>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 24.08.2012 (piątek)

Status
Zamknięty.
kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Tutaj podajemy typy
na piątek - 24 Sierpnia

Typy podajemy według wzoru:
Cytat:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Spotkanie:
Typ:
Kurs:
Bukmacher:
Analiza:

Prosimy o podawanie typów według tego wzoru oraz pisanie normalnych analiz czyli brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania. Takie posty będą karane żółtymi kartkami.
Mile widziana dyscyplina oraz klasa rozgrywkowa. Przyspieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play![/quote]

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Tenis, Kwalifikacje, Us Open, 0:05, 24.08.2012
Arruabarrena-Vecino L. - Buyukakcay C.
typ: 2-0
2,62
Bet365
Analiza
Dziś w nocy polskiego czasu w spotkaniu drugiej rundy turnieju kwalifikacyjnego do US Open, Hiszpanka Arruabarrena Vecino spotka sie z Turczynka, Buyukakcay. 19-letnia Hiszpanka w pierwszej rundzie ograla Amerykankę, Boserup po trzysetowym pojedynku. Natomiast Turczynka, ktora ma juz na karku 23 lata pokonala inna Amerykanke, Weinhold. Faworytka spotkania jest mlodsza, ale bardziej ograna Hiszpanka. Oczywiscie jak to z zawodnikami z hiszpanskimi, tak jest i z Arrubarrena Vecino, jej glowna sila jest regularnosc, a jej ulubiona nawierzchnia maczka. Lara ma jednak na swoim koncie jeden tytul ITFowski na kortach twardych. Dla Turczynki jest to zdecydowanie ulubiona nawierzchnia, wygrala ona piec turnieji itfowskich, wszystkie na hardzie, ostatni jednak ponad 2 lata temu. Turczynka nie moze przebic sie chocby do swiatowej setki, czego Hiszpanka jest juz bardzo bliska, a reprezentantka Turcji gra coraz gorzej. Ostatnimi czasy przegrywa praktycznie wszystko. Donieck pierwsza runda, Wimbledon pierwsza kwalifikacji, ITF Nottingham pierwsza, Astana druga. Podczas ostatnich czterech turnieji wygrala zaledwie jedno spotkanie. Mimo, ze nie jest to ulubiona nawierzchnia Hiszpanki, to potrafila ona niedawno pokonac Amerykanke, Cohen i powalczyc ze swoja kolezanka z reprezentacji bardzo utalentowana, Mugurzą. Turczynka jest w slabej formie i mysle, ze dzis nie nawiaze rownorzednej walki z mlodsza przeciwniczka.
Typ użytkownika radomiak1910
✅ 162

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Dyscyplina: MMA - Bellator 73
Spotkanie: Attila Vegh vs Travis Wiuff
Typ: Travis Wiuff 10/10
Kurs: 1.56
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Finał turnieju w wadze półciężkiej . O Travisie pisałem miesiąc temu ( dział MMA ) gdy walczył w półfinale , teraz nic się nie zmieniło będzie to kolejny leszcz na jego rozkładzie . Był , jest i będzie od początku turnieju głownym fawotytem i teraz jego zwycięzca .

Travis potwór zapaśnik gdzie swoim grapplingiem , siłą , mocą i wielkością fizyczną odprawiał z kwitkiem kolejnych rywali w tym samego mistrza Bellatora Mpumbu . Attila to dla mnie zwykły cienias nawet nie chce mi się wymieniać jego słabych stron . Drabinka turnieju ułożyła się mu po myśli gdzie miał bardzo słabych przeciwników a jego walka w półfinale również dobrze mogła pójść w druga stronę . Osobiście widziałem jego przegraną .

Widzę tutaj taran w wykonaniu Travisa . To będzie olbrzymia przewaga w sile i zapasach . Attila przekona się boleśnie jak to jest ustępować w tych dwóch elementach . To jest czas Travisa . Kurs rewelka liczyłem na mniejszy , inni mają lub będą miedź podobnie lub mniej . Walka w piątek w nocy . Powodzenia .

⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +1
ipococito13 107

ipococito13

Użytkownik
Zagłębie - Piast
typ:1
kurs:2.05
Expekt
Jutro na Dialog Arenie rozpocznie się spotkanie 2 kolejki T-Mobile Ekstraklasy. Pierwszy mecz Miedziowi przegrali okazale 4-0 z Pogonią ale myślę że ten wynik to bardziej wypadek przy pracy. Oglądając ten mecz Zagłębie nie wyglądało aż tak słabo by przegrać taką różnicą bramek. Piast zmierzył się z Górnikiem i myślę że gdyby nie czerwona kartka to chociaż 1 punkcik by wynieśli z własnego stadionu. Nie ma co pisać jak zespoły prezentowały się w okresie przygotowawczym bo jakoś nie lubię brać tego pod uwagę (czasem już nie ma innego wyjścia). Zagłębie z -3 punktami już na samym początku ma pod górkę (ale kara to kara) ale z ich stabilnym składem i kilkoma ciekawymi (pewnymi) zawodnikami jest bardzie poukładaną drużyną niż Piast. Trzeba już zapomnieć co się stało w pierwszym meczu i zdobyć pierwszy komplet punktów a jak nie kiedy jak w pierwszym spotkaniu na własnym stadionie nowego sezonu. W pierwszym meczu Piasta jakoś ciężko mi znaleźć zawodników co by mnie przekonali do swoich umiejętności, więcej spodziewałem się po Rubenie Jurado, a jedynym zawodnikiem co mi się podobał to był ten młody bramkarz Trela. W drużynie Zagłębia tym bardziej nie ma co wyróżniać zawodników... a najsłabiej się chyba zaprezentował Gliwa. Ciężko po tej pierwszej kolejce mieć jakieś argumenty na wygraną Zagłębia ale myślę że mecz z Pogonią Szczecin to była wpadka i jutro pokażą że będą walczyć więcej w tym sezonie niż o utrzymanie. Przecież zespół praktycznie nie zanotował strat kadrowych a w rundzie wiosennej tamtego sezonu zostali mistrzem. Zobaczymy czy przeczucie mnie nie zmyliło.
✅ 105

Otrzymane punkty reputacji: +4
pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Polska, Ekstraklasa
Spotkanie: Jagiellonia Białystok - Górnik Zabrze
Typ: Jagiellonia Białystok
Kurs: 1,83
bwin
Tydzień temu zainaugurowała rozgrywki Ekstraklasa i wypadła ona okazale. Padło w niej dwadzieścia osiem bramek co rzadko zdarza się ostatnio w naszej lidze. Dzisiaj kolejna odsłona. W drugim dzisiejszym spotkaniu Jagiellonia Białystok podejmie Górnika Zabrze. Obydwie te ekipy poprzednią kolejkę zakończyły zdobyczą trzy punktową i co ciekawostka Jaga występowała w roli gospodarza a Zabrzanie jako goście, podobnie ja i dzisiaj. Gospodarze uporali się z Podbeskidziem Bielsko Biała przegrywając już od pierwszych sekund spotkania z kolei Górnicy wygrali z beniaminkiem z Gliwic, tez przegrywali ale sprawę ułatwiła czerwona kartka dla Mateusza Matrasa w sześćdziesiątej piątej minucie i po tym wydarzeniu rywal strzelił dwa gole. Podopieczni tomasza hajty grają rewelacyjnie na swoim obiekcie i zapewne dzisiaj będą chcieli zdobyć kolejne oczka. Zabraknąć może w składzie Tomasza Frankowskiego, który to łokciem potraktował rywala i sędzia nie zauważył tego faulu. Dzisiaj właśnie zbiera się komisja w tej sprawie i wielce prawdopodobne jest że odsunie napastnika od kilku spotkań. Po za tym Jaga wystąpi w najsilniejszym składzie. co do gości to zabraknie Pawła Olkowskiego który jest kontuzjowany. Ja stawiam dzisiaj na gospodarzy. Zwycięstwo da im komfort przed kolejnymi spotkaniami.
⛔ 100

andawe 1,5K

andawe

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna 2 Bundesliga
Spotkanie - Hertha Berlin : SSV Jahn Regensburg
Typ - suma goli drużyny ? SSV Jahn Regensburg powyżej 1,5 gola
Typ - 4,33
Buk - Bet365
Analiza :
Wybrałem na dzisiaj spotkanie w 2 Bundeslidze pomiędzy Herthą Berlin a SSV Jahn Regensburg i nie ukrywam że liczę tutaj na niespodziankę , gospodarze drużyna Herthy bardzo słabo rozpoczęła sezon i w dwóch pierwszych spotkaniach ma zaledwie 1 pkt na swoim koncie i ujemny stosunek bramkowy 3-5 , niestety potwierdza się słaba forma z ubiegłego sezonu kiedy to Hertha opusciła Bundesligę z dorobkiem 31 pkt. co prawda pozwoliło jej to grać w barażach jednak przegrała rywalizację z Fortuną Düsseldorf i ostatecznie spadli do 2 Bundesligi a ich bilans z ubiegłego sezonu to 7-10-17 38:64 natomiast na swoim boisku też to nie wyglądało najlepiej bo 4-3-10 i 19:29 , jakby tego było mało to piłkarzy ze stolicy wyeliminowała z tegorocznego Pucharu Niemiec drużyna VfR Wormatia 08 Worms grająca w rozgrywkach Regionalliga.W drużynie zaczęło wrzeć na dodatek Sascha Burchert, bramkarz Herthy BSC, w niedzielę otrzymał czerwoną kartkę podczas meczu z FSV Frankfurt został zawieszony przez DFB.
Teraz trochę o gosciach - beniaminek który w poprzednim sezonie wywalczył awans do 2 Bundesligi z bilansem 16-13-9 i 55:41 w bramkach w pierwszych dwóch spotkaniach ma na swoim koncie 3 pkt po wygranym spotkaniu u siebie z Duisburgiem 2:0 , ostatnio SSV Jahn Regensburg grał na wyjezdzie zresztą na trudnym terenie Munich 1860 i przegrał ale zaledwie 1:0 , ja jednak uważam że w dzisiejszym spotkaniu przeciwko Berlińczykom chłopaki mają szanse na dobry wynik i liczę na przynajmniej dwa gole w ich wykonaniu . Pozdrawiam !
⛔ 100

stanley-63 1,1M

stanley-63

Typer
Dyscyplina - Piłka nożna Dania Superliga
Spotkanie - Nordsjaelland : Sonderjyske
Typ - zwycięzca w min. 1-15 / Nordsjaelland
Kurs - 4.50
Buk - Sportingbet
Analiza :
Mistrz Danii podejmuje dzis na swoim Farum Park drużynę Sonderjyske , gospodarze są aktualnie na miejscu 4 z 11 pkt na koncie i tracą do lidera FC Kopenhaga zaledwie 3 oczka , w swoim ostatnim spotkaniu na Farum Park urządzili sobie festiwal strzelecki wygrywając z słabym Silkeborg aż 6:1 a w swoim ostatnim spotkaniu ograli na wyjezdzie Aarhus 1:0 , dzisiaj liczę także na ich zwycięstwo no może nie tak okazale jak z Silkeborgiem ale zwycięstwo . Nordsjaellandnie zaczął jeszcze swoich rozgrywek w Lidze Mistrzów dlatego teraz chyba warto wygrywać i nie tracić kontaktu z czołówką bo jak dojdą mecze poza ligą to z formą i koncentracją może być róznie . Drużyna gosci Sonderjyske też wysoko w tabeli bowiem 6 lokata z dorobkiem 10 pkt. czyli dzieli ich zaledwie 1 pkt. różnicy , w ostatnim swoim spotkaniu goscie grali u siebie z Odense ( osobiscie obstawiłem to spotkanie ale z handi na gosci PRZEGRAŁEM ! bo wynik 1:2 dla Odense no ale jak to powiadają że chytry dwa razy traci tak to się też stało ) .Sonderjyske jednak w tym sezonie lepiej gra na wyjazdach co potwierdza statystyka 2 mecze i 2 zwycięstwa bramki 3:1 , dzisiaj jednak uważam że gospodarze od pierwszych minut zaczną ataki i może jakis w ciągu pierwszych 15 min znajdzie drogę do bramki , tak na marginesie przy przeglądaniu statystyk w Duńskiej Superlig to dosyć często padają gole w pierwszym kwadransie gry ! W sumie statystyka w H2H także lepsza po stronie Nordsjaelland bo na 17 spotkań dotychczas rozegranych 9-4-4 i 28:15 dla mistrza a na Farum Park 5-3-2 i 17:9 , dlatego pokuszę się o szybką bramkę ze strony gospodarzy . Pozdrawiam !
✅ 350

Otrzymane punkty reputacji: +5
arsenal789 346

arsenal789

Użytkownik
Tsonga J-W. (Fra)-Isner J. (Usa)
24.08.2012 21:00
Tsonga-1,5 gema
1,89
Pinnacle Sports
Analiza :
Stawiam dziś na pewne zwycięstwo Francuza. Ostatnie mecze obu :
23.08.12 WIN Tsonga J-W. (Fra) Granollers-Pujol M. (Esp) 2 : 0
22.08.12 WIN Tsonga J-W. (Fra) Stakhovsky S. (Ukr) 2 : 0
22.08.12 WIN Tsonga J-W. (Fra) Bellucci T. (Bra) 2 : 0
08.08.12 TOR Tsonga J-W. (Fra) Chardy J. (Fra) 0 : 2
24.08.12 WIN Isner J. (Usa) Goffin D. (Bel) 2 : 0
23.08.12 WIN Isner J. (Usa) Melzer J. (Aut) 2 : 0
21.08.12 WIN Isner J. (Usa) Klizan M. (Svk) 2 : 1
11.08.12 TOR Gasquet R. (Fra) Isner J. (Usa) 2 : 0
Tsonga zaliczył porażkę z Chardym tylko z jednego powodu - Chciał wkońcu jechać na wakacje i odpocząć po IO. Na tym turnieju udowodnił że jest jednym z najlepszych tenisistów na świecie. Pokonał Stakhovskyego ( który ostatnio prezentował się bardzo dobrze , Hiszpana po prostu znokałtował, a Belluci też nie miał zbyt wiele do powiedzenia. Isner miał zdecydowanie słabszych rywali a mimo to miał problemy. Jeśli wygrywał seta to tylko z jednym przełamaniem. Kto oglądał mecze Francuza wie że zmierza pewnie po wygraną w turnieju. POWODZENIA !!!!
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +2
H 60

howard

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka NożnaPolska, Ekstraklasa
Spotkanie: Jagiellonia Białystok – Górnik Zabrze
Typ: X
Kurs: 3,35
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:
Przed nami 2 kolejka z 30 zaplanowanych na ten sezon. Nie ma więc co się podniecać efektownymi otwarciami w wykonaniu Pogoni, Legii czy Lecha. Z wnioskami poczekałbym na razie do 5 kolejki. Pozytyw był jeden: wiele goli, ale żeby nie było tak pięknie te gole padły po błędach w ustawieniu, błędach taktycznych. Właśnie tak zaprezentowały się drużyny z Białegostoku oraz Zabrza, które zmierzą się dziś o 20.30 na stadionie Jagi.
W Białymstoku do samego końca nie będzie wiadomo, czy trener Hajto będzie mógł skorzystać z Frankowskiego. Ewentualne zawieszenie kapitana Jagiellonii oznaczać będzie, że w meczowej kadrze zabraknie nominalnego napastnika. Szkoleniowiec Jagi będzie musiał eksperymentować i w pierwszej linii zagra któryś z pomocników. Najprawdopodobniej będzie to Nika Dżalamidze, który w czasie meczu będzie wymieniać tą pozycję z Dawidem Plizgą i Maciejem Makuszewskim. Podczas ostatniej potyczki mogliśmy zauważyć, że drużyna Tomka Hajty skrzydłowymi stoi, bo w pewnym momencie było ich na boisku aż pięciu. Teraz w wyjściowym składzie możemy ich spodziewać się aż czterech (Kupisz, Makuszewski, Plizga, Dżalamidze).
Jeśli chodzi o drużynę z Zabrza to na środowym treningu kontuzji doznał podstawowy gracz Paweł Olkowski (naciągnięte więzadło stawu kolanowego). Jest to najbardziej uniwersalny piłkarz, który wystepował już w obronie, pomocy i ataku. Trenaer Adam Nawałka nadal również nie może liczyć na obrońcę Mariusza Magierę i pomocnika Aleksandra Kwieka (obaj kontuzje). Górnik prawdopodobnie zagra w ustawieniu 4-5-1. Skrzydłowi często będą atakować bramkę i wspierać wysuniętego Arkadiusza Milika. Do akcji ofensywnych będą podłączać się także boczni obrońcy. Zabrzanie mogą liczyć także na rzuty wolne i rożne, bo wykonujący je Michał Bemben zaliczył w meczu z Piastem dwie asysty.
Obie drużyny dotychczas w ekstraklasie spotkały się 16 razy, z tego 5 razy padał remis, 5 razy wygrała Jagiellonia, 6 zwycięstw Górnika stosunek bramek 19-23 dla Zabrzan. Na stadionie w Białymstoku mogliśmy zobaczyć 3 zwycięstwa gospodarzy, 4 remisy oraz 1 wygraną gości, stosunek bramek 11-9.
Wracając do mojego typu na ten mecz to z defensywnie ustawionym Górnikiem liczącym jedynie na grę z kontry i słabo spisującą się w budowaniu ataku pozycyjnego Jagą raczej gradu goli w tym meczu bym się nie spodziewał. Będzie to spotkanie drużyn o podobnym poziomie dlatego skłaniam się tu ku remisowi. Był to najczęstszy wynik pomiędzy tymi drużynami w Białymstoku oprócz tego w 1 kolejce nie zobaczyliśmy żadnego razu, a więc kiedyś musi być ten pierwszy raz;)
Przypuszczalne składy:
✅ 235

Otrzymane punkty reputacji: +3
ebi85 212

ebi85

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Holandia, Eredivisie
Spotkanie: RKC Waalwijk - Roda
Kerkrade
Typ: (handicap 0-1) 1
Kurs: 2.85
Bukmacher: bwin
Analiza:
Dzisiejszego dnia dojdzie do spotkania w holenderskiej Eredevisie Waalwijk bedzie podejmowal na wlasnym obiekcie Rode Kerkrade. Waalwijk bardzo dobrze rozpoczal sezon. W pierwszej kolejce niespodziewanie pokonal na wlasnym obiekcie PSV 3-2 a w drugiej zremisowal 2-2 z zawsze groznym Den Haag. Roda niezaciekawie rozpoczela sezon. Od remisu u siebie z beniaminkiem Zwolle 1-1 i ostatnio doznali porazki na wyjezdzie z PSV az 0-5. Druzyna Waalwijk ma dobry bilans z Roda. W poprzednim sezonie dwukrotnie wygrala, u siebie 5-2 a na wyjezdzie 2-0. Mysle, ze gospodaze spokojnie wygraja ze slabo spisującym sie zespolem z Kerkrade. Stawiam zwyciestwo RKC przynajmniej 1 bramka i licze ze taki wynik osiagna.
⛔ 100

analiza31 33

analiza31

Użytkownik
Spotkanie: Gazalec Ajaccio - Lens
Typ: 2

Kurs: 3.25
Bukmacher: :pinnacleSports
Analiza :
Na dzień dzisiejszy wybrałem kilka spotkań z bardzo ciekawej oferty buków , i mam nadzieję że już dzisiaj wróci do mnie ,, forma &#39;&#39; z tamtego weekendu . Bo mam w planie kilka bardzooo ciekawych kursów. Na dzień dzisiejszy wybrałem spotkanie w ramach 5 kolejki francuskiej Ligue 2 pomiędzy ekipami Gazalec Ajaccio a Lens które zostanie rozegrane o godzinie 18 45 . Faworytem buców są gospodarze , co dla mnie osobiście jest to jedno wielkie nieporozumienie . Moim zdaniem ekipa gospodarzy jest ekipą dużo lepszą . Obie ekipy w tym sezonie jak do tej pory spisują się dosyć podobnie . Gospodarze w rozegranych jak do tej pory 4 kolejkach ligowych zdobyli 2 ligowe punkty , co obrazuje jaki prezentują oni styl gry w początkowej fazie sezonu . Oba remisy potrafili oni uzyskać na własnym terenie . Z drugiej strony mamy ekipę gości . Jak dla mnie jest to jeden z kandydatów do awansu . W 4 dotychczasowych spotkaniach zdobyli 6 punktów co daje im jak na ten moment 6 miejsce w ligowej tabeli . Może nie prezentują się oni jakoś wyśmienicie jednak jest to ekipa grająca bardzo równo od samego początku sezonu .

Trener gospodarzy pan Christian Versini będzie miał w tym spotkaniu mały ból głowy z zestawieniem mocnego składu . Nie będzie on mógł skorzystać bowiem z Evana Chevaliera , Ibrahima Rachidi , Roderica Fillipiego i Yoana Benyahya. Trzeba wspomnieć o tym że jest to 3 podstawowych zawodników ekipy gospodarzy . Z drugiej strony trener gości nie będzie mógł skorzystać jedynie z usług Davida Polleta . Jednak będzie mógł zagrać nowo pozyskany Yoann Touzghar . Według mnie to jest najważniejszą wiadomością przed tym spotkaniem . Ja ten typ opieram tym , że po pierwsze gospodarze przystąpią do tego spotkania bardzo osłabieni , przy praktycznie zerowych stratach w ekipie gości . A po drugie poprostu piłkarsko , zdecydowanie lepszą ekipą są goście .

Reasumując , nie uważam aby gospodarze byli wstanie ugrać coś znaczącego , a zdobycie przez nich chociażby jednego punktu będzie jak dla mnie niespodzianką .
⛔ 100

psotnick 965,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Tenis - ATP Salem-Winston Open
Spotkanie:
Jo-Wilfried Tsonga v John Isner
Typ: Over 24.5
Kurs:
1.909
Bukmacher:
Pinnacle
Półfinał turnieju Salem-Winston Open - Tsonga vs Isner. Obaj tenisiści to wybitni serwismeni, jedni z najlepszych w tym aspekcie w Tourze. Ich cała gra opiera się na bardzo mocnym i pewnym serwisie, zwłaszcza pierwszym, ale też drugi jest ich ogromnym atutem. Gros punktów zdobywają już po pierwszym uderzeniu, a jeśli rywal przebije to kończą punkt pewnym forhendem. Jeśli ich skuteczność 1. serwu oscyluje w granicach 60-70% to przełamanie ich serwisu jest bardzo trudne. Nawet w razie jakiegoś rozprężenia serwisowego kiedy przydarzy im się konieczność bronienia breakpointów to czynią to skutecznie, nawet od stanu 0-40. Zresztą historia ich spotkań tylko to potwierdza (http://www.stats.betradar.com/statistics/bet365/?matchid=2996927&amp;amp;language=pl). Na przestrzeni ostatnich 3 lat rozegrali 3 mecze, H2H 2-1 dla Big Johna, ale ważniejsze dl mojego typu jest to jaki miały przebieg wszystkie te mecze. Otóż wszystkie były bardzo wyrównane (żaden nie kończył się do zera), z małą ilością przełamań, za to z ponadprzeciętną liczbą tie-breaków (5 TB na 10 rozegranych setów). Podsumowując do spełnienia typu bardzo sprzyjający byłby chociaż jeden tie-break (a jest jak widać bardzo prawdopodobne), a nawet jeśli się nie zdarzy, to historia wzajemnych pojedynków pokazuje, że obaj gracze „lubią” podzielić się setami, a w takiej sytuacji over gemowy to już pewnik, nawet przy dość wysokiej linii.
✅ 90.9

T 15

torres24

Użytkownik
Dyscyplina -Piłka nożna - NIEMCY: Liga Regionalna Zachód
Spotkanie - Wiedenbruck - FC Viktoria Koln
Typ - Drużyna Viktorii Koln wygra , dwiema bramkami lub więcej
Kurs - 2,60
Buk - betsson
Analiza
Już dzis o 19:00 na Jahnstadion w Wiedenbrucku dojdzie do pojedynku miejscowego SC Wiedenbruka z liderem zachodniej IV ligi niemieckiej FC Viktoria Koln. Drużyna gospodarza jak dotychczas nie może być zadowolona ze startu w powyższych rozgrywkach. Po 4 kolejkach z dorobkiem 0 ptk zamykają tabele ligi. Na drugim końcu tej tabeli plasuje się zespoł Viktorii Koln, który jest beniaminkiem (awans z V ligi) z kompletem zwycięstw(12ptk). Do tej pory wyniki obu ekip przedstawiały się następująco:
18.08.12 LIG Wiedenbruck - Oberhausen 2 : 3
11.08.12 LIG Schalke (Am) - Wiedenbruck 2 : 1
07.08.12 LIG Wiedenbruck - Kray 2 : 3
04.08.12 LIG Leverkusen (Am) Wiedenbruck 4 : 3

19.08.12 LIG FC Viktoria Koln- Schalke (Am) 4 : 2
11.08.12 LIG Kray - FC Viktoria Koln 0 : 3
07.08.12 LIG FC Viktoria Koln Leverkusen (Am) 3 : 1
04.08.12 LIG VfB Huls FC- Viktoria Koln 0 : 2
z powyższego zestawienia wyników w dotychczasowych 4 kolejkach widać, że w ciągu niespełna 20 dni oba zespoły spotkały się z trzema tymi samymi zespołami(Leverkusen Am ( 14 miejsce), Schalke Am(2miejsce), Kray(11 miejsce). Widzimy po wyniakach,że w spotkaniach z tymi rywalami bezapelacyjne zwycięstwa odnoscila ekipa Viktorii Koln strzelając 10 i tacąc 3 bramki. SC Wiedenbruck w tych spotkaniach strzeliła 5 a straciła 8 bramek. Warto również zauwazyć, że zespoł Wiedenbrucka zawsze przegrywał różnicą 1 bramki. Może to wskazywać na wyrówane mecze ale również wiemy, że na poziomie niższych lig, często padają wyniki overowe. Po zapoznaniu sę z artykułami na stronach internetowych obu klubów stwierdzam,że przez wielu fachowców klub z Kolonii to jeden z faworytów do zwycięstwa w obecnych rozgrywkach. Maja oni wielkie aspiracje do awansu do III ligi. Pomóc w tym ma bardzo rozbudowany kadrowo skład wśród których jako ciekawostka występuje Mariusz Kukiełka(dawny reprezentant Polski). W składzie również występuje 3 innych zawodników z polsko-niemieckimi korzeniami: bramkarz Dominik Poremba (ostanio Leverkusen II) i pomocnicy Michael Gradawski oraz Manuel Głowacz (ostatnio Schalke II). Ostatnią ciekawostką jaką znalazłem to jest podpisanie kontraktu z Giovannim Federico. Znawcą piłki nożnej na poziomie I i II Bundesligii powinno się to nazwisko kojarzyć. Zawodnik ten min występował w FC Köln, Karlsruher SC i Borussia Dortmund. Ten 31-letni skrzydłowy o włoskich korzeniach w sezonie 2006/2007 został królem strzelców II Bundesligii (19 bramek i 14 asyst). Nie wiem jak prezentuje sie teraz i czy wystąpi w dzisiejszym meczu ale ten transfer świadczy o pełnej profesce zespołu z Koln. W ostatnim meczu z Schalke Am drużyna z Kolonii wystąpiła w następującym składzie:
Poremba - Cozza, Kukielka, Propheter, Eichmeier - Voigt, Schultens - Schlösser (84. Pusic), Wunderlich, Müller (69. Glowacz) - Bouhaddouz (74. Candan)
Bramki
Tore: 1:0 (2. Kukielka), 2:0 (30. Langlitz ET), 3:0 (52. Bouhaddouz), 3:1 (88. Türpitz), 3:2 (90. Torres), 4:2 (90. Candan)
Na koniec pare słów o gospodarzach . SC Wiedenbruck poprzedni sezon zakończył na 15 miejscu. W drużynie również występuje Polak, Mariusz Rogowski na pozycji pomocnika. W tygodniu rozegrali oni spotkanie z amatorami w jakimś regionalnym pucharze, wygrywając 5-0. Czy to pomoże odbudować morale zespołu i zdobyć pierwsze ptk? Zobaczymy ????
Wg mnie zwycięstwo Viktorii w dzisiejszym spotkaniu jest bezapelacyjne. Ja jednak skłaniam się do zagrania ze zespoł gości wygra dzis dwoma lub więcej bramkami. Tak jak pisałem wyżej Sc Wiedenbruck przegrywał 4 poprzednie mecze tylko rożnicą jednej bramki ale myślę, że przeciwnik dziś będzie bardziej wymagający i zachowa swoją dotychczasową passę strzelecką i wygra przynajmniej dwoma bramkami. Co ciekawe kurs na to, że zespoł gości wygra dzisiejsze spotkanie różnicą jednej bramki jest jeszcze większy :razz:
✅ 160

Otrzymane punkty reputacji: +4
kolti 103

kolti

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Polska, godz. 18:00
Spotkanie: Zagłębie Lubin - Piast Gliwice
Typ: Zagłębie Lubin wygra do zera
Kurs: 2.90
Bukmacher: Betsson
Analiza:
Dzisiaj o godzinie 18:00 na Dialog Arena odbędzie się ciekawe spotkanie w lidze polskiej, Zagłębie Lubin podejmie Piasta Gliwice. Oba zespoły nie mogą być zadowolone z początku sezonu, oba zawiodły swoich kibiców i doznały porażek. Według bukmacherów faworytem spotkana jest Zagłębie Lubin, kurs na zwycięstwo gospodarzy to bowiem 1.91, z kolei kurs na zwycięstwo Piast Gliwice sięga już 4.0.
Gospodarze to Zagłębie Lubin, prawdziwa rewelacja końcówki sezonu 2011/2012 w Ekstraklasie, pewne zwycięstwa z Górnikiem Zabrze 2:1, 2:0 w Kielcach z Koroną, czy też pamiętny pogrom Czarnych Koszul w Warszawie 4:0, i 3 bramki Szymona Pawłowskiego. Ogólnie Zagłębie Lubin w 30 meczach zdobyło 40 punktów: 11 zwycięstw, 7 remisów oraz 12 porażek, 36 bramek strzelonych oraz 42 stracone. Zagłębie dużo lepiej spisywało się na własnym obiekcie niż w spotkaniach wyjazdowych, w Lubinie w 15 meczach: 6 zwycięstw, 6 remisów oraz 3 porażki, 18 bramek strzelonych oraz 20 straconych. Co ciekawe 5 ostatnich meczy Zagłębia w Lubinie to brak porażki. Zagłębie Lubin fatalnie rozpoczęło sezon wysoka porażka na wyjeździe 0:4 z Pogonią Szczecin. Teraz czas na rehabilitację piłkarzy. Trener Hapal nie będzie mógł skorzystać w tym spotkaniu z usług Horvatha, który w meczu w Szczecinie z Portowcami doznał kontuzji.
Goście to Piast Gliwice, jest to aktualny beniaminek wraz ze Pogonią Szczecin, Piast nie miał jednak tak udanego początku jak Portowcy. Pierwszy mecz w sezonie 2012/2013 w Ekstraklasie to porażka, i to w derbowym meczu z Górnikiem Zabrze, mimo że Piast Gliwice długo prowadził w tym spotkaniu to nie zasłużył na wygraną, bowiem to Górnik był tą ekipą która chciała wygrać, Piast w tym meczu zagrał po prostu słabo i nie zasłużył nawet na jeden punkt. Jak wspomniałem Piast Gliwice to beniaminek, awansował do Ekstraklasy mając na swoim koncie po 34 kolejkach: 64 punkty - 19 zwycięstw, 7 remisów oraz 8 porażek. Piast awansował, głównie dzięki świetnej grze w Gliwicach, tylko jedna porażka przez cały sezon, a tu proszę porażka od razu w pierwszym meczu na własnym obiekcie. Jeśli chodzi o wyjazdy, to jak na drużynę która wygrała I ligę to nie wyglądało to kolorowo, w 17 spotkaniach: 7 zwycięstw, 3 remisy oraz 7 porażek, 23 bramki strzelone oraz 25 stracone. Piast przystąpi do tego meczu osłabiony, kilkoma podstawowymi graczami, nie zagrają: Oleksy, Matras, Cuerda, Urban oraz Świerczok.
Ostatnie 4 mecze między Zagłębiem Lubin, a Piastem Gliwice, to 2 zwycięstwa Zagłębia Lubin, 1 zwycięstwo Piasta oraz jeden remis. Piast nigdy jeszcze nie wygrał w Lubinie, i bardzo bym chciał by tak zostało. Zagłębie gra u siebie przed swoją wspaniałą publicznością, ma lepszy skład oraz więcej absencji jest po stronie przeciwników, według mnie gospodarze pewnie zwyciężą w dzisiejszym spotkaniu.
⛔ 100

dibetto 152

dibetto

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Polska
Spotkanie: Jagiellonia - Górnik
Typ: Górnik strzeli w obu połowach
Kurs: 6.25
Bukmacher: Unibet
Analiza: Oglądałem pierwszy mecz Zabrzan. Jak dla mnie są w najwyższej formie ze wszystkich drużyn ekstraklasy. Przynajmniej na ten moment. Mają siły na bobie połowy.
Mają dużą siłę rażenia w postaci Przybylskiego, Milika czy Nakoulmy. Nawałka idealnie zatuszował brak Kwieka, zatuszuje też brak Olkowskiego.
Górnik gra szybko, ale też z rozwagą. Potrafią pograć wszerz boiska, ale też przyspieszyć kiedy trzeba. Grają bez żadnych kompleksów. Jestem przekonany, ze dzisiaj wyjdą z podobnym nastawieniem co ostatnio. Aby wygrać.
Nieźle wykonują stałe fragmenty gry, to tez jest szansa duża na gola.
A Jaga? Na razie więcej paplaniny niż grania. Mają mocne personalia, mogą pewnie coś strzelić, ale.. MĘCZYLI się z przeciętnym Podbeskidziem, które w drugiej połowie tylko się broniło. Gdyby Bielszczanie mieli siły/grali odważniej, jaga mogła stracić więcej goli niż tylko jednego. Pazdan mnie nie przekonuje totalnie, a sam Hajto nawet go reklamuje jako obrońcę o klasy reprezentacyjnej. Norambuena to defensywnie jeden z najsłabszych obrońców ligi. Bardziej zachowawczo proponuję Górnik over 1,5. Ale i tak sądze, ze na mój typ jest duża szansa.
⛔ 100

kobe28 319

kobe28

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna 1 Bundesliga
Spotkanie - Dortmund - Bremen
Typ - X2
Kurs - 3.60
Bukmacher - Betsson
Analiza:
Według bukmacherów zdecydowanym faworytem dzisiejszego spotkania jest aktualny mistrz Niemiec z Dortmundu i trudno się temu dziwić. Co oczywiste mają lepszą kadrę niż ich rywal z Bremy, grają u siebie, na dodatek Werder w ostatnim meczu zaliczył sporą wpadke i po dogrywce, przegrał z III ligowym zespołem Munster.
W ostatnim meczu pomiędzy tymi drużynami o puchar Liga Total padł remis, a rozstrzygnięcie przyniosła dopiero seria rzutów karnych w których więcej szczęścia miał zespół Werderu.
W dzisiejszym meczu najprawdopodobniej nie zagra Łukasz Piszczek który w tym tygodniu nabawił się lekkiej kontuzji i raczej trener Jurgen Klopp nie będzie chciał ryzykować zdrowia swojego prawego obrońcy już w pierwszym meczu ligowym. Jeżeli tak się stanie i Łukasz nie wyjdzie w podstawowym składzie, będzie to duże osłabienie dla jego kolegów z drużyny, zarówno w obronie jak i pomocy. Także nieobecność playmakera z poprzedniego sezonu, Kagawy który przeszedł do Manchesteru United, może się dać piłkarzom mistrza Niemiec we znaki. Jakby nie było, w poprzednim sezonie to on strzelił dwie bramki w wygranym przez Dortmund meczu z Werderem 1-0.
Zarówno Borussia jak i Werder mają kilka rzeczy do poprawienia na samym początku sezonu, więc jeżeli ma dojść do małej sensacji, myślę że może to mieć miejsce dziś.
⛔ 100

M 8

maxtomek

Użytkownik
Dyscyplina: Ligue 1, Francja
Spotkanie: Evian Thonon Gaillard FC - Olympique Lyon
Typ: (Handicap 1:0) Lyon
Kurs: 3,80
Bukmacher: BWIN

Na początek trzeciej kolejki Evian podejmuję zespół Lyonu. Gospodarze dwa pierwsze mecze przegrali.Na własnym boisku przegrali 2-3 z Bordeux następnie z Brest na wyjeździe 1-0. Lyon natomiast wygrał oba spotkania, najpierw na wyjeździe Renne 1-0 i następnieTroyes rozbili 4-1. W tych meczach Lyon stracił Yoanna Gourcuffa który doznał kontuzji, a więc spore osłabienie. W ostatnim meczu dobrze zaprezentował sie duet napastników Lisandro i Gomis. Ostatni sezon Lyon bardzo słaby, brak awansu do Lm obił sie na finasach. A więc Lyon zdeterminowany aby zając miejsce w pierwszej trójce. Dwa pierwsze mecze potwierdzają dobra forme Lyonu , czy ją podtrzymają? Liczę na dobrą postawę Lyonu i kolejne wycięstwo, conajmniej dwoma bramkami. Osobiście licze na Lisandro Lopeza , najlepszego strzelca Lyonu. Gomis w ostanim meczu także dobra zapreznetował się strzelając dwie bramki. Dobra postawa także Bastosa który też dorzucił gola w ostatniej kolejce. Evian przeciętna gra. Jedyny pozytywy to dwie bramki strzelone Bordouexm , które jednak nie wystrczyły do zdobycia nawet jednego punktu.
⛔ 100

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Dyscyplina: Tenis - ATP - Salem-Winston Open
Spotkanie: J. Tsonga vs J. Isner dla Mecz.
Typ: J. Tsonga (-1.5 Sets)
Kurs: 2.820
Bukmacher: [URL='http://www.pinnaclesports.com/default.asp?language=British&amp;LExt=bri&amp;refer=xforumbuch']PinnacleSports[/URL]

Witam
Jak dla mnie tu będzie bardzo jednostronny mecz w przeciwieństwie do wystawionych kursów. Tsonga w końcu wygląda bardzo świeżo, biega do każdej piłki i nie robi wielu UE. W końcu zdaje się, że złapał taką formę jakiej by sobie życzył przez US OPEN ???? Oglądałem wczoraj cały jego mecz z &quot;Groszkiem&quot; (Granollers-Pujol M.) i w zasadzie nie dał nawet cienia nadziei na ugranie czegokolwiek Hiszpanowi... Po prostu zmiótł go z kortu szybko i bardzo skutecznie ...
Dzisiaj w meczu z Isnerem na pewno będzie o wiele trudniej, jednak jeżeli John będzie miał nieco słabszy dzień serwisowy to zakończy się gładziutko 2:0. Jeżeli John będzie serwerował dobrze to tylko tym się będzie ratował i ewentualnie może dociągnąć do jakiego tiebreaka i tam powalczyć ale moim zdaniem przy aktualnej formie Isner nie będzie miał nic do powiedzenia z tak grającym Tsongą. Isner jakoś dziwnie ostatnio traci często koncentrację, psuje banalnie proste piłki a to na pewno nie ujdzie mu na sucho z Francuzem...
Zatem, jeżeli serwis Isnera będzie na dobrym poziomie to wróżę wynik w granicach 76 64 dla Tsongi. Jeżeli natomiast serwis Isnera będzie nieco gorszy niż zwykle to myślę, że mecz zakończy się gładko 63 64...
Isner w tym turnieju może i wygrywa, może i stracił tylko 1 seta do tej porya le nie trafił moim zdaniem na przeciwnika który w jakiś sposób mógłby mu zagrozić... Klizan powalczył, ugrał seta i tylo, Goffin próbował w tiebreaku ale się nie udało... Za każdym razem John ratował się torpedą serwisową jak to ma w zwyczaju od zawsze ???? Jeżeli natomiast dochodziło do wymian z głębi kortu, to zarówno z Klizanem czy z Gofiinem miał już spore problemy. A Tsonga to przecież przynajmniej klasa wyżej niż wymienieni wcześniej zawodnicy, więc Isner w tym elemencie będzie miał o wiele więcej problemów niż miał wcześniej w tym turnieju...
Jak będzie, zobaczymy. Pozdro

⛔ 100

grzeg232 1,1K

grzeg232

Użytkownik
Dyscyplina: Eliminacje ME - mężczyźni, koszykówka
Zdarzenie: Albania - Polska
Typ: Polska over 88,5
Kurs: 1.85
Bukmacher: WilliamHill
Analiza: Polacy mają potencjał, ale jak wiemy przegraliśmy z Finami i Belgią u siebie. Wygraliśmy tylko ze Szwajcarami 80:66 w spotkaniu wyjazdowym. W tych spotkaniach ani razu nie rzuciliśmy 89 pkt. Dzisiaj 4 runda eliminacji Eurobasketu z outsiderem naszej grupy. Jakoś nie widzę nic poza wysoką wygraną naszego zespołu. Polska lubi grać takie mecze, bić najsłabszego wysoko, a potem przegrywać z rywalem naszego pokroju. Tak więc Albania na pewno nie będzie miała nic do powiedzenia i pytanie jak wysoko wygrają nasi. Według mnie Gortat i spólka mocno wejdą w mecz. Gospodarze przegrali u sieibe z Szwajcarią 25 pkt. i na wyjeździe z Finami 35 pkt. Szwajcarzy rzucili 76 pkt., a Finowie 112. Według mnie Polacy nie powinni rywalom pozostawić złudzeń od początku, bo potem przy równym meczu może być ciężko. Dlateo nastawiam się na dobry mecz Gortata, sporo trójek w wykonaniu obwodowych. Rzucenie 90 pkt. nie powinno być problemem dla takiej drużyny jak Polska w meczu z takim rywalem jak Albania.
✅ 85

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom