Dyscyplina:
Piłka Nożna
Mecz: Eintracht Braunschweig- Borusia Dortmund
Typ: under 3,5
Kurs: 1,5
sportingbet
ANALIZA. WITAM, Typ w moim odczuciu coś pewny, Ja sam pogram to i dodatkowo under 2,5 po @ 2,5. Eintracht zamyka tabelę i na pierwszy rzut oka w tabelę nie mogło by być inaczej jak zwycięstwo BVB, jednak po przeanalizowaniu spotkań ekipy gospodarzy to stwierdzić można, że przygrywają, owszem, ale z dolną częścią tabeli, gdzie grają z nimi otwartą piłkę, chcąc zgarnąć całą pulę i wtedy braki techniczne sprawiają, że przegrywają, jednak gdy Braunschwieg gra z górną połówką- pretendentami do pucharów europejskich spinają się i pokazują kawałek solidnej gry- przynajmniej w defensywie, co powoduje, że tracą mało bramek, a nawet potrafią urwać punkty- zwycięstwo z Bayerem, remis w derbach z Hannoverem (co prawda na wyjeździe, ale warto wspomnieć). Z BVB przegrali w Dortmundzie 2-1, ale była to trochę inna Borussia niż jest teraz. Ogólnie na 9 spotkań u siebie Eintracht 7 razy kończył mecz wynikiem under 2,5 (tylko porażki z Schalke i Stuttgard były wysokie). Co do BVB to jak opisał to kolego pacfik w dziale
bundesliga to w ekipie gości coś nie trybi, źle zakończyli rundę jesienną, w wiosenną też nienajlepiej zaczęli, jakby mało mieli problemów wyleciał Kuba ze składu, jak już mowa o Polakach to Piszczek nie jest na 100%gotowy, a lewy bardziej niż grą w piłkę zajęty jest szukaniem mieszkania w Monachium i ganianiem 17letnich kibiców BVB (żart), ale widać, że Lewemu to zamieszanie wokół niemu nie służy. Ogłólnie w Dortmundzie nie ma na chwilę obecną lidera, który by ten wózek popchnął. Śmiem twierdzić i wg mnie było to zauważalne, że z BVB powietrze uszło po meczu z 23.11.2013 po meczu z Bayernem, a nawet wcześniej- po spotkaniu z Volfsburgiem. Doszło do nich, że nie mają szans na majstra i skupili się na Pucharze Niemiec i Lidze Mistrzów z dobrym skutkiem. Natomiast od czasu tych 2 porażek ograli tylko Mainz, świadczy to, że coś faktycznie się stało i to nie jest ten sam Dortmund sprzed dwóch sezonów, czy nawet sezonu. Brakuje wg mnie powiewu świeżego powietrza (mam na myśli może nie rewolucję w składzie, ale kilka nowych trzy). Na koniec pokuszę się o wywróżenie przebiegu spotkania: Wraz z pierwszym gwizdkiem na przedpolu Eintrachtu powstanie ściana o którą obijać się będą zawodnicy gości, będą bić głową w mur, a jak mówi przysłowie? Otóż „głową muru nie przebijesz”. A jak już ta ściana zostanie rozszczelniona czy też przerwana to w moim odczuciu zdobędą max 1 gola, a i Eintrachtowi może się udać po jakiejś kontrze. Moja szklana kula nic więcej mi nie mówi, więc kończę, zobaczymy czy prawdę powie, czy też będę musiał oddać ją na reklamacje ???? POWODZENIA I POZDRAWIAM
50