>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 4.05.2016 (środa)

Status
Zamknięty.
zmogu 6,4K

zmogu

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis
Godzina: 14;00
Spotkanie: Simon, Gilles - Carreno-Busta, Pablo
Typ: 2
Kurs: 2.15
Bukmacher: otobet
Analiza:
Carreno-Busta dzisiaj ładnie zaprezentował się grając z Dimitrovem, który to nie rozwalił żadnej rakiety, ani nie prezentował swoją osobą żadnych nadpobudliwych zachowań! Busta konsekwentnie go punktował, świetnie dropshotując, generalnie ładnie geometrię kortu wykorzystuje, a jutro naprzeciwko siebie ma rywala, którego to wcześniej, w drugiej rundzie turnieju w Estoril wyeliminował po dwóch setach. Wiele się nie zmieniło - Busta nadal w dobrej formie, no a Simon, jak to on - w wielkiej niewiadomej. Na pewno nie gra mu się najlepiej na ziemnej, co ostatnio udowodnił w spotkaniu z tym zawodnikiem. Podobnie jak z Dimitrovem, tak i tutaj - nie rozumiem faworyzowania Simona. Mam nadzieję, że Hiszpan i jutro da nam zarobić.

100

Otrzymane punkty reputacji: +6
5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Mistrzów
Godzina: 20:45
Spotkanie: Real Madryt - Manchester City
Typ: w meczu zostanie przyznany rzut karny
Kurs: 3,75
Bukmacher: William Hill
Analiza:
Miałem dobry pomysł z typem na rzut karny w meczu Bayernu Monachium z Atletico Madryt. Były nawet dwa rzuty karne, po jednym dla obu drużyn i co najciekawsze obydwa niewykorzystane. Podobnego przebiegu meczu spodziewam się też w spotkaniu Realu Madryt z Manchesterem City, czyli szybkiego tempa i wielu akcji pod obiema bramkami, a co za tym idzie szans na rzut karny. Pierwszy mecz zakończył się wynikiem 0:0, czyli piłkarskie szachy możemy oglądać tylko do momentu strzelenia pierwszego gola, obojętnie przez kogo. Wtedy mecz musi się otworzyć i sporo będzie się działo. Na tego pierwszego gola długo czekać raczej nie będziemy musieli, bo Real Madryt u siebie powinien zacząć z impetem, tak jak to mają w zwyczaju, a Manchester City szybką kontrę wyprowadzić potrafią. Obie drużyny mają w swoim składzie wielkie gwiazdy, które potrafią czarować w polu karnym i tak zakręcić obrońcą, że ten chcąc nie chcąc sfauluje. Trudno jest przez cały mecz bronić przeciwko takiemu Ronaldo czy Aguero i w którymś momencie faul w polu karnym może się przytrafić. Powinno to być zupełnie inne widowisko od tego co widzieliśmy w Manchesterze(choćby z tego względu, że Ronaldo zagra), będzie szybsze tempo, mniej kalkulowania, więc i szansa na karnego powinna być większa.

100

marylka 5,4K

marylka

Użytkownik
Dyscyplina ; Tenis ATP Madryt
Godzina ; 15.00
Spotkanie ; Sousa-Granollers.P
Typ: Granollers.P AH -1.5g
Kurs ; 2.09
Bukmacher: Pinnacle
Analiza :
2 runda Mastersa w Madrycie. Joao Sousa , fatalny sezon Portugalczyka . od poczatku roku mizeria , zle wystepy za oceanem w IW i Miami , a jego wystep z kolejnym &quot;ulubiencem&quot; Vaskiem Pospisilem byl pokazem nieudolnosci. Przejscie na ulubione korty ziemne niczego nie zmienilo , przydaloby sie soldnie potrenowac zamiast obijac cotygodniowe turnieje. Co mecz to wtopa , nie licze win z Karlovicem ktory byl na etapie uczenia sie elementow sztuki tenisowej po rozbracie z tenisem i kontuzji , i win tutaj w 1 rundzie z Mahut ktory na cegle gra mniej wiecej tak jak gral Corretja na trawie. Jutro rywal duzo duzo trudniejszy. Nie wierze w nowonarodzenie Portugalczyka.
Grannollers.P zagra tu od 2 rundy jako LL po wycofaniu sie Fedka. Solidny sezon Hiszpana , dobre gry na hardzie. Na cegle zaczal od MC gdzie o dziwo tez wystapil od 2 rundy jako LL po wycofaniu sie Ferrera. Swoja droga musi miec dobry wywiad by tak sie lapac i przegrywac ostatnie gry eliminacyjne. Ze Ferrer sie wycofa mogl wiedziec , tu ze Federer , byc moze tez. I zeby bylo ciekawiej ogral w tej 2 rundzie widowiskowo i skutecznie grajacego mlodego Niemca Zvereva , by w 3 rundzie ograc Goffina , a w cwiartce dopiero ulec Monfilsowi. Troche martwi ubieglotygodniowa wtopa z Karlovicem , ale Ivo doszedl juz do siebie i z kazdym gra tie-breaki po poteznych bombach serwisowych. W tym meczu gry nie bylo , z Ivo nie mozna sobie poprzebijac.....ale z Sousa jak najbardziej. Hiszpan jest solidnym graczem , powinien popelniac mniej bledow od Joao , graja podobnie , jednak na dzien dzisiejszy win Hiszpana. Kurs odpowiedni.
100

louisarmstrong 1,5M

louisarmstrong

Użytkownik
Tenis ATP Madryt
godzina : zaplanowana na 16.00
Spotkanie : N.Djokovic - B.Coric
Typ: zwycięstwo Coric
kurs :12,750
buk :pINNACLE
analiza:
PO PIERWSZE TO TO NIE WEJDZIE ;-) PO DRUGIE NIE PAMIĘTAM KIEDY DJOKO PRZEGRAL 2 MECZE Z RZĘDU ;-) A PO TRZECIE I TAK SOBIE TO KUR.....ZAGRAM A KTO BOGATEMU ZABRONII:)ZA CAŁE 7 EURO TO GRAM U BUKA KTÓRY ROZLICZA KRECZ!!!!
TRUDNO ZNALEŹĆ JAIEŚ RACJONALNE ARGUMENTY ZA TYM TYPEM ALE SPRÓBUJĘ :
- Niespełna 18 letni Borna Coric odprawił w październiku 2014 w Bazylei na hardzie
Nadala (wtedy o ile dobrze pamiętam Rafa był światową dwójką)
-Coric pokonał wczoraj ALMAGRO 2:0
-Zrobił już 2 finały w tym roku jeden przegrał z Wawrinką , drugi z Delbonisem .
-Djokovic swoje dwa ostatnie mecze na ziemi przegrał ( ostatni pierwsza runda w Monte Carlo z Vaseley i ubiegłoroczny finał French Open ze Stanem)
-Coric ostatnio w marakeszu z Vaseleyem wygrał 2:0
-Coric jest zwycięzcą juniorskiego US open w 2013 ( pokonał Thanasiego Kokkinakisa wynikiem 3:6, 6:3, 6:1. I tu ciekawostka to był chyba ten moment w którym zdecydował się na kontynuację uprawiania tenisa i rezygnację z uprawiania boksu a ścieżka kariery w zawodowym boksie również chodziła mu po głowie :))
-Jest jeszcze SERBSKO-CHORWACKI podteks tego spotkania ( gdyby wygrał jutro z Djoko w Chorwacji zostanie bohaterem numer 1) ale również z tego powodu Djoković będzie wyłaził ze skóry żeby nie przegrać.
-Ostatni raz w Madrycie Djokovic grał w 2013 i odpadł w pierwszej rundzie z Dimitrovem
-Borna Coric ma jeszcze za plecami dobre rady od Ivo Karlocica (który dobrze wie jak z Serbem wygrywać ) i Gorana Ivanisevica ( to on był trenerem Borny w Devis Cupowym meczu Polska Chorwacja gdzie Borna ograł Janowicza (a ten po tym meczu jak wiadomo kompletnie już zwariował:)
Jest jeszcze jeden aspekt Borna i Novak to trochę podobni zawodnicy jeżeli chodzi o warunki fizyczne i styl gry ( 185 cm 79 kg chorwat , 188 cm 80 kg obaj praworęczni oburęczny backhand , jak mówią podręczniki tenisowe najtrudniejszy rywal dla tenisisty to jego kopia .

100

typereks 866

typereks

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Azja, AFC Liga Mistrzów
Godzina: 12:00
Spotkanie: Jeonbuk - Jiangsu Suning
Typ: Jeonbuk zachowa czyste konto? Nie
Kurs: 1.60
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Dzisiejszego czasu, wczesnego południa zostanie rozegrany mecz między Jeonbuk, a Jiangsu Suning. Drużyna z Korei operuje większości składem operuje wychowankami jak i też zawodnikami z Korei, natomiast drużyna z Chin sprowadził zimą kilka spektaturalnych transferów, między innymi Jo, Ramiresa, Sammir jak i Teixeira Alexa. Myślę, że kurs na takie zdarzenie jest dla mnie bardzo dobry, gdyż drużyna naszpikowana zawodnikami, którzy nieśli prym w Europie, powinni swoim kolegom wypracować chociaż jedną sytuację. Poprzednie spotkanie w Chinach zakończyło się wynikiem 3:2 dla Jiangsu Suning. Już dzisiaj drużyna gospodarzy może się zakwalifikować do następnej rundy Azjatyckiej Ligi Mistrzów, więc myślę by spokojniej spędzić czas i skupiając się na dalszych rozgrywkach będą w stanie chociaż jedną bramkę wygrać, a kto wie, może zdobyć gola.

✅60

Otrzymane punkty reputacji: +3
witkub 219

witkub

Użytkownik
Typ: DW (wiele opcji) 2:1, 3:1 lub 4:1
Kurs: 4,0
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Witam po długiej przerwie ????
Na ruszt dzisiaj wybrałem mecz półfinałowy Ligi Mistrzów, pomiędzy Realem a City. Na początek trochę o kadrze meczowej na to spotkanie:
Real: Navas, Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo, Kroos, Modric, Bale, James, Ronaldo - Vazquez
Man City: Hart, Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy, Fernando, Fernandinho, Sterling, Navas, de Bruyne, Aguero
Kogo nie zobaczymy na boisku:
Real: Casemiro, Benzema
City: Toure, Silva
Po przerwie do składu wraca Ronaldo, który jest głodny gry, głodny goli i zwycięstwa. Myślę, że wspomoże kolegów i napędzi trochę atak Królewskich. Co do mojego typu, sądzę że Aguero i spółka zdołają strzelić gola, a real chcąc awansować muszą ten mecz wygrać. (remis w Anglii 0:0, przy bramkowym remisie premiowane jest City). Myślę, że kurs na ten rynek jest bardzo, bardzo piękny ???? W pierwszym meczu odbywały się piłkarskie szachy, obie drużyny badały się wzajemnie, teraz już nie ma na to czasu, jest to decydujące starcie i liczę na otwarcie się obu ekip.
Ostatnie mecze obu ekip w lidze (pomiędzy 1 meczem a dzisiejszym):
Real:
Na wyjeździe szczęśliwie wygrali z ekipą Realu Sociedad, gdzie gospodarze pokazali twardą grę skutecznie powstrzymując ataki Realu. Dopiero w 80 minucie wynik ustanowił Bale.
Co do składu w tym meczu:
Zabrakło Ronaldo, Benzemy, Pepe, Marcelo, Carvajala
City:
Na wyjeździe wysoko przegrało z Southamptonem 4:2, gdzie gospodarze cały mecz byli stroną atakującą, a ManCity nie potrafiło odpowiedzieć wystarczająco mocno, na ataki graczy Southamptonu. Dzięki tej przegranej nie mogą być pewni miejsca w pierwszej 4 PL.
Jeśli chodzi o skład City w tym meczu:
Zabrakło: Aguero, De Bruyne, Sagna, Kompany, Clichy
Bukmacherzy typują(zależy od buka):
60-65 % na wygraną Realu
20 % na remis
15-20 % na wygraną City.
Dzisiaj będę mocno kibicował piłkarza Zidane! Stawka 5/10, Pozdrawiam ????

100

andie 333

andie

Użytkownik
Tenis WTA Madryt
godzina : 21:30
Spotkanie : Tig - Keys
Typ: 1
Kurs : 4
Bukmacher: bet365
Miałem skupić się na tenisie a dałem wam co innego pomimo, że mój typ Schwartzman po kursie 3.5 wszedł jak w masło. Wczoraj miałem wam dać Kravchuka po kursie 3.75 to się przestraszyłem hehe, że nawet sam nie zagrałem. Ahh te kursy jak one mylą człowieka ????
Analiza będzie krótka:
1. Tig rozgrywa prawdopodobnie turniej życia. Wyeliminowała Gibbs, Sakkari ale to co mnie do niej przekonało to zwycięstwo nad młodziutkim talentem Kasatkina a także rozjechanie Sloane Sthephen w dwóch setach!
2. W tym sezonie Keys rozegrała na mączce zaledwie 3 mecze. Wszystkie wygrała ale były to zawodniczki z którymi powinna wygrać czyli Gavrilova, Riske, Strycova.
3. Bilans zawodniczek na mączce Tig - 151/67 (wygarne/przegrane) Keys 33/20
4. Zdecydowane Value w kursie według mnie kurs powinien być maksymalnie 3 a upatrywałbym 2.6-2.8
Na pewno nie będzie to łatwy pojedynek ale jedno jest pewne. Tig tutaj ma ogromne szanse zrobić niespodziankę a po takim kursie pobieram z przyjemnością i uśmiechem. Będę trzymał za nią kciuki.
Powodzenia

✅300

Otrzymane punkty reputacji: +14
stanley-63 1,2M

stanley-63

Typer
Dyscyplina : Piłka nożna Japonia J-League
Godzina : 12:00
Spotkanie : Ventforet Kofu : Kashiwa Reysol
Typ : over 2.5 gola / obie strzelą
Kurs : 2.75
Bukmacher : Bet365
Analiza :
Przed nami 10 kolejka J-League , mój wybór to mecz Kofu z Kashiwą , ci pierwsi po 9 meczach 2-4-3 i br. 11:13 czyli nie wygląda to najlepiej jeżeli chodzi o pkt ale bramki w/g mnie jak najbardziej , u siebie 4 mecze bilans bramkowy 4:7 czyli wychodzi bramka na mecz z ich strony , goście natomiast idą ostatnio jak burza i 4 ostatnie mecze to komplet 12 pkt , ogólnie Kashiwa na miejscu 5 z bilansem 4-3-2 i br. 12:9 czyli patrząc na bramki to chyba dziś na nie z ich strony możemy liczyć , w meczach wyjazdowych Kashiwa ma bilans bramek 6:5 no ale najważniejsze jak dla mnie H2H które pokazuje iż gospodarze dosyć dobrze radzą sobie z rywalem na swoim terenie bo 4-3-1 , ostatni mecz kiedy wygrali goście to 2011 rok , w tej statystyce również przeczytamy że over 2.5 gola w 8 meczach padł 5 razy stąd idę za tym i stawiam na over 2.5 gola jak również bramki z obu stron po całkiem dobrym kursie !

100

jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożnaAzja, Liga Mistrzów, grupa F
Godzinna: 12:30
Spotkanie: Buriram - Shandong Luneng
Typ: over 3.5
Kurs: 2.90
Bukmacher: unibet
Analiza:
Gospodarze bez zwycięstwa oraz strzelonej bramki u siebie na pewno nie chcą tak zakończyć tej edycji Ligi Mistrzów. Mimo że jest to zespół najsłabszy w tej grupie nie boją się grać otwarte piłki a to za sprawą Brazylijskiego opiekuna. Oglądałem dwa mecze u siebie do tej pory zostali zlani przez Seoul 0:6 oraz przegrali z Hiroshimą 0:2, w obu meczach zagrali do przodu nawet przegrywając z Seoul wysoko cały czas dążyli do bramki honorowej stąd nadziewali się na kontry. Trener raczej postawi na mocny skład bo będzie chciał zmazać plamę, będzie to także odważna gra tak jak od kilku lat w tych rozgrywkach grają. Ich mocną bronią będą stałe fragmenty gry ze świetnie grającym w powietrzu obrońcą Tunezem który w 9 spotkaniach ligowych strzelił 6 bramek a na pewno ekipa gości ma z tym problemy w defensywie. Goście słynący z bardzo ofensywnej piłki, w które popełniają mnóstwo błędów w defensywie awans już mają. Niw wiedziałem nigdzie jakiś zapowiedzi składów ale raczej tutaj trener Manzano postawi na kilku rezerwowych by oszczędzić swoje gwiazdy na rozgrywki krajowej gdzie idzie im bardzo ciężko. Nie jest to zła informacja dla typu bo na pewno styl gry będą opierali na tym co do tej pory a sporo rotacji jeszcze bardziej zaburzy grę w defensywie, zresztą podstawowy skład na krajowym podwórku już stracił 13 bramek tylko jednak ekipa na ten moment ma więcej. Ci rezerwowi nie powinni mieć natomiast problemów ze stwarzaniem sytuacji bramkowych bo na pewno będą chcieli się pokazać a trener raczej pozwoli im na otwarta grę a jest to zespół który ma łatwość w dochodzeniu do sytuacji bramkowych a gospodarze jak wspomniałem w tej edycji Ligi Mistrzów stracili mnóstwo bramek.

100

daniel-7 888

daniel-7

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Champions League
Spotkanie:
Real Madryt - Manchester City
Typ: X
Kurs: 4,60
Analiza:
Przeglądając dział mam dejavu z wczoraj. Też wszyscy wieszczyli triumf gospodarzy, nastawionych na ofensywę i pogoń w rewanżu. Ile jeszcze razy defensywa musi zatriumfować, żeby gawiedź zrozumiała... Dyscyplina i poukładanie taktyczne połączone z dobrą organizacją obrony zwycięży napakowany talentem skład, który gra bez pomysłu. I przepraszam bardzo, ale tak jak guardiola jest apoteozą trenera bez pomysłu na grę (poza bezużytecznym wymienianiem podań), tak Zinedine Zidane jest dopiero na początku swojej drogi i jeszcze mnóstwo przed nim. Odkąd przejął Real, moim zdaniem w grze Królewskich widać schemat - jeśli mecz się układa, potrafią wygrać bardzo wysoko. Natomiast jeśli coś idzie nie po ich myśli, nie bardzo potrafią zmienić obraz gry. Tak naprawdę nie powinno ich już być w LM, tylko indywidualny popis C.Ronaldo w rewanżowym meczu pozwolił wyeliminować Wolfsburg. Czy rozgrywający najsłabszy sezon od lat Ronaldo znów wzniesie się na takie wyżyny? Nie sądzę. Prawdę mówiąc, jeśli ktoś ma dzisiaj przechylić indywidualnie szalę na korzyść Realu, to stawiałbym na Garetha Bale&#39;a.
Ale typuje w tym meczu remis. Bo prawdę mówiąc - z wypowiedzi Pellegriniego wynika iż po ten remis przyjechali dziś do Madrytu. Bezbramkowy - daje dogrywkę i perspektywę karnych, które powinny przechylić się na stronę Obywateli dzięki kunsztowi Joe Harta. Bramkowy remis to wiadomo - awans gości.
Jak będzie wyglądał mecz? Spodziewam się mocnych ataków Realu od pierwszej minuty, ale jeśli Obywatele wytrzymają szturm, tak do 20 minuty, mecz powinien się uspokoić i tempo spadnie. Nie uważam, żeby Real potrafił dokręcać tempo na przestrzeni całego meczu.
Osłabienia. Real przede wszystkim bez Benzemy. Coby nie powiedzieć, jest on czołowym strzelcem pierwszej linii Królewskich i jego brak to poważne osłabienie ofensywy Realu, ofensywy od której tyle dzisiaj zależy. Druga sprawa - zabraknie Casemiro. Przez to w środku pola zobaczymy albo Isco albo Jamesa Rodrigueza, a obaj po pierwsze są w nienajlepszej dyspozycji, a po drugie stanowią opcję na wskroś ofensywną, ale raczej nie będą umierać w bitwie o środek pola.
Bitwie którą niewątpliwie inżynier Pellegrini wyda dzisiaj Królewskim. Manager City to osobna historia, człowieka o wielkim umyśle i ogromnej wiedzy, który jednak swoją robotę robi mało widowiskowo i dlatego jest bardzo niedoceniany, zarówno na Etihad jak i był na Bernabeu (zwolniono go po zdobyciu tytułu mistrzowskiego). Pellegrini doskonale zdaje sobie sprawę ze słabości swojego zespołu, a zwłaszcza pozycją stoperów. Nicolas Otamendi nie spełnia pokładanych w nim oczekiwań, Eliaquim Mangala jeszcze nie dorósł mentalnie do gry na tym poziomie, a Vincent Kompany dopiero niedawno wyleczył kontuzję. Jest problem, i tak jak o zabezpieczenie boków przez wojowników Kolarova i Zabaletę, którzy nie cofną nogi przed gwiazdami Realu, tak trudno wyobrazić sobie bezbłędny mecz obu stoperów. Pellegrini musi przenieść mecz do środka pola, gdzie będzie miał przewagę fizyczną. Fernando i Fernandinho powinni wygrać starcie z Modriciem i Kroosem. Ustawiony ofensywnie De Bruyne także nie jest sucharkiem i może wydatnie wspomóc swoich kolegów.
Oczywiście City nie jest drużyną bez skazy. Poza problemami ze stoperami, uważam że w takim meczu jak dziś, pomysł ofensywny opierający się o pomysły osamotnionego Aguero to trochę mało. Nie wykluczajmy przebłysku geniuszu Argentyńczyka, ale też nie zakładajmy z całą pewnością że takowy nastąpi. W zeszłym tygodniu pod względem ofensywy to był dramat.
Spodziewam się brzydkiego meczu. Bardzo brzydkiego, może nawet tak bardzo jak tydzień temu. To nie będzie heroiczna i pełna pasji obrona jak u Atletico. City ma po prostu zbyt słabych stoperów, a nawet gigant w bramce jakim bezsprzecznie jest Hart nie wybroni każdego błędu kolegów. Sądzę, że mecz przeniesie się na 35-40 metr od bramki Harta, będzie ustawicznie zabijany i brudny. Jeśli pierwszy szturm Realu nie przyniesie skutku (z Wolfsburgiem przyniósł, dzisiaj nie musi) to myślę że City dopnie swego i wywiezie remis. Albo bezbramkowy, licząc na zamęczenie fizyczne rywali i zamknięcie meczu w dogrywce lub karnych. Lub bramkowy, jeśli jakaś indywidualna akcja wyjdzie Aguero lub De Bruyne. Real nie jest drużyną, która odwraca źle toczące się mecze na swoją korzyść.

100

maldini-nh 37

maldini-nh

Użytkownik
Typ: 2 drużyna strzeli gola ? TAK
Kurs: 1,59
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Mój typ jest prosty ,ponieważ Manchester City ma dobrą ofensywę czyli Aguero , de Bruyne czy Sterling to nie wierze , że City nie strzeli bramki w tym meczu. Wszyscy bukmacherzy stawiają dzisiaj na Real , a ja bym nie był taki pewny tego Realu , bo pamiętamy rok temu Real w półfinale grał z Juventusem i przegrał pierwszy mecz na wyjeździe 2:1 i wszyscy stawiali na awans Realu bo grają u siebie i wystarczy im jedna bramka do awansu , a Juventus im się postawił i było 1:1 i to oni awansowali do finału. Jak City się postawi Realowi to mogą być w stanie strzelić gola , a wiemy , że City ma bardzo dobra ofensywę za to słabo defensywe ,a Real w tym sezonie za dobrze nie gra w defensywie. Moim zdaniem można puścić ,że obie drużyny strzela bramkę albo że będzie powyżej 2,5 bramki.

100

henek9 933

henek9

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Mistrzów
Spotkanie: Real Madryt vs Manchester City
Typ: Manchester strzeli gola przed 78:00 minuta
Kurs: 1.83
Wczoraj po kapitalnym widowisku do finalu awansowalo Atletico eliminujac ostatecznie Bayern,ktory wygral 2:1 jednak to nie wystarczylo aby awansowac.
Dzisiaj faworytem wedlug wiekszosci sa gospodarze,ktorzy maja ta przewage,ze zagraja na Bernabeu,gdzie w ostatnich 16 meczach o punkty nie bylo zadnego remisu,Real wygral az 14 spotkan przegrywajac jedynie z Barca 0:4 i Atletico 0:1.
Pierwszy mecz zakonczyl sie bezbramkowym remisem,nie bylo to spotkanie godne nawet fazy grupowej LM a co dopiero polfinalu.
Dzisiaj bedzie a raczej powinno byc nieco inaczej.
Prawdopodobnie uda sie cos wbic gospdoarzom,mogli juz strzelic w pierwszym meczu jednak znakomicie bronil Hart,oby dzisiaj podtrzymal dobra dyspozycje.
Jesli wiec Real strzeli,wowczas gracze Pellegriniego nie beda mieli juz czego bronic.
Patrzac na Manchester to w lidze zawiedli na calej linii,nie wiadomo nawet,czy zajma obecne miejsce na koniec sezonu,czyli czwarte.
W Champions League z kolei wyeliminowali mistrza Francji PSG i byla to spora niespodzianka.
Dzisiaj na pewno nie zagra David Silva,bardzo dobra wiadomoscia jest powrot Toure,nie wiadomo jednak na 100%,czy zagra od pierwszych minut.Jest to absolutnie lider pomocy i wielkie wzmocnienie druzyny.
W zespole jest spory potencjal zwlaszcza w ofensywie - Aguero w 28 meczach ligowych strzelil 23 gole,troche gorzej to wyglada w LM,poniewaz dorobek to tylko dwie bramki w 8 meczach.
Oprocz niego jest oczywiscie motor napedowy druzyny,czyli De Bruyne,ktorego bardzo ciezko zatrzymac,Navas,ktory biega jak szalony przy linii bocznej jednak ma blokade psychiczna zwiazana ze strzalami na bramke,Sterling,ktory jak na razie absolutnie nie spelnia oczekiwan,mimo to potrafi blysnac zagraniem lub strzalem i tak jak De Bruyne czy Navas jest bardzo szybki.
W zespole jest tez mlody Iheanacho,zaledwie 19 letni pilkarz bardzo obiecujacy,ktory w Premier League strzelil 7 bramek w 609 minut jakie spedzil na boisku ( co daje nie cale 7 spotkan ).pdoobno jak juz dotyka pilki to ta wpada do siatki.

Real w ostatnich 5 meczach u siebie co prawda nie stracil ani jednej bramki,jednak ja bym sie tym specjalnie nie podniecal - Roma mogla a nawet powinna strzelic minimum jedna bramke jednak zabraklo umiejetnosci w wykonczeniu,pozniej w lidze mecze z Sevilla i Eibar,czyli jedna ekipa nie wygrala nawet jednego meczu w calym sezonie na wyjezdzie co jest w ogole jakas kpina a Eibar plasuje sie w hierarchii gdzies w okolicach ogorki - sredniaki.
Nastepny Wolfsburg,ktory w lidze rowniez gra totalny piach na wyjazdach,dodatkowo nie gral Dost a kontuzji nabawil sie Draxler a i tak Bruno powinien strzelic gola juz w pierwszej polowie jednak tylko on wie jak nie strzelil wtedy bramki.
Ostatni mecz ponownie ligowy tym razem z Villarreal,ktory w calej lidze oddaje najmniejsza ilosc strzalow na bramke to chyba wiecej nic nie trzeba dodawac.
Limit farta powinien dzisiaj sie skonczyc.

100

kapi23 403

kapi23

Użytkownik
Dyscyplina: Baseball - MLB
Godzina: 21:35
Spotkanie: Seattle Mariners @ Oakland Athletics
Typ: Seattle (-1.5)
Kurs: 2.4
Spotkanie kończące serię rozgrywaną bay area między miejscowymi A&#39;s a Mariners. Goście wysyłają dziś na górke swojego asa - króla Felixa. Miotacz mimo dopiero 30 lat już ma miano legendy organizacji z Seattle. W tym sezonie ERA 1.38 i tylko jeden &quot;słabszy&quot; mecz, gdzie oddał 3 runy. Przeciwko A&#39;s w tym sezonie 7 IP i 0 Er, w skrócie pozamiatał. Gdyby lepsza postawa jego kolegow w ofensywie miałby zdecydowanie lepszy bilans niż 2/2. Apropo kolegów z ofensywy, Ci ostatnio w miare się odblokowali i Mariners wreszcie zaczeli wygrywać mecze, wyszli juz wyraźnie na plus. Jeśli chodzi o gospodarzy w tym sezonie 24 ofensywa w lidze. Pitcher anonimowy, w tym sezonie 5 IP i 4 ER. To jego 1 sezon w dużej lidze.Oakland na swoim Coliseum ledwie 5 win i 10 lose. Poprzednie spotkania w serii wygrali goście i dzis licze na sweepa.

✅140

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Dyscyplina:pilka nozna, LM
Data: 4.05/20:45
Spotkanie: Real-Man.City
Typ: Ronaldo over 1,5 strzałów POZA światło bramki
Kurs: 1.6
Bukmacher: unibet
Analiza:
W tym spotkaniu podobnie jak Bayern Real będzie musiał siąść na rywala, tyle mają taką przewagę że samo zwycięstwo wystarczy im do awansu w finale którym już czeka druga ekipa z Madrytu.Pierwszy mecz zakończył się 0-0 i strzelona bramka przez gości w każdym remisie daje awans anglikom, także Królewscy nie mogą się czuć bezpiecznie prowadząc jednym golem i zrobią wszystko aby jak najprędzej uzyskać dwubramkową przewagę i zająć się kontrolowaniem spotkania wyprowadzając groźne kontry na rozpaczliwe ataki City.W pierwszym meczu zabrakło C Ronaldo, dzisiaj już powinien wystąpić także groźne wolne powinny być w jego wykonaniu ale oczywiście nie tylko, myślę że na trochę prób które z pewnością w spotkaniu powinien mieć piłka nie znajdzie miejsca w świetle bramki, wszak Ronaldo nie mierzy w środek bramki i kilka razy piłeczka może mu delikatnie zejść

✅60

raveman 736

raveman

Użytkownik
Typ: 1
Kurs: 1,53
Analiza:
Wszyscy grają dzisiaj ten mecz nie tylko dlatego że zapowiada sie bardzo ale ciekawie ale równiez z racji ubogiej oferty na dzisiaj. Dużo przeróżnych typów ale brak czystej jedynki na którą stawiam JA :p Nie wierze w City w tym sezonie, Pellegrini by chciał fajnym akcentem zakonczyc prace ale nie przy tak grającym Realu. Mecz w Manchesterze wyglądał jak wyglądał ale uważam że dokładnie tak miał wyglądać z perspektywy Zizou. Pamiętajcie to jest dwumecz i trzeba go rozsądnie rozegrać. Grając pierwszy mecz na wyjeździe najważniejszym zadaniem jest nie przegrać a i mozna tez coś strzelić, to drugie sie nie udało ale plan raczej wypalił. Oglądaliśmy beznadziejny mecz nie bez powodu. Dzisiaj w Madrycie Real pokaże swoją siłe, Krysia wraca bedzie gorąco ???? Osobiscie uwazam ze Królewscy zwyciężą dwoma lub więcej ale gram zachowawczo, lepiej trafić po małym kursie, niż po jakiejś niespodziance w meczu która nie jest wykluczona wtopić

✅53

szymek1621 324

szymek1621

Użytkownik
Typ: -2 Real
Kurs: 3.6
Analiza:
W pierwszym spotkaniu na Etihad nie było bramek i jest to wynik raczej, który jest w teorii lepszy dla Realu jednak patrząc na to z drugiej strony każdy bramkowy remis czy porażka premiuje City więc w przypadku gdyby to piłkarze Pellegriniego strzelili pierwszą bramkę piłkarze Zidana muszą strzelić dwa aby awansować. Pierwszy mecz rozegrał się głównie w środku pola i mało było sytuacji podbramkowych jednak te lepsze mieli Madrytczycy po strzałach Pepe czy Bala. Wg mnie City jeśli miało by awansować do finału to musieli by wywieźć dobry wynik ze swojego stadionu gdzie nie grała największa gwiazda Realu - Cristiano Ronaldo. To, że Real jak i sam Ronaldo potrafi grac na Bernabeu nie trzeba nikogo przekonywać. Z ostatnich 15 meczów przegrali tylko 1 reszta były wygrane i to różnicą co najmniej dwóch bramek. Do tego dobra forma gwiazdora CR7, który ostatnimi czasy potrafi unieść odpowiedzialność i strzelać gole w ważnych meczach.
100

G 68

grota

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Białoruś - Puchar
Godzina: 18:30
Spotkanie: BATE - Naftan
Typ: BATE -1 do przerwy (handicap dwudrogowo)
Kurs: 1.975
Bukmacher: bet365
Analiza: W pierwszym spotkaniu padł zaskakujący remis 2-2 mimo, że BATE dwukrotnie wychodziło na prowadzenie. Dziś gospodarze już nie powinni mieć takich problemów i na własnym boisku powinni rozstrzygnąć ten dwumecz na swoją korzyść. W lidze oba zespoły zajmują przeciwne bieguny - BATE pierwsze miejsce z bilansem 4-1-0 i 15:8, natomiast Naftan ostatnie miejsce z bilansem 0-1-4 i bilansem 1:7. BATE co roku jest faworytem do zdobycia mistrzostwa. W zakończonym sezonie osiągnęli pierwsze miejsce z przewagą 12 i 16 punktów nad drugim i trzecim miejscem zajętym odpowiednio przez Dynami Mińsk i Soligorsk. Ten sezon też rozpoczęli świetnie, po 5 kolejkach 3 punkty przewagi i niemal 2 razy więcej bramek niż druga najbardziej bramkostrzelna ekipa. Myślę, że dziś do przerwy gospodarze będą na prowadzeniu, więc w najgorszym wypadku powinien być zwrot stawki, a przy większym zaangażowaniu i atakach od początku spotkania liczę na 2-0 po 45 minutach.

100

kuckisan 254

kuckisan

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Mistrzów
Typ: x/1
Kurs: 4.5
Analiza:
Ani Real, ani Manchester nie musi niczego nadganiać (jak to było w przypadku Bayernu, gdzie ruszyli od początku). Dlatego na tym etapie rozgrywek, myślę, że w pierwszej połowie obydwie drużyny zagrają, aby nie stracić bramki. W drugiej połowie trenerzy widząc, jak się kształtuje gra dokonają zmian, które jednak przyniosą gola. W pierwszym meczu obydwie drużyny miały raptem po 2 sytuacje bramkowe, w drugiej Real miał 9, a City 3, mimo wielkich nadziei na dobry mecz, zobaczyliśmy beznadziejny. Typuję, że teraz będzie podobnie, z tą różnicą, że powaraca Ronaldo, który zrobi w tym meczu różnice i w drugiej połowie strzeli swoją bramkę lub pomoże wypracować kolegom. Mam nadzieję, że przerwa w grze dodała mu świeżości. Z Wolfsburgiem otworzyli mecz szybko, Cristiano strzelił w 15 i 17 minucie, ale już z Romą bramki padały dopiero w 64 i 60 minucie. Z ostatnio rozgrywanym u siebie wygranym 3-0 meczu z Villarealem pierwszego gola strzelili dopiero w 41 minucie. Jak będzie w tym meczu, zobaczymy.
100

maciek94 75

maciek94

Użytkownik
Typ: Rzuty rożne (azjany) powyżej 11
Kurs: 1.85
Analiza: Ponownie z dobrym humorem witam wszystkim forumowiczów !
Wczoraj kolejne zwycięstwo - typ, że w meczu LM będą 2-3 gole okazał się trafny i kursik 1.95 wszedł... Nie powiem, że jak w masło bo te dwa chybione karne bardzo pomogły ???? Bóg zapłać, a raczej buk.
Po 2 celnych typach na 3 podane czas na czwarty..
Dziś mój typ jest prosty jak przysłowiowa budowa cepa. Over rzutów rożnych w meczu Realu z City.. Linia ustawiona przez bukmachera na &quot;11&quot; jest jadalna aczkolwiek myślałem, że bedzie lekka promocja w postaci &quot;10.5&quot;.. Nie jestem wybredny, wezmę i tę.. W przypadku 11 rzutów rożnych mamy zwrot stawki więc nie jest źle..
Real i City.. Opisywanie tych zespołów uważam za zbędne.. Nie są to zespoły pokroju Levadia Talin czy Soligorsk.. Każdy je zna, wie jaki styl gry preferują, znają mocne ogniwa, znają słabe ogniwa..
City w tym roku można powiedziec odpuściło walke o lige angielską.. w weekend polegli ze &quot;Świętymi&quot; 2:4 wystawiając praktycznie rezerwowy skład.. Stawiają wszystko na ligę mistrzów. Czy słusznie? Nie wiem, będę mądrzejszy tak jak i Wy o 22:30.. Szanse mają, nie można ich im zabierać. Wynik 0:0 jest w jakiś sposób korzystny.. Każda bramka będzie zmuszać Real do jeszcze większego wysiłku.. W powtórke wyniku z Manchesteru nie liczę, nie sądze by to się skonczyło dogrywką czy karnymi.. Real wygra ! Twierdzę to otwarcie. W jakim stosunku? 2:1 ? 3:1? Nie ważne.. Ważne, że ten mecz nie będzie tak nudny jak pierwszy..
Pierwszy mecz tych drużyn, kto oglądął ten widział, pierwsza połowa typowe badanie siebie nawzajem.. Żadna z druzyn nie odważyła się na coś większego. Skutek? 3 rożne w pierwszej połowie.. Bez ofensywy nie ma mowy o rożnych.. W drugiej połowie już troszeczkę bardziej otwarta gra lecz jeszcze bez szalenstw. Skutek? 7 rożnych w drugiej połowie.
Dzisiejszy mecz można nazwać &quot;trzecią i czwartą połową meczu&quot;. Dlaczego? Uważam, iż Real napocznie rywala juz w pierwszej połowie, może nawet w pierwszych 25-30 minutach. Wiecie co się zacznie? Może City nie rzuci się na łeb na szyję bo 1:1 daję im awans ale na pewno będą się powoli otwierać. Postawią troszeczkę na ofensywe, na zagrania na boki , wrzutki, strzały z dystansu.. Real przy 1:0/0:1 będzie to samo co wspomniałem zdanie wcześniej o City. Jeśli Real przegrywałby 0:1 (dobrze dla mojego typu lecz dla mnie jako kibica Realu już nie bardzo) to będzie to istny szturm na bramkę gości.. Nie bedzie kalkulacji.. Przy 0:1 będzie brakować im 2 bramek do awansu i nie sądze by czekali do 70 minuty z szarżą na bramkę wroga..
Wraca Ronaldo gotowy na 100%. W pierwszym meczu brakowało go strasznie.. Bale ciągnął sam ten wózek. Dzis CR7 będzię chciał pokazać swą klasę. Strzały z dystansu co trzecią akcję.. Kolega wyżej podął typ na &quot;powyżej 1.5 niecelnych strzałów Crisa&quot;. Bierzcie to z pocałowaniem ręki strasznie bo kurs na to powinien oscylowac przy 1.2.. On będzie dzisiaj się dwoił i troił by coś strzelić.. Głód gry trzeba zaspokoić a jak lepiej to zrobić jak zdobyciem bramki?
Według goal.pl składy :
Real: Navas - Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo - Kroos, Modric - Bale, James, Ronaldo - Vazquez
Man City: Hart - Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy - Fernando, Fernandinho - Sterling, Navas, de Bruyne - Aguero
Szkoda Casemiro w środku ale są zmiennicy, ktoś go na pewno godnie zastąpi.
Może mało argumentów sportowych itp. Jednak myślę, że mogę Wam ten typ polecić w 100%.
Dodatkowo można spróbować Real win.
Osobiście puściłem rzuty rożne + real win gdyż bet365 daje możliwość zagrania tego w dubelku.. Kurs na pomnożenie w sam raz..
Jeśli ktoś pokusi się o grę a typ wejdzie będę wdzięczny za reputkę. Wczorajszy typ mej reputacji nie podbił. Widocznie chyba nikt nie zagrał, a szkoda.
Dziękuje i owocnych wygranych, powodzenia !

100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom