>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 29.02.2012 (środa)

Status
Zamknięty.
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Tutaj podajemy typy
na środę - 29 lutego

Typy podajemy według wzoru:

Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Spotkanie:
Typ:
Kurs:
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o podawanie typów według tego wzoru oraz pisanie normalnych analiz czyli brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania. Takie posty będą karane żółtymi kartkami.
Mile widziana dyscyplina oraz klasa rozgrywkowa. Przyspieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej ,NHL
Spotkanie: Vancouver Canucks @ Phoenix Coyotes
Typ: Vancouver Canucks -0,5 (czas regulaminowy)
Kurs: 2,38
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Jako ostatni mecz zdecydowałem dać szansę Nucks. Grali nieźle przez ostatnie dni i niefortunnie dla nich zostali zatrzymani w końcu przez Stars po wielkiej dramaturgii niedzielnego wieczoru. Kojoty są na fali i na pewno w ich głowach główny priorytet to pierwsza ósemka. Jednak po mimo solidnej gry, trzeba przyznać że przeciwników nie mieli jakiś wygórowanych, jeśli można mówić tak o Oilers czy Flames przy ich nieregularnej formie. Z orkami ten przebieg może wyglądać całkowicie inaczej, tymbardziej że nie tak dawno już zdołali pokonać Kojoty, a ogółem na 5 ostatnich spotkań wygrywali aż 4-krotnie. Sądze, że to dobry moment dla Canucks, by zatrzymać w końcu ten &quot;pociąg&quot; z Phoenix i jednocześnie oczyscić sumienie po pechowej wtopie z niedzieli. Stawiam na Nucks!
⛔ 100

lama94 41

lama94

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej ,NHL
Spotkanie: Minnesota Wild - Los Angeles Kings
Typ: 2
Kurs: 2,45
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Dziś o godzinie 1.30 na lodowisko w Minnesocie ,wyjadą Królowie oraz Dzikusy.Lak dzisiaj muszą zdobyć 2 pkt ,gdyż mają szanse na play offy,a dla nich nie wejście do najlepszej 16 to porażka na całej linii.Dzikusy po świetnym początku ,nieco słabiej teraz poczynają,wymęczona wygrana z San Jose nie powala ,gdyż jestem zdania,że każda logicznie grająca drużyna ma szanse pokonać teraz Rekiny,gdyż są w solidnym dołku.Co się tyczy Królów to wczorajszy mecz był zacięty,ale wywieźć punkty z Nashville to sztuka.Wczoraj Królowie oddali 31 strzałów na bramkę ,brakowało trochę skuteczności ,ale myślę ,że dzisiaj się to zmieni.Na potwierdzenie mojego typu dodam ,że Królowie bardzo dobrze grają na wyjazdach ,żaś Minnesota nie w ostatnim czasie nie powala w domowych meczach.
✅ 145

soom123 30

soom123

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, NBA
Spotkanie: LA Clippers - Minnesota
Typ: 2
Kurs: 3,30
Bukmacher: bwin
Analiza:
Na ostatni typ lutego wybrałem mecz LA Clippers z Minnesotą Timberwolves. W meczu tym stawiam na graczy przyjezdnych. Myślę, że goście mogą pokusić się o zwycięstwo w tym meczu ponieważ przed przerwą na All Star Weekend byli w niezłej formie i w ostatnich meczach zanotowali 4 zwycięstwa na 5 ostatnich meczy i po wczesniejszym kryzysie (4 przegrane z rzędu) myślę, że są w dobrym nastroju na kolejne wygrane. Clippers są w świetnej formie przez cały sezon jednak w ostatnich meczach nie wszystko szło po ich myśli. Na 6 ostatnich meczy przegrywali aż 3 razy. Szansy dla gości upatruje w kilku czynnikach:
- dla Minnesoty wydaje się być bez różnicy czy grają u siebie czy na wyjeździe, i tu i tu bilans na zero
- większe zmeczenie liderów Clippers po weekendzie gwiazd (Griffin i Paul) - choć mam swiadomość, że to trochę naciągane
- Minnesota pokazała w tym sezonie, że potrafią wygrać nie będąc w roli faworytów (2 wygane z SAS, 2 z Dallas)
- goście poradzili sobie już w tym sezonie w jedynym meczu z LAC wygrywając (również na wyjeździe) 98-101
- jak już wyżej pisałem liczę na to, że LAC może rzeczywiście są w lekkim dołku
*U większości bukmacherów kurs na gości spada, więc myślę, że nie jestem jedynym typerem, który widzi szanse na ich wygrana.
Powodzenia!
✅ 230

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
⚽ Towarzyski
Polska - Portugalia
Over 3.5 gola
4.33
Sportingbet

Na dzisiaj wybrałem mecz towarzyski pomiędzy reprezentacją Polski i Portugalią. Stawiam w nim na over 3.5 gola. Portugalia w swoich ostatnich 6 meczach zaliczała następujące wyniki: 6-2, 0-0, 2-1, 5-3, 4-0 i 5-0. Jak widać aż w 4 meczach mieli powyżej 3.5 gola. Jest to ofensywnie grająca drużyna z takimi gwiazdami w ofensywnie jak Ronaldo czy Nani. Drużyna narodowa Polski w ostatnich 6 meczach miała następujące wyniki: 2-1, 0-2, 0-2, 2-2, 2-2 i 1-1. Na 6 meczy reprezentacja Polski miała 2 razy powyżej 3.5 gola. Moim zdaniem pierwszy mecz otwierający stadion narodowym będzie dobry widowiskiem i 56 tysięcy widzów zgromadzonych na stadionie w stolicy jak i ci przed TV zobaczą kilka ładnych bramek. Mój typ na ten mecz to 3:2 dla reprezentacji Polski.
⛔ 100

typplejer 256

typplejer

Użytkownik
Sacramento Kings - Utah Jazz
Typ: 1
Kurs: 1.65
Buk: Pinnacle
{Koszykówka, NBA, 4:00}
Oczy wszystkich fanów NBA, podczas zakończonego weekendu były zwrócone na widowisko All Star Weekend.
W niedzielnym pojedynku, gdzie można było zobaczyć największe gwiazdy, które podczas sezonu rywalizują, w przeciwnych zespołach, rozegrały widowiskowe i emocjonujące spotkanie w Orlando.
Choć &quot;gospodarze&quot; okazali się bardzo gościnni i dali wygrać ekipie zachodu, świetnie prowadzonej przez Kevina Duranta (MVP).
Poza boiskiem na Florydzie przez trzy dni, gdzie mowa była tylko o Meczu Gwiazd, pewna ekipa odniosła, w tym czasie ogromny sukces.
Nie wywalczyła tego sukcesu na parkiecie, lecz poza nim.
Bracia Maloof (właściciele zespołu Kings), Kevin Johnson oraz David Stern w Orlando dogadali się w sprawie, która w ostatnim czasie, włodarzy, zawodników oraz kibiców w Sac-town, ogromnie deprymowała.
Ekipie Sacramento Kings groziło, że drużyna zostanie przeniesiona do Anaheim lub Seattle. Powodem był obecny obiekt, w którym &quot;Królowie&quot; rozgrywają aktualnie swoje mecze - Power Balance Pavilon.
Hala jest przestarzała, jak na obecnie warunki NBA i niezbyt pasowała do obecnego wizerunku ligi.
W poniedziałkowe popołudnie zainteresowane strony przed kamerami, oznajmiły, że wstępne porozumienie zostało zawarte.
Na jego mocy bracia Maloof będą musieli wyłożyć 70 mln$ oraz drugie tyle z wpływów za bilety. Całość projektu szacowana jest na ok. 386 milionów dolarów, a Kings swoje mecze mogliby rozgrywać od sezonu 2015/2016.
Gavin i George Maloof od blisko 13 lat próbowali dogadać się z władzami Sacramento, by wspomogły klub w budowie hali. Dopiero w lutym tego roku, wszystko zaczyna nabierać pozytywnych barw dla zespołu Kings i jego kibiców, którzy będą nadal mogli oglądać swój zespół w Sacramento.
Dokładne decyzje mają zostać podane publicznie 6.marca, na specjalnie zwołanej konferencji.
Dopiero dzisiaj po przerwie na ASG, ekipy z NBA, wrócą na parkiety, by walczyć o zwycięstwo ze swoimi ekipami, więc czas przejść do aspektów stricte związanych z parkietem.
Sacramento Kings od 14. lutego zaczęli serię sześciu meczy wyjazdowych.
Niestety koszykarze z Sacramento zakończyli swoją wyprawę, tylko z jednym zwycięstwem. W ostatnim wyjazdowym meczu pokonali Wizards 115:107.
Można powiedzieć, że to był najsłabszy rywal ze wszystkich, z którym przyszło zmierzyć się Kings. Prócz oczywistych faworytów, z którymi zagrali, czyli Heat oraz Bulls, pozostałe zespoły: Detroit, Knicks oraz Cavaliers na swoim parkiecie przed weekendową przerwą prezentowali się solidnie i Kings zostali ich &quot;ofiarami&quot;.
Jednak pewien szczegół mnie zaciekawił. W ostatnich czterech pojedynkach, w pierwszej piątce znalazł się rozgrywający Isaiah Thomas.
Dotychczas na pozycji rozgrywającego zaczynał najczęściej Tyreke Evans, który jednak, mimo wszystko sporo traci, gdy musi kreować kolegów, a co za tym idzie - zespół również.
Gdy decyzją trenera Kings - Keitha Smarta, rozgrywającym w S5 został Isaiah Thomas, w meczach wyjazdowych było widać często chaos i zespół potrafił się gubić w prostych sytuacjach.
Osobiście uważam, że Evans słusznie został przesunięty na pozycję rzucającego obrońcy, bo Isaiah Thomas zdecydowanie lepiej kreuje i ma lepszy przegląd boiska od Tyreke.
Mam nadzieję, że jeśli Smart nadal będzie stawiać na Thomasa w wyjściowym składzie, zespół podczas ostatnich wyjazdowych meczy oraz czas w przerwie od meczy, wykorzystali na zgranie się, w efekcie okaże się korzyścią dla zespołu.
Dlaczego Kings? Liczę na ich mobilizację, bo wczoraj padła dla tego zespołu i kibiców ogromnie radosna informacja, a łzy Gavina Maloofa pokazują, jak ważna była dla Kings ta chwila. Rzadko spotkać, by świecie takiego biznesu, jaką jest liga NBA, by ktoś aż tak nie mógł opanować swoich - pozytywnych - emocji. http://hangtime.blogs.nba.com/2012/02/27/kings-nba-reach-agreement-on-new-arena-in-sacramento/?ls=iref:nbahpt1
Utah Jazz, w ciągu ostatnich 9 pojedynków z Sacramento mają bilans 2-7.
Jeśli Kings podejdą zmobilizowani do spotkania i wykorzystają swoją przewagę na dystansie, to ekipa, która na wyjazdach ma bilans 3-11 i traci średnio blisko 10 punktów więcej w obronie, niż zdobytych punktów na wyjeździe, może odczuć jak podziałało na Kings wiadomość, że zostają &quot;na miejscu&quot;.
Nutki na wyjazdach zdobywają średnio 92 punkty, a tracą w obronie 101.7 punktu.
Pierwsze spotkanie w Utah wygrali gospodarze 96:93, ale na usprawiedliwienie Kings można dodać, że grali bez swojego lidera - Marcusa Thorntona (26 meczy, średnio 18 punktów, 3 zbiórki oraz 2 asysty).
Powodzenia!
✅ 65

Otrzymane punkty reputacji: +2
kieran 2,8K

kieran

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, NBA
Spotkanie: Boston - Cleveland
Typ: Celtics
Kurs: 1,63
Bukmacher: Pinnacle
Analiza: Boston ma obecnie pięć porażek z rzędu, ale warto przypomnieć, że w składzie Celtów było kilku kontuzjowanych i na dodatek wypadł na dwa spotkania Rondo. Teraz wszystko wraca do formy, rozgrywający Bostonu powraca po zawieszeniu na Cleveland. Wilcox i Bass też powinni zagrać, więc można spodziewać się pełnego składu gości. W ekipie gospodarzy na pewno nie wystąpi Varejao. Uważam jednak że Boston po kilku porażkach weźmie się w garść i przy takiej ekipie zdołają pokonać Cleveland. Będzie zapewne po raz kolejny będzie to close game, jednakże Celtowie to Celtowie i w końcu muszą się przełamać, a przy najbliższym rywalu jest to jak najbardziej do osiągnięcia.
✅ 63

Otrzymane punkty reputacji: +2
pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Polska - Portugalia
Ile goli strzeli team 1?
Typ: bez goli
Kurs: 2,30
bwin
W środowy wieczór nastąpi otwarcie stadionu narodowego w Warszawie. Pierwszy mecz na tym obiekcie to pojedynek Polski z Portugalią. Będzie to generalny sprawdzian obiektu przed nadchodzącym EURO jak i zobaczymy na jakim etapie przygotowań jest nasza kadra prowadzona przez Franciszka Smudę. Ja osobiście nie wieżę w wygraną naszych rodaków i w metamorfozę reprezentacji pod wodzą tego Pana. Dla mnie jest on pajacem który upiera się jak osioł choć by przy tym że Artur Boruc nie zagra już u niego w kadrze a każdy wie jak stoi obecnie bramkarz Fiorentiny. Wracając do spotkania to zabraknie w nim Roberta Lewandowskiego który narzeka na uraz. Pełni on ważną rolę w reprezentacji i bez niego raczej nie wydaje mi się by ktoś mógł ustrzelić bramkę. We wrześniu 2007 roku biało-czerwoni zremisowali w Lizbonie 2:2 w eliminacjach mistrzostw Europy, znacznie przybliżając się do awansu z pierwszego miejsca w grupie. Oprócz &quot;Lewego&quot; w kadrze na ten mecz jest tylko jeden napastnik Ireneusz Jeleń ale nie jest on w takiej formie jak kiedyś i nie rozumiem tego powołania przez Smudę. Portugalczycy zapewne będą chcieli wygrać ten mecz jak najmniejszym nakładem sił i skupią się nad grą jaka będą prezentować na EURO i nie będzie to gra ofensywna. Jak wypadnie ta &quot;studniówka&quot; ? ( w dniu meczu do finałów zostanie sto dni), ja myslę że bez Lewandowskiego nie najlepiej.
✅ 130

fork 16

fork

Użytkownik
Dyscyplina : Koszykowka - NBA
Spotkanie: LA Clippers - MIN Timberwolves
Typ: HT/FT 2/2
Kurs: 5.00
Buk Bet365
Po przewie na All Stars wraca NBA bardzo ciekawie zapowiada się spotkanie Clips z Minesotą. W Timberwolves wszyscy zawodnicy są zdrowi i zdolni do gry, a w drużynie z Los Angeles zabraknie 2 zawodników: Billups (Out for season) i Martin (Probable for Feb. 28 vs. Minnesota). Oczywiście wielkim atutem LAC jest Griffin i CP3, a myślenie, że są zmęczeni po All Stars to wielki wielki błąd. Obydwaj są w dobrej formie, ale czy to wystarczy na wg mnie kapitalnego w tym sezonie Rubio i równie bardzo dobrze grającego Kevina Love? Nie sądzę. Rubio podczas piątkowej nocy All Stars pokazał, ze talent ma i to nie mały. Średnio w tym sezonie 11.3 pkt i aż 8.4 asyst. Drugi z zawodników Wolves o którym pisałem Love ma 25 ppg i to oni powinni poprowadzić Minnesotę do zwycięstwa. Ale nie będzie tak łatwo gdyż po drugiej stronie Griffin, ze średnią 21.4 ppg i CP3 z 19.2 ppg i 8.6 apg.
Clips u siebie 12-4, imponujące, ale na ostatnie 5 spotkań u siebie mają już tylko 3-2, więc nie jest tak wesoło.
Minesota na wyjeździe 7-7 ostatnie 5 spotkań na wyjeździe 2-3, ale patrząc na to, że są na 0, a ostatni mecz przegrali można twierdzić, że ten powinni wygrać ;)
Wszyscy bukmacherzy obniżyli kursy na Minnesotę, a np taki bwin obniżył nie z 3.50 na 3.30 tylk aż z 4.75 na 3.30 więc całkiem sporo. Liczę dzisiaj na Rubio i spółkę, ze po fajnym występie na All Stars teraz wrócą do ligi i zaczną wygrywać mecz za meczem, bo stać ich na to na pewno, a żeby to udowodnić powinni przycisnąć Clips od 1 kwarty.
⛔ 100

psm 921

psm

Użytkownik
Pilka nozna-Towarzyskie
29.02 Stadion Narodowy-Warszawa
godzina 20:45
Polska-Portugalia
typ-Portugalia
kurs 1,95
Pinnacle

Czas spojrzec prawdzie w oczy...Nowy,piekny stadion i kibice nie wygraja sami tego spotkania,a pilkarzy i selekcjonera mamy jakich mamy...(oczywiscie po za tymi z Borussii).Stawiam na gosci i jak to czesto mowimy wole sie mile zaskoczyc niz rozczarowac.Nie jest to niespodzianka ze Bento przywiozl do Polski wszystkie swoje gwiazdy na czele z CR7.Dla kazdego selekcjonera to juz czas prob generalnych przed Euro 2012.Portugalczycy wystapia w niemal najmocniejszym skladzie,z Pepe (Real Madryt),Bruno Alvesem(Zenit) Coentrao(Real),J.Pereira(Sporting) w obronie,Nani(Man Utd),Joao Moutinho(Porto),R.Meireles (Chelsea)w pomocy,Ronaldo(Real M.)w ataku.Gdzie nie spojrzec maja lepszych pilkarzy,lepiej wyszkolonych technicznie,szybszych,przewyzszajacych nasza kadre niemal pod kazdym wzgledem.Fakt,udalo nam sie wygrac w Chorzowie 2-0 i byl to swietny mecz w wykonaniu polskich pilkarzy,ale to byl ewenemwnt,ktorym zyjemy do tej pory bo nie odnosimy innych sukcesow,tymczasem trzeba kolejny raz wspiac sie na wyzyny zeby zagrac jak rowny z rownym przeciwko gwiazdorom najlepszych Europejskich klubow,moim zdaniem nie stac naszej reprezentacji na sprawienie niespodzianki w tym meczu. Na dzien dzisiejszy pod znakiem zapytanie stoi wystep najlepszego z naszych pilkarzy Roberta Lewandowskiego,ktory ma klopoty z miesniem i jesli nawet wystapi to krotko.Juz trener zapowiedzial ze pilkarze z Borussi nie zagraja calego meczu.W formie jest Piszczek i kapitan kadry Blaszczykowski,ale czy to wystarczy?..Szczesny moim zdaniem bez formy,trener mimo ze sam zostal niemal nominowany na stanowisko selekcjonera przez kibicow,teraz ich nie slucha i Boruc,zbierajacy dobre opinie w Serie A szans na wystepy w obecnej kadrze nie ma.Benisch nie gral pol roku,albo dluzej,w klubie stracil miejsce w skladzie,ale w reprezentacji Polski ma zapewnione...Nie ma Murawskiego w srodku pomocy. Na stoperze Perquis i Wasilewski,a moze Dudka,beda usilowac powstrzymywac Cristiano Ronaldo,powodzenia...
Ostatnie wyniki obu reprezentacji;
Polska-Wegry 2-1
Polska-Wlochy 0-2
Bialorus-Polska 0-2
Korea Pld-Polska 2-2
Polska-Niemcy 2-2
Portugalia-Bosnia i Herc. 6-2
Bosnia i Herc.-Portugalia 0-0
Dania-Portugalia 2-1
Portugalia-Islandia 5-3
Cypr-Portugalia 0-4
⛔ 100

O 3

ogrywambuka

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, towarzyski
Spotkanie: Polska - Portugalia
Polska - Portugalia -1,5 typ 2
Kurs: 3,80
Bukmacher: Betgun

Moja pierwsza analiza dlatego liczę na wyrozumiałość. Tak więc przejdźmy do meritum.
Dziś wielki dzień - otwarcie Stadionu Narodowego (pierwsze wydarzenie sportowe). Jedynym plusem w tym spotkaniu dla biało-czerwonych jest atut własnego boiska, gdyż kibice napewno nie zawiodą i nasi mogą liczyć na potężny doping. No i tutaj plusy się kończą, ponieważ Portugalia to rywal o klasę od nas lepszy posiadający w składzie takie gwiazdy światowego formatu jak C.Ronaldo oraz Nani i obstawiam, że to oni odegrają tutaj pierwsze skrzypce. Do tego bardzo przyzwoita obrona z Coentro oraz Pepe na czele. Statystyki również delikatnie na korzyść Portugalczyków (4 zwycięstwa, 2 remisy, 3 porażki ) i jestem pewny, że dziś statystyka zostanie powiększona o kolejne zwycięstwo. Za wygraną ekipy z Portugalii przemawia także to, iż Szczęsny nie jest w najlepszej formie. Delikatnie mówiąc dla mnie gra piach i ewidentnie potrzeba nam Artura. Nasza obrona dziurawa jak sito, dodatkowym problemem Polaków jest to, że nie mamy kim nawet postraszyć drużynę Portugalii, bowiem nie zagra nasz czołowy snajper Robert Lewandowski, który doznał urazu. Zastąpić go ma Irek Jeleń ale forma jaką prezentuje pozostawia wiele do życzenia. Czy Kuba z Obraniakiem coś pociągną przy dobrej obronie Portugalczyków? Szczerze wątpie. Obstawiam tutaj pewną wygraną Portugalczyków z kilkoma bramkami.
⛔ 100

S 13

shpongled

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, mecz towarzyski
Spotkanie: Włochy - USA
Typ: 2DNB
Kurs: 5.65
Bukmacher: Expekt
Analiza:
Ostatni dzień miesiąca więc pozwoliłem sobie na chwile szaleństwa.Przeglądając jaką gruba niespodziankę by tu wytypować zatrzymałem się na tym meczu.
Wiadomo kto jest faworytem ale...to tylko mecz towarzyski a szczególnie Włosi nie zawsze chcą w nich grać nawet na te 50 procent.Choćby przypomnieć nie tak dawne przecież porażki z Urugwajem czy Irlandią Północną.
Z nami akurat zagrali w miarę ale czy tak będzie dziś, mam wątpliwości.
Dla USA to na pewno bardziej prestiżowy mecz, nie są oni żadnym potentatem ale ten ich &#39;soccer&#39; nie wygląda najgorzej.
Myślę że mają większe szanse niż wynika to z kursów a oscylują one mniej więcej 1.5 vs 7.
Do tego trenuje ich nie kto inny , tylko Jurgen Klinsmann.
Tak więc delikatnie na USA;)
✅ 400

tomolej 13

tomolej

Użytkownik
Piłka Nożna. AZJA, Mistrzostwa Świata 29 Feb 2012, 11:30
Zdarzenie: Japonia - Uzbekistan
Typ: 1/1
Buk: Bwin.
Kurs: 1.75
Oto kadra Japonii powołana na ten mecz:
Squad:
Goalkeepers—Eiji Kawashima (Lierse SK), Kaito Yamamoto (Shimizu S-Pulse), Shusaku Nishikawa (Sanfrecce Hiroshima)
Defenders—Yuichi Komano (Jubilo Iwata), Yasuyuki Konno (Gamba Osaka), Yuzo Kurihara (Yokohama F. Marinos), Masahiko Inoha (Vissel Kobe), Yuto Nagatomo (Inter Milan), Tomoaki Makino (Urawa Reds), Atsuto Uchida (FC Shalke 04), Maya Yoshida (VVV Venlo)
Midfielders—Yasuhito Endo (Gamba Osaka), Kengo Nakamura (Kawasaki Frontale), Makoto Hasebe (VfL Wolfsburg), Chikashi Masuda (Kashima Antlers), Hajime Hosogai (FC Augsburg), Yosuke Kashiwagi (Urawa Reds)
Forwards—Jungo Fujimoto (Nagoya Grampus), Tadanari Lee (Southampton), Shinji Okazaki (Stuttgart), Mike Havenaar (SBV Vitesse), Takasi Inui (VfL Bochum), Ryo Miyaichi (Bolton)
Coach—Alberto Zaccheroni (Italy)
Jak widać bardzo dobry skład a wielu zawodników pochodzi z europejskich silnych klubów. Będą grali z zespołem Uzbekistanu który ma już zapewniony awans i w tym meczu wystąpią zespołem złożonym z młodych zawodników ponieważ aż 5 zawodników jest zawieszonych, w meczu z Tadżykistanem po prostu oczyścili sobie konta z żółtych karteczek (http://www.livesports.pl/mecz/z9Mu3KkT/#szczegoly-meczu). Wiec myślę że zawodnicy Japonii będą prowadzić w tym meczu od samego początku.
⛔ 100

pindzia 30

pindzia

Użytkownik
Mecz : Chiny - Jordan
typ : Jordan strzeli bramke
Kurs : 1,55
Buk : Bwin
Analiza:
Ostatnim moim typem w tym miesiącu bedzie spotkanie grupy A eliminacji w Azji do Mistrzostw Świata . Swój typ opieram głównie na statystyce . Jordan w zajmuje aktualne 1 miejsce w grupie . Do ostatniego meczu byli nie do pokonania ., 4 zwycięstwa i 1 porażka świadczy o sile uderzeniowej niedocenianej drużyny z Jordanu . Zaledwie 1 porażka u siebie z Irakiem który był faworytem grupy . Mimo porażki nawet w tym meczu zdołali strzelić bramkę . Przegrywając ostatecznie 3:1 . Chiny zajmuja 3 miejsce i nie maja juz szans na awans . Tracą 6 pkt do dzisiejszych rywali . 1 mecz przegrali 2:1 na wyjeździe ale co wiecej chiny graja gorzej u siebie niz na wyjeździe ., Pisze tak ponieważ gospodarze w meczu z irakiem na wyjeździe stracili bramke dopiero w doliczonym czasie gry . Natomiast u siebie przegrywali w około 2/3 czasu meczu . Ponad to Irak potem grał w osłabieniu ale mimo wszystko Chiny nie potrafiły strzelić bramki . Bilans Jordanu na wyjeździe kapitalny. W 2 meczach zdołali strzelić 5 bramek nie tracąc prz tym żadnej . Jak widać zespół bardzo dobrze czuje się u siebie . Ostatnie mecze miedzy ttymi ekipami to wspominane zwyciestwo gosi . Remis 2:2 w 2009roku i porazka 2:0 Jordanu w meczu towarzyskim w 2008 roku ale teraz mamy do czynienia z inna drużyną . Dlatego myślę ze z pewnoscią są duże szanse na strzelenie bramki a nawet na wygranie tego spotkania przez stawianych w gorszym świetle zespołowi gości
✅ 55

arturosaktes 7

arturosaktes

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka nożna
Spotkanie : POLSKA - Portugalia
Typ : 1
Kurs : 4.35
Bukmacher : Bet-at-home
Analiza :
Witam dziś gra nasza reprezentacja i ja oczywiście optymistycznie i patriotycznie stawiam na naszych gwiazdorów ;) Smuda w końcu powołał Grosickiego któremu akurat forma nie szczytuje ale może akurat on zostanie dziś bohaterem naszej reprezentacji ;) pamiętajmy że jest również Lewandowski a więc bramki ma kto strzelać ;) w pomocy oczywiście Kuba z Obraniakiem jak dla mnie duet bardzo groźny który potrafi naprawdę zagrać dobre spotkanie . Liczę dziś na zwycięstwo Polaków dlatego że ME coraz bliżej i jak w tym spotkaniu nie udowodnią że potrafią grać z mocnymi rywalami to ja juz sam nie wiem co mam mysleć o tych zbliżających się mistrzostwach ;) . Pamiętajmy również że ostatnie dwa spotkania które rozegraliśmy z Portugalią są na naszą korzyść bo wygrany mecz w Chorzowie 2:1 i zremisowane spotkanie na wyjeździe 2:2 a więc ja wierzę w podtrzymanie tej dobrej passy meczy z Portugalczykami i stawiam na zwycięstwo Polaków bez dwóch zdań ;)
⛔ 100

rafi_widzew 335

rafi_widzew

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, międzynarodowy mecz towarzyski
Spotkanie: Słowenia - Szkocja (kto będzie prowadził po pierwszej połowie?)
Typ: X
Kurs: 2.10
Bukmacher: BAH
Analiza:
Dzisiaj o godzinie 20:45 dojdzie do towarzyskiego meczu pomiędzy Słowienią a Szkocją. Obydwie drużyny mają za sobą nieudane rozgrywki eliminacyjne, grupowe do Europ 2012. Zarówno Słowenia jak i Szkocja nie zagrają w Poslce i na Ukrainie w Euro 2012.
Słowienia w ostatnich 3 meczach kwalifikacyjnych do Euro 2012 u siebie osiągnęła następujący bilans spotkań: 2 porażki i jedna wygrana z Serbią 1:0. Dodając do tego mecze towrzyskie (ostatnie 2) to wychodzi na to, że Słowienia na arenie międzynarodowej zbyt dobrze sobie nie radzi. W ostatnim meczu towarzyskim rozgrywanym u siebie, Słowienia przegrała z USA 2:3. 17.11.2011 r. Słowienia u siebie potrafiła w meczu towarzyskim przegrać również z Gruzją, zatem nie jest zbyt ciekawie w szeregach Słoweńców.
Szkocja ostatni mecz towarzyski rozgrywała na wyjeździe na Cyprze, gdzie ograła miejscową reprezentację 2:1. Ostatnie 4 spotkania Szkotów w drodze eliminacji do Euro 2012 na wyjeździe to kiepski bilans 1 wygranej, 3 porażek oraz 1 remis na Litwie 0:0. Na wyjeździe Szkocja ograła tylko Liechtenstein i to skromnie 1:0.
na ten mecz stawiam X do przerwy, gdyż spotkają się drużyny, które kompletnie nie mają o co grać. Pozostały mecze towarzyskie, który nie powinien dziś porywać swoją widowiskowością, chociaż niczego nie można być pewnym. Do przerwy stawiam na remis!
Pozdrawiam!
✅ 110

pirelli 739

pirelli

Forum VIP
Piłka Nożna. AZJA, Mistrzostwa Świata Eliminacja
Spotkanie: Bahrajn-Indonezja
Typ: Bahrajn over 2.5 gola
Kurs: 1.85
Buk: Tobet
Analiza:Teoretycznie w grupie E sprawa awansu do kolejnej rundy jest sprawą otwartą, ale to tylko w wersji teoretycznej. Katar, który dzisiaj walczy bezpośrednio o awans w Iranie potrzebuję zaledwie remisu. Bahrajn z kolei musi wygrać i to wysoko. Generalnie oprócz 3 pkt. straty do Kataru Bahrajn ma kiepski bilans bramkowy, bo jest różnica aż 9 goli na korzyść Kataru. Jedyną opcją na awans Bahrajnu jest tylko wysokie zwycięstwo z Indonezją oraz porażka Kataru w Iranie, najlepiej również wysoka. Sprawa wygląda niezwykle ciężko, ale oczywiście nie jest to sytuacja bez wyjścia. Bahrajn naturalnie nie odpuszcza i nadal próbuję walczyć o awans. Ciekawostką jeszcze jest fakt (co oczywiście skłania mnie do podania propozycji do typowania tego spotkania), iż Indonezja nie dość nie nie gra już o nic, to w kadrze jest tylko 8 graczy ze stażem międzynarodowym, pozostali gracze to piłkarze występujący w kadrze U-23. Chodzi generalnie o jakiś problem pomiędzy separatystycznymi władzami ligi a rodzimą federacją. Nawet Katarskie władze zbulwersowane tym faktem, że Indonezja może się podłożyć faktycznie z Bahrajnem próbowały interweniować nie tylko u władz Azjatyckich ale również i w FIFA. Indonezja wydała oficjalne oświadczenie, że będą walczyć i grać fair play, mimo że nie grają już o nic.
Tak czy inaczej pokuszę się o jakiś typ na gospodarzy, bo może faktycznie Katarowi dzisiaj się noga powinie (chociaż wątpię;p) i nie zdoła nawet zremisować. Mecze naturalnie o tej samej godzinie.
✅ 85

Otrzymane punkty reputacji: +10
raindropz 30

raindropz

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Kwalifikacje MŚ 2014 - Azja - Grupa B
Spotkanie:ZEA - Liban
Typ: Liban
Kurs:3.80
Bukmacher:Bwin
Data:29.02.2012
Godzina Rozoczęcia:13:00
Analiza:
Ostatni mecz trzeciej rundy kwalifikacji do MŚ 2014 w grupie B pomiędzy reprezentacją Zjednoczonych Emiratów Arabskich a Reprezentacją Libanu.Przed Libanem stoi historyczna szansa awansu do 4 rundy kwalifikacji, ponieważ w 5 meczach zdobyli oni 10 punktów, mają tyle samo punktów co Korea Południowa i dwa punkty więcej od Kuwejtu, tak więc właściwie wystarcza remis, ba nawet porażka da awans ale w przypadku gdy Korea nie przegra meczu.Jednak myśle że aby nie patrzeć na innych najlepiej będzie wygrać dzisiejszy mecz.Może mieć na to wpływ że ZEA nie zdobyła żadnego punktu w eliminacjach, a podobno więcej na stadionie będzie kibiców gości i to znacznie!!!.Do tego dochodzi kilka kontuzji w zespole ZEA bo dziś nie zagrają:
Ismail Ahmed Napastnik Al Ahli, 5/1
Ahmed Khali Napastnik Al Ahli 4/1
Omar Ahmed Abdulrahman Obrońca Al Ain 1/0 kontuzja długotrwała
Al Kamali Hamdan LYON Obrońca 4/0
KHALID AL MARZOUQI Pomocnik Al Wahda 1/0
MOHAMED AL SHEHHI Napastnik 3/0 z Al Wahda
w Zespole Libanu zabraknie tylko Nader Matar
Odkąd zespół Libanu został przejęty przez Tureckiego trenera Theo Buckera reprezentacja zrobiła ogromne postępy, szczególnie widać to w taktyce i przygotowaniu fizycznym.Bo wygranę i z Koreą Południową czy Kuwejtem nie były przypadkowe, jedynie zaznali bardzo wysokiej porażki na początku eliminacji we wrześniu z Koreą 0:6, od tamtego czasu widać ogromny postęp.
Prawdopodobne składy:
ZEA (4-4-2): Ali Khaseif, Essa Santo, Fares Juma, Basheer Saeed, Jaber, Qasim, Adel, Yaqoub, Al Waheibi, Matar, Obaid
Liban (4-2-3-1): A. Hassan; Dayoub, Najjarinne, Y. Mohammad (c), W. Ismael; Faour, Atwi; Maatouk, Zreik, Moghrabi; M. al-Ali
⛔ 100

O 3

ogrywambuka

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, League One (Anglia)
Spotkanie: Shieffield Utd - Scunthorpe
Typ: 1
Kurs: 1,45
Betgun

Na dzisiejszy dzień wybrałem spotkanie z League One pomiędzy wiceliderem z Shieffield, a spadkowiczem ze Scuntorphe. Statystyki oraz atut własnego boiska przemawiają zdecydowanie za gospodarzami, gdyż u siebie są piekielnie mocni. Na 16 rozegranych spotkań na własnym boisku zdołali wygrać, aż 12, 2 razy musieli się podzielić punktami i także 2 razy zostali pokonani. Dodatkowo mogą się poszczycić ładnym bilansem bramkowym (38-17) co daje średnio 2 bramki na mecz. Ekipa gości na wyjazdach najczęściej remisuje a ich bilans spotkań jest następujący - 3 zwycięstwa, 7 remisów oraz 4 porażki. Gospodarzom po palcach depczą ich koledzy z miasta - Shieffield Wednesday, którzy na chwilę obecną tracą do Shieffield United 2 punkty, ale mają rozegrane 2 spotkania więcej i jestem przekonany, że w dzisiejszym meczu gospodarze będą chcieli trochę odjechać i urwą 3 punkty, aby pozostać na bezpieczniejszej 2 premiowanej bezpośrednim awansem pozycji. Do jakiegoś dubla typ w sam raz. Dla odważniejszych polecam jakiś handicap. Powodzenia
✅ 45

S 0

sewercio

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna -Mecz Towarzyski
Spotkanie: Anglia- Hiszpania
Typ: Obie Druż. SN
Kurs:1,75
Bukmacher:Toto-mix
Analiza:
Obstawiając ten mecz kierowałem się 2 czynnikami.
Mianowicie:
-Grajaca efektowny futbol drużyna Holandi ( rozstrzelany Van Persie , mający świetny przeglad pola gry Sneijder)
- Nieprzewidywalna drużyna Anglii grająca przed własna publicznością na Wembley.
Nie chciałem ryzykować, obstawiajac zwycięzce tego meczu,ale jednego jestem pewien- bedzie to bardzo wyrównany mecz w ktorym będzie sie gotowalo pod bramka jednych jak i drugich , dlatego też obstawiłem ze obie druzyny strzela gola. Pozdrawiam
Nieregulaminowy bukmacher, ⛔ 100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom