Bayern - Barcelona
Draw and 10-12 Corners and Under 4 Cards
@ 26.00
WilliamHill
Pewność siebie niektórzy użytkowników mnie przeraża. Widzą tylko to co chcieliby widzieć, a odrzucają inne argumenty. Myślę, że to już jest taka faza
LM, gdzie nie ma drużyn z przypadku i każdy wynik w obu spotkaniach jest możliwy.
Wolę sobie coś postawić na luźno bez specjalnej spiny, że akurat ma to wejść. Poszukałem więc jakiegoś trebla meczowego i wybrałem.
Draw and 10-12 Corners and Under 4 Cards. Zaraz napiszę czym kierowałem się przy poszczególnych typach.
1x2 to w dużym stopniu sprawa subiektywna. Bayern jest mega mocny, jest faworytem, ale już kilka razy była taka sytuacja "grali jak nigdy, przegrali jak zawsze". Skład naprawdę mają silny, w dzisiejszym spotkaniu na pewno strzelą gola, dwa? Przy takiej obronie Barcelony nie może to ujść na sucho. Stałe fragmenty gry też powinny być po ich stronie, bo wielu zawodników z awizowanego składu potrafi zdobywać gole głową. Początkowo też próbowałem poszukać właśnie takiego zakładu, że Bayern strzeli gola głową, ale nigdzie go nie było. Pamiętam, że kiedyś Bet At Home oferował takie zakłady.
Bilans wyjazdowy Barcelony w meczach wyjazdowych
LM nie jest świetny. Jest to jakiś problem już od kilku sezonów, gdzie Barcelona na wyjazdach głównie remisowała. Pamiętam przełom sezonu 08/09 i 09/10, gdzie Barca chyba w 5 czy 6 meczach z rzędu na wyjazdach notowała remisy (w tym jeden z Bayernem 1:1). Dziś ich wygrana również jest dla mnie mało prawdopodobna. Bayern na papierze jest jeszcze silniejszy. Mają realną szansą na triumf w
LM (jakby wcześniej nie mieli). Tu akurat sprawa wyniku jest kwestią indywidualną i ciężko kogoś do tego przekonać. Ja typuję remis.
Rzuty rożne powinny być na styku. Bayern będzie dążył do uzyskania jak największej liczby stałych fragmentów gry. Skrzydłami grają dobrze i agresywnie i myślę, że ta liczba rzutów rożnych na nich (5,5?) jest również do pokrycia. Barcelona z tymi rożnymi to często jednak loteria, ale nie mają z nich korzyści wiec jakoś nie palą się o ich wywalczenie w przeciwieństwie do innych drużyn które z nimi grają. Garść statystyk z ostatnich spotkań
LM Bayernu u siebie i Barcelony na wyjazdach:
Bayern - Juve 12 rożnych
Bayern - Arsenal 7 rożnych
Bayern - BATE 9 rożnych
Bayern - Lille 13 rożnych
Bayern - Valencia 12 rożnych
PSG - Barcelona 11 rożnych
Milan - Barcelona 7 rożnych
Spartak - Barcelona 8 rożnych
Celtic - Barcelona 9 rożnych
Benfica - Barcelona 12 rożnych
Jak widzimy szału nie ma i mega overów tu nie widzimy. Sam w sumie też nie wiem do końca czym się kierować przy typowaniu rzutów rożnych, więc można powiedzieć, że jest to trochę typ na wyczucie. Coś pomiędzy, coś na styku..
W kartkach też głównie kierują się ku overowi ze względu na niską linię i sędziemu, który czasami lubi kartki pokazywać. Nie wiem tylko czy ten mecz faktycznie będzie taki ostry. Tu raczej nie ma żadnych pobudek tak jak np w GD. Skład Bayernu też jest trochę inny. Nie ma tam kilku zawodników, którzy lubili dostawać kartki. W Barcelonie natomiast nie zagra Mascherano, Adriano i Puyol, a oni naprawdę lubili łapać te kartki. Tu kultura gry może wziąć górę i czuję mega czysty mecz. Barca gra raczej na mega spokoju, a to jest pierwszy mecz gdzie drużyny będą podchodzić do rywala z dużym respektem.
Na koniec tylko dodam, że tu ciężko jest naprawdę wytypować coś dobrego. Wolę spokojnie usiąść sobie przed telewizorem i obejrzeć świetny mecz nie stresując się o zakład. Wiele nie ryzykuję a po takim kursie warto to pobrać.
100