Dyscyplina:
Piłka nożna -
Ekstraklasa
Godzina: 20:00
Spotkanie: Piast Gliwice - Ruch Chorzów
Typ: Piast Gliwice wygra obie połowy - TAK
Kurs: 4.35
Bukmacher:
Fortuna
Post w dziale:
Nie masz konta w BetX, nic straconego - załóż je wchodząc na ebetx.pl lub klikając w baner i odbierz bonus szefa do 1100 PLN z naszym kodem FORUMBETX
forum.bukmacherskie.com
Analiza:
Piast, który według mnie w tym sezonie powalczy o Europejskie Puchary. Patrząc od defensywę w bramce już od wielu lat stały bramkarz Plach, który już nie raz ratował zespół przed utratą bramkowa. Patrząc na obroncow na środku obrony Czerwiński i Mosór, który miał już ofertę za granicy, ale na szczęście został w Gliwicach. Ta dwójka to pewny punkt w zespole Piasta. Na bokach bardzo fajnie podłączający się nawet do ofensywy Katranis oraz Pyrka. Arek także dostał ofertę z Basel, zawodnik, który przez trenera Vukovica został ustawiony na prawej obronie, gdzie potrafi grać także na wahadle. Kapitalnie podłączający się zawodnik do ofensywy, który potrafi minąć kilku zawodnikow I świetnie dorzucić pilke w pole karne lub przy klepce że swoim parterem z boiska wpaść w pole karne i poszukać swojej okazji do strzelenia bramki. Jeśli chodzi o pomocników Tomasiewicz i Dziczek, ten pierwszy bardziej ofensywny zawodnik, ale także dobrze grajacy w defensywie. Dziku perfekcyjnie strzelający rzuty karne, nawet pod ogromna presją, gdzie z Cracovii strzelił bramke na wyrównanie. Patryk bardzo dobrze sprawdzą się na pozycji cofniętego pomocnika, gdzie potrafi w ciągu jednego meczu odebrać kilka razy w kluczowych sytuacjach pilke od rywala. Na skrzydłach trener Vukovic może pochwalić się pozytywnym bólem głowy, gdzie ma zawodników m.in: Ameyaw, Kądzior, Krykun, także Felix, który ostatnim czasie bardziej stawiany jako fałszywa dziewiątką przez trenera. Na pozycji ofensywnego pomocnika dobrze wygląda Chrapek, który potrafi uderzyć z dystansu i dograć pilke w punkt. Zawodnik potrafiący robić wiele asyst. Na pozycji napastnika wiele osób pozostawia sobie pytanie dlaczego zarząd w Gliwicach nie szuka napastnika jak Kamil Wilczek ma w tej chwili kontuzje i jeszcze chwilowo nie zagra. Powiem ze swojej strony tak Felix dobrze wkomponował się na pozycji napastnika ostatnio wywalczył rzut karny widać, że ta piłka go szuka, mamy także jokera Kirejczyka, który w poprzednich meczach kiedy wchodził to praktycznie prawie w każdym meczu pomagał swojemu zespołowi poprzez ogrom pracy na boisku. Piast w tym sezonie pokonał Raków Częstochowe, który w tym sezonie zachwyca w Europejskich Pucharach. Piast wygral przed sezonem wszystkie sparingi. W pierwszym meczu z Lechem na swoim obiekcie naprawdę Piast zagrał bardzo dobre spotkanie agresywny, zawodnicy mieli dużo sytuacji aby zamknąć ten mecz, ale w tym meczu w Lechu dzień konia miał Filip Marchwiński, który praktycznie przy każdym dotknięciu piłki strzelał bramkę. Piast w tym meczu mimo porażki wyglądał dużo lepiej. Słuchałem konferencji prasowej, gdzie sam Vukovic mowil, że w tym meczu interesują Piasta tylko 3 pkt ponieważ Piast jest faworytem w tym meczu gra z beniaminkiem, który myślałem, że będzie miał lepszy start w
Ekstraklasie. Ruch przegrał pierwszy swój mecz z Zagłębiem, wygrana z przecietnie grającym ŁKS Łódź. Wysoka porażka z Legia Warszawa, gdzie Ruch praktycznie w każdym meczu nie zagrozili bramce przeciwnika. Remis z Warta i porażka z Jagiellonia. Jak widac wyniki nie są zadawalajace dla Ruchu. Ruch Chorzów to zespol niezwykle waleczny i ambitny, ale według mnie na Piasta to nie wystarczy. Gliwiczanie bardzo dobrze wymieniają podania, pamiętny mecz w Mielcu, gdzie mecz zakończył się remisem bezbramkowym, ale Gliwiczanie w tym meczu stworzyli sobie dwadzieścia pięć sytuacji bramkowych. Ogromna przewaga brakowało tylko bramek myślę, że Gliwiczanie właśnie dzisiaj postrzelają trochę więcej bramek i pewnie wygraja z Ruchem. Pozdrawiam.
0