne wynik. Obie ekipy stać na mnóstwo w ofensywie i oby to było takie spotkanie w którym atak będzie dominował.
100

dyles 186

dyles

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Spotkania towarzyskie
Godzina: 16:00
Spotkanie: Kanada - Uzbekistan
Typ: 1AH(0.0, -0.5)
Kurs: 1.95 5/10
Analiza:
Mecz towarzyski pomiędzy Kanadą i Uzbekistanem odbędzie się na neutralnym terenie, Kanada ma przystąpić do tego spotkania w swoim najsilniejszym składzie, może zabraknąć dwóch lub trzech zawodników, za to drużyna gości ma większe problemy przed tym meczem, ma zabraknąć wielu zawodników i nie zdziwię się gdy wystąpi sporo młodzieży, ma zabraknąć 11 pomocników, 7 obrońców i 1 napastnika.
To mecz towarzyski, ale przy takiej sytuacji kadrowej warto pograć na reprezentację Kanady. Kursy spadają.
95

chyczy 82,5K

chyczy

Użytkownik
Dyscyplina: NHL
Godzina: 02:00
Spotkanie: SJ Sharks - Penguins
Typ: poniżej 3,5 gola
Kurs: 3.9
Analiza:
Na ostatnie 5 spotkań, gdzie Sharks grali u siebie z Penguins, aż trzykrotnie potrzebna była dogrywka, aby wyłonić zwycięzcę. W ostatnich 2 spotkaniach tej serii, mecz nie wyłonił lepszej drużyny w 3 tercjach. Ogólnie drużyny starają się nie podejmować niepotrzebnego ryzyka; pada mało bramek, nikt nie chce popełnić głupiego błędu. Liczę, że dzisiaj będzie podobnie. Kurs jest wart próby, tak więc zachęcam do tego typu. Jak ktoś dysponuje kapitałem na poziomie minimum 100zł, to taką 10-tkę rzucić, nie powinno nadwyrężyć budżetu. Powodzenia
100

Semtex 264,1K

Semtex

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna Copa America
Godzinna: 04:00
Spotkanie: Argentyna Chile
Typ: Argentyna over 1.5 gola
Kurs: 2.62
Buk: Bet365
Może i Messiego po tej kontuzji pleców w meczu z Hondurasem chyba jeszcze nie zobaczymy no ale przecież tam nawet bez nich ma kto ładować te bramki. Na środku prawdopodobnie Higuain, a po bokach do pomocy Aguero i Di Maria, skrzydła pomocy Mascherano i Banega więc sama elita w ofensywie i jak dla mnie te dwie bramki to lekko. Typ osobiście uważam za pewniejszy niż czysty win Argentyny bo jak pójdą na noże to może być różnie no ale jak Jamajka w towarzyskim meczu wbiła dwie bramki na Estadio to czemu Argentyna ma tego nie zrobić na neutralnym terenie i do tego w tak ważnym meczu. Dodatkowo prawdopodobnie 3 obrońców z tamtego meczu zagra dzisiaj od pierwszych minut: Mendel, JAra, Isla i skoro nie powstrzymali Jamajki to jak poradzą sobie z taką siłą rażenia Argentyny. Najpewniejszy typ to chyba Argentyna DNB ale 1.5 mnie nie raduje więc lecimy po wyższym kursie.
162

Otrzymane punkty reputacji: +18
wp76 911

wp76

Użytkownik
Spotkanie Argentyna-Chile
Typ: -1.75 Argentyna
Kurs: 6.75
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Argentyna posiada olbrzymi potencjał ofensywny. Nawet, jak nie zagra Messi, nic nie szkodzi, ma kto strzelać. Jest Higuain, Di Maria, Aguero, Pastore. Mecz dla obu drużyn wyjazdowy, a to Argentyna czuje się lepiej poza domem. Poza tym wydaje się być w dobrej formie, wygrała 4 swoje ostatnie spotkania, wyjazdowe z Chile i Kolumbią, czyli dobrymi ekipami, oraz u siebie z Hondurasem i Boliwią. Chile przegrało na wyjeździe z Meksykiem 0-1 i uwaga z Jamajką 1-2 u siebie. W tym roku ekipy grały już ze sobą, w marcu w Chile. Wygrała Argentyna 2-1. Myślę, że postawienie handi na Argentynę nie jest szaleństwem, biorąc pod uwagę kurs 6.75
100

lukash006 119

lukash006

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna – ŚWIAT: Mecze Towarzyskie
Godzinna: 20:45
Spotkanie: Hiszpania - Gruzja
Typ: over 3.5
Kurs: 2.00
Bukmacher: Betsson
Analiza:
Dużo się rozpisywał nie będę bo chyba nie ma takiej potrzeby. Obecny Mistrz Europy towarzysko zmierzy się ze 137 Reprezentacją Gruzji. Każdy pewnie wie, że te ekipy dzielą setki a może nawet tysiące kilometrów piłkarskiego poziomu. Mimo, że te dwie ekipy grały ze sobą dwukrotnie w eliminacjach do mistrzostw świata i w obu z tych meczu nie pokryli nawet overa 2.5 to ja dziś stawiam tutaj over 3.5 a czemu? Moja odpowiedź brzmi:
01.06.16 Hiszpania 6-1 Korea Południowa
29.05.16 Hiszpania 3-1 Bośnia Hercegowina
wcześniejsze spotkania towarzyskie z Rumunią, Włochami i Anglią nie owocowały bramkami ale tłumaczę to poziomem gry przeciwników. Warto też spojrzeć na ostatnie towarzyskie spotkania Gruzinów:
03.06.16 Rumunia 5-1 Gruzja
27.05.16 Słowacja 3-1 Gruzja
29.03.16 Gruzja 1-1 Kazachstan
16.11.15 Albania 2-2 Gruzja
11.11.15 Estonia 3-0 Gruzja
Chodzi mi głównie o dwa ostatnie wyniki - piękne overy więc skoro w meczach Gruzji z dużo niżej notowanymi od Hiszpanii reprezentacjami pada sporo bramek to czy Reprezentacja z Półwyspu Iberyjskiego nie będzie w stanie przynajmniej czterokrotnego ukąszenia? Mam nadzieję, że podołają temu wyzwaniu i dadzą do zrozumienia, że są gotowi na kolejną obronę Tytułu Mistrza Europy!
100

Otrzymane punkty reputacji: +1
vostock 72

vostock

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Copa America - Grupa &quot;D&quot;
Spotkanie: Argentyna - Chile
Typ: Chile przynajmniej 3 kartki
Kurs: 1.55
Analiza:
Kiedy w Polsce większość będzie smacznie spać, w Stanach rozpocznie się bój Argentyny z Chile. Nie przypadkowo piszę &quot;bój&quot;. Wydaję mi się, że będzie to zażarte spotkanie. Obserwuję Copa America od początku i pod względem kartek wygląda to bardzo okazale. W każdym pojedynku sędziowie pokazują ich dość sporo. Taki już temperament tych zespołów, tym bardziej w meczach drużyn, które są uznawane za faworytów turnieju. Spójrzmy choćby na mecz Meksyk - Urugwaj - dwa czerwa i kilka żółtych kartoników. Tutaj idę w stronę upomnień dla Chile. Faworytem jednak jest Argentyna i myślę, że to oni będą prowadzić grę (nawet bez Messiego). Przeanalizowałem ostatnie mecze Chilijczyków i łapią oni dość sporo kartek, zauważyłem, że dostają ich zdecydowanie więcej przeciwko zespołom mocnym, swojego pokroju - taka właśnie jest Argentyna więc to kolejny plus dla powodzenia tego zakładu. Co więcej, rozjemcą tej batalii będzie sędzia o bardzo znajomo brzmiących danych Pan Daniel Fedorczuk. Urugwajski arbiter pokazuje naprawdę dużo kartek różnego koloru. Ostatnie mecz wyglądają tak: 7. żółtych i 3. czerwone, jedna czerwona i 5. żółtych, 5. żółtych, 6. żółtych, 3. żółte. Uważam, że w meczu tak wyrównanych zespołów nikt nogi nie odstawi i nie odpuści przeciwnikowi, wszak są to ekipy, które spokojnie mogą zmierzyć się nawet w wielkim finale. Nogi będą dziś/jutro ostro pokopane, mam tylko nadzieję, że agresywniejsi będą Chilijczycy, którzy ratować będą się często nieczystą grą kiedy to niesamowite przody Argentyny będą atakować ich bramkę. U mnie pobudka punkt 4:00.
55

5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Hokej na lodzie - NHL
Godzina: 2:15
Spotkanie:
San Jose Sharks - Pittsburgh Penguins
Typ: remis
Kurs: 4,00
Bukmacher: William Hill
Analiza:
Na trzy rozegrane mecze już byliśmy świadkami dwóch remisów. Dogrywka była potrzebna w dwóch ostatnich meczach. Jedną z nich wygrali Pittsburgh Penguins, a drugą San Jose Sharks. Ktoś może powiedzieć, że skoro w dwóch ostatnich meczach była dogrywka, to trzeci raz z rzędu już jej nie będzie, ale ja mam inne zdanie na ten temat i nie będę zaskoczony kolejnym remisem i dogrywką. W pierwszym meczu też było blisko dogrywki, bo do 57 minuty był remis 2:2 i dopiero wtedy padła zwycięska bramka dla Pittsburgh Penguins. To jest bardzo ważny mecz i raczej żadna z drużyn nie wygra go wysoko i kolejny remis jest całkiem możliwy. Zapowiada się kolejny ciekawy mecz z dużą dawką emocji.
100

RBR1one 558,8K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Spotkanie Argentyna - Chile
Typ: Vidal otrzyma kartke
Kurs: 2.30
Analiza:
Jak gra Vidal kazdy chyba wie. Zdecydowane, agresywne wejscia to jego znak rozpoznawczy. Kartek w tym meczu nie powinno zabraknac. Graja zespoly ktore raczej nie przywykly do odpuszczania wiec zazarta walka powinna toczyc sie o kazdy centymetr boiska. Faworytem do zebrania kartki w druzynie Chile jest zdecydowanie Arturo ktory nie kalkuje i jesli trzeba zatrzymac grozny atak to on to zrobi za wszelka cene nawet gdyby przyszlo mu za to wylapac kartke. Argentyna z wieloma swietnymi pilkarzami na pewno nie bedzie stronila od pojedynkow jeden na jeden. Dysponuja oni bardzo szybkimi, zwrotnymi zawodnikami ktorych trzeba bedzie faulowac. Wydaje sie ze ten bet jest bardzo fajnym rozwiazaniem i z takim zespolem jak Argentyna mocno bym sie zdziwil gdyby Vidal nie dostal karteczki. Linie kartkowe ustawione na poziomie 5.5 rowniez jak najbardziej do gry (over) aczkolwiek kurs to 1.88 wiec sporo nizszy niz w przypadku mojego zakladu a tak jak mowilem Arturo jest pierwszy w kolejce do wylapania zoltka wiec pobieram zaklad na jego kartke. Moim zdaniem nie ma co sie pchac w zadne overe/undery bramkowe a takze w typowanie zwyciescy poniewaz mecz moze w kazda strone pojsc i zaden wynik mnie nie zdziwi za to pojscie w kierunku kartek wydaje sie duzo lepsza i pewniejsza opcja. Polecam
130

Otrzymane punkty reputacji: +27
suchy987 0

suchy987

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Copa America Centenario
Spotkanie:
Argentyna - Chile
Typ: Higuain strzeli gola
Kurs: 3.50
Bukmacher: bet365
Analiza:
Witam wszystkich użytkowników. Jestem tutaj nowy i jest to mój pierwszy typ na forum. Na dzień dobry wybrałem bardzo ciekawy typ, ze Gonzalo Higuain strzeli gola w meczu Argentyna : Chile. Mecz ten, jak wiadomo jest rewanżem za finał ostatniego Copa, w którym to Chile, grając fantastyczny turniej, na własnej ziemi pokonało Argentynę po rzutach karnych i cudownej &quot;podcince&quot; Alexisa Sancheza. Jednym z zawodników, który zepsuł we wspomnianym finale &quot;jedenastkę&quot; jest właśnie Higuain i wydaje mi się, że ma coś do udowodnienia w tym meczu. Zagrał fantastyczny sezon w Serie A w barwach Napoli strzelając 36 goli w lidze. Z uwagi na to, ze najprawdopodobniej nie zagra dzisiaj Leo Messi myślę, że El Pipita weźmie na swoje barki ciężar tego meczu i zdobędzie w nim chociaż jednego gola.
100

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Copa America
Godzina: 1:00
Spotkanie: Panama - Boliwia
Typ: Boliwia
Kurs: 4,84
Bukmacher: Pinnacle
Analiza: Fakt rozgrywania tej edycji Copa w USA, by &quot;uczcić&quot; jej stulecie istnienia (jak na razie pod względem poziomu meczów, organizacji oraz kanonu zachowań kibicowskich należy rozpatrywać to jako porażkę), z pewnością lekko może faworyzować w tym spotkaniu Panamę. Niemniej jednak nie uważam, by należało ich aż tak mocno faworyzować w tym spotkaniu. W Boliwii, faktycznie brakuje kilku istotnych graczy, przede wszystkim największej gwiazdy tutejszej piłki, Marcelo Moreno. Jest za to, tak jak na przestrzeni już wielu lat, druga wieczna gwiazda tej ekipy, Arce. Skład nieco zmienił się w porównaniu z poprzednim Copa, jednak nie należy zapominać niespodzianki, jaką sprawili gracze z Boliwii rok temu. Ekipa ta zajęła drugie miejsce w bardzo silnej grupie z Chile, Ekwadorem i Meksykiem, pokonując tych drugich i remisując z Meksykanami. Później wprawdzie przegrali w 1/4 z Paragwajem, ale i tak, biorąc pod uwagę ich status kopciuszka, pamiętam ich z bardzo dobrej strony i nieoczekiwanie znakomitej gry. W tym sezonie kadra ta gra w eliminacjach MŚ w strefie Conmebol i jest to najsłabsza ekipa, poza Wenezuelą. Są groźni niemal dla każdego przede wszystkim na własnym stadionie, o czym przekonała się także niedawno Kolumbia, szczęśliwie i niezasłużenie wygrywając, głównie ze względu na charakterystyczne warunki geograficzne (granie na bardzo dużej wysokości). Boliwia zazwyczaj przegrywa swoje mecze o stawkę, jednak gra w nich z najlepszymi. Czasem jest w stanie z nimi nawiązać walkę. Z kolei Panama świetnie radzi sobie w eliminacjach MŚ w swojej strefie, jednak przepaść między federacją Concacaf a Conmebol jest nieporównywalna. W ostatnich dwóch meczach o punkty Panama stoczyła dwa wyrównane boje z Haiti, wygrywając 1-0 i remisując 0-0. Nie uważam, by była to ekipa lepsza od Boliwii. Drużyna południowoamerykańska gra w swojej strefie z najlepszymi i mimo, iż jest tam kopciuszkiem, to od lat nie spełniają roli wyłącznie dostarczyciela punktów i potrafią zaskoczyć. Dziś, mimo iż fakt rozgrywania meczu w USA na pewno im nie pomoże, liczę na dobry występ z ich strony i zgłoszenie kandydatury do powtórzenia sukcesu z Copa sprzed roku.
100

marylka 5,4K

marylka

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ATP Hotogenbosch
Godzina ; 11,00
Spotkanie ; Medvedev-Zeballos
Typ; Medvedev
Kurs ; 1,65
Bukmacher ; bwin
Analiza :
1 ruda turnieju podprowadzajacego pod Wimbledon na holenderskiej trawie. 20 letni Rosjanin kontra 31 letni Argentynczyk. Rusek robi szybkie postepy , swoja kariere prowadzi niecale 2 lata , a jest juz ATP 256. Przyznam , iz nie widzialem go w akcji , ogladnalem przebitki na YouTubie i calkiem ciekawy gracz. Wysoki , dobrze biegajacy , dobrze serwujacy , dobry bh , lubiacy grac przy siatce i wiedzacy co tam zrobic. Taka polowa Alexa Zvereva. Wystapil tutaj w kwalach , to byly jego pierwsze mecze na trawie i zaskakujaco latwe wygrane z graczami ktorzy wydaja sie mocniejsi na tej nawierzchni od Zaballosa , czyli Mische Zvereva i Kravchuka. Argentynczyk nie lubi grac na trawie , co nie znaczy ze nie potrafi. Ma niezla reke , potrafi pobiec do siatki. Jego ubiegloroczne zwyciestwo w ostatniej rundzie kw do Wimbledonu nad Dodigiem robilo wrazenie. Jednak po dwoch tak pewnie wygranych meczach Ruska , i pierwszym meczu Argentynczyka na trawie , jestem sklonny stwierdzic , iz mlodzian go wyserwuje.
65

Otrzymane punkty reputacji: +13
andie 333

andie

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis Challenger Moscow, Rosja
Godzina ; 09:00
Spotkanie ; Shapovalov - Sidorenko
Typ; 1
Kurs ; 2,1
Bukmacher: bet365
Analiza :
Piękny kurs ma młodziutką wschodzącą gwiazdę. Shapovalov bo o nim mowa, młody 17 letni chłopak z Kanady przekonał mnie do siebie.
Patrząc czysto na statystyki jego bilans jest genialny. Tylko w tym roku jego bilans na mączce wynosi 27/5 a twardej 7/1. Od dwóch lat chłopak się rozpędza i napewno jeszcze u nim usłyszymy.
Sidorenko Francuz 11 lat starszy i bardziej doświadczony zawodnik ale.. w tym roku rozegrał na mączce 8 meczy z czego wygrał tylko 3. Całkiem nieźle radzi sobie w halach gdzie bilans w tym roku wynosi 20/5 (głównie nawierzchnia twarda) tylko, że tym razem nie dość, że grają na ziemnej nawierzchni to w dodatku na dworzu, gdzie wiatr ma znaczenie.
Reasumując młody talent, który świetnie radzi sobie na mączce będzie podejmował typowego gracza, który ostatnio dobrze czuje się tylko na hardzie w dodatku na halach.
Według mnie, głodny zwycięstwa i sławy Shapovalov, pokona swojego rywala na swojej ulubionej nawierzchni jaką póki co jest mączka. Stawiam 2-0 ????
110

Otrzymane punkty reputacji: +15
majekx 934K

majekx

Znawca A-League
Dyscyplina: Piłka nożna - mecze towarzyskie
Godzina: 11:00
Spotkanie: Australia - Grecja
Typ: 1
Kurs: 1,9
Analiza:
na dziś wybieram mecz towarzyski pomiędzy Australijczykami a Grekami. Oba zespoły już spotkały się 3 dni temu. Australijczycy wygrali 1:0 po golu Leckie. Tamten mecz pokazał jaką przewagę mieli Australijczycy. 61% posiadania miłki, 12 strzałów na bramkę (vs. 3 Greków), 3 celne (vs. 0 celnych Greków), 7 rzutów rożnych (vs. 1 Greków). To pokazuje jak jednostronne było to widowisko, i Grecy tak niską porażkę zawdzięczają tylko szczęściu. Dziś liczę, że to szczęście przypisze Australii i po pierwsze będzie więcej goli, po drugie będą one szybciej (w poprzednim meczu padł w 93&#39;), a po trzecie będą one strzelone przez Australijczyków. Dodatkowy argument to fakt, że grecy nie radzą sobie z zespołami grającymi twardy football (przegrane: 2:3 z Islandią, 1:3 z Irlandią Północną czy 0:2 z Serbią).
100

S 1,1K

szatar

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Japonia, Kirin Cup
Godzina: 12:30
Spotkanie:
Japonia - Bośnia i Hercegowina
Typ: Japonia i pow. 2,5 gola
Kurs: 2.10
Bukmacher: Betclic
Analiza:
Po kilku dniach odpoczynku wracam do zabawy, a tym samym do typowania! Na dzisiaj wybrałem spotkanie finałowe corocznego piłkarskiego turnieju organizowanego przez browar Kirin Corporation. Z informacji, które odnalazłem wynika, że w turnieju tym brały udział zarówno drużyny narodowe jak i klubowe, jednak zawsze startuje w nim reprezentacja Japonii. Od roku 1992 w turnieju biorą udział same reprezentacje. W 2011 roku zwycięstwo zostało podzielone na 3 zespoły: Japonia, Czechy, Peru, ponieważ wynik bezpośrednich starć wynosił 0-0, a nie było rozgrywanych ani dogrywek ani konkursów rzutów karnych. Ostatnie zwycięstwo Japonii datuje się na rok 2009. Z kolei w 2012, 2013, 2014 i 2015 turniej obejmował drużyny kobiece, jednak jeśli coś pomyliłem to proszę o poprawę!
Jeśli chodzi o bieżący sezon to w turnieju biorą udział następujące reprezentacje: Japonia, Dania, Bułgaria, Bośnia i Hercegowina. 3 czerwca odbyły się półfinały, a w nich Japonia rozgromiła Bułgarię 7-2 (po pierwszej połowie prowadziła 4-0, a w pewnym momencie było aż 6-0). Z kolei drugi półfinał był zdecydowanie bardziej wyrównany, gdyż faworyzowana reprezentacja Danii poległa z Bośnią. Co ciekawe, Duńczycy prowadzili po pierwszej połowie 2-0 i mogłoby się wydawać, że Ich zwycięstwo jest przesądzone.. Nic bardziej mylnego! Bośniacy odrobili straty i doprowadzili do serii rzutów karnych, po których cieszyli się z awansu do dzisiejszego finału, w którym zagrają z gospodarzami turnieju.
Japonia jest faworytem pojedynku z Bośnią i Hercegowiną. Jej zwycięstwo jest bardzo prawdopodobne nie bez powodu. Przede wszystkim już w meczu półfinałowym można było zauważyć w Ich postawie brak minimalizmu i niemal nieustanne kontrolowanie wydarzeń boiskowych. Strzelili aż 7 goli, tracą 2, w całym meczu oddali 16 strzałów, z czego aż 12 celnych! Ta niesamowita jakość wynika ze zgrania, ale też z posiadania w skłądzie takich zawodników jak: - Maya Yoshida (obrońca Southampton),
- Hiroshi Kiyotake (pomocnik Hannover),
- Shinji Kagawa (Borussia Dortmund),
- Shinji Okazaki (Leicester City).
Każdy z Nich albo zaliczał asysty albo strzelał gole. Cała drużyna grała z polotem, dynamicznie i widowiskowo. Widać było, że chcą odnieść jak najbardziej przekonujące zwycięstwo. To się udało i dzisiaj czas na mecz finałowy.
Z kolei Bośnia i Hercegowina przyjechała na turniej bez swoich największych gwiazd. Nie ma między innymi Edina Dzeko czy Miralema Pjanica (AS Roma) oraz Senada Lulicia z Lazio. O sile zespołu stanowią tacy zawodnicy jak:
- Haris Medunjanin (M. Tel Aviw),
- Ognjen Vranjes (Sporting Gijon),
- Izet Hajrovic (Eibar),
- Milan Djuric (Cesena).
Choć w półfinale nie byli faworytem to odrobili dwubramkową stratę, a ostatni z wymienionych zawodników strzelił 2 gole. Widać, że zespół potrafi się podnieść i wyjść z opresji. W Ich grze natomiast można było zauważyć jakiś pomysł i strategię. Bośnia gra kombinacyjnie, czyli podobnie do Japonii. To turniej towarzyski, więc obydwie ekipy mają okazję na ćwiczenie i wdrażanie nowych rozwiązań. Japonia jednak traktuje go bardzo poważnie i wygrana dla tych fanatycznych azjatyckich kibiców to Ich obowiązek. Jej ostatnie mecze to same zwycięstwa, najczęściej do zera. Dzisiaj jednak czeka piłkarzy z &quot;kraju kwitnącej wiśni&quot; spotkanie finałowe, więc może się zdarzyć, że gola stracą zwłaszcza, że piłkarze z Bośni potrafią grać w piłkę i na pewno są w lepszej formie jak zawodnicy bułgarscy. Polecam granie na zwycięstwo gospodarzy i chociaż 3 gole w całym meczu. Jest możliwy zarówno wynik 3-0 jak i 2-1, czy wyższy. Powodzenia!
100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom