>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Typy Dnia - 28.06.2012 (czwartek)

Status
Zamknięty.
luqash 38

luqash

Użytkownik
Tutaj podajemy typy
na czwartek - 28 Czerwca

Typy podajemy według wzoru:

Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Spotkanie:
Typ:
Kurs:
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o podawanie typów według tego wzoru oraz pisanie normalnych analiz czyli brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania. Takie posty będą karane żółtymi kartkami.
Mile widziana dyscyplina oraz klasa rozgrywkowa. Przyspieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

K 82

kupson141

Użytkownik
Dyscyplina: ATP Wimbledon ( 28 Jun 2012, 17:00 )
Spotkanie: Querrey S. - Raonic M.
Typ: Raonic M. 3-0
Kurs: 2,40
Bukmacher: Bwin

Jak dla mnie typ bardzo pewny i prawdopodobny. Od razu patrząc na ofertę z tenisa rzucił mi się typ na Raonicia. Kurs 1.25 traktuje jako lokatę 25%, ale posunę się dalej polecając zakłady na handi -1,5 seta oraz DW 3-0. Dlaczego właśnie tak? Otóż już tłumacze. Raonic to wielka nadzieja Kanadyjczyków. Facet ma genialne predyspozycje by niebawem zagościć w TOP 10 rankingu ATP. Jest to wielki chłop ( 196 cm i 90kg ) do tego młody bo zaledwie 22 latek. Tenisista ten posiada wielki arsenał. Bombarduje serwisami aż miło. Jest to typ zawodnika, którego jest arcy trudno przełamać, daje on rywalom bardzo mało szans na breaka, a jak już jest ten break point to zazwyczaj broniony jest on wygrywającym podaniem. Oczywiście nie kończy się to zawsze, ale najczęściej właśnie taka akcja ma miejsce. Przekonał się o tym w I rundzie Giraldo, który miał dwie szanse na breaka i właśnie asem zostały wybite mu z głowy. Co tu dużo gadać przy serwisie Raonicia, Giraldo zdobył zaledwie 15 punktów! Z czego aż 7 w jednym gemie serwisowym Kanadyjczyka w drugim secie, w tym też gemie były te BP. Gem oczywiście został wygrany, a później już Kolumbijczyk nie wygrał więcej niż jeden piłki przy serwisie Raonicia. Sam Roger Federer przekonał się jak na trawie niewygodnym rywalem jest Raonic, z którym to grał w Niemieckim Halle. Na trawie serwis i dobry wolej odgrywa bardzo istotną role i zawodnicy tak grający są zdecydowanie faworyzowani na tej nawierzchni. Mimo iż Raonic jest wielkim chłopem to nie ma problemów z poruszaniem się po korcie. Potrafi zagrać ładnego kończącego woleja. Z Giraldo wygrał aż 18 piłek przy siatce. O jego piekielnie szybkim forhendzie nie wspomnę bo bym musiał się trochę bardziej rozpisać. Querreya oglądałem w tym roku wiele razy i nie widzę w ogóle ani jednego argumentu, który by zanim przemawiał. Niby w Queen`s dotarł do półfinału, ale nie ma co brać na serio pod uwagę meczy rozgrywanych tuż przed Wimbledonem. Były to raczej spotkania, które miały na celu zapoznanie się z nawierzchnią przed Wimbledonem i Igrzyskami. Tam po stojącym wręcz na żenującym poziomie przegrał z Ciliciem. Meczu nie ma co komentować, bo obaj zawodnicy grali co by tu dużo nie mówić słabo. W Eastbourne dziwny krecz z Roddickiem i tu w pierwszej rundzie niby wygrana 3-1 z rodakiem Raonicia, Vaskiem Pospisilem Mecz dość wyrównany, jednak w ważniejszych momentach lepiej grał Amerykanin. Jednak set stracony z Kanadyjczykiem chluby mu nie przynosi, gdyż jest to niedoświadczony zawodnik na trawie w dodatku spoza pierwszej setki rankingu. Jutrzejszy mecz dopiero będzie prawdziwym sprawdzianem dla sama. Jest duże prawdopodobieństwo iż w meczu obejrzymy TB, być może nawet więcej niż jeden, aczkolwiek i tak faworytem dogrywki Tie brekowej i tak będzie Raonic. Milos zazwyczaj skupia się na swoich gemach serwisowych, jednak w jego grze można zauważyć iż w secie daje z siebie więcej w jednym, może dwóch gemach przy serwisie rywala, w którym czuje swoją szanse. Querrej szanse na breaka da mu na pewno nie jedną, gdyż nawet Pospisil miał ich wiele. Zresztą widziałem jego wcześniejsze mecze i przy swoim podaniu jakiś większych fajerwerków to on nie grał. Co tu więcej gadać, Raonic jest zdecydowanym faworytem, 3-0 jest wielce prawdopodobne, Bwin wystawił fajny kurs gdyż inne buki są bardziej ostrożne. Nie widzę innej możliwości niż wygrana Raonicia. Kwestia tylko czy ludzie lubią większe ryzyko czy pewny zysk. Mam nadzieje, że przekonałem co niektórych, że jest to godny uwagi typ. Pozdrawiam i mam nadzieje, że ci co skorzystają nie pożałują! GL!

Zła dat

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Dyscyplina: ATP - Londyn, Wimbledon
Spotkanie: Ivo Karlovic - Andy Murray
Typ: Dojdzie w meczu do Tie Breaku *
Kurs: 1.50
Analiza:

Zdubluje Milosa Raonica z pewnym ciekawym i wydaje mi się bardzo pewnym typem ze spotkania Chorwata Ivo Karlovica z Andy Murrayem, które odbędzie się zaraz po spotkaniu Sereny Williams z Melindą Czink na korcie centralnym - więc będzie dach i typ rozstrzygnie się napewno jutro do godziny 17 max. - Tyle słowem wstępu.

Ivo z Andym spotykali się ze sobą trzy razy:
Andy Murray - Ivo Karlovic (6-4 6-4) Cincinnati, twarda
Andy Murray - Ivo Karlovic (7-6 6-7 6-3) Indian Wells, twarda
Andy Murray - Ivo Karlovic (6-7 6-4 7-6) San Jose, halowa

Korty z rodzajów tych szybszych - czyli beton/hala, więc pasuje do realiów Wimledonu. Na osiem setów granych pomiędzy tymi zawodnikami były cztery tie breaki. - Sporo i wyniki sugerują, że Panowie raczej nie łamali swoich serwisów nawzajem.

Dyspozycja serwisowa w spotkaniach pierwszej rundy:
Ivo Karlovic w spotkaniu z Dudi Selą ▶

1 podanie: 70%
Punkty zdobyte po 1 podaniu: 90%
Punkty zdobyte po 2 podaniu: 52%
Punkty zdobyte przy własnym podaniu: 79%
Obronione break-pointy: 4/5 - 80%
Asy: 26
DF: 3

Andy Murray w spotkaniu z Nikolayem Davidyenko ▶
1 podanie: 67%
Punkty zdobyte po 1 podaniu: 83%
Punkty zdobyte po 2 podaniu: 75%
Punkty zdobyte przy własnym podaniu: 80%
Obronione break-pointy: 0/0
Asy: 10
DF: 1

Wszyscy znamy atuty gry jednego i drugiego. O ile Andy jest wszechstronny i posiada bardzo dobry i techniczny serwis, świetnie returnuje i dobrze gra zza linii końcowej. Potrafi się też bardzo dobrze bronic, jednak przy stylu gry Ivo Karlovica możemy byc pewni, że Szkot więcej czasu spędzonego na korcie po prostu przestoi niż będzie biegał. Ivo - wydaję mi się, że Chorwat będzie świadomy tego, że nie ma co szukac w wymianie i jego jedynym celem będzie szybkie kończenie swoich gemów serwisowyc i czekac na ewentualne przestoje Murraya (które raczej nie będą się zdarzac) lub na trzynaste gemy w setach, w których będzie miał handicap w postaci swojego serwisu. - Może statystyki tego dobitnie nie pokazują, ale jedyną bronią Karlovica w tym spotkaniu będzie właśnie serwis. A że Wimbledon gramy na elegancko przyciętej, zielonej i szybszej niż nawierzchnie twarde - trawie to daje temu typowi bardzo duże szanse powodzenia, które określam na mniej więcej 80%.

Ivo Karlovic - Andy Murray ▶ Dojdzie w meczu do Tie Breaku 1.50 Bwin

* To mój pierwszy typ w Typach Dnia Czerwiec 2012, więc proszę nie liczyc do tabeli.

✅50

Otrzymane punkty reputacji: +4
hiob 1

hiob

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, EURO 2012
Spotkanie: Niemcy - Włochy
Typ: liczba kartek w meczu - powyżej 4,5
Kurs: 1,90
Bukmacher: Bet365
Analiza: Przed nami drugie półfinałowe spotkanie, ostatnie rozgrywane na polskim stadionie. Zmierzą się dwie równorzędne zespoły i choć jestem przekonany o awansie Niemiec, to nie dam sobie ręki uciąć, że dokonają tego w regulaminowym czasie gry, a że kurs na awans do finału niski, to odpuszczę ten typ. Postawię zatem na kartki, ponieważ uważam, że ten typ jest warty zagrania. Widać to było w pierwszym półfinale, gdzie powyższą granice przekroczyła sama ekipa Portugalii. Żarty się skończyły, do tego wszyscy piłkarze, którzy wybiegną na boisko, będą mieli czyste konto, a z udziału w finale wyeliminuje ich dopiero ewentualna czerwona kartka. Nie będzie więc już żadnych zahamowań tylko gra na 100%, no bo kto by chciał odpaść tuż przed finałem? Tym bardziej jeżeli jedna ze stron będzie przegrywać jedną bramką, wtedy Ci drudzy będą musieli postawić wszystko na jedną kartę, a to może skutkować kolejnymi kartkami. Bariera na tym poziomie, czyli 4,5 kartki, nie wydaje mi się więc jakimś strasznym limitem nie do przekroczenia. Obyśmy byli świadkami ciekawego meczu, z co najmniej 5 kartkami ;) Pozdrawiam ????

✅90

kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP Debel Wimbledon
Mecz: Cipolla F. / Fognini F. - Reynolds B. / Van Der Merwe I.
Data: 28.06.2012 12:30
Typ: Cipolla F. / Fognini F.
Kurs: 2.35
Analiza: Na dzisiaj z Wimbledonu wybrałem 4 mecze, z których najbardziej pewnym wydaje mi się typ na debel Cipolla F. / Fognini F. po bardzo dobrym kursie proponowanym nam przez Bwin. Będzie to dla nich pierwszy mecz deblowy na tym turnieju, co nie znaczy, że nie mają pojęcia z grą na Wielkim Szlemie w tym roku w Londynie. Obydwaj zdążyli już zapoznać się z kortami na Wimbledonie i co ciekawe obydwaj już odpadli. Fognini w pierwszej rundzie pokonał Francuza Michaela Llondre w 4 setach zwyciężając 3:6, 6:3, 6:4, 7:5. Pokazał się w tym meczu z bardzo dorbej strony. Zaserwował 7 asów, trzymał swoje podanie na przyzwoitym poziomie, 34% wygranych returnów oraz 52 winnery w porównaniu do 23 niewymuszonych błędów. W drugiej rundzie los nie był dla Włocha łaskawy i przyszło mu się mierzyć z Rogerem Federerm, a ten mecz srogo przegrał 6:1, 6:3, 6:2, ale tu też nie było najgorzej. Cipolla dość niespodziewanie przegrał z Hiszpanem Cervantesem 2:6, 6:7, 6:3, 6:2, 6:1. Obydwaj odpadli, a więc jedyny dobry wynik jaki mogą osiągnąc pozostaje w deblu. Tutaj nie wróżę im jakiegoś spektakularnego sukcesu, jednak z przedostaniem się do rundy drugiej nie powinni mieć żadnych problemów według mnie. Ich rywalami będzie para złożona z Bobbiego Reynoldsa i Izaaka Van Der Merwe. Zagrali oni w kwalifikacjach do turnieju głównego. Wygrali 2 mecze. Najpierw 6:3, 6:4 z Karolem Beckiem i Lovro Zovko, a później 7:6, 3:6, 11:9 z Australijczykami Ebelithite/Peers. Wyniki te są dosyć dobre, jednak porónując umiejętności obydwu zawodników w singlu, para włoska wydaje się byż znacznie solidniejsza. Debel to jednak inna gra, lecz liczę na to, że Włosi się zmobilizują i udowodnią moje słowa dobrą postawą na korcie. Zarówno Reynolds jak i Van Der Merwe nie dostali się do turnieju głównego singla. Pierwsyz odpadł w 1 rundzie kwalifikacyjnej, a drugi w ostatniej. Stawiam na Włochów!

⛔100

orlen47 34

orlen47

Użytkownik
Dyscyplina: Tennis WTA Wimbledon
Spotkanie:
Zakopalova K.-Govortsova O.
Typ: Govortsova
Kurs: 4.00
Analiza: Dzisiaj o godzinie 14:30 na kortach trawiastych spotkają się dwie panie o zupełnie innych umiejętnościach. Faworytką bukmacherów jest Zakopalova, która jest obdarzona niesamowitą techniką, niestety aspektami fizycznymi nie góruje zbyt często nad rywalkami. Wiadomo są to korty trawiaste, gdzie potrzeba mocnego serwisu i returnu. Govortsova natomiast ma to co potrzeba, żeby dzisiaj odnieść zwycięstwo, mianowicie wzrost bo mierzy ponad 180 centymetrów oraz mocną jak na kobiety zagrywkę. Kurs na Białorusinkę wysoki warty gry.

⛔100

bzimu 62

bzimu

Użytkownik
Typ: Włochy
Kurs: 4,90
Bukmacher: Pinnacle

Drugi półfinał rozgrywany w ramach ME 2012 rozgrywanych na boiskach Polski i Ukrainy.Zmierzą się dwie bardzo utytułowane drużyny. Niemcy stawiani przez większość w roli faworyta do zdobycia tytułu ja jednak uważam że drużyna Włoch może sprawić niespodziankę w tym spotkaniu.Drużyny na pewno wyrównane.Drużyna Włoch na tych mistrzostwach gra bardzo dobrze czego nie można było się spodziewać po meczu towarzyskim z Rosją przegranym 0-3. Włochy grają bardzo dobrze z tyłu według mnie najlepsza obrona turnieju do tego świetny Pirlo który jest mózgiem zespołu świetnie rozsyła piłki do swoich kompanów.Drużyna Niemiec na pewno mocna w każdym spotkaniu ale czy to wystarczy na świetnie zorganizowaną obronę Włochów według mnie nie. Włosi na pewno będą się bronić i liczyć na kontrę w tym upatruję szansę Włochów na zwycięstwo w dzisiejszym półfinale szybka sprawnie przeprowadzona kontra może przesądzić o wyniku. Liczę również na przebłysk geniuszu Balotelliego. H2H na korzyść Włochów którzy nie przegrali z Niemcami w meczach o stawkę ani razu a ostatnie zwycięstwo odnieśli w meczu towarzyskim 17 lat temu. Typ trochę ryzykowny ale według mnie wart gry.
Squadra Azzurra do boju!!!!

✅390

luqash 38

luqash

Użytkownik
Dyscyplina: EURO 2012
Typ: Niemcy wygrają po konkursie rzutów karnych
Kurs: 11.00
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:

Witam. Dzisiejsze spotkanie zapowiada się bardzo emocjonująco, bo zwycięzca tego spotkania stanie oko w oko z Hiszpanami chcącymi obronić tytuł. Zarówno Niemcy jak i Włosi będą chciały odebrać złota Hiszpanom, ale by tego dokonać trzeba wygrać spotkanie. Nikt tutaj nie rzuci wszystkiego na jedną szalę i gra będzie się odbywała dosyć spokojnie, chyba, że padnie bramka :razz:. Ostatnie dwa mecze EURO pokazały, że wszystkie drużyny są bardzo skoncentrowane i żadna z nich nie chce popełnić błędu, czego efektem są wyniki 0-0 a później konkurs jedenastek. Dziś może być podobnie. Niemcy są silnym zespołem. Włosi też. Dzisiejszej nocy może paść kolejny konkurs jedenastek.

⛔100

mmatizz 4,9K

mmatizz

Użytkownik
Dyscyplina: EURO 2012 ⚽
Typ:
Dokładny wynik: 2-1, 3-1 lub 4-1
Kurs: 5.25
Analiza:

Drugi półfinał naszych mistrzostw, tym razem w Warszawie. Faworytem jak do tej pory było są Niemcy. Uważam, że przez pierwszą połowę będzie rozpoznanie terenu. Obie drużyny będą grały atak pozycyjny i starać się wykorzystać każdy stały fragment gry. Szansa, że Niemcy strzelą bramkę w pierwszej połowie jest duża, Super linia pomocy Niemiec rozmontowała na tym turnieju już każdą drużynę. Przewiduję do przerwy 1:0 dla Niemiec.
W drugiej połowie drużyna Włoch bez względu na wynik będzie chciała jak najszybciej strzelić bramkę. Pamiętajmy, że Włosi mają w nogach 120 minut gry oraz karne z niedzieli. Nie będą chcieli doprowadzić do dogrywki ponieważ źle to się może skończyć dla drużyny Włoskiej. Przy ewentualnym golu Włochów, drużyna niemiecka ruszy do ataku. O jej sile przekonała się już Grecja. Niemcy powinni ten mecz wygrać w 90 minutach przynajmniej 2:1. Kurs wyśrubowany, choć powinien być większy, zachęca do zagrania niż tradycyjna jedynka. Miejmy nadzieje, że spotkanie będzie widowiskowe z dużą liczbą bramek.

⛔100

koper 29

koper

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka FIVB - Liga Światowa
Spotkanie: Serbia-Cuba
Typ: Cuba
Kurs: 1,85
Bukmacher: Betgun

Witam. Normalnie nie piszę typów dnia, ale ten mecz będę smarował bardzo wysoko. Obstawiam zwycięstwo Kuby. Obserwowałem mecz Rosja - Kuba i tam Kubańczycy zaprezentowali się bardzo dobrze wygrywając 3-1. Są zdecydowanym liderem grupy i kurs 1,85 jest bardzo dobry. Zresztą Kubańczycy już wygrali z Serbią. Smarujcie grubo bo naprawdę warto!

✅85

Otrzymane punkty reputacji: +1
J 1

jakubzza

Użytkownik
Dyscyplina: EURO 2012
Typ: Połowa czasu: Remis
Kurs: 2.0
Bukmacher: Expekt
Analiza:

Myślę, że ani Niemcy, ani tym bardziej Włosi nie rzucą się do ataku od pierwszych minut. Obie ekipy wiedzą o co grają i, że każdy błąd może kosztować finał EURO 2012. Gra powinna rozkręcić się w drugiej połowie, gdyż Niemcom raczej nie na rękę byłaby dogrywka lub karne. Włosi będą wyczekiwali swojej okazji, wiedząc jakąś siłą dysponuje &quot;Die Mannschaft&quot;.

⛔100

karamazow 110

karamazow

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - NORWEGIA: Dywizja 2 - Grupa 3
Spotkanie: Asane - Brann 2
Typ: over3.5
Kurs: 1.73
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:
W meczu otwierającym 12 kolejkę norweskiej dywizji 2 w grupie trzeciej dojdzie do pojedynku drużyn, które znajdują się w strefie drużyn walczących o awans do Adeccoligaen. Faworytem tego pojedynku są gospodarze zajmujący trzecie miejsce w tabeli, jednak ich rywalem jest nieobliczalna druga drużyna Brann. Moim zdaniem najciekawszą opcją w tym spotkaniu jest typ na to, że padną w tym meczu co najmniej 4 bramki.
Średnia liczba goli w meczach z udziałem obu drużyn - Asane 3.18 Brann2 4.73
Jak widzimy w meczach z udziałem gości z Brann pada sporo goli i liczę na to, że dzisiaj również tak będzie. W ostatnich 9 pojedynkach Brann 2 w aż 8 padał wynik co najmniej 4 bramkowy. W tym meczu gospodarze będą podrażnieni utratą w poprzedniej kolejce fotela lidera, więc sądzę, że zaatakują od początku, a jeśli w początkowej fazie spotkania padnie gol to wynik hokejowy jest jak najbardziej prawdopodobny.

⛔100

kieran 2,8K

kieran

Użytkownik
Typ: Włochy +1
Kurs: 1,90
Bukmacher: Expekt
Analiza: Niemcy ewidentnie nie mają żadnego sposobu na reprezentacje Włoch w ostatnich latach i myślę, że dzisiejszego wieczoru będą mieli ogromne problemy z wygraniem swojego spotkania. Pojedynki pomiędzy powyższymi ekipami przeważnie kończyły się na korzyść drużyny Prandelliego i bodajże od ponad 30 lat nasi zachodni sąsiedzi nie byli w stanie pokonać Azzurrich. To tylko suche statystyki, ale one są również bardzo ważne. Od momentu Mistrzostw Świata w RPA, Włosi zrobili ogromne postępy, stworzyli praktycznie zespół od podstaw i widać, że ich gra z meczu na mecz się poprawia. W poprzednim meczu prawie zmietli Anglię, oddali ponad 30 strzałów na bramkę, co może robić wrażenie. Niestety zabrakło im skuteczności i wielkie szczęście sprzyjało podopiecznym Hodgsona. Wszystko zostało rozstrzygnięte w rzutach karnych, w których Włosi byli lepsi. Anglicy od zawsze słabo prezentowali się w tym aspekcie, więc można było się spodziewać wygranej reprezentacji Włoch. Natomiast Niemcy jako jedyna drużyna na Euro zdobyła maksymalną liczbę punktów w grupie i bez większych problemów rozprawili się z Grekami. Zespół Loewa oprócz zgrania mają w swoich szeregach wielu graczy, którzy są w stanie w pojedynkę wygrać mecz. Włosi jednak nie odstają od swoich rywali, potrafią świetnie bronić, ale również atakować. Jest jeszcze rewelacyjny Buffon, który wg mnie jest najlepszym bramkarzem na tym turnieju jak i poza nim. Włoch puścił tylko dwie bramki i popisał wieloma genialnymi interwencjami. Na pewno będzie od niego dużo zależało, bo Niemcy potrafią atakować i ich siła w ataku jest naprawdę ogromna. Ale jak widać defensywa Niemców jest do przejścia, co udowodnili Grecy zdobywając dwie bramki. Włosi dysponują świetna linią obroną, która dopuściła tylko do utraty 2 goli, a przecież mierzyli się z takimi drużynami jak Hiszpania, Irlandia czy Anglia. Tak więc z drużynami o ciekawym potencjale ofensywnym szczególnie u tych pierwszych. Za to Portugalia sprawiła ogromne problemy Niemcom w pierwszym spotkaniu, zaprezentowali się naprawdę bardzo dobrze i zasługiwali chociażby na remis. Ale piłka bywa czasem niesprawiedliwa i powinniśmy się do tego przyzwyczaić. Wydaję mi się, że Włosi mają nadal wiele do udowodnienia, nie rozumiem lekceważenia tej drużyny, bo prezentują się naprawdę dobrze. Nikt wcześniej nie stawiał na zespół Prandelliego jako faworyta do zdobycia Euro, a dzisiaj znalazł się już w czwórce najlepszych drużyn na Euro i są bardzo blisko finału. Przewiduję tutaj remis ze wskazaniem na rzuty karne, ale zwycięstwo Włochów nie będzie dla mnie żadnym zaskoczeniem, ponieważ pokazali, że potrafią powstrzymać nawet Mistrzów Europy.

✅90

andawe 1,5K

andawe

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna Euro 2012
Spotkanie - Niemcy : Włochy
Typ - który zawodnik strzeli 1 bramkę w meczu ? Mario Gomez
Kurs - 5.50
Buk - Bwin
Analiza :

Będzie ciekawie ! dziś drugi z półfinałów Euro i spotkanie Niemiec z Italiańcami . Ja osobiście stawiam na Niemcy uważając że jak do tej pory ta ich maszyna nie zawodzi w fazie grupowej pokonali kolejno Portugalię Holandię i Danię ,potem w ćwierćfinale nie pozostawili żadnych złudzeń Grekom.Według moich podejrzeń to pokazują większą formę niż Włosi . Na dziś decyduję się na strzelca pierwszej bramki w meczu i stawiam na Mario Gomeza , jak gra mogliśmy zauważyć w ostatnim spotkaniu Niemiec z Grekami nie grał bo skład jak wystawiony przez Joachima Löwa był inny niż w pozostałych spotkaniach dlatego uważam że Mario znowu głodny piłki pokaże co potrafi ba ma szansę na króla strzelców tych mistrzostw bo jeden z kandydatów zakończył już swój udział we wczorajszym spotkaniu . Reprezentacja Niemiec do czwartkowego meczu przystąpi w najsilniejszym składzie , natomiast lekki problem ze składem ma trener włoskiej drużyny Cesare Prandelli z kontuzjami zmagali się ostatnio Giorgio Chiellini, Ignacio Abate i Daniele De Rossi. No ale czas pokaże jak to wszystko będzie wyglądało mam nadzieję na ciekawe spotkanie z bramkami . Pozdrawiam !

⛔100

anshelmo1 95

anshelmo1

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna Euro 2012
Spotkanie - Niemcy : Włochy
Typ - Over 2.5 gola
Kurs - 2.25
Bukmacher - Expekt
Analiza

Witam.Moim zdaniem padnie dzisiaj sporo goli.Niemcom uda sie przedrzec przez Wloska defensywa , ktora jest bardzo zgrana , jednak
sila Niemcow jest doprawdy razaca.Wlosi beda czyhac na kontrataki liczac na Mario Balloteliego.Mecz z Grecja pokazal ze wystarczy wpuscic Niemcow na swoja polowe
a szansa na kontre sie niewatpliwie nadazy.Kurs jest bardzo zachecajacy na te zdarzenie.W finale typuje Niemcow , ktorzy beda chcieli wziac rewanz na Hizspanii za Euro i Mundial.
Czas na wielki triumf Niemcow , nie moge byc wiecznie drudzy.Pilkarze Bayernu przegrali w tym sezonie wszystko.Dokladny wynik przewiduje 3-1.

✅125

K 218

krystian95

Użytkownik
Piłka nożna,Finlandia,Veikkausliga
Jaro FF - HJK Helsinki(-1)
Typ: 2
Kurs: 1,875
Buk: bet365
Analiza:

Kolejna kolejka w fińskiej Veikkausliga.Wybrałem starcie zamykającego tabelę zespołu Jaro i lidera rozgrywek,HJK Helsinki.Zdecydowanie faworytem tego spotkania są goście,którzy kroczą po kolejny tytuł mistrza kraju.
Na początek przyjrzyjmy się jednak zespołowi gospodarzy.Jak już wspomniałem Jaro jest ostatnią drużyna ligi fińskiej na ten moment.Jednak w szeregach zespołu gospodarzy ewidentnie widać,że coś się ruszyło.W ostatnich 3 pojedynkach zespół Jaro zdobył aż 7 punktów,co sprawia,że zespół ten zwiększył swoje szanse na utrzymanie.Mimo wszystko sytuacja zespołu jest trudna,lecz strata do pozostałych rywali nie jest duża,stąd z optymizmem można patrzyć w przyszłość.Na własnym stadionie Jaro nie spisuje się najlepiej w obecnym sezonie.Wygrał tylko 2 spotkania,przy 4 porażkach.W zespole gospodarzy bez większych osłabień.Niepewni występu są S.Skrabb(12/0) i H.Aho(2/0).
Z kolei zespół gości nie najlepiej spisał się w ostatnich dwóch meczach.Remis i porażka sprawiły,że HJK czuje już oddech swoich konkurentów za plecami.W tej chwili nad druga drużyną w tabeli ma tylko dwa punkty straty i jeden mecz rozegrany więcej.Z pewnością w Helsinkach myślą tylko o zdobyciu kolejnego mistrzostwa.W końcu przez ostatnie 3 sezony mistrzowski tytuł padał łupem HJK.Zespół z Helsinek zdecydowanie lepiej gra na własnym boisku.Na wyjazdach ich bilans nie wygląda najlepiej.to tylko 3 zwycięstwa i aż 4 porażki.Jeśli piłkarze HJK chcą obronić tytuł,muszą poprawić swoją grę na obcych boiskach.
W obecnym sezonie obie drużyny spotkały się dwukrotnie.Dwa razy wygrywało HJK,jednak mecze były rozgrywane w Helsinkach.Dziś stawiam na zwycięstwo gości,co najmniej dwoma bramkami.Uważam,że po dwóch słabszych meczach nastąpi rehabilitacja i zgarną komplet punktów.Z całym szacunkiem do Jaro,ale to HJK ma lepszą drużyną.Jedynym atutem Jaro jest własne boisko.Sądzę jednak,że klub ze stolicy Finlandii przełamie się w meczach wyjazdowych i sięgnie po kolejne zwycięstwo.

⛔100

b_r_u_t_u_s 229

b_r_u_t_u_s

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna -FINLANDIA: Veikkausliiga
Spotkanie: MyPa - Inter Turku
Typ: Over 2 1-połowa
Kurs: 6,6 ---&gt;&gt; 5
Bukmacher:
WilliamHill
Analiza:

Spotkanie 2 drużyny w tabeli
Inter Turku z zajmującą 5 lokatę MaPa
obie drużyny w 5 ostatnich bezpośrednich spotkaniach 4 razy przekroczyły Over 1,5 w pierwszej połowie temu postanowiłem zaryzykować na potrzeby konkursu ... osobiście zagram Over 2,5
Kolejny powód do zagrania to forma strzelecka M. Ojala [
Inter Turku] strzelił 6 goli w 11 spotkaniach . Jak również ostatnie undery może wreście zmotywują zawodników do strzelania bramek ..

⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +1
typplejer 256

typplejer

Użytkownik
San Antonio Stars (-4) - Los Angeles Sparks
Typ: 1
Kurs: 2.04
Bukmacher: Pinnacle Sports
{Koszykówka, WNBA, 18:30}

Koszykarki z Los Angeles na wyjazdach mają bilans 4-4. Silver Stars przed własną publicznością mają bilans 3-1.
Sparks mają serię dwóch porażek z rzędu, ostatnio gra Sparks nie wygląda najlepiej. Podstawowa zawodniczka Candace Parker, w ostatnim wyjazdowym meczu zdobyła zaledwie 2 punkty!
Obie ekipy zmierzyły się 24 czerwca. Gospodarzem meczu był zespół z Los Angeles. W niczym, to jednak nie pomogło, bo na swoim parkiecie koszykarski Sparks przegrały bardzo wyraźnie 71:91.
To trzeba podkreślić. Koszykarski z San Antonio, w meczu wyjazdowym zanotowały aż 27! asyst przy zaledwie15 drużyny Los Angeles Sparks.
Czerwiec nie jest najlepszym miesiącem dla Sparks, jeśli chodzi o bezpośrednie spotkania z drużyną San Antonio Silver Stars.
Prócz wyżej przytoczonego meczu, koszykarki rozegrały przeciwko sobie mecz 16 czerwca.
Silver Stars podejmowali Sparks i zespół z San Antonio był ponownie górą 98:85.
Przed trzecim pojedynkiem, koszykarki Silver Stars miały trzy dni odpoczynku, a Sparks jeden dzień. Jeśli zespół z San Antonio miał 3 lub więcej dni odpoczynku, ich ATS wynosi 8-3.
Sparks mają również niekorzystny ATS, w spotkaniach meczach rozgrywanych w San Antonio 1-5.

Powodzenia!

✅104

P 0

papagenu

Użytkownik
Jaro-HJK Helsinki
Typ: 2
Kurs:1.5

HJK gra ostatnio słabo. Bezbramkowy remis u siebie a wcześniej porażka na wyjeździe. W tej chwili mają już tylko 2 pkt przewagi nad 2gim w tabeli zespołem w lidze, a mają mecz więcej, więc bardzo prawdopodobne, że niedługo mogą spaść na drugie miejsce w tabeli ligowej. Myślę, że drużyna podniesie się po nieco słabszym okresie i poradzi sobie z Jaro Pietarsaari, które jest ostatnie w tabeli. Jak dla mnie pewniak, polecam.

⛔100

K 12

karpiarz1977

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Finlandia Veikkausliiga
Spotkanie: FC Lahti - Vaasa PS (28.06.2012, godz. 17.30)
Typ: 2 (Vaasa PS)
Kurs: 2.25
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:
Stawiając na Vasse PS biorę pod uwagę formę w ostatnich spotkaniach obydwu zespołów.
Mianowicie na 5 rozegranych ostatnich spotkań w drużynie dzisiejszych gości nastapił zdecydowany progress w ich grze.
Wygląda to tak: (4-1-0), przy bramkach (8-1).
Zdecydowanie inaczej (po prostu gorzej) wyglądają na tym tle gospodarze. Wygrali jedno spotkanie, przegrywając cztery, a w bramkach (4-9).
Myślę, że w dniu dzisiejszym Vassa &quot;pociągnie&quot; swoją passę i wygra ten mecz.
Ostatnie spotkanie rozegrane 22.04.2012, gdzie gospodarzem była Vassa, wówczas wygrała 2:1. Myślę, że ten wynik może się powtórzyć w dniu dzisiejszym, ale jak będzie zobaczymy.
Ostatnie mecze gości pozwalają patrzeć optymistycznie na to spotkanie.
Myślę, że o jedną bramkę lepsi będą goście.
Powodzenia.

⛔100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom