Piłka nożna,Szwecja,Superettan
Degerfors - Trelleborgs
Typ:
1
Kurs:
2,20
Buk:
Tobet
Analiza:
Na dziś wybrałem spotkanie szwedzkiej Superettan.Zmierzą się w nim zespoły Degerfors i Trelleborgs.Obie drużyny znajdują się pod koniec stawki,dlatego można się spodziewać,że w tym sezonie będą walczyć o utrzymanie,a to może być spotkanie o przysłowiowe "sześć punktów" z racji sąsiadowania ze sobą w tabeli.
Gospodarze znajdują się na 13,a goście na 14 pozycji w tabeli.obie drużyny znajdują się obecnie w strefie spadkowej.Degerfors ma dwa punkty przewagi nad dzisiejszym rywalem,lecz już 4 do bezpiecznej strefy.Stąd może to być bardzo ważne spotkanie.
Gospodarze są drużyną własnego boiska.Zdobyli tutaj 9 z 11 punktów w swoim dorobku.Oczywiście,ich bilans domowy nie powala na kolana,lecz nie prezentuje się najgorzej.na własnym stadionie Degerfors wygrało 3 spotkania oraz 3 przegrało.Dużo gorzej wygląda to w meczach wyjazdowych,gdzie Degerfors tylko dwa razy zremisowało,przy aż 5 porażkach.
Na wyjazdach dołuje też drużyna Trelleborgs.4 porażki i jeden remis chluby im nie przynosi.Znacznie lepiej wygląda to w spotkaniach na własnym obiekcie,gdzie udawało się pokonać nawet Hammarby.
Spotkania h2h raczej wyrównane.na 4 ostatnie spotkanie obie drużyny wygrały po jednym spotkaniu,a pozostałe remisując.
Wydaje się,że sytuacja jest wyrównana.Ja jednak stawiam na zespół gospodarzy.Powód jest jeden,spore osłabienia w zespole gości.Kontuzjowani są J.Nilsson(0/0),K.Haynes(8/3),Y.Fahkro(4/0) i T.Turunen(5/0). Za czerwoną kartkę pauzuje M.Andersson(11/2). W zespole gospodarzy tylko jedna absencja.Do gry nie będzie zdolny Andronic(3/0). Za to gotowi do gry będą dwaj podstawowi gracze Karikari i Olsson.
Jak już wspomniałem jest to bardzo ważne spotkanie dla obu drużyn.Jednak stawiam na gospodarzy,którzy powinni wykorzystać atut własnego boiska i zgarnąć trzy punkty,tym bardziej,że przeciwnik będzie w dzisiejszym spotkaniu osłabiony.

110