>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 22.08.2014 (piątek)

Status
Zamknięty.
gracek1995 462

gracek1995

Użytkownik
Dyscyplina: US OPEN KWALIFIKACJE KOBIET
Godzina: 17.05
Spotkanie: Panova - Kania
Typ: 2
Kurs: 1.83
Bukmacher: bet365
Analiza: Dlaczego daje na Kanie.. po 1 fajny kurs a po 2 zawodniczka nie jest Serena Wiliams i jest calkowicie do ogrania. Niby te zawodniczki maja a to raz wygram a to raz przegram no ale jednak Kania przeszla bynajmniej do 1 rundy Wimbledonu. Fakt trafila na Na Li ale starala jej sie zrobic jakis opór. A Panova? Wygrala 2 rundy dawno temu w Bastad i gra jak jej sie chce. Wygra Przegra a Kania nasza rodaczka jest waleczna i z pewnoscia chce przejsc do glownej drabinki a z taka zawodniczka jak Panova nie jest to niemozliwe.

✅83

Otrzymane punkty reputacji: +7
P 71

piotrpawel

Użytkownik
CYTAT
Sorry bardzo, że tutaj piszę ale jak bukmacherzy widzą takie typy to pewnie aż zacierają ręce z uciechy ja bym się wogóle zastanawiał czy jest sens grać linię -2.

W Bayernie nie zagra: Thiago, Schweinsteiger, Martinez, Boateng, Rafinha, Ribery, i raczej napewno nie zagra Robben, i kto ci dzisiaj taką linię pokryje? sam Lewy tyle nie nastrzela, poza tym Wolfsburg to nie ogórki jakieś. Bayern pewnie wygra ale jakimś golem może dwoma.

Sory że tutaj piszę ale zostałem wywołany do tablicy więc odpowiadam koledze Maverick92
Ja nikogo nie namawiam do grania Bayern Handi -4 za kilkaset złotych.
Jeśli się zastanawiasz czy grać Handi -2 po kursie 2.5 na singlu odpowiadam ci że raczej dzisiaj z Wolfsburgiem nie ma to sęsu.Lepiej czychać na coś fajnego na Livie jeśli będziesz ogladał mecz.Ale jesli masz fajnego dubla o prawdopodobieństwie 25% np mecz tenisowy i powiedzmy piłkę nożną over under goli to czasem warto sobie do triple wsadzić właśnie takiego tłuściocha i zagrać nawet za 1zł , bo to zajebiście podbija kurs i z kursu np. 3,6 robi się kurs 25 do tego jakiś rozsądny over lub undre rzutów rożnych i robi ci się kurs np 40.Bayernowi często zdarza się pokrywac wysokie handi , albo handi - 1 pierwszej polowy.Nie twierdzę że bęndą to robić co mecz ale kilkakrotnie im się to w tym sezonie na pewno przydarzy.

bouchard 118

bouchard

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna- Bundesliga (Niemcy)
Godzina: 20:30
Spotkanie: Bayer Monachium -Wolfsburg
Typ:Bayern Monachium i powyżej 3,5 gola.
kurs: 2,10
Bukmacher: Bet365
Pierwsza kolejka w Bundeslidze gdzie Bayern Monachium podejmie zespół Wolfsburga. Faworyt tego spotkania jest oczywisty, kurs na ich win 1,22 bet365.
Ja tutaj pójdę w wygraną gospodarzy + 3,5 gola. Bayern zaczął sezon od porażki w meczu o superpuchar Niemiec z Borussią Dortmund (2-0.). Warto dodać że Bayern odpuścił sobie ten mecz, każdy kto oglądał to spotkanie wie jakim składem grali. Dzisiaj będzie zupełnie inaczej. Wolfsburg natomiast w meczach towarzyskich grał bardzo słabo. Gdy przyszedł pierwszy mecz w pucharze Niemiec męczyli się z zespołem z drugiej ligi. ( Który ledwo co utrzymał się w 2bundeslidze). Dziś zmierzą się z Bayernem, faworytem ligi, a także jednym z faworytów LM. Myślę że dzisiaj bawarczycy strzelą z 3,4 gole, gości może będzie stać na honorową bramkę. Mecz będzie jednostronnym widowiskiem.
Kurs na ten typ całkiem niezły 2,10 bet365;)
⛔100

k3mal 21

k3mal

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Hiszpania, Superpuchar Hiszpanii
Godzina: 22:30
Spotkanie: Atletico Madryt - Real Madryt
Typ: wygra Atletico i w meczu padnie mniej niż 3,5 bramki
Kurs: 4,20
Bukmacher: Bet-at-home
Analiza:
Dzisiaj odbędzie się rewanżowe spotkanie Superpucharu Hiszpanii, jest to zarazem rewanżowy pojedynek derbów Madrytu. Może i nie wzbudza on takich emocji jak znane El Classico, jednak każdy fan piłki nożnej na pewno śledzi poczynania obu zespołów.
W pierwszym spotkaniu Real grał u siebie, oglądając całe spotkanie odniosłem wrażenie, jakby Real wyszedł na pewniaka trochę i się przeliczył. Grali wszyscy którzy mieli grać: Bale, Ronaldo (Rodriguez go zmienił po 1. połowie) , Benzema, Modrić, Kroos, Ramos, Pepe, Marcelo, Carvajal i oczywiście Casillas. Patrząc na wyjściową jedenastkę myślałem, no to spokojnie 2:0 u siebie i będziemy się martwić na wyjeździe, a tu proszę 1:1 i to tak bez przekonania. Real wyszedł moim zdaniem zbyt pewnie na to spotkanie i to ich zgubiło, Ronaldo niewidoczny, Bale to samo, podobał mi się tylko Benzema, który nie miał wiele sytuacji ale robił swoje na 6. Patrzac na grę Kroosa wydaje mi się, że on nie pasuje do tego zespołu, nie przekonuje mnie jego gra, ale to moja opinia. Carvajal, Ramos, Pepe i Marcelo robili swoje, ale dopuszczali do bardzo wielu sytuacji, których być nie powinno. Po MŚ Casillas nie wydaję się już być tak pewnym filarem drużyny. Real nie grał czegoś specjalnego. Oglądając również mecz z Fiorentiną na Stadionie Narodowym drużyna nie wyglądała jak zawsze, ale wiadomo to mecz towarzyski, można jeszcze przećwiczyć kilka wariantów przed sezonem itd., więc tu nie rozdrapuję tego.
Atletico jest zespołem z wielkimi ambicjami oraz dobrymi piłkarzami, którzy w ubiegłym sezonie pokazali co potrafią i wygrali la Liga. Pod wodzą Simeone Atletico stało się drużyną klasy światowej, z którą trzeba się liczyć. Trener Diego jest jednym z tych, którzy są nieszablonowi i potrafią zaskoczyć ustawieniem i zmianami z meczu na mecz. Dzisiaj Atletico ma ta przewagę, że grają u siebie, nie zagra Ronaldo który doznał jakiegoś urazu, zamiast niego od 1-wszych minut wejdzie młodziutki Rodrigez. U gospodarzy nie zagra Turan, tak to bez zmian. Szkoda, że nie ma już w zespole Costy, był on pewnego rodzaju impulsem w tej drużynie, Mandzukić swoją wartość ma, ale to już nie to samo co zadziorny Diego. Dzisiaj już nie będzie czekania na dogodną sytuację, Simeone nie będzie czekał tylko zaatakuje od początku chcąc zdobyć prowadzenie bombardując bramkę Casiliasa.
Liczę dzisiaj głównie na czuja jak ostatnio oraz opieram się na pierwszym spotkaniu. Atletico będzie atakował od początku i powinni ustrzelić 1 bramkę w 1. połowie, obawiam się tylko czy jeśli będą prowadzić to dowiozą to do końca. Niby są wypoczęci, jednak pamiętam mecze z ubiegłego sezonu, gdzie agresywne podejście od 1. minuty kończyło się tym, że piłkarze grali od 70. minuty na trybie oszczędnym.
Powodzenia i życzę udanego widowiska!
✅320

Otrzymane punkty reputacji: +1
L 88

lenny

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Bundesliga Niemcy
Mecz: FC Bayern - VfL Wolfsburg
Typ: Lewandowski zdobędzie gola!
Kurs: 1.57
Godzina: 20.30

Bundesliga powraca! Najlepszy zespół Niemiec, Bayern Monachium zaczyna u siebie z Wolfsburgiem. Szkoda, że tylu ciekawych zawodników opuści dzisiejsze spotkanie zarówno u gospodarzy jak i u gości. W Bayernie nie zobaczymy dziś Schweinsteigera, Javiego Martineza, Thiago, Riberego, Rafinhi i Boatenga. U Wilków nie wyjdą Christan Trasch, Patrick Ochs, Ivana Perisic i Felipe oraz Diego Benaglio. Co do wyniku meczu można się spodziewać wygranej Bayernu. Oczywiście trzeba zdać sobie sprawę z tego, że gospodarze nie będą mieli dziś łatwej przeprawy. Pamiętajmy też, że Wolfsburg jest jednym z kandydatów do podium w tym sezonie. Ale i tak to Bayern jest dziś faworytem tak samo jak i w wyścigu do tytułu. Kurs na ich wygraną lekko za mały, więc zagram dziś na Roberta. Zagrał dobrze okres przygotowawczy. Mecz o Superpuchar mu nie wyszedł, ale nie każdy widzi, że Bayern tam wyszedł składem czysto eksperymentalnym. Robert debiutuje dziś w Bundeslidze jako piłkarz Bayernu. Bayernu, który jest gotowy na wszystko a to właśnie Robert ma strzelać masę goli. I zapewne zacznie już dzisiaj. Kończąc, polecam dziś mój typ zamiast ładowanie masy kasy na czystą 1. Dopingujmy Roberta w Bayernie! ????
⛔100

O 34

owcuu

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Hiszpania, Superpuchar Hiszpanii
Godzina: 22:30
Spotkanie: Atletico Madryt - Real Madryt
Typ: Zwycięzca drugiej połowy: Real Madryt
Kurs: 2,6
Bukmacher: Expekt
Analiza:
Co by sie nie działo w pierwszej połowie, drugą wygra Real. Z reguły jesteśmy świadkami, jak to dobrze Atletico zaczyna mecz z Realem, jak nie ustępują, dobrze prezentują się kondycyjnie. Baterie im siadają z reguły około 70 min. Zwykle to wina zbyt intensywnego bronienia tyłów, w ataku mają wolną rękę, mogą robić co chcą, jest pare schematów i mogą je wprowadzać w życie. Pod swoją bramką z kolei nie ma prawa wydarzyć się nic. Stąd ta strata energii, bo żeby intensywnie bronić a potem z zapałem przechodzić do ataku trzeba miec końskie zdrowie. I gracze ATM je mają, ale nie na taki mecz. Kto wie, może dziś zamkną mi usta, czego im tak szczerze życze, bo to co z tego klubu zrobił Simeone jest jak cud świata. Jednak Real ma tą mentalną tendencje zwycięzcy (nie lubie ich, wiec cięzko mi to pisać), stąd moja teoria, że druga połowa padnie ich łupem. Oba kluby są troszke na nowo poskładane, są nowe elementy, dla Atletico niestety prawda jest taka, ze to im wyrwali kręgosłup i tworzą nowy, Real powymieniał pojedyncze kostki. Mam cichą nadzieje, ze mimo iż moj typ się sprawdzi a mam o tym dość duże przekonanie to Atletico i tak wywalczy to trofeum! (dla wszystkich: to jest trofeum, puchar, nie tytul!)
Pozdrawiam
⛔100

P 71

piotrpawel

Użytkownik
@Maverick92
Na ile jesteś procent pewien że twój typ wejdzie?Nie ma czegoś takiego kolego jak procent pewności wejścia typu.Jeżeli na zdarzenie oferuja kurs 8.00 to chyba każdy kto tu się udziela zdaje sobie sprawę że szanse są nikłe.Procent pewności wejścia typu?skąd Ty to wziołeś?Jak czytam takie teksty w analizach , typ pewniak , typ prawie na pewno , to od razu mnie od tego typu odrzuca.Natomiast typ Bayern handi - 4 dzisiaj z wolfsburgiem to typ w którym stosunek kursu/do/ryzyka jest interesujący i choć jestm prawie pewien że nie pokryją dziś handi - 4 to i tak wsadzę ten kurs do kilku kuponów jako trzecie bądź czwarte zdarzenie , wsadził bym do pary z kilkoma dogrywkami w koszykówce (ale słaba oferta dzisiaj) i zagram za drobniaczki

egzer 150

egzer

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna -Ligue 2
Spotkanie: Troyes-Laval
Typ: 1
Kurs: 1.53
Bukmacher:bet365
Godzinna:20;00
Analiza:
Troyes jest w znakomitej formie na początku sezonu wygrali 3 mecze z rzędu i chyba nie jest w stanie ich nikt zatrzymać.Laval ma na koncie dwie przegrane i remis.Co ciekawe Troyes ma za sobą już mecz z zespołem,które zajmuje drugie miejsce Tours i wygrało go 1;0.

⛔100

mk21 233

mk21

Użytkownik
Data: 22.08.2014, 18:00
Spotkanie: Zawisza Bydgoszcz v Lechia Gdańsk
Typ: BTS
Kurs: 1.76
Bukmacher: Betsafe
Ocena: 7/10
Impreza: Piłka Nożna, Polska: Ekstraklasa
Dziś o godzinie 18:00 w Bydgoszczy rozpocznie się spotkanie naszej piłkarskiej Ekstraklasy. Bydgoski Zawisza podejmie u siebie Lechię Gdańsk. Liczę na bramki obu zespołów w tym meczu i taki zakład radzę obstawić.
Bydgoszczanie przegrali ostatnie 5 spotkań z rzędu, co powoduje, że atmosfera z całą pewnością jeżeli chodzi o wyniki nie jest oczywiście najlepsza. Porażka w el.Ligi Europejskiej z Zulte 1:3, w lidze przegrywali kolejno z Jagiellonią również 3:1, Śląskiem 2:1, Podbeskidziem 2:1 i beniaminkiem z Łęcznej aż 5:2! Jak widzimy w każdym meczu obie drużyny, zarówno Zawisza jak rywal zdobywał przynajmniej jednego gola. Mimo wszystko jak widać zmiana trenera nie przyniosła nic dobrego, a wręcz przeciwnie. Oprócz tak naprawdę wygranego Superpucharu z nie oszukujmy się rezerwowym składem Legii do tej pory nie pokazali nic wielkiego. Podobno trener Paixao dostał ultimatum i musi to spotkanie wygrać, a więc można spodziewać się ofensywnie grającej drużyny gospodarzy w dzisiejszym spotkaniu. Sami piłkarze również liczą na przełamanie. Bramek można się spodziewać, ale wielkiej poprawy gry w obronie już raczej nie. Przede wszystkim właśnie Górnik pokazał, że obrona to zdecydowanie najsłabsza formacja podopiecznych Paixao. Górnicy oddali 5 celnych strzałów i trafili 5 bramek, o czym już wspomniałem. Z pewnością nie zagrają Masłowski i Goulon, których powroty do gry przewidywane są na wrzesień/październik.
Lechia rozpoczęła sezon dobrze notując remis 2:2 z Jagą i dwa zwycięstwa z Podbeskidziem 1:0 oraz Piastem 3:1. Ostatnio jednak coś stanęło i Gdańszczanie stanęli w miejscu. Dwie porażki: z Lechem w Gdańsku 1:2 - kończyli mecz w 10 i prowadzili 1:0, a następnie przegrana ze świetnie grająca Wisłą 3:1. Bramki strzelać potrafią, tracić również i właśnie tu pojawia się podobny problem jak było w przypadku Zawiszy. Błędy, błędy i raz jeszcze błędy w obronie. Bilans bramkowy 8:8. Samo zestawienie nie może przekonywać. Para środkowych obrońców Valente - Janicki chyba nie zagrali w tym sezonie żadnego dobrego meczu. W wspomnianym meczu z Krakowską Wisłą błędy w bramce popełniał nawet Trela, do którego jednak zastrzeżeń można mieć najmniej.
Dziś spotkają się dwie drużyny, które będą chciały z całą pewnością zrehabilitować się za ostatnie mecze, więc można spodziewać się bramek, a jeżeli do tego weźmiemy pod uwagę formacje defensywne obu zespołów to z całą pewnością możemy na nie liczyć. Powodzenia! ;)
⛔100

krysztal94 19

krysztal94

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Portugalia
Godzina: 21:00
Spotkanie: Guimaraes-Penafiel
Typ: Guimaraes
Kurs: 1,73
Analiza:

Drugą kolejkę w lidze portugalskiej otworzy spotkanie Guimaraes z Penafiel.
W pierwszym meczu Guimaraes odniosło dość łatwe zwycięstwo w wyjazdowym meczu z Gil Vicente 3:1. Widzę tu ponownie łatwe zwycięstwo w ich wykonaniu. Wygrywając mecz z Penafiel byłby to dla nich wymarzony początek, co zdecydowanie podniosłoby morale zawodników w przyszłych meczach. Na dzisiejszy mecz trener gospodarzy będzie miał do dyspozycji wszystkich graczy.
Penafiel to drużyna, która wróciła do pierwszej ligi po ośmioletniej przerwie. Jednak już pierwszy mecz potwierdził, że będzie to kandydat do spadku. Przegrali na własnym boisku 1:3 z Belenenses. Trzeba jednak wspomnieć, że Penafiel w pierwszym meczu mogło wyrównać na 2:2, ale mieli trochę pecha i dali sobie strzelić trzecią bramkę. Trener Ricardo Ceuta to niedoświadczony jeszcze na tym poziomie szkoleniowiec, ale będzie musiał wiele udowodnić, że jest właściwą osobą na właściwym stanowisku by uchronić drużynę przed spadkiem. Druga porażka wniosłaby do szatni lekki niepokój i niezadowolenie kibiców. Na dzisiejszy mecz drużyna przyjezdnych zagra bez pomocnika Enrique i obrońcy Joao Pedro.
Guimaraes jest tu dla mnie zdecydowanym faworytem. Drużyna z doświadczeniem, z lepszym morale, która powinna zgarnąć trzy punkty w meczu z ekipą, która dopiero zaczyna granie na najwyższym poziomie.
Powodzenia ????
✅73

gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka nożnaPolska I liga
Spotkanie: Chojniczanka Chojnice – Olimpia Grudziądz
Typ: 1 Draw No Bet
Kurs: 1.80

Analiza:

Bardzo interesująco zapowiada się nam pojedynek 4 kolejki naszej I ligi w którym to zmierzą się zajmujący aktualnie 15 pozycję w tabeli drużyna Chojniczanki z 12 Olimpią Grudziądz. Gospodarze tego meczu słabo zaczęli nowy sezon ligowy przegrywając 2 pierwsze spotkania i do tego przyszła jeszcze porażka w pucharze Polski ze Stargardem Szczecińskim. Wszystko to jednak poszło już w niepamięć a Chojniczanka przebudziła się w ostatnim pojedynku ligowym gdzie pokonała na wyjeździe 1:2 Chrobrego Głogów co zapewne pozytywnie wpłynęło na morale drużyny. Goście natomiast znajdują się obecnie nie co wyżej w tabeli lecz poza wygraną u siebie w 1 kolejce niczego jeszcze nie pokazali przegrywając 2 kolejne spotkania ligowe oraz pucharowy. Reasumując wydaje mi się, że to Chojniczanka będzie dzisiaj w lepszej dyspozycji stąd pobieram tutaj 1 a w przypadku remisu zwrot postawionej stawki.
⛔100

paperwalle 82

paperwalle

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ziemny, ATP Winston-Salem
Godzina planowana: 21:00
Spotkanie: Lukas Rosol - Yen-Hsun Lu
Typ: Lu -3,5g
Kurs: 2.00
Analiza:
Na sam poczatek skladam szczerze gratulacje Rosolowi, ktory mimo, ze nic tu nie gra, jest juz w polfinale. Brawo!
Typ na Lu jest jednym z ciekawszych, ktore w dniu dzisiejszym udalo mi sie wylapac. Rosol bez formy, wczoraj awansowal, bo mecz walkowerem oddal mu Isner, wczesniej wygral z Andujarem, ktory od drugiego seta zaczal walic w siatke i po autach, a na samym poczatku turnieju przegral pierwszego seta z Harrisonem, a na poczatku drugiego Amerykanin skreczowal. Przezabawna sytuacja, Rosol rozegral lacznie 4 sety w tym turnieju, wygral 2 i jest w polfinale. Forma naprawde slaba. Rosol wiekszosc sezonu spedzil na clayu, na nawierzchni, ktora wprost ubostwia, bo osiaga tam zdecydowanie najlepsze wyniki. Niewazne jaki turniej i jaka ranga, Rosol gra. Czym szybsza nawierzchnia tym slabsza gra.
Yen-Hsun w tym turnieju gra bardzo dobrze od samego poczatku, nie przegral tutaj jeszcze seta. Ba, ani razu nie stracil swojego podania. Lukas na hardzie gra dosc siermiezny tenis i widac tutaj braki ogrania na tych kortach. Lu zdal wczoraj swoj pierwszy powazny test na tym turnieju, a tak szczerze rzecz ujmujac, to zaden z nich nie postawil mu jakiegokolwiek oporu.
Wszyscy wiedza, ze na hardzie Lukas dosyc dlugo wchodzi w mecz, nie lapie dobrego rytmu od samego poczatku, rozkreca, a raczej probuje sie rozkrecac podczas jego trwania. Lu na tym turnieju nie wybacza, przelamuje i dogrywa seta do konca nie pozostawiajac zludzen. Szanse powodzenia tego typu upatruje glownie w tym co powyzej opisalem. Kazdy kto obejrzal chociazby jeden mecz tych panow doskonale bedzie wiedzial o czym mowie.
Good luck ????
⛔100

aliant 531

aliant

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Holandia - Eerste Divisie (2 liga)
Spotkanie: Roda Kerkrade - Fc Eindhoven
Typ: 1
Kurs: 1.6
Data: 22.08.2014
Godzina: 20:00
Bukmacher: Betclic
Analiza:
Dzisiaj zapraszam na zaplecze holenderskiej Eredivisie, gdzie spadkowicz z najwyższej klasy rozgrywkowej, podejmować będzie ekipę z Eindhoven. Faworytem w tym spotkaniu są gospodarze. Celem na ten sezon dla Rody jest oczywiście powrót na rodzime salony, które musieli opuścić, zajmując w poprzednim sezonie dopiero 18 miejsce. Póki co, wywiązują się z tego zadania bardzo dobrze. Po pierwszych dwóch kolejkach mają na koncie 6 punktów. Przyjezdni zajmują z kolei miejsce w środku tabeli z trzema oczkami, które uzbierali przegrywając z Nijmegen 1:3 oraz pokonując Emmen 3:0. Do tej pory oba zespoły spotkały się raz. Wtedy Roda zwyciężyła 1:0 ale nie można przywiązywać do tego większej wagi, gdyż mecz ten miał miejsce w 2011 roku. Gracze z Kerkrade mają także dobrą serię ostatnich meczy. Wliczając spotkania towarzyskie są niepokonani od czterech spotkań. Ogółem w ostatnich ośmiu meczach tylko raz schodzili z boiska pokonani. Gorzej sytuacja ma się u przyjezdnych. Gdyby nie wygrana w ostatniej kolejce z Emmen, ekipa ta nadal śrubowałaby swoją niechlubną statystykę ostatnich meczów. Najpierw przegrali play-off o wejście do Eredivisie ze Spartą Rotterdam, okres przygotowawczy także wypadł w ich wykonaniu blado (2 porażki, 2 remisy). Na domiar złego przegrali w kolejce inaugurującą ligę z NEC (także spadkowiczem). Osobiście nie widzę przed meczem żadnych konkretnych argumentów przemawiających na korzyść gości. Atut własnego boiska, bardziej doświadczony (i po prostu lepszy) zespół sprawią, że najprawdopodobniej komplet punktów zostanie dziś na południu Limburgii.
✅60

Otrzymane punkty reputacji: +2
applause 2,4K

applause

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, US Open kwale
Godzina: 20:00
Spotkanie: Ito T. - Przysiezny M.
Typ: Przysiężny
Kurs: 2.20
Analiza: Tak, wiem że to dziwne ale postanowiłem zaufać naszemu Federerowi. Ważny mecz dla obu o wejście do turnieju głównego. Rok temu mniej więcej, Michał złapał świetną formę, pamiętamy jego zwycięstwa m.in z Verdasco, Hanescu, Nieminienem. Intuicja mi podpowiada że właśnie od US Open zacznie się rehabilitować i pomoże nam choć trochę zapomnieć o jego beznadziejnym sezonie. Ito też w jakiejś super formie nie jest a ostatnie zwycięstwa z młodym Tiafoe czy Bogomolovem mają się nijak do tego meczu. Ostatnie spotkania Przysiężnego dają mi nadzieje że może pokonać Japończyka. Zobaczymy, ze stawką raczej nie szaleć, bo równie dobrze Przysiężny może zagrać świetny mecz jak wczoraj JJ z Goffinem a z drugiej może się po prostu skompromitować. Motywacja po stronie Polaka na pewno jest wielka, bo to może być jedna z jego ostatnich szans pogrania na US Open.
⛔100

yebaka 1,4K

yebaka

Użytkownik
Dyscyplina: US Open, Qualification - 3. round, hard
Godzina planowana: 23:00
Spotkanie: Beck Andreas-Ram Rajeev
Typ: Ram Rajeev
Kurs: 2,00
Bukmacher: betclic
Analiza:
Godzina rozpoczęcia spotkania to 23:00 i tego się trzymam , ale opóźnienie jest możliwe.
Opisywałem już tutaj mecz z Fischerem w którym zagrałem HA -3,5 na Rama po kursie 2,33.
Dziś proponuje czyste zwycięstwo Rajeeva.
Oto co pisałem o Rajeevie :
Rajeev(147 ATP) to tenisista który głownie preferuje nawierzchnie twardą.
W tym roku na hardzie to 19/11 .
W Waszyngtonie odpadł w 2R przegrywając z o wiele wyzej notowanym Pospisilem V.(45 ATP) 6:0,7:6.Po drodze ograł
-w 1R Donaldsona(305 ATP) 6:7,6:4,7:5,
-w Q-R16 GomezaE. (265 ATP) 6:4,7:6
-w Q-1R Shabaza (688 ATP) 7:5,6:2
Teraz trzeba dodać zwycięstwa z
-Fischerem( 189 ATP) 2:0
-Williams R. (212 ATP) 2:0
wg. mnie faworytem zdecydowanym jest tutaj amerykanin , znów mamy sytuacje taką ,że Ram preferuje hard , a dzisiejszy rywal clay .
Beck to leworeczny tenisista o dwa lata młodszy od Rama .
Niemiec sklasyfikowany na 115 pozycji ATP w kwalifikacjach pokonał najpierw :
-w Q-1R Bourgue M.(263 ATP) 6:3 , 6:3
-w Q-2R Singh S. (390 ATP) 5:7,7:6,6:3
I w tym ostatnim spotkaniu nawet przed meczem sądziłem , że niemiec może tutaj odpaść z Indyjczykiem , ale dał rade i przechylił szale zwycięstwa na swoją korzyść .
Dla mnie bez chwili zastanowienia wygranym tutaj bedzie Ram .
Beck niedość ,że na hardzie grywa sporadycznie ( woli ziemie lub hale ) to jeszcze długi męczący pojedynek wczoraj .
Jesli nie zobaczymy jakiegoś odpału to kolejny dzień na plus .
W Pinnacle kurs spadł na 1.95 , betclic nadal oferuje nam 2.00
Powodzenia.
⛔100

insecto 24

insecto

Użytkownik
US Open, kwalifikacje
20:00 czasu polskiego
Ito T. - Przysiezny M.
DW 2:1
kurs: 4.20
bet-at-home
Chciałem wczoraj postawić na zwycięstwo Legii. Czemu zamiast tego wybrałem inny typ, który koniec końców okazał się błędny? No cóż... Zdarza się i tak, trzeba grać dalej. Ostatnio wszedł bardzo ładny kursik na DW w meczu Janowicza, dzisiaj kolejna próba zagrania takiego bajeru, tym razem w spotkaniu japończyka Ito z Michałem Przysiężnym.
US Open to jeden z najbardziej prestiżowych turniejów tenisowych. Oto by w nim zagrać, Michał musiałby się naprawdę bardzo postarać, bo ze świetnie dysponowanym japończykiem, ma raczej nikłe szanse. Oczywiście nic straconego - jak to mawiają - dopóki piłeczka jest w grze.
Mierzący 185 centymetrów wzrostu i ważący 82 kilogramy Przysiężny, w poprzednich meczach kwalifikacyjnych wypadł raczej średnio. W pierwszej rundzie wygrał 2:1 z o wiele niżej notowanych włochem Travaglia. Mało tego, wygrał dopiero po tie-breaku i niespełna 2 i pół godzinie. W drugiej rundzie poszło mu już trochę lepiej, awansował ogrywając Kravchuk&#39;a 2:0.
Jak się miewa jego rywal? O ile wygrana z amerykaninem Tiafoe była do przewidzenia, o tyle zwycięstwa 2:0 z Bogomolov&#39;em trochę mniej zdziwiło. To rosjanin był faworytem tamtego spotkania, a japończyk ograł go bez większych problemów 6:3, 6:2.
Początek spotkania o godzinie 20. No chyba, że... Jak to na kortach, coś się przedłuży. Zapowiada się ciekawy pojedynek, zacięty. Myślę jednak, że polak nie zdoła wygrać, ale powalczy. Pozdrawiam.
⛔100

stanleylevy 1,4K

stanleylevy

Użytkownik
Dyscyplina: Ekstraklasa
Godzina: 20:30
Spotkanie: Pogon - Wisła
Typ: Wisła + U3.5
Kurs: 4.55
Bukmacher: gamebookers
Analiza:
6 kolejka spotkan Ekstraklasy i mecz sasiadujacych w tabeli Pogoni Szczecin i Wisły Kraków. Obie ekipy nie przegrały jeszcze meczu, mają tyle samo punktów, tylko Wisła stracila gola więcej. Jak bedzie dzis? Powiedzmy, ze logika wskazuje na remis, ale ja jednak ide za Wisłą. Widzimy jak Stilic potrafi w jeden moment obrocic losy spotkania. W Wisle jest sporo takich zawodnikow. W Pogoni mniej bo Robak dzis ma nie zagrac, moze Murawski. Szczegolnie Murawski jak nie zagra bedzie latwiej Wisle opanowac srodek pola, ale nie chce czekac do pojawienia sie składów. Wisła duzo strzela, duzo traci. Ostanie wyniki 3:1, 2:2, 3:2. Na pewno przeczy to underowi, aczkolwiek jakby przeanalizowac te gole to niekoniecznie wychodzi to tak prosto. Rzut wolny, rzut karny, jakas niesamowita akcja obroncy ktory nigdy nie strzela itd Dla mnie musi przyjsc wreszcie under po tak wielu overach, szczegolnie ze 2.5 moze sobie byc.
✅355

rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkowka plazowa - Stare Jablonki - Kobiety
Godzina: 18:00
Spotkanie: Ludwig/Sude vs Bansley/Pavan
Typ: Ludwig/Sude
Kurs: 1,50
Analiza:

Mecz o awans do strefy medalowej.
Niemki to świetny duet. Uwielbiam oglądać
je w akcji. Obie są bardzo równe i potrafią
rozegrać całe spotkanie na wysokim
poziomie. Obie się świetnie uzupełniają.
Laura Ludwig to zawodniczka bardziej
znana i liderka w tej parze. Świetna
zawodniczka, dobrze wyszkolona pod
względem technicznym, znakomicie czyta
grę rywalek i jej gra w defensywie jest na
światowym poziomie.
Jej partnerka to mniej utytłowana Julia Sude.
Julka posiada niezły atak,a na dodatek
dysponują całkiem mocną a co ważniejsze
regularną zagrywką z wyskoku. W tym
turnieju po za pierwszym spotkaniem
prezentują się bardzo dobrze i według mnie
są mocnymi kandydatkami do medalu.
Rywalki to Kanadyjki. Typowa para. Jedna
dziewczyna wysoka odpowiadająca za
ofensywę,druga niska do gry w obronie.
Kanadyjki w tym turnieju spisują się dobrze.
Wreszcie złapały okres lepszej dyspozycji.
Jednak ta para ma problem,aby rozegrać
kilka spotkań pod rząd na równym
poziomie. Pavan dosyć często ma problemy
w przyjęciu i spokojnie można na niej
zarobic kilka łatwych punktów. Z kolei
Bansley może mieć spore problemy w
ataku,gdyż jest niska i walce na siatce na
pewno nie będzie miała łatwo.
Niemki to para kompletna. Posiadają
większy warsztat zagrań i co za tym idzie ich
umiejętności czysto sportowo są
zdecydowanie wyższe. Od początku
powinny narzucić swój styl gry i nie
wyobrażam sobie innego wyniku niż ich
pewne zwycięstwo.
✅50

Otrzymane punkty reputacji: +4
mats 9

mats

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Rosyjska Premier League
Godzina: 18.00
Spotkanie: Terek - Arsenal Tula
Typ: Terek wygra do zera
Kurs: 2.05
Bukmacher: Expekt
Link do meczu: http://www.livesports.pl/mecz/fkpUEQhc/
Analiza:
Przed nami piąta kolejka najwyższej klasy rozgrywkowej w Rosji. Krótko i na temat. Drużyna gospodarzy na swoim stadionie ostatni raz przegrała w listopadzie, a w ostatnich 10 meczach u siebie w lidze mogą pochwalić się bilansem 8-2-0 (z czego 7 meczy wygrali do zera), bilans bramkowy w tych meczach - 18:3. O tym, iż nie jest to łatwy teren świadczą również wyniki z czołówką, pokonani wracali stąd gracze Dynama Moskwa (1:0), Spartaku Moskwa (1:0), CSKA Moskwa (2:0), zaś Zenit St. Petersburg zdołał wywalczyć punkt (1:1).
Drużyna gości to tegoroczny beniaminek i widać, że kiepsko radzą sobie po awansie. Bilans 0-1-3, bramki 1:8 (jedna strzelona bramka na cztery mecze). Ciekawostką jest fakt, że wszystkie mecze grali u siebie, a teraz po przemierzeniu przeszło 1600 km czeka ich mecz na ciężkim terenie, gdzie o gole nie łatwo.
To wciąż tylko piłka nożna i gola może strzelić każdy, dlatego typ nie jest jakimś pewniakiem. Jednak nie zdecydowałem się na handicap, bo drużyna z Groznego wyraźnie nie lubi go pokrywać. Innym ciekawym typem jest wygranie przez gospodarzy drugiej połowy (zdecydowana większość ich goli pada właśnie wtedy) po 1.75. Jednak biorąc pod uwagę mało traconych bramek u siebie oraz impotencję strzelecką gości widzę tu value, kurs zachęcający. ????
✅105

19nowik45 19,7K

19nowik45

Użytkownik
Dyscyplina:Austria: Erste Liga
Godzina: 18:30
Spotkanie: Hartberg - Kapfenberg
Typ: 2
Kurs: 2,05
Analiza:
Kolega przede mnę napisał już analizę do tego meczu. Popieram to, jednak gram trochę ostrożniej. Biorę kurs 2,05 z pocałowaniem ręki, a jak widzę, cały czas spada i będzie jeszcze niższy. Wyczuwam tutaj skuteczną masówkę xD. Jednak nie gram za większe pieniądze, ponieważ nieraz się przekonałem, że ostatnia drużyna mając ogromną stratę do przedostatniego potrafi wygrać nawet z liderem! Ale Panowie nie dzisiaj. 0:18 bilans bramkowy gospodarzy, w końcu muszą coś strzelić, ciekawe tylko czy dzisiaj. A jak strzelą to i tak dostaną 1 więcej. Nie gram jednak handi, bo wynik może się skończyć wygraną gości 1 bramką, choć mam nadzieję, że ich rozstrzelają. Goście tylko 2 porażki na 6 meczy, jednak żadnej wygranej, 4 remisy. Trzeba zanotować, że ich ostatni mecz to porażka, jednak z liderem na wyjeździe gdzie przegrali 3:2. Dzisiaj czas na zwycięstwo. Pozdrawiam i życzę miłych typów ???? !
✅105

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom