>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Typy Dnia - 24.09.2013 (wtorek)

Status
Zamknięty.
D 27

dexxx89

Użytkownik
Dyscyplina: Primiera Division
Spotkanie: Atletico Madrid - Espanyol Handicap 0:2
Typ: 1
Kurs: 2.5
Bukmacher: Bwin
Co tu dużo pisać. Drużyna prowadzona przez Diego Simeone w tym sezonie spisuje się rewelacyjnie (podobnie jak na początku poprzedniego sezonu). Jestem pewien, że w końcu jeśli ktoś nawiąże walkę z Realem i Barcą to będzie właśnie Atletico. Mecze z Osasuną nigdy nie należały do najłatwiejszych, jednak patrząc na formę obydwu drużyn wynik meczu pozostaje jasny. Dotychczas w tym sezonie At. Madrid grało u siebie dwa mecze:
Atletico 4-2 Almeria (Drugi gol dość szczęsliwie trafiony w 90 minucie dla Almerii)
Atletico 5-0 Espanyol
Widać, że twierdza Calderon jest nie do zdobycia.
kiepska analiza
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +1
Z 1

zapraszam

Użytkownik
Dyscyplina : TENIS - Debel Ningbo (Chiny)
Spotkanie : Buryachok I./Kalashnikova O.-Beygelzimer Y./Piter K.
Typ : Buryachok I./Kalashnikova O.
Kurs : 1.70
Buk : eFortuna
Pierwsza runda turnieju w Ningbo, obie pary zagrały ze sobą dopiero po jednym turnieju, lepiej wygląda para Buryachok I./Kalashnikova O. która już w pierwszym turnieju ze soba wygrały go w Baku. Natomiast para
Beygelzimer Y./Piter K. w swoim wspólnym debiucie odpadły w 2 rundzie.
Ostatnie wyniki:
Buryachok I./Kalashnikova O.-Daniilidou E./Krunic A. 2:1
Buryachok I./Kalashnikova O.-Pliskova Ka./Pliskova Kr. 2:0
Buryachok I./Kalashnikova O.-Melnikova M./Kremen I. 2:0
Buryachok I./Kalashnikova O.-Cadantu A./Ferrer-Suarez I. 2:0

Beygelzimer Y./Piter K.-Spears A./Kops-Jones R. 1:2
Beygelzimer Y./Piter K.-Han X.Y./Kapshay V. 2:0

⛔ 100 / bukmacher

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Włochy, Serie A
Spotkanie: Udinese Calcio - Genoa
Typ: 2
Kurs: 5.00
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:
Na początek 5 kolejki włoskiej Serie A na Stadio Friuli Udinese podejmie Genoę. Obie ekipy po 4 kolejkach mają na koncie po tyle samo punktów - 4 i są sąsiadami w ligowej tabeli. Faworytem i to chyba zdecydowanym dzisiejszego starcia według buków jest jednak ekipa prowadzona przez Francesco Guidolina czyli Udinese.
Według mnie jednak nie należy przekreślać szans w tym spotkaniu ekipy z Genui. Drużynę prowadzoną przez Fabio Liveraniego miałem okazję oglądać w derbach z Sampdorią i naprawdę zrobili na mnie dobre wrażenie. Rossoblu w tamtym meczu wygrali ze swoim lokalnym rywalem 3:0, dobrze wyglądała ich gra w defensywie jak i ofensywie. W kolejnym meczu ligowym jednak nie potrafili tego potwierdzić remisując jedynie z Livorno 0-0.
Udinese mimo, że jest faworytem tego spotkania, to jednak ich obecna forma pozostawia wiele do życzenia. Już początek sezonu był nieudany ponieważ odpadli z Ligi Europejskiej z Libercem, w rozgrywkach ligowych jak na razie potrafili pokonać jedynie Parmę (która mówiąc delikatnie nie jest obecnie w najwyższej formie) oraz zremisować z Bologną.
Jeśli chodzi natomiast o bezpośrednie starcia na Stadio Friuli Udinese wcale nie jest tutaj jakimś wielkim hegemonem. 2 zwycięstwa Udine, 2 remisy i 2 zwycięstwa Genui to bilans z ostatnich 6 sezonów. Wliczając natomiast również mecze w Genui to bilans ten wygląda następująco: 3 zwycięstw Udine, 2 remisy oraz 7 zwycięstw Geniu.
Obaj szkoleniowcy podali już kadry na to spotkanie. I tak Francesco Guidolin powołał 23 zawodników wśród których nie ma: Maurizio Domizziego, Neutona, Zeljko Brkica, Jádsona czy Alexandera Merkela. Trener Rossoblu natomiast nie może dziś skorzystać z usług takich graczy jak : Juraj Kucka, Luca Antonini, Antonio Donnarumma, Giovanni Marchese i Thomas Manfredini.
Wydaje się więc, że większe straty ma ekipa gości jednak nie są to, aż tak wielkie straty, zawodników których nie da się zastąpić. Liczę, że ekipa gości pokaże się z dobrej strony w tym meczu, stać ich na sprawienie niespodzianki jaką byłoby tu ich zwycięstwo. Mają jednak naprawdę ciekawy skład z takimi piłkarzami jak Alberto Gilardino, Emanuele Calaiò, Francesco Lodi, Matuzalém czy Mario Santana i myślę, że są wstanie dziś sprawić niespodziankę.
⛔100

wlodek02 5,3K

wlodek02

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka ME
Spotkanie: Włochy - Holandia
Typ: Holandia
Kurs: 4.0
Bukmacher: Bet365
Mecz barażowy o wejście do ćwierćfinału spotykają się faworyzowani przez fachowców Włosi oraz niedoceniani Holendrzy. Włosi nie zachwycili w fazie grupowej musieli zadowolić sie drugim miejscem przegrywając z Belgia 2-3. Dlatego dziś czeka ich trudne zadanie w barażach. Drużyna Włoch miała również problem z Białorusią tracąc seta. Skład Włochów jest perspektywiczny młoda drużyna jednak ich gra nie jest jeszcze na najwyższym poziomie. Gwiazda drużyny jest Zajcew coraz lepiej graja Kovar oraz Beretta. Jednak Holendrzy powoli próbują nawiązywać do dawnych lat świetności. Potencjał jest co pokazali na memoriale Wagnera w płocku ogrywając gładko Rosję. Na Mistrzostwach co prawda przegrali dwa mecze jednak równie dobre mogli wygrać z Serbami prowadząc 2-0 jak również z Finlandią rewelacja grupy której ulegli po zaciętej walce 1-3.Holendrzy prezentują wysoki poziom mają świetną zagrywkę problemem jest utrzymanie równej gry przez cały mecz. Przebojem do szóstki wdarł się Overbeeke ,który zdobył w meczu ze Słowenia 20 punktów. Dobrze graja Klappwijk , Kooistra. Koelewijn Podoba mi się rozgrywającego Abdel Aziza. Moim zdaniem kurs 4.0 na Włochów to lekka przesada jest to jeden mecz i Holendrzy nie stoją na straconej pozycji.
⛔100

czerwonatruskawka 349

czerwonatruskawka

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka ME
Spotkanie: Włochy(-1.5) - Holandia
Typ: Włochy
Kurs: 1.55
Bukmacher: William Hill
Obecność Włochów w tej części turnieju jest dużym zaskoczeniem, biorąc pod uwage że byli w jednej z najsłabszych grup i zajęli tam dopiero drugie miejsce. Włosi w pierwszych dwóch meczach bez większych problemów pokonali swoich przeciwników, Danie 3:0, Białoruś 3:1. Dopiero w ostatnim meczu ulegli dużo słabszym Belgom 2-3. Ale przyglądając się temu bliżej, ostatni przegrany mecz z Belgia chyba był po ich myśli bo w ten sposób omineli drużyne Rosji i Serbi. Spotkają się natomiast z Holandią a później jeśli wygrają to z Finlandią. Holendzy od początku turnieju spisują się słabo, pierwszy mecz przegrany z Finlandią 1-3, następnie przegrana z Serbią 2-3, dopiero w trzecim meczu wygrali ze Słowenią 3-1 ale tutaj też zagrali słabo a wiadomo że Słowenia do mocnych nie należy. Nie widze tutaj szans dla Holendrów z taka słabą grą, Włosi celują w złoto na tych mistrzostwach i myśle że uda im się dojść do finału.
✅55

zendi94 237

zendi94

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna , Holandia (KNVB Beker)
Spotkanie: EHC - FC Eindhoven
Typ: FC Eindhoven (-1)
Kurs: 1.60
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:
Witam , o godzinie 20:00 rozpoczną się zmagania o Puchar Holandii. Ja zdecydowałem się zagrać z handicapem na drużyne Eindhoven mianowicie dlatego , że różnica klas obu drużyn jest ogromna. Gospodarze występują w 4 lidze i nie idzie im tam zbyt dobrze , natomiast Eindhoven to zespół 2 ligi i radzi sobie tam bardzo dobrze. Goście zagrają bez 2 podstawowych zawodników , ale to nic w porównaniu z drużyną EHC gdzie panuje istny szpital.
Trener EHC Ole Tobiasen nie będzie mógł skorzystać z aż 7 podstawowych zawodników! Trener zapowiedział , że będzie zmuszony skorzystać z kilku bardzo młodych zawodników , którzy jeszcze nigdy nie grali przeciwko profesjonalnej drużynie.
Eindhoven to solidna ekipa i na pewno dzisiaj nie zlekceważy rywala. Pozdrawiam ;)
✅60

D 7

didek

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Rosja, 2 Liga - Centre
Spotkanie: VITYAZ PODOLSK - PODOLJE
Kurs: 2.31
Bukmacher: betsafe
Analiza:
Spotkanie dwóch zespołów sąsiadujących ze sobą w tabeli. Gospodarze zajmują aktualnie 4 miejsce i tracą 1pkt do dzisiejszych gości. Mecz na pewno będzie zacięty, wskazują na to poprzednie pojedynki tych drużyn, gdzie o wygranej decydowała zazwyczaj jedna bramka. Jak dla mnie faworytami meczu jest zespół Vityaz Podolsk. Ich ostatnie 5 meczy to tylko jedna porażka i to z liderem, 0-1. U siebie zespół mocny, może na to wskazywać choćby niedawna wygrana z 2 zespołem ligi, 4-2. Ewentualna wygrana da im awans na wyższą pozycję dlatego myślę że to oni zgarną dzisiaj komplet punktów.
Jeśli chodzi o gości, to ostatnio nie zachwycają. Kilka wygranych po zaciętych meczach, jednak zdarzały się też wpadki, np przegrana na wyjeździe z przedostatnim zespołem ligi, i to 1-5.
Pewniejszym zakładem jest 1 (remis bez zakładu) jednak ja zaryzykuję.
✅131

starphase 5

starphase

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Seria A
Spotkanie: Lazio - Catania
Typ: HT: 1
Kurs: 2.15
Bukmacher: William Hill
Analiza:
Lazio bardzo dobrze zaczęło sezon, jednakże porażka w ostatnim spotkaniu z Romą pozostawiła głęboką ranę. Rzymianie jak najszybciej będą chcieli zamazać zły wizerunek po spotkaniu z drużyną Tottiego i spółki. Catania zaliczyła falstart, bo tak należy określić dorobek w postaci 1 pkt i bilansu bramkowego 1-7. Uważam, że po tym meczu zmienić się może jedynie bilans bramkowy na niekorzyść Catanii. Można zagrać po dobrym kursie. Pozdrawiam.
✅115

funias 691

funias

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska, Ekstraklasa
Spotkanie: Zawisza Bydgoszcz - Zagłębie Lubin
Typ: Zakład na 1 połowę - Zagłębie Lubin
Kurs: 4,20
Bukmacher: WilliamHill
Analiza:

Na boisku może zabraknąć aż pięciu podstawowych zawodników bydgoskiego zespołu!. Nie zagra Skrzyński, który złamał rękę. Kontuzjowany jest też Lewczuk. Do tego dochodzą zbita stopa Herolda Goulona i bolący bark najskuteczniejszego gracza Zawiszy Bernarda Vasconcelosa czyli czołowego napastnika. Bóle łydki to z kolei problem Adre Micaela. Ma ich co prawda kto zmienić, bo jest m.in. Petasz, Hermes, Strąk czy Dudek, ale czy nie będzie kulało w takim przypadku zgranie drużyny? Moim zdaniem tak. W dziale naszej ekstraklasy typuję under 2,5. Tutaj jednak szukam wyższego kursu i zdecydowałem się zagrać, że Lubinianie wygrają pierwszą połowę. Dwa zwycięskie mecze Lubina czyli z Koroną i w Chorzowie zaczynały się od prowadzenia do przerwy 1-0 właśnie ekipy Zagłebia. Na cztery spotkania zatem dwa zakończyły się wygraną Zagłebia w pierwszej części gry. Całkiem niezły wynik. W formie jest Piech, a nie wiadomo jak zagra defensywa Zawiszy w obliczy powyższych absencji. Zagłębie głodne zwycięstw więc typ wcale nie niemożliwy, a kurs moim zdaniem zawyżony. Po tak wysokim warto spróbować, bo w naszej rodzimej lidze jest wszystko możliwe, a ten mecz to w mojej opinii 50/50 chociaż teraz w przypadku tych kontuzji Zawiszy widzę lekkie niedocenianie Zagłębia.
⛔100

machete 1,4K

machete

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Czechy U21
Spotkanie: FK Pribram U21 - Vysocina Jihlava U21
Typ: over3.5
Kurs: 1.75
Godzina: 16:00
Jedyne spotkanie dzisiaj z ligi U21, ale za to bardzo ciekawe, zmierzą się porównywalne zespoły ze środka tabeli (obie ekipy 17 punktów ale Pribram ma jeden mecz mniej). Gospodarze są faworytem, wskazuje na to forma w tym sezonie na swoim obiekcie:
6-0 Teplice U21
3-0 Slovacko U21
2-2 Mlada Boleslav U21
6-1 Trinec U21
Tylko w meczu ze Slovacko nie padło minimum 4 gole, nie udało im się pokonać jedynie lidera, reszta wyników robi wrażenie, słabszych przeciwników zmiatają w pył bez litości.
Postawiłem oprócz bramek na wygraną gospodarzy ale typ na bramki uważam za dużo pewniejszy.
Jihlava całkiem dobrze prezentuje się na wyjazdach po za jedna dotkliwą porażką z Ostrava 0-4, wygrali 5-2 z Varnsdorf, gładko pokonali Bohemians 3-0 i w pierwszym meczu zremisowali 3-3 z mocnym Liberec. Trzeba jeszcze popatrzyć na to że Varnsdorf są na ostatnim miejscu w tabeli a Bohemians na przedostatnim, więc trudno nie było.
Całkiem możliwe że dzisiaj rozegra się wojna na bramki, w poprzednim sezonie Jihlava na stadionie Pribram wygrała 4-2 (w pierwszym meczu było 2-2), dzisiaj czas na zemstę!?
⛔100

T 125

thespec

Użytkownik
Dyscyplina: ANGLIA: Capital One Cup
Spotkanie: Sunderland vs Peterborough
Typ: Peterborough
Kurs: 5.0
Bukmacher: WilliamHill
Analiza:
Sunderland:
* zwolniony trener -
* ciężki terminarz ligowy -
* kolejny mecz u siebie, większa szansa na zdobycie jakiś punktów -
* ciężka sytuacja w lidze -
* słaba gra i słabe wyniki -
* szansa na przełamanie +
* gra bez trenera, gra na większym luzie +
* dobry bilans h2h 2-0 +
* ostatni mecz pucharowy, to wymęczona wygrana -
Peterborough:
* szansa na awans do wyższej ligi (możliwość odpuszczenia pucharów) -
* dobra gra i dobre wyniki +
* ostatni mecz kończony w 9, bardzo męczące spotkanie -
* kolejny mecz w lidze na wyjeździe -
* dobra sytuacja w lidze +
* w pucharze do tej pory rozbijali przeciwników +
Tak sobie przedstawiłem meczyk z plusami i minusami obu zespołów. Sunderland wychodzi mi na -3, a Peterborough na 1. Więc patrząc na kurs warto spróbować w stronę gości. Niekoniecznie trzeba grać na wygraną, ale nawet samo to, że strzelą bramkę kursy ~1.40 wygląda już bardzo zachęcająco. Sunderland ostatnio bardzo kiepska sytuacja, przez co widzę szansę dla gospodarzy. Jedyny minus typu, że Sunderland może zagrać na luzie i wtedy zrobią ładny wynik.
⛔100

kosmo70 130

kosmo70

Użytkownik
bets by kosmo70
Piłka nożna - Francja Ligue 2 - godz. 20.55
Mecz: Troyes - Angers
Typ: bramki over 2.5
Kurs: 2.1
Buk: bet365
Witajcie. Dziś 8-ma kolejka zaplecza ligi francuskiej i mecz 9-tego Troyers z liderem Angers. Co by nie powiedziec o tym meczu, to nasuwa mi się tylko over 2.5. Nieznacznym faworytem tego meczu są gospodarze, wygrali do tej pory wszystkie 3 mecze domowe, w tym 2:1 z Caen, ostatni 3:0 z Chateauroux, oba mecze powyżej 2.5 bramki. Angers ligę rozpoczął świetnie, prowadzi mając na koncie 16 pkt., ale ostatni mecz wyjazdowy przegrał wysoko 1:4 z Laval, co było sporą niespodzianką. Angers zanotował na wyjazdach wysokie wyniki (1:4, 3:2, 4:2), tylko jeden remis 1:1 z beniaminkiem z Bastii. Dodatkowo patrząc na wyniki z poprzednich 6 sezonów mecze pomiędzy tymi drużynami w Troyes zawsze kończyły się overem. Czy będzie tak i tym razem? Oby. Powodzenia
✅110

Otrzymane punkty reputacji: +3
nedved94 637

nedved94

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - SZWAJCARIA: Super League
Spotkanie: St. Gallen - Young Boys
Typ: 1/1
Kurs: 3.8
Bukmacher: Bet-at-home
Analiza:
Witam. Po krótkiej przerwie serwuję wam kolejny typ. Tym razem zapraszam was do Szwajcarii na spotkanie pomiędzy St. Gallen a Young Boys. Faworytem spotkania jest zespół gospodarzy, który bardzo dobrze radzi sobie ostatnio na swoim boisku - w lidze krajowej jak i w lidze europejskiej. Są ostatnio w dobrej formie i stać ich w tym meczu na zwycięstwo. Ich przeciwnikiem będzie dziś Young Boys. Zespół z 3 kolejnymi porażkami w lidze, co prawda z faworytami, ale nie tłumaczy to ich słabej postawy. Mam nadzieję, że zespół St. Gallen wykorzysta ich słabą formę i pewnie wygra dzisiejsze spotkanie - wygrywając kolejno do przerwy a następnie do końca spotkania. Gospodarze są w biegu i powinni tego dokonać, liczę na nich. Powodzenia!
⛔100

A 1

arnoldkg

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia - Capital One Cup
Mecz: Swindon - Chelsea
Typ: 2 Handicap ( Chelsea -2 bramki )
Kurs: 2.75zł.
Bukmacher: Betclic
Godzina spotkania: 20:45
Analiza:

Dziś na stadionie w Swindon drugoligowy zespół zagra z Chelsea Londyn w ramach rozgrywek Capital One Cup.
Po ostatnich kiepskich meczach: porażkach z Evertonem w lidze i niespodziance w Lidze Mistrzów z FC Basel wokół Chelsea jest dość napięta atmosfera. Zaczęła się też krytyka Jose Mourinho, który nie ma dobrego początku swojej drugiej kadencji na Stamford Bridge. Krytykuje się np. odstawienie Juana Maty, który w zeszłym sezonie był jednym z najlepszych graczy Niebieskich. Dla Hiszpana będzie to więc ważny mecz, bo może pokazać, że niekorzystanie z jego usług w poprzednich meczach to błąd. Obok niego w dzisiejszym meczu zagrają też Azpilicueta, Luiz, Bertrand, Essien, de Bruyne i Torres. Można się więc spodziewać ambicji ze strony graczy, którzy rzadko grają w pierwszym składzie, sam Mourinho zresztą odniósł się do sytuacji z Matą mówiąc, że ma nadzieję, że ten pokaże dobrą formę. Swindon w zeszłym sezonie zakończyło ligę na szóstym miejscu, początek nowego sezonu jest średni, zresztą manager Mark Cooper nie będzie mógł skorzystać dziś z trzech zawodników, z których najważniejszym jest pomocnik Ryan Mason. Gospodarze pewnie ustawią się mocno defensywnie, licząc na kontry. Wynik zależy od skuteczności piłkarzy Mourinho, w obecnej sytuacji nie sądzę by zabrakło im ambicji, a niektórzy zechcą również pokazać się managerowi.
Upatruję w tym meczu wygraną Chelsea 0-3 .
⛔100

sztandi 66

sztandi

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Polska Ekstraklasa
Spotkanie: Wisła Kraków - Lechia Gdańsk
Kurs: 2,19
Bukmacher:
Pinnacle
Analiza:
Dzisiejszego wieczoru w Krakowie chyba jedno z najciekawszych spotkań 9 kolejki ekstraklasy. Kolejki rozgrywanej nietypowo, bo w środku tygodnia. Zespoły ostatni mecz grały 3 dni temu. Nie będzie więc zbyt wiele czasu na odpoczynek i regenerację. Dodatkowo Lechia ma do przejechania praktycznie całą Polskę, a to zawsze jest duży wysiłek. Zdaję sobie sprawę, że najpewniej odbędą tę podróż drogą powietrzną, ale są to dla mnie argumenty poboczne.

Wisła, czyli gospodarze dzisiejszego spotkania wygrali 2 ostatnie mecze u siebie dosyć przekonującą. Już w spotkaniu z Lechem widać było bardzo dobrą formę Białej Gwiazdy. potwierdziło się to w kolejnym spotkaniu przy Reymonta, gdy Wisła pokazała miejsce szeregu Piastowi. Do spotkania z Cracovią nie przywiązuję większej wagi, gdyż było to spotkanie derbowe, a takie rządzą się swoimi prawami. Wisła zawsze była bardzo mocnym zespołem na własnym boisku. Trochę zostało to nadszarpnięte przez ostatnie dwa sezony, ale teraz chyba obserwujemy powrót wiślaków do punktowania na własnych śmieciach. Ostatnie mecze z Lechia były wyrównane, jednak częściej wygrywała Wisła. Sytuacja kadrowa ekipy z Krakowa nie jest może najlepsza. Pauzować będą Jovanović, Bunoza i Stjepanović. Zastapią ich Guerrier, Nalepa i Chavez. Nie gwarantują oni może takiej samej jakości gry, ale nie powinni też znacząco obniżyć poziomu. Ważne dla mnie jest to, że w przednich formacjach wszyscy są zdrowi i gotowi d gry.

Lechia przyjeżdża dzisiaj do Krakowa aby przerwać passę 3 remisów w lidze. Ostatnie zwycięstwo odnieśli dokładnie miesiąc temu na Łazienkowskiej. Lechia wygląda dobrze w defensywie, ale 3 ostatnie mecze to 3 stracone bramki, więc nie jest tak różowo. To także 3 strzelone bramki, więc w każdym meczu zdobywali gola. Dzisiaj może być podobnie, ale na pewno będzie o to trudniej, ponieważ zabraknie Daisuke Matsui, który w każdym meczu do tej pory odpowiadał za rozegranie piłki do przodu. Przypuszczam, że bez niego gra Lechii nie będzie wyglądała tak dobrze jak do tej pory. Drużyna z Gdańska jeszcze w tym sezonie nie przegrała, a dzisiaj nadarza się idealna okazja aby przerwać tą serię.

Podsumowując mecz jest ciężki to wytypowania, nie ma zdecydowanego faworyta. Ja jednak daje więcej szans Wiśle. Zagrają u siebie, gdzie kibice na pewno będą ich dwunastym zawodnikiem. Poza tym brak Matsuiego to duże osłabienie Lechii. Natomiast osłabienia Wisły są być może nawet poważniejsze, ale liczę na to, że zmiennicy wykorzystają swoją szansę i pokażą, że zasługują na więcej szans. Szczególnie tyczy się to Chaveza, który od dawna nie miał możliwości zaprezentowania swoich umiejętności w Ekstraklasie. Myślę, że Wisła wygra dzisiaj i wynik nie będzie wysoki.
✅119

langus1986 4,3K

langus1986

Użytkownik
Wisła Kraków - Lechia Gdańsk
2
3,55
bah
ANALIZA. Witam, na dzisiaj kolejny raz próba z Lechią. Oglądałem pierwsze 2 mecze w tym sezonie i nie mogłwem uwierzyć, że w Naszej lidze gra tak poukładana drużyna. Probierz (który dzisiaj na urodziny dostanie 3 punkty) włożył dużo pracu, która owocuje. Pozycja Lechii nie oddaje jednak do końca stylu gry, bo ostatnie remisy, w tym u siebie z Beniaminkiem powinny zakończyć się zwycięstwem, ale powetują sobie dzisiaj. Liczę na powrót Dudy do pierwszego składu, który w młodej ekstraklasie punktuje raz za razem. Do tego Buzała, Grzelczak, Frankowski. To rodacy, ale wg mnie gwiazdą jest Deleu, który robi dobrą robotę no i 2 wielki, czyli azjatycki mózg- Matsui. Pięknie grają i po3 remisach z rzędu czekają na zwycięstwo. Wg mnie dzisiaj Wisła skończy serię bez porażki w tym sezonie.
Derby Krakowa nie wyszły podopiecznym Smudy tak jak sobie tego życzył, aczkolwiek 5 miejsce to nie jest zła lokata na chwilę obecną dla Białej gwiazdy. Miałem dać over 2,5 ale po przemyśleniach doszedłem do wniosku, że obydwie drużyny mają bogatą ofensywę, ( o ile pisałem o Lechii to nie można zapomnieć o Brożku, który powoli odnajduje się na boisku a i za jego plecami nie ma jakichś laików). a skusiłem się postawić na Lechię, bo jak pisałem obydwie ekipy mają potencjał ofensywny, ale w destrukcji jednak wg mnie lepiej spisują się Gdańszczanie (z wyjątkiem może tej bramki na 1-1 z Zawiszą- ogólnie w tym meczu obrona popełniła więcej błędów i podejrzewam, że w tym meczu będą już uważni na to co się dzieje). Błędy popełnia każdy- wiadomo, ale lepdszych zawodników w obronie jak i na bramce mają dzisiaj goście. typuję 1-2 dla Lechii.
no i najważniejszy argument: skoro to mecz przyjaźni to Krakowiacy będą tak koleżeńscy i dadzą wygrać (żart oczywiście :p )
Poowodzenia i Pozdrawiam.
⛔100

scott99 4,6K

scott99

Użytkownik
Dyscyplina: ANGLIA: Capital One Cup
Spotkanie: Man City - Wigan
Typ: Man City -2 AH
Kurs: 2.10
Analiza:

Przed nami III runda Capital One Cup. W tej rundzie Man City trafiło na swojego ubiegłorocznego pucharowego pogromcę, czyli Wigan. jak zapewne wszyscy pamiętają w zeszłym sezonie Wigan wygrało 1:0 z City w finale Pucharu Anglii, co dało im prawo gry w Lidze Europy, niestety również dla Wigan sezon zakończył się spadkiem do Championship. No i tak sobie myślę w lidze mają do rozegrania 46 ciężkich spotkań, gdzie ich celem zapewne jest awans do Premier League. Kolejne minimum 6 spotkań rozegrają w Lidze Europy, tam zapewne będą chcieli się pokazać.Natomiast Capital One Cup nie jest im do szczęścia potrzebny. Zresztą w ciągu 6 dni Wigan ma rozegrać 3 mecze z czego 1 już wygrali w lidze z Ipswich 2:0. A więc w ekipie gości musi zaistnieć rotacja. City natomiast w gazie ostatnio w niedzielę 4:1 w derbach, na pewno będą chcieli się zrewanżować za ubiegłoroczną kompromitację z Wigan.
W ekipie gospodarzy nastąpią duże zmiany w składzie w stosunku do ostatnich spotkań. Szansę dostaną &quot;rezerwowi&quot; ale w City nawet na ławce gwiazd nie brakuję i stąd mój typ. Rezerwy będą chciały się pokazać i wygrać jak najwyżej z osłabionym Wigan. W przypadku zwycięstwa dwubramkowego zwrot kasy.
Oto proponowane składy:
Manchester City: Pantilimon, Kolarov, Boyata, Lescott, Richards, Milner, Rodwell, Garcia, Jovetic, Dzeko, Lopes.
Wigan: Nicholls, Boyce, Rogne, Barnett, Crainey, McClean, Fyvie, Powell, McManaman, Holt, Fortune.
✅110

baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Francja 1 Liga
Spotkanie: Marsylia-St etienne
Typ: HT/FT 1/1
Kurs: 3.30
Bukmacher: Betclic
Analiza: Dziś o godzinie 21:00 rozpocznie się 7 kolejka francuskiej ekstraklasy piłkarskiej , bardzo ciekawie zapowiada się spotkanie ekipa Olympique Marsylia z Saint Etienne. Bukmacherzy na to spotkanie wystawili niższy kurs na ekipą &quot;Marsylczyków&quot; ,ale uważam że spotkanie będzie dobre i wyrownane, ponieważ obie te ekipy graja ładny dla oka ofensywny futbol, ja wybrałem na ten mecz typ że ekipa gospodarzy wygra pierwszą połowę spotkania jak i zwycięży na koniec meczu, jak dla mnie jest tutaj faworytem. W tym momencie ekipa gospodarzy dzisiejszego spotkania zajmuje 4 miejsce w tabeli i traci jedno oczko do St.Etienne, jeśli chce ich minąć dziś niezbędne im do tego jest zwycięstwo. Gospodarze w ostatnim meczu ligowym przegrali z Tuluzą prowadząc do przerwy 1:0 , Marsylia natomiast nie wygrała od 4 spotkań a ostatnie 3 punkty zdobyła równo miesiąc temu po meczu z Valenciennes , dziś jest okazja,aby wreszcie wygrać przed własną publicznością, ponieważ ostatnio zanotowali 2 porażki pod rząd z Monaco w lidze jak i z Arsenalem w lidze mistrzów, uważam że ten mecz będzie dobry na przełamanie. Stawiam na wynik 1:0 do przerwy i 2:0 na koniec spotkania.
✅230

Otrzymane punkty reputacji: +3
Z 120

zawalski

Użytkownik
Piłka Nożna Anglia Capital One Cup
Hull - Huddersfield
2 DNB
3,00
Bet365
Hull: Trener Bruce ma spore problemy kadrowe. W dzisiejszym spotkaniu nie wystąpią tacy ważni obrońcy jak: Chester, Figueroa, McShane dodatkowo zabraknie jednego z najważniejszych zawodników pierwszego składu Roberta Korena. Wszyscy wspomniani wcześniej zawodnicy są kontuzjowani. Priorytetem trenera Bruca w tym sezonie jest utrzymanie się w Premier League i nawet sam wspomniał, że w pucharach będzie dawał szanse rezerwowym zawodnikom.
Huddersfield: W drużynie gości spora mobilizacja. Chociaż trener Robins planuje wprowadzić drobną rotację w składzie powołując na to spotkanie kilku młodych zawodników. Huddersfield jest przedstawicielem Championship, zajmują tam 9. miejsce i co ciekawe są niepokonani od 3 spotkań.
Jak widać wybierając ten typ przede wszystkim sugerowałem się wypowiedziami trenera Bruca odnośnie tego co zamierza osiągnąć w tym sezonie. Gospodarze są faworytami wg. bukmacherów jednak uważam że goście z Huddersfield są w stanie sprawić niespodzianke i pokonać Hull.
Powodzenia.
⛔100

samuel24 6,7K

samuel24

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka, ME PLAY OFF
Spotkanie: Polska - Bułgaria
typ: DW 3-1
kurs: 4.75
bukmacher: expekt
analiza:
Dziś czuję, że nasze Orły sprawią nam niezłego dreszczowca. Bułgaria to bardzo niewygodny rywal dla Biało Czerwonych. Ostatni raz wygraliśmy z nimi w lidze Światowej w 2012 roku. W tegorocznych eliminacjach Bułgarzy zdołali wygrać tylko jeden mecz z Czechami (3-1), pozostałe dwa z Niemcami i Rosją przegrali. Polacy natomiast pokonali w grupie Turcję i i Słowację oraż ulegli trójkolorowym i zajęli 2 miejsce. Stawką meczu jest awans do ME. Polscy siatkarze zapowiadają walkę. Marcin Możdzonek powiedział, że jeśli zagrają na swoim poziomie to o wynik jest spokojny. Ja także wierzę, że dzis przyjdzie maksimum formy, i pokażemy Bułgarii komu bardziej należy się miejsce w Elicie. Myślałem nad 3-0, lecz nasze Orzełki lubią tracić seta prawie z każdym, wiec i dziś pewnie jednego seta goście zdołają nam urwać.
⛔100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom