Dyscyplina:
Piłka Nożna,
Ekstraklasa
Spotkanie: Widzew Łódż - Zawisza Bydgoszcz
Typ: wygra Widzew w przypadku remisu zwrot ( 1DNB)
Kurs: 1,80
Bukmacher: Bet365
Dzisiaj wszyscy typerzy boją się tego meczu jak ognia. Ja jednak widzę tutaj pewne szanse na zarobek. A konkretnie przeczuwam zwycięstwo Widzewiaków, dla bezpieczeństwa daje DNB gdyby Zawiszy udało się wywieźć 1. pkt z Łodzi. Sytuacja Widzewa jest wszystkim bardzo dobrze znana kłopoty finansowe odejście wielu zawodników którzy w tamtym sezonie byli w stanie utrzymać klub w
ekstraklasie.
Radoslaw Bartoszewicz,Sebastian Duda, Mehdi Ben Dhifallah ,Mariusz Stepinski ,Sebastian Dudek ,Denis Kramar, Lukasz Broz. O pierwszym starciu Widzewa z Legia też nie muszę pisać w którym to zostali znokautowani aż 5-1. To wszystko sprawia że Łodzianie przez wszystkich są stawiani jako murowani spadkowicze. Z tym że myślę że Zawisza tez jest tą drużyną która wróci do I ligi. Patrząc na kadry obydwu zespołów to Widzew nie wypada źle a nawet jestem skłony stwierdzić że ma bardziej doświadczonych i lepszych zawodników. Zawisza z ciekawszych nazwisk to Lewczuk Igor, Nowotczyński Łukasz, Maslowski Michał, Goulan Herold, Balde Bacar, Abbot Paweł. W Widzewie jeszcze grają Mariszu Rybicki, Barłomiej Pawłowski, Alex Bruno, Princiwli Okachi, Jakub Bartkowski,Thomas Phibel czy Marcin Kaczmaryk czyli jak na ten moment Widzew ma szerszą i przynajmniej teoretycznie silniejszą kadrę. Zawisza awansowała do
ekstraklasy z I miejsca ale nie był to jakiś nie zwykły awans a raczej dość wymęczony i nie pewny do ostatniej kolejki.Debiut w
ekstraklasie przeciwko Jagieloni nie udany porażka u siebie 0-1. Widzew utrzymanie w lidze zapewnił sobie dzięki dobrej jesieni kiedy to został zlekceważony przez wszystkich tak jak dzisiaj a On gromadził kolejne pkt. Liczę że i teraz na jesień zdobędzie pare ważnych pkt. Obie drużyny dzisiaj wystąpią osłabione
Zawisza brak: B.Balde,S.Dudek,M.Markowski,K.Sochań,D.Węglarz
Widzew brak:T.Phibel,H.Abbes ale ciekawym wzmocnieniem będzie na pewno najświeższy i jedyny wartościowy nabytek tej drużyny E.Visnakovaas nominalny napastnik z Kazachstanu.
Myślę że doświadczenie i wola walki oraz fakt gry przed własną publicznością da Widzewowi pierwsze 3 pkt w tym sezonie.

80