Dyscyplina:
Piłka Nożna - Copa do Brasil
Spotkanie: Ponte Preta - Sao Paulo
Typ: Over 3,5
Kurs: 2,95
Buk: Sportingbet
Analiza:
Bardzo ciekawie zapowiada się starcie w Campinas. Na przeciw siebie staną dwie drużyny ze stanu Sao Paulo, które już w najbliższy weekend zagrają w półfinałach Paulistao. Ponte Preta ostatnio prezentuję się naprawdę dobrze, bo w poprzedniej rundzie Copa do Brasil wyeliminowali Atletico Goianiense po rzutach karnych, chociaż w meczu było wyrównanie, a w miniony weekend sprawili sensację eliminując w 1/4 Paulistao, Corinthians 3:2 i to na wyjeździe!!! Z kolei Sao Paulo póki co gra na miare swoich możliwości czyli ogrywa kolejne ekipy i strzela im sporo goli, co nie może dziwić, gdyż ta ekipa ma naprawdę ogromny potencjał.
Ponte Preta jak już pisałem ostatnio osiąga dobre wyniki ale to nie zmienia faktu, że trener Gilson Kleina ma małe kłopoty z zestawieniem środka obrony. Kontuzjowani ostatnio byli Diego Sacoman i Wescley. O ich problemach na tej pozycji może świadczyć fakt, że ostatnio na tej pozycji okazje ma występować William Magrao, który przecież jest znany ze swojej gry w środku pola ale pomocy... Ale poza tym Macaca mają kilku ciekawych zawodników, chociaż i tak są uznawani za głównego kandydata do spadku w
Serie A. Uwagę należy zwrócić na napastnika Rogera, który co ciekawe trochę grał w Sao Paulo ale ogólnie to wychowanek Ponte Prety. Poza tym w pomocy najlepiej wygląda były gracz Botafogo, Renato Caja. Ponte Preta moim zdaniem jeśli chce awansować to dzisiaj po prostu musi cokolwiek zrobić czyli po prostu wygrać, bo na Morumbi będzie strasznie ciężko. Ale jak to zrobić skoro SPFC mają w swoim składzie takich zawodników jak Luis Fabiano, Jadson, którzy trochę spotkań w reprezentacji zagrali, a do tego jest wschodząca gwiazda Canarinhos czyli Lucas, o którym ostatnio się mówi, że może przejść do Realu Madryt, po tym jak jego ojciec oraz agent zjedli obiad w Madrycie wraz z Florentino Perezem. Naprawdę skład Sampy robi wielkie wrażenie, o czym pisałem już nie raz ale po prostu nie mogę się nadziwić temu jak wzmocniono ten zespół. Fajnie w tym roku grają, bo w 23 spotkaniach zdobyli 56 goli, co robi wrażenie, bo jest to 2,5 gola na mecz, a taką średnią mało która ekipa może się pochwalić.
Wobec tego dzisiaj szykuje nam się ciekawe widowisko, w którym liczę, że nie zabraknie bramek i wpadnie ich ze 4 albo 5. Szczerze powiedziawszy widzę tutaj wynik w okolicach 1:3/2:3. Czy sprawdzą się moje typy odnośnie dokładnego wyniku to zobaczymy ale najważniejsze, żeby liczba goli oraz widowiskowość tego spotkania była jak najwyższa.
Ponte Preta: Bruno Fuso; Guilherme, William Magrão (Diego Sacoman), Ferrón e Uendel; João Paulo, Gérson, Cicinho, Caio (Rodrigo Pimpão) e Renato Cajá; Roger
Sao Paulo: Denis; Piris, Paulo Miranda, Rhodolfo e Cortez; Denilson, Cícero e Jadson; Lucas, Fernandinho e Luis Fabiano

100