>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 27.07.2014 (niedziela)

Status
Zamknięty.
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Tutaj podajemy typy
na niedzielę - 27. Lipca

Typy podajemy według wzoru:

Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina:
22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.
Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, user otrzymuje automatycznie ⛔100
Proszę kopiować format podawania typów i bezwzględnie się do tego stosować. Mają być wyraźnie zapisane wyróżniki takie jak Dyscyplina, Godzina, Spotkanie, Typ, Kurs, Bukmacher i Analiza.
Mile widziany bezpośredni link do danego meczu np z oddsportal.com albo livescore.pl Przyśpieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis
- trzecią i kolejną kiepską analizę w danym miesiącu

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

maer 322,5K

maer

Typer A-League
Dyscyplina: Piłka nożna - Finlandia ( Veikkausliiga )
Spotkanie: Honka Espoo - TPS Turku
Typ: 1
Kurs: 2.30
Data: 27.07.2014
Godzina: 17.30
Bukmacher: WilliamHill
Analiza:
Zapraszam bardzo serdecznie na 21 kolejkę rozgrywek fińskiej Veikkausliigi.
W mieście Espoo liczącym prawie dwieście czterdzieści pięć tysięcy mieszkańców na Tapiolan Urheilupuisto mogącym pomieścić pięć i pół tysiąca widzów odbędzie się mecz ligowy o 3 oczka pomiędzy miejscowym Football Club Honka Espoo założonym w 1953 roku o barwach czarnych a w gości z miasta Turku liczącego ponad sto osiemdziesiąt tysięcy mieszkańców przyjedzie drużyna założona w roku 1922 o barwach czarno-białych a mianowicie Turun Palloseura.
Honka Espoo rozegrała w tym sezonie ligowym 20 spotkań w których zdobyła 21 punktów po 5 zwycięstwach, 6 remisach oraz 9 porażkach i zajmuje 10 miejsce w tabeli fińskiej Veikkausliigi z bilansem bramek 21-34.
TPS Turku zdobyło 14 oczek w swoich 20 meczach ligowych w tym sezonie po 4 zwycięstwach, 2 remisach oraz 14 porażkach co daje obecnie ostatnią 12 pozycje w tabeli ligowej z bilansem bramkowym 14-34.
Gospodarze zagrali u siebie w tym sezonie ligowym 11 razy zdobywając 16 oczek po 4 wygranych, 4 remisach oraz 3 porażkach, bilans bramkowy na swoim Tapiolan Urheilupuisto 13-16.
Goście zdobyli 3 punkty w swoich 10 spotkaniach rozegranych w tym sezonie na wyjazdach po 1 zwycięstwie oraz 9 przegranych, bilans bramek w delegacjach 5-24.
Mecz zapowiada się ciekawie gdyż obie ekipy potrzebują punktów a w ich 10 meczach o ligowe punkty na stadionie w Espoo drużyna Honka wygrała 3 razy, padły 3 remisy oraz 4 razy górą byli goście z Turku.
Mój typ w tym spotkaniu to wygrana gospodarzy, Football Club Honka Espoo ostatnimi czasy jest w tragicznej formie która spowodowana mogła być przez grę tego zespołu w eliminacjach do Ligi Europy lecz ten problem mają już za sobą i do tego graja z najsłabszym zespołem całego sezonu który do tego na wyjazdach gra bardzo tragicznie i który muszą pokonać mając mecz na swoim terenie gdyż też bardzo potrzebują ligowych oczek a Turun Palloseura jest najsłabszym zespołem rozgrywek ze sporą juz stratą do bezpiecznego miejsca i do tego na wyjazdach grającym tragicznie i moim zdaniem drużyna Honki poradzi sobie z tym rywalem na swoim Tapiolan Urheilupuisto.
⛔100

ojciechrzestny 37

ojciechrzestny

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - KOLUMBIA: Liga Postobon - Clausura
Godzina: 00:30
Spotkanie: U. Autonoma - Junior
Typ: Junior
Kurs: 1.53
Bukmacher: William Hill
Analiza:
Dziś zaciekawił mnie mecz w Kolumbii.
W ubiegłym roku drużyna Junior dotarła do finału.
I straciła bramkę 93 minucie to doprowadziło do karnych
i zostali wyeliminowani w karych.
W tym roku, ambicje w drużyny są takie same.
Ciekawostką jest to, że obie drużyny są z tego samego miasta-Barranquilla,
ale Junior to jeden z największych zespołów w Kolumbii z ogromnym wsparcia ze strony fanów,
a Uniatonoma ma bardzo małą liczbę fanów.
Dodatkowo obie drużyny grają na stadionie Estadio Metropolitano Roberto Meléndez,
więc można się domyślić, kto będzie &quot;gospodarzem&quot; w tym meczu.
Junior będzie grać na swoim stadionie i będzie miało dużą liczbę fanów.
Ciekawe jest także ,że 2 dni temu grali ze sobą Junior wygrało 3:0.
Drużyna pewnie zacznie z grubej rury.
Kursy spadają.
-------------------------------------------------------------------------------------
Jeśli pomogłem daj dzięki ,to naprawdę satysfakcjonuję ;)
✅53

Otrzymane punkty reputacji: +19
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Dyscyplina: ???? ATP Gstaad - FINAŁ
Godzina:
11:30
Spotkanie:
Monaco J. - Andujar-Alba P.
Typ:
Monaco J.
Kurs: 1.65
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Monaco miał znacznie trudniejszą drabinkę w tym turnieju, ale i tak wygrał wszystkie mecze. 2:0 z Haasem po świetnym meczu z kapitalnymi wymianami, 2:0 z Belluccim, 2:1 z Garcia-Lopez i 2:0 z Hanescu. Wszyscy byli w dobrej formie na tym turnieju do tego to byli typowi &quot;ziemniacy&quot;. Powiem w skrócie o Juanie Monaco, gra tutaj naprawdę dobry tenis. Jedynie co mnie martwi to fakt, że rok temu doszedł do finału w Kitzbuhel i tam w finale po wygraniu 1 seta 0:6, później w tie-breaku przegrał i na końcu w trzecim secie poległ z Granollersem.
Pablo Andujar nie powinien tego meczu wygrać bo po prostu mnie nie przekonuje i widzę jak potrafi się spalić w meczu. Co było w Hamburgu? Doszedł do ćwierćfinału i Ferrer go zlał jak dziecko, oddał mu 2 gemy. Tutaj w Szwajcarii pomimo, że gra dość dobrze to jednak Gilles Simon bez formy do tego skreczował, Rola to poziom challenger, Granollers kolejny zawodnik bez formy, a Verdasco miał dzisiaj masaże po 1 secie, do tego w 2 secie przy stanie 4:5 gdzie Pablo już serwował na mecz, ten zdążył popełnić 2 DF i się przełamać. Później przegrał set.
Haas dziś atakował z forehandu, Bellucci tak samo i kto wygrał? Monaco. Podobnie grał Pablo.
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +6
challenger 23,2K

challenger

Forum VIP
Dyscyplina: Baseball - MLB, Regular Season
Godzina:
01:10
Spotkanie: Kansas City Royals - Cleveland Indians
Typ: Cleveland Indians ML
Kurs: 2.03
Bukmacher: PinnacleSports
Analiza:
Pitching MatchUp:
Indians RHP Zach McAllister (3-5, 5.28 ERA) vs. Royals RHP Jeremy Guthrie (5-9, 4.56 ERA)

Dziś pod lupę postanowiłem wziąść sobie spotkanie Kansas City Royals versus Cleveland Indians. Będzie to 3 starcie obu zespołów w serii rozgrywanej w Kansas tj. na Kauffman Stadium. W dwóch pierwszych grach wspomnianej serii zwycięsko wychodziła drużyna gospodarzy wygrywając 2:1 i 6:4. Dodatkowego smaczku tejże rywalizacji dodaje fakt, że obie drużyny są bardzo blisko siebie w klasyfikacji American League i zapewne obie mają ochotę na postseason a właśnie takimi meczami z bespośrednimi rywalami buduje się morale zespołu. Ktoś może powiedzieć, że do postseason jeszcze daleko ale rywalizacja o te kilka miejsc w playoffs zaczyna się mniej więcej teraz. Ja dziś widzę szanse na zwycięstwo dla zespołu gości. Naprzeciw siebie w roli miotaczy staną dziś Jeremy Guthrie w ekipie Royals i Zach McAllister u Indians.

Rzut oka na statystyki obu miotaczy:
  • Jeremy Guthrie: bilans ostatnich 3 gier to 0-3. W 14.0 IP ma 10.93 ERA, 2.29 WHIP, pozwolił aż na 17 runów , dał 8 walków i ma OBP na poziomie .474! odnotowane kolejno w starciach z @ White Sox, Tigers i @ Indians właśnie. Patrząc na ostatnią formę Jeremiego można zauważyć, że przeżywa on ostatnio katastrofalny okres co szczególnie uwidoczniło się w starciach z Indians i Tigers w trakcie których w 8.0 IP na jego konto powędrowało 14 runów i 14 ER! Totalna katastrofa - co prawda w ostatnim meczu z Chicago zaprezentował się troszkę lepiej to jednak jedna jaskółka wiosny nie czyni. Na Kauffman Stadium jego statystyki w tym sezonie prezentują się tak: bilans W/L 3-5 [team jest 5-5] w 65.0 IP ma 4.43 ERA, 1.32 WHIP, 33 R, 32 ER, 19 BB i OBP .335 oraz aż 7 HR co jak na miotacza typowo domowego nie powala na kolana.
  • Zach McAllister: za ostatnie 2 mecze (od 21 maja do 12 lipca był kontuzjowany) przeciwko White Sox i Tigers zanotował takie oto staty: 2.92 ERA, 0.97 WHIP i linie .163/.250/.256 z 1 HR i 4 R w 12.1 IP wyglądają naprawdę solidnie. O jego statach meczy wyjazdowych nie będę pisał bo miotał w zaledwie 29 innach w delegacji co w zestawieniu z 65.O IP Guthriego w domu nie daje nam żadnego porównania.

Moim zdaniem Cleveland stać dziś na zwycięstwo. Sądzę, że Guthrie może nie poradzić sobie dziś z batterami Indians co pokazują dobitnie linie jakie posiada przeciwko nim .348/.385/.567 z 9 HR i 38 RBI w 226 PA a w dzisiejszym line-upie Cleveland znajduja się wszyscy gracze wyraźnie nie &quot;lubiani&quot; przez Jeremiego ze Swisherem, Santaną i Kipnisem na czele. Jedyną rzeczą która trochę mnie martwi jest bullpen który ostatnio lepiej prezentuje się u gospodarzy aniżeli gości ale ufam, że Guthrie swoje &quot;odda&quot;. Let&#39;s Go Indians!!! ⛔100

baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna Polska
Spotkanie Ruch Chorzów-Górnik Łęczna
godz 15:30
Typ: Ruch Chorzów wygra 2 golami
Kurs 5.50
Buk bet at home
Analiza: Na niedzielę wybrałem spotkanie naszej rodzimej ekstraklasy piłkarskiej w którym na przeciwko siebie staną nasz pucharowicz , który w poprzednim sezonie zajął 3 pozycję w ligowej klasyfikacji , oraz Beniaminek z Łęcznej , który w tym sezonie będzie miał za zadanie utrzymać się w polskiej ekstraklasie piłkarskiej na kolejny sezon. W tej chwili to goscie mają o ten jeden punkt w tabeli więcej ponieważ w pierwszym spotkaniu ligowym , przed własna publicznością zdołali wywalczyć remis w spotkaniu z Krakowska Wisłą. Zawodnicy Ruchu nie strzelili nawet gola w meczu w Wrocławiu z Śląskiem, ale wcale nie byli tam zespołem gorszym po prostu zabrakło tam skuteczności, co za tym idzie przegrali 0:2. W tym spotkaniu jestem jednak skłonny zagrać na wygraną Chorzowskiego Ruchu , który po wczorajszym remisie z zespołem Vaduz zmierzy się w kolejnej rundzie kwalifikacji do ligi europy ,tym razem ich przeciwnikiem bedzie duński Esbjerg. Jednak wracając do naszej ligi Ruch na własnym stadionie w poprzednim sezonie radził sobie nieźle , rzadko na tym stadionie tracił punkty, goście z łecznej dobrze grali głównie u siebie, tracili punkty na wyjazdach, uważam że w tym meczu Ruch przejmie inicjatywę od początku spotkania i od razu zaatakuję , aby szybko strzelić gola i ustawić sobie jakoś to spotkanie. Postanowiłem zagrać na remis-Zwrot, dlatego iż nie wiem jak będzie wyglądała kondycja zawodników gospodarzy po meczu w Szwajcarii, które na pewno kosztowało ich sporo sił, jednak stawiam że gospodarze raczej tego spotkania nie przegrają , i będą w stanie wcisnąć jakąś bramkę.
⛔100

ciam1414 1,4K

ciam1414

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Kolumbia
Godzina: 3:00
Spotkanie: Dep Pasto - Ind. Medellin
Typ: 1 (-1ah) @ 6,0
Kurs: 6,0
Bukmacher: bet365
Analiza:
Ostatnie 4 mecze (nie licząc ostatniego - z Deportivo Cali) Pasto grało młodzieżą, bo jakieś tam problemy finansowe były i piłkarze strajkowali, bo nie płacono im. Tylko kilku zawodników było starszych. Głównie skład tworzyli zawodnicy do 21 lat.
Od ostatniego meczu sytuacja się zmieniła i od razu widać to na boisku. Pierwszy pozytywny wynik po serii 8 porażek.
Kursy już dość mocno spadły, dlatego gram handicap azjatycki -1.
Sądzę, że Pasto wreszcie zacznie grać dobrze, po tej słabej serii (grając głównie rezerwowym składem).
Independiente Medellin nie jest łatwym przeciwnikiem, od 7 spotkań nie przegrali, co więcej w tym czasie tylko jeden remis.
Pasto w tamtym sezonie 12 miejsce, a Medellin 11. Są to więc dość równe poziomem drużyny, kurs 3,25 na gospodarzy więc przesadzony w takiej sytuacji.
O kontuzjach obu ekip nic nie wiem niestety i na tym kończę moją analizę. Mecz zaczyna się o 3:00, także za niecałe 20 minut.
⛔100

stanleylevy 1,4K

stanleylevy

Użytkownik
Dyscyplina: Meksyk Primera
Godzina: 4:00
Spotkanie: Chiapas - Toluca
Typ: remis bramkowy
Kurs: 4.40
Bukmacher: gamebookers
Analiza:
2 kolejka ligi meksykanskiej. Wczoraj Atlas sobie poradził jednak z osłabionym przeciwnikiem, ale dzis mamy do dyspozycji druzyny o troche innej proporcji jakosci tym razem na korzysc gosci. Toluca to czołowa druzyna meksykanska, aczolwiek ze meczyli sie w 1 kolejce z outsiderem Morelią u siebie to dzis na wyjazd kurs jest duzy. Dlatego tez stawiam remis (przypomne 37% meczow konczy sie remisem w tej lidze). W tamtym sezonie te ekipy zajely 5 (toluca) i 9 miejsce. Toluca wygrala 3 ostatnie mecze bezposrednie, ale na 20 ostatnich tylko 2 na wyjezdzie.
⛔100

jedi_kpr 185

jedi_kpr

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Finlandia 1
Godzina: 17:30
Spotkanie: Rovaniemi - Lahti
Typ: Remis
Kurs: 3,10
Bukmacher: Expekt
Analiza:
Gospodarze po słabym początku ligowym wzieli się w garść i zaczeli grać. Ostatnie 6 spotkań to 4 wygrane i 2 remisy. Jeżeli przyjeżdża jakaś silniejsza drużyna do nich to grają ostrożnie i wyniki spotkań są zazwyczaj niskie. Należy również dodać, że są świeżo po przegrenym dwómeczu kwalifikacji do LE z greckim Asteras Tripolis wynikiem 3:5 więc nie pozostaje im nic innego jak skupić się w pełni na lidze. Od 12 lipca nie mieli zbytnio czasu na dłuższy odpoczynek i grali mecze kolejno 17, 20, 24 i teraz 27 więc wątpie, aby mieli ochotę do walki na 100% i mam nadzieję, że będą starać się przede wszystkim nie stracić bramki, a nie ją strzelić. Natomiast Lahti na wyjeździe to istny mistrz remisów w lidze fińskiej ponieważ ma ich 6. Patrząc na liczbe goli jaka padła w ich ostatnich 6 meczach wyjazdowych zobaczymy 3 strzelone i 2 stracone co pokazuje, że na obcym terenie grają bardzo defensywnie. Jeżeli Rovaniemi wyjdzie w miare podstawowym skladem mecz powinien zakonczyc sie nie wiecej niz 2 bramkami, a moze nie wpadnie zadna. Mam nadzieje na 0:0 maybe 1:1.
⛔100

stanley-63 1,2M

stanley-63

Typer
Dyscyplina - Piłka nożna / Japonia J-League /
Godz. 12:00
Spotkanie - Sanfrecce Hiroshima : Ventforet Kofu
Typ - Sanfrecce Hiroshima powyżej 2.5 gola
Kurs - 5.00
Buk - Bet365
Po raz kolejny mój typ oddaję na mecz z udziałem aktualnego mistrza J-League Sanfrecce Hiroshima i jak dotąd na 3 typy 2 trafione to może i ten będzie na plus zobaczymy . W ostatnim pojedynku Sanfrecce podejmowało na swoim Hiroshima Big Arch Kashimę Reysol i powiem ze jestem pod wrażeniem gry mistrza który wygrał ten pojedynek aż 5:2 a ogólnie to Sanfrecce ostatnio ma nastawione dobrze celowniki i np. ostatnie 3 mecze to 9 goli , dziś chłopaki także na Hiroshima Big Arch podejmują zespół Ventforet Kofu który w tym sezonie walczy o być albo nie być jak na dziś to nie być i chłopaki zajmują 16 spadkowe miejsce a ich bilans na teraz to 4-5-7 i br. 11:16 a zaglądając do statystyki jak drużyna gra w meczach wyjazdowych to wygląda to 1-2-4 i br.4:9 tak więc chyba dziś komplet pkt dopisze do swojego konta Sanfrecce co pozwoliło by zbliżyć na 1 pkt do trzeciego w tabeli Kawasaki Frontale no oczywiście pod warunkiem porażki Kawasaki no ale nie taki typ podaję tylko liczę na gole ze strony Sanfrecce i uważam że przy takiej ostatnio skuteczności chyba dziś są w stanie zdobyć 3 bramki a z Kofu u siebie na 8 pojedynków przegrali 2 , w poprzednim sezonie u siebie zdeklasowali dzisiejszego rywala 5:1 tak więc sumując liczę na skuteczność choćby taką jak w ostatnim swoim meczu u siebie i przynajmniej 3 gole ze strony gospodarza
⛔100

makaveli23 702,2K

makaveli23

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Mechico
Godzina: 19.00
Spotkanie: UNAM Pumas - Guadalajara
Typ: 1 (DNB)
Kurs: 1.57
Bukmacher: bet365
Analiza: Ogolnie gra guadalajary to taka typowa zamułka, bez jakiejs spontanicznosci w ataku, co zreszta bylo widac w pierwszym meczu gdzie zremisowali 1-1, wczesniej remis ze Swansea 1-1 i wygrana w sparingu z Cruz Azul 1-2, czyli z tym samym co UNAM zremisowal 1-1. W obronie graja ok, wiec tutaj gospodarzom jak to w tej lidze bywa (patrz Atlas, Monterrey) bedzie ciezko ich przelamac, jednak goscie grajacy z kontry? Nie sądze, wiec najprawdopodobniejszym wynikiem tutaj wydaje sie byc remis, ja jednak stawiam na gospodarzy, ktorzy wygrali pierwszy mecz, co prawda z grajacym szopke w obronie wieśniaczym Queretaro, ale wygrali strzelajac 3 bramki wiec powinni miec wieksza pewnosc w akcjach ofensywnych niz tak jak mowilem zamulanie Guadalajary.
⛔100

louisarmstrong 1,4M

louisarmstrong

Użytkownik
Piłka Nożna Japonia
spotkanie Kobe - Gamba Osaka
godzina 12.00
typ remis kurs 3.46
buk pinnacle sports
Zapraszam na kolejną kolejkę ligi Japońskiej.Najlepszy kurs na remis w tym meczu oferuje pinnacle , ale moim zdaniem dobrze jest w tym meczu obstawić tez remis bramkowy , taki zakład ofeuje bet365 po kursie 4.3 można go znaleźć w zakładce result/bts.W srodę typowałem na tym forum zwycięstwo Gamby u siebie i weszło , więc dziś znowu szukam szczęscia u mojej ulubionej Gamby.Typuję remis a do tego bramkowy dlaczego?A no remis wytypować a do tego uzasadnić najtrudniej , ale zauważyłem że Gamba rozegrała 14 kolejnych meczów bez remisu więc ja w mysl zasady że każda seria kiedyś się kończy typuję remis ale wcale się nie bendę gniewał jesli nie wejdzie bo 14 meczów bez remisu to czas najwyższy żeby zacząc obstawianie remisu z progresją , czyli jeżeli nie wejdzie w kolejnej kolejce za podwójną stawkę.Ponieważ obie drużyny bramkostrzelne Kobe 29/19 goli , Gamba 20/19 więc raczej jesli ten remis wejdzie to będzie to remis bramkowy.Ponieważ granie na remis z progresją i podwajaniem stawki bywa stresujące polecam niziutko zacząc za drobne.:)
⛔100

don-diego 110

don-diego

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - International Champions Cup
Godzina:
22:00
Spotkanie: Manchester City - AC Milan
Typ: Manchester City
Kurs: 1.65
Bukmacher:
bet-at-home.com
Analiza:
Dzisiaj na amerykańskiej ziemi rozpędzony po ostatnim okazałym zwycięstwie Manchester City podejmie włoski AC Milan.
Mistrzowie Anglii po zwycięstwie 4-1 nad Kansas City przystąpią w optymistycznych nastrojach do meczu. Meczu z przeciwnikiem, który sromotnie przegrał dwa dni temu z Olympiakosem Pireus 0-3. Określenie jakie najbardziej pasuje do formy Milanu to Kolos na glinianych nogach. W przeszłości wielka piłkarska potęga nie ma teraz startu do solidnych europejskich zespołów. Choć wybiegną dzisiaj najprawdopodobniej w prawie najsilniejszym składzie to jednak The Citizens nie zamierzają wystawiać rezerw i przystąpią do tego meczu na najwyższym poziomie.
Możemy być dzisiaj świadkami goleady, którą rozpoczną piłkarze Manchesteru City.
✅65

Otrzymane punkty reputacji: +3
krzychugks 21

krzychugks

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna Zawisza Bydgoszcz vs Jagielonia Białystok
Godzina: 19.00
Spotkanie - 15:30
Typ: 1(DNB)
Kurs: 1.57
Bukmacher: Bet365
W naszej lidze prawie każdy wynik jest możliwy,jak np. wczorajszy mecz Pogoni ze Śląskiem,kto spodziewałby się, aż takiego pogromu po 1 połowie w wykonaniu szczecinian,ale do rzeczy.Zawisza ma już puchary z głowy może się skupić na lidze i dziś przychodzi jej stoczyć bój z jagą niemieckojęzycznego probierza,choć sama gra jego zespołu już stylu gry sąsiadów zza granicy nie przypomina .Co prawda zremisowali z przebudowaną i faworyzowaną lechią,ale powinni ten mecz wygrać skoro prowadzili po pół godzinie 2:0,zawisza za to potrafiła dobić legię w superpucharze w końcówce,a w pierwszym meczu sezonu wbili koronie 2 gole także w końcówce spotkania.Dlatego to w Zawiszy widze lekkiego faworyta,która potrafi grać do końca i nie odpuszcza, dodatkowo zespół będzie chciał szybko poprawić sobie humory po pucharach,a Jaga to zespół słabo spisujący się na wyjazdach,ostatnio wygrała 2 marca z legią 0:3 ,i tyle ich pocieszenia.
⛔100

ziarnoo 2,8K

ziarnoo

Użytkownik
Dyscyplina: ATP Gstaad - FINAŁ
Godzina: 11:30
Spotkanie: Monaco J. - Andujar-Alba P.
Typ: Andujar-Alba P.
Kurs: 2.24
Bukmacher: Pinnacle
30-letni Monaco, zajmujący 105.e miejsce w rankingu ATP zmierzy się o tytuł z młodszym o 2 lata Andujar-Alba, który obecnie okupuje 71. pozycję. Obydwaj zawodnicy preferują grę na clay&#39;u i dość ciężko wskazać faworyta. Patrząc jednak na kiepską formę w tym roku Argentyńczyka skłaniam się ku typowi przeciw niemu. To jego jeden z najsłabszych sezonów w karierze, poprzedni również był słaby w jego wykonaniu. Andujar-Alba ostatnio prezentuje się bardzo przyzwoicie - ćwierćfinał w Hamburgu, teraz finał. Sądzę, że to właśnie on zostanie triumfatorem tego turnieju, a kurs całkiem przyzwoity..
✅124

Otrzymane punkty reputacji: +2
dawcamocywnocy 1,3K

dawcamocywnocy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Brazylia Serie A
Godzina: 21
Spotkanie: Atletico PR - Fluminense
Typ: 1
Kurs: 2,7
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Dzisiaj zapraszam wszystkich do Brazylii na 12 kolejke i spotkanie sąsiadujących w tabeli Atletico PR z Fluminense. Spotkanie bardzo wyrównane jak mniemam ponieważ spotykają sie zespoły o podobnym poziomie. Dlaczego stawiam na gospodarzy, po 1 własnie dlatego ze graja przed własną publicznością, po 2 maja lepszy bilans ostatnich spotkan 4zw 1r 0p natomiast Fluminense 2-1-2. Widać ze Atletico PR znajdują sie obecnie w lepszej formie, mecz powinien byc wyrównany jednak ja stawiam na minimalne zwyciestwo gospodarzy. Powodzenia;)
⛔100

O 1,3K

osiek

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Belgia - Pro League
Spotkanie: Anderlecht - Mouscron Peruwelz
Typ: Do przerwy/Wynik końcowy - Gospodarze/Gospodarze
Kurs: 1,65
Godz: 18:00
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Witam
Zapraszam do Belgi gdzie zostanie rozegrane drugie spotkanie tego sezonu w którym zeszłoroczny mistrz podejmie na swoim stadionie zespół Mouscron-Peruwelz który zdołał obronić się przed spadkiem. Kilka dni temu Anderlecht wygrał z Lokeren (2:1) w Superpucharze. Myślę że dziś również gospodarze odniosą pewne zwycięstwo obejmując prowadzenie już w pierwszej połowie. Na ostatnie 5 meczów towarzyskich gospodarze dzisiejszego spotkania wygrali 4 i tylko 1 zremisowali. Ich dzisiejszy rywal nie jest wymagającym przeciwnikiem. Liczę na skromne 3-1.
Z racji faktu iż jest to początek sezonu ciężko tu o jakąś obszerniejszą analizę lecz myślę że w tym przypadku nie pozostało nic do dodania ;]
✅65

mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Dyscyplina: F1 GP Węgier
Godzina: 14,00
Typ: Vettel pozycja 1-2
Kurs: 2.20
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Dziś o wyścig o GP Węgier na gorącym jak zawsze torze Hungaroring. Wczorajsze kwalifikacje to znów pech króla Hungaroringu Louisa Hamiltona, który był tutaj najszybszy przez cały weekend i niestety ruszy z alei serwisowej. Tor na wegrzech to obiekt na ktorym bardzo cieżko się wyprzedza i potrzebuje on dobrego docisku aerodynamicznego przy ustawieniach bolidu. Bardzo leży on bolidom Red Bulla, które pod tym względem nie ustepują prowadzacym i najlepszym w stawce bilidom Mercedesda a których tempo wyscigowe poprawia się. Z P1 ruszy Rosberg a Sebastian Vettel, który dobrze się prezentuje na tym torze wystartuje z P2,, prosta do zakrętu jest dość krótka i raczej oboje utrzymają swoje pozycje. Tempo wyścigowe Red Bulla jest konkurencyjne więc myslę, ze Vettel powinien sobie poradzić z obroną pozycji w czasie wyścigu a tor na którym bardzo ciężko się wyprzedza powinien na to pozwolić. Mam cichą nadzieję, że może Rosbergowi przydarzy się tutaj awaria i będzie trochę sprawiedliwie w stosunku do Hamliltona który ostatnio ma pecha do awarii. I tym samym pozycja 1-2 Vettela jeszcze bardziej realna
⛔100

aliant 531

aliant

Użytkownik
Fylkir Reykjavik-Hafnarfjordur
Dyscyplina: Piłka nożna - Islandia 1. liga
Spotkanie: Fylkir Reykjavik-Hafnarfjordur
Typ: 2 po 1/2
Kurs: 2,05
Godz: 21:15
Bukmacher: Betclic
Analiza:

Zapraszam na daleką Islandię, gdzie w stolicy kraju - Reykjaviku, miejscowy Fylkir podejmować będzie lidera i głównego pretendenta do zdobycia mistrzostwa - Hafnarfjordur. Oba zespoły znajdują się na przeciwnych biegunach. Goście liderują w tabeli. W obecnym sezonie, jeszcze nie przegrali spotkania (a najbliższy mecz będzie nr 13 w tym sezonie). Mają najlepszą defensywę w lidze - 8 straconych bramek i wspólnie z wiceliderem (Stjarnan), najlepszą ofensywę - 22 strzelone bramki. Dodatkowo są na fali po czwartkowym wyeliminowaniu Nemana Grodno. Gorzej sytuacja wygląda z Fylkir. Piłkarze balansują na granicy spadku z ligi. Do tego miejsca brakuje im już tylko 2 punktów. Charakteryzują się także najgorszą defensywą w całej lidze. Ogółem stracili do tej pory aż 24 bramki, co daje średnią 2 na mecz. Do tego fatalna seria ostatnich 10 meczów - 2-2-6, pokazuje, że gospodarze nie mają za sobą najlepszego okresu. Faworyta więc wskazać nietrudno, jednakże kurs na Hafnar (1,50) jest mało satysfakcjonujący, więc postanowiłem podjąć ryzyko i zagrać prowadzenie tego zespołu do przerwy. Patrząc w statystyki, wygląda to obiecująco. We wszystkich 6-ciu wyjazdowych meczach, ekipa z południowego-zachodu Islandii, prowadziła czterokrotnie. Jak można się spodziewać, pierwsze połowy &quot;u siebie&quot; nie są mocną stroną Fylkira, który ma pod tym względem najgorszy wynik w lidze. 4 spotkania, 2 remisy, 2 porażki. Jedynie 2 strzelone bramki, straconych aż 6. Myślę, że przywołane statystyki i przykłady dobitnie pokazują, że w tym meczu, nawet jeżeli miejscowi nie zaliczą tęgiego lania to również remis wydaje się być dla nich nieosiągalnym.
⛔100

kary1 477

kary1

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Puchar T-Home
Spotkanie: Bayern - Wolfsburg
Typ: Bayern (Remis - nie ma zakładu)
Kurs: 1.58
Godz: 18:15
Bukmacher: Unibet
Na dziś wybrałem finałowe spotkanie pucharu T-Home, niby to jest puchar mało ważny, ale tutaj pokazują się zawodnicy tacy jak Lewandowski, Alaba, ale jest także kilku tzw. &quot;młodych gniewnych&quot;, Wolfsburg zrobił mało transferów i przeszli do finału pokonując po karnych Hamburg, natomiast Bayern również pokonał po karnych, tyle, że Borussię Moenchengladbach. Nie mogę sobie wyobrazić, by Bayern ten mecz przegrał, remis jest dość realny, bo panowie grają 2x30 minut (chyba, że są inne zasady na mecz finałowy). Bayern ma mocny skład to trzeba przyznać, na pewno ich celem jest zdobycie wszystkich tytułów w Niemczech, dlatego powinni wygrać także i ten mecz. Kurs lekko mnie zaskoczył, bo Bayern mimo to, że nie gra do końca podstawowym składem to mimo to imponuje, Ribery, Lewandowski oraz zawodnicy, którzy jeszcze nie są do końca ograni, ale są świetnymi piłkarzami. Myślę, że właśnie ta druga grupa będzie chciała się pokazać, że warto na nich stawić w sezonie i Bayern bez większego problemu wygra ten mecz. Bezpośrednie starcia również są na korzyść Bayernu Monachium pokonali Wolfsburg kolejno 6:1, 1:0, 6:1, 2:0, 3:0. Z czym ten pierwszy wynik odbył się już w tym roku, a reszta w 2013 i 2012 roku. Jednak to pokazuje, że Wolfsburg idealnie podchodzi stylem gry do Bayernu. Serdecznie Polecam!
Przewidywany skład Bayernu: Starke - Alaba, Badstuber, Rafinha - Shweinsteiger, Javi Martinez, Bernat, Rode - Pizarro, Ribery - Lewandowski
✅58

Otrzymane punkty reputacji: +1
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom