Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Hiszpańska, godz 21:00
CD Numancia - Girona FC
TYP: 1
KURS: 2,10
BUK: William Hill
Analiza:
Dzisiaj o godzinie 21 rozpocznie się bardzo interesujące spotkanie pomiędzy zespołem Numanci a zespołem Girona. Kursy na ten mecz cały czas się wahają i skaczą. Jednak większe szanse na zwycięstwo bukmacherowi dają zespołowi gospodarzy i ja również uważam że dzisiaj mają bardzo dużą szansę na odniesienie ważnego zwycięstwa.
Gospodarze tego meczu w lidze znajdują się na 13 pozycji z dorobkiem 42 oczek. Od sfery spadkowej są bardzo daleko i mają około 10 punktów przewagi. Lecz mecze nadal muszą wygrywać aby się spokojnie utrzymać. Natomiast do 6 miejsca które gwarantuję udział w play off mają stratę 9 oczek i jeden mecz mniej więc dzisiaj gdy wygrają będą mieli stratę jedynie 6 oczek i jeszcze wszystko może się wydarzyć. Na własnym stadionie w tym sezonie rozegrali oni 15 meczy w których to 8 meczy wygrali, 4 mecze zremisowali i jedynie 3 mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach 21 goli a zaledwie stracili 7 bramek. Najmniej bramek w całej lidze na własnym stadionie stracili. W ostatnich 5 meczach zgromadzili oni 9 punktów. 2 mecze wygrali i 3 mecze zremisowali. Dwa mecze to wygrali na własnym stadionie z Elche(1 pozycja w lidze) i z Santander (21 pozycja w lidze).
Natomiast goście tego meczu w lidze znajdują się na 4 pozycji z dorobkiem 54 oczek. U mają do 2 miejsca stratę jedynie 1 oczka i jeden mecz mniej a więc wygrywając mają szanse na awans na drugą pozycję. Lecz uważam że w tym meczu będzie im bardzo ciężko. Na wyjeździe w tym sezonie rozegrali oni 16 meczy w których to 5 meczy wygrali, 4 mecze zremisowali i aż 7 meczy przegrali. Strzelili oni 23 gole ale stracili ich aż 31 !!! Drugi zespół od końca z największą liczbą straconych goli na wyjeździe. Więcej jedynie ma najgorszy zespół w lidze czyli Xerez ale tylko o 1 bramkę mają większą liczbę goli straconych. W ostatnich 5 meczy zdobyli oni 12 oczek wygrywając 4 mecze i jedne mecz przegrali na wyjeździe z zespołem Gijon aż 4:0.
Gospodarze tego meczu zagrają jedynie bez
Satrustegui OB. M:14 G:0 (na pewno nie zagra) – ważny gracz zespołu 13 meczy w 1 składzie
Natomiast goście tego meczu mają ogromne problemy kadrowe i zabraknie kilku ważnych graczy:
Benja NP. M:24 G:11 (na pewno nie zagra) – najlepszy strzelec zespołu i kluczowy gracz zespołu
Chus Herrero OB. M:22 G:0 (na pewno nie zagra) – kluczowy gracz zespołu
Ritchie Kitoko PO. M:6 G:0 (na pewno nie zagra) – rezerwowy gracz zespołu
Joseba Garmendia PO. M:5 G:0 (na pewno nie zagra) – rezerwowy gracz zespołu
Migue OB. M:30 G:1 (pauzuje za ilość kartek) – kluczowy gracz zespołu
Marcos Tebar PO. M:28 G:3 (jego występ stoi pod znakiem ? lecz sądzę że od 1 minuty nie wystąpi) – kluczowy gracz zespołu
David Garcia OB. M:27 G:1 (jego występ stoi pod znakiem ? lecz sądzę że od 1 minuty nie wystąpi) – kluczowy gracz zespołu
A więc jak widać goście tego meczu mają problem z obroną i na pewno można spodziewać się że Numancia strzeli jakiegoś gola a ja uważam że na pewno strzelą zwycięskiego gola i zgromadzą 3 oczka.
110