Dyscyplina:
Koszykówka, Chińska CBA
Spotkanie: Qingdao-Zhejiang CB
Typ: 1
Kurs: 2.68
Bukmacher: Marathonbet
na dziś trochę egzotyki;D Chińska CBA, obserwuję, oglądam tę ligę już od ponad 2 miesięcy. Bardzo specyficzna liga, często można złapać
wysokie kursy na gospodarzy. Ostatnio zagrałem na Qindao i przegrali po dogrywce i na Shanxi, które wygrało, łączne ako było prawie 8, było blisko.
Dziś proponuję:
Qingdao 2.68 Marathonbet
Qingdao bilans 3-14 i przedostatnie miejsce w tabeli, pora brać się do roboty, ostatnio minimalna porażka po dogrywce z faworyzowanym Shandong. Skład wygląda całkiem nieźle. Jest Ramos, gość ma 222 cm, oglądałem jeden mecz tej ekipy i pomimo takiego wzrostu gość jest zwinny i dobrze wykonuje osobiste, no i dużo zbiórek, średnio rzuca 20 ptk. Jest Akognon, gość z przeszłością w NBA, w tym sezonie notuje 26 ptk na mecz i jest Egipcjanin Sakakini, który także notuje średnio 20 ptk na mecz. Problemem ekipy są słabi Chińczycy, którzy nie rzucają za wiele ale swoje dorzucają. Ekipa ciekawa, u siebie napewno groźna.
Przeciwko gościom grałem w pierwszy dzień świąt, i opłaciło się. Gwiazdą ekipy jest Ivan Johnson, 27 ptk na mecz. Jednak Mcneal (21 ptk na mecz) odszedł, ale przyszedł Dewarick Spencer, który ostatnio rzucił 26 ptk. W zespole Zhejiangu CB mamy jeszcze 2-3 chińczyków którzy nawet rzucają średnio w granicach 10 ptk.
Solidniej wygląda ekipa gospodarzy, która bardzo dawno nie wygrała. Dlaczego taki typ? kurs spory, a goście przegrali ostatnio i to sromotnie z słabą ekipą Shanxi, która jest zdecydowanie słabsza od Gospodarzy. Po za tym w ekipie Zhejiangu wszystko zależy od dwóch panów z Ameryki, a w ekipie gospodarzy mamy trzech liderów, którzy rzucają te 20+ ptk na mecz. No i pod koszem ekipa gospodarzy ma przewagę. Uważam że za drobne można się pobawić. Pozdrawiam

100