Dyscyplina: Tenis, WTA - SINGIEL: Wuhan (Chiny), twarda
Godzina: 12:00
Spotkanie: Kerber A. (Ger) - Svitolina E. (Ukr)
Typ: Svitolina
Kurs: 3.79
Bukmacher: Pinnacle Sports
Analiza:
Niewątpliwie sporo niespodzianek mamy w inauguracyjnym turnieju w Wuhan, może to z powodu pierwszych zawodów w tym mieście i kwesti braku przyzwyczajenie do nawierzchni. Większość zawodniczek na pewno odpuściła sobie ten turniej, bo w przyszłym tygodniu turniej w Pekinie, gdzie pula nagród jest dwa razy większa, i jestem niemal pewien, że takie zaodniczki jak Ivanovic, Sharapova, i finalistk iz tamtego roku Williams i Jankovic dojdą bardzo daleko. Nie będę ukrywał ten tydzień nie jest udany również dla Mnie, niespodzianki zrobiły swoje, ale nie ma co narzekać, ten sezon i tak jest bardzo przyzwoity i mam nadzieję odrobimy straty w przyszłym tygodniu. Na jutro spróbujemy za niewielką sumę poszukać kolejnej niespodzianki i zagrać na Ukrainkę, która ewidentnie w ostatnim czasie złapała forme. Jest szansa na rewanż, bo dziewczyny spotkały się w poprzednim tygodniu w Tokyo, i Svitolina postawiła trudne warunki Niemce i wynik 6:4, 6:4 w rzeczywistości nie do końca odzwierciedla to co się działo na korcie. Ukrainka dobrze przystosowała siedo warunków w Wuhan, w poprzednich spotkaniach ograła Giorgi, która jest neisamowicie groźną rywalką i jak ma dzień to potrafi pokonać większość z czołówki. Kolejne oznaki dobrej formy to pokonanie po dobrych zawodach Lisicką, która prezentuje w ostatnim również dobry
tenis. Czekałem z niecierpliwością na pojedynek z Muguruzą, bo zapowiadał się niezwykle ciekawie, jednak z nieznanych powodów Hiszpanka nie wyszła na kort, więc młoda Ukrainka miała problem z głowy i bez straty sił zameldowała się w ćwierćfinale. Kerber oczywiście też w ostanio przyzwoitej formie, w Tokio półfinał i porażka z Ivanovic, tutaj długo wchodziła w mecz z Diyas i wygrana dopiero po 3 setach, dzisiaj rozgromiła Zahlavova-Strycova, której oddała zaledwie 2 gemy, jednak Czeszka po dobrych występach na trawie i w Stanach spuściła z tonu, zresztą Svitolina również dosyć gładko ograła ją tydzień temu. Jutro jestem niemal pewny, że nie zobaczymy podobnego scenariusza jak w przypadku dzisiejszego spotkania Kerber, bo Svitolina tak jak wspominałem już złapała w ostatnim czasie bardzo dobrą formę i powinna to jutro udowodnić na korcie, jeśli zagra swój najlepszy
tenis, to naet dosyc dobrze dysponowana Kerber moze mieć problemy z pokonaniem rywalki. Oczywiscie przed Niemką walka o Singapur, sporo pkt do obrony w Pekinie, jak i w Linzu, gdzie wygrała w tamtym roku, jednak ze zmęczeniem organizm nie wygra, a jeszcze sporo walki przed Nią. Nie sądzę, że zagra jutro na 100% swoich możliwości, bo w Japonii dotarła do półfinału, nie miała dużo czasu na regeneracje sił, od poniedziałku znowu kolejne prestiżowe zaody i zdecydowanie lepiej płatne, więc trzeba zachowac resztki sił. Po za tym w meczu z Ivanovic nie zagrała Niemka perfekcyjnie, zdarzają jej się przestoje grze, i jeśli Elina przyciśnie to na prawdę jest w stanei pokonać wyzej notowaną rywalkę. Tydzień temu Angelika była wypoczęta, Svitolina za to z meczu na mecz gra coraz lepiej, więc i tym razem poinniśmy zobaczyc bardzo wyrównany pojedynek i kursy moim zdaniem mocno zaniżone i na pewno spowodowane pogromem w dzisiejszym spotkaniu z Czeszką. Liczę na rewanż i kolejną niespodziankę w tym turnieju, czemu i nie tym razem, i kurs powyżej 3.50 to dla Mnie spore value. Wszystkie możliwe bety w kierunku Ukrainki również polecam, od HC gemowego, setowego, po over gemowy. Powodzenia i do zobaczenia w Pekinie, gdzie spróbujemy nadrobić stracony kapitał

279