Dyscyplina:
Tenis Madryt
WTA
Godzina: 15:00
Spotkanie: Cibulkova D. - Cristea C.
Typ: 2
Kurs: 2.75
Bukmacher: bet365
Analiza:
Ciesze się, że kolejny raz moja intuicja nie zawiodła i wczoraj typ po kursie 4 z Tig wszedł jak w masło. Dziś idę w poszukiwaniu kolejnego value i mocnego typu.
Początkowo chciałem dać Gasqueta ale już mnie ktoś uprzedził więc wybrałem inny mecz ale równie ciekawy.
Cibulkova, jedna z moich ulubionych tenisistek zmierzy się dziś z Cristeą. Gdyby grali na każdej innej nawierzchni stawiałbym w ciemno na Cibulkova.
Według będzie to wyrównany pojedynek, który nawet może skończyć się po 3 setach.
Cristea, przekonała mnie do siebie kiedy pokonała, mega groźną i równie rozgrywając dobry sezon Siegemund. Skoro ją pokonała to czemu nie Cibulkova, która jest zmęczona?
Argumenty za moim typem.
1. Cristea gra świetny sezon w tym roku na mączce rozegrała 19 pojedynków z czego 15 wygrała. Cibulkova rozegrała 4 gdzie 1 przegarła z Krejcikova w Pradze. Pozostałę zawodniczki pokonała w 3 setach.
2. Za Cristea przemawia również bilans na mączce 148/82 z kolei Cibulkova 90/49 czyli widać, że rozegrała ponad 100 meczy mniej. Co się dziwić? To jest zawodniczka od hardu gdzie bilans ma 185/137
3. W ciągu 4 dni Cristea spędziła na korcie prawie 5 godzin z kolei Cibulkova 6,5. Jest więc dużo bardziej zmęczona niż Cristea.
Rozumiem dlaczego kurs na Cibulkova jest mały pokonała Radwanska, Garcia C i Pavluchenkova, jednak według mnie kursy powinnny oscylować w granicy 2,2-2,3 na Cristea wiec pobieram i liczę na niespodziankę.
Typ grałbym raczej ostrożnie dziś, wczoraj miałem większą pewność.
Pozdrawiam
100