>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 22.04.2020 (środa)

Status
Zamknięty.
psotnick 967,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj podajemy typy
na środę - 22. Kwietnia

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: Over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: Nazwa bukmachera
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować. Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu). Po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a użytkownik z automatu otrzymuje za taki typ ⛔100 punktów.

Poniżej lista bukmacherów z których można brać typy do konkursu.
Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania.

- Fortuna
- forBet
- Totolotek
- Lvbet
- eTOTO
- STS
- Betclic

- betfan
- TOTALbet
- eWinner

▶ Adnotacja: Dla celów konkursowych przy podliczaniu typów z polskich buków (naziemnych i internetowych) bierzemy pod uwagę kurs nominalny, czyli taki jaki widnieje przy typie, bez uwzględniania podatku.

W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Uporczywe niestosowanie się do tego punktu Regulaminu będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem wpisu z analizą zawsze sprawdź czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE -&gt;&gt;&gt;KLIK podając LINK do swojego wpisu. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu. Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych. W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu "kiepskie analizy" nie możesz już podać nowego typu. W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu oraz upomniany okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu "Typ:" zaleca się podawanie słownych nazw zespołów, zawodników itp. zamiast "1" czy "2". W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

biniuu 328,7K

biniuu

Znawca - Piłka nożna Afryka
Dyscyplina: Piłka Nożna - Tadżykistan
Godzina: 15:00
Spotkanie: Kuktosh - Khujand
Typ: Wynik meczu/obie strzelą - 2/tak
Kurs: 2,85

Bukmacher: LVBet
Analiza:

Dzisiaj typ już bardzo ryzykowny, gram go tylko dlatego, że przez ostatnie dni mi słabo szło i nie mam już nic do stracenia, dlatego proszę o rozważne dobieranie stawek, jeżeli ktoś zdecyduje się zagrać tak jak ja.
Dzisiaj mierzy się ze sobą wicemistrz z zeszłego sezonu z drużyną z miejsca szóstego (na osiem w lidze). Wszyscy pomyślą, że w sumie w takim razie Kuktosh nie może być zbyt mocny. Jednak między tymi drużynami było tylko 6 punktów różnicy.
Khujand jest dosyć zasłużoną drużyną. Na ostatnie 5 sezonów, aż 4 razy zdobywali wicemistrza. Nie udało się ani im, ani żadnej innej drużynie już od dłuższego czasu zdetronizować Istiqlol'u.
Kuktosh natomiast w zeszłym seoznie jak już wspomniałem był 6, ale dwa lata temu (w swoim debiutanckim sezonie w ekstraklasie) był aż na 3 miejscu. Co prawda zdobył wtedy tylko 3 punkty więcej niż w zeszłym sezonie, ale uważam to i tak za spore osiągnięcie.
Przechodząc już do meczu. Obie drużyny mierzyły się ze sobą 6 razy. 3 z nich były na stadionie Kuktoshu i wszystkie 3 zakończyły się zwycięstwem Khujand. Wyniki to 2:3, 0:2, 1:3. Widać zatem, że aż 2 razy zostało pokryte zdarzenie, które dzisiaj gram.
Goście są drużyną, która gra dosyć otwarcie w delegacjach. Świadczy o tym to, że w ostatnich 10 spotkaniach wyjazdowych aż 9 razy tracili przynajmniej jedną bramkę. Całkiem sporo jak na wicemistrza, prawda? Ale również bardzo często w tych meczach bramki strzelali. Ich statystyka gier na wyjazdach z zeszłego sezonu niby również nie jest specjalnie imponująca (5-1-5), ale aż 3 z tych porażek były przeciwko dominatorowi tej ligi - Istiqlolu. Do tego możemy rozpatrzeć jeszcze spotkania w tym sezonie - porażka u siebie z Khatlon 2:3 oraz wygrana na wyjeździe z CSKA 1:3. W obu meczach zatem jak widać padło sporo bramek. Sezon rozpoczęty z przytupem.
Patrząc teraz na gości - oni również grają dosyć overowo na swoim stadionie. W 10 ostatnich meczach stracili bramkę aż 7 razy. I to często się zdarzało tak, że jak już tracili to więcej niż jedną bramkę. W takiej samej ilości spotkań również strzelali bramki.
Podsumowując, mam nadzieję, że obejrzymy kilka bramek w tym meczu i typ zostanie pokryty. Jeśli ktoś ma ochotę to może się zainteresować graniem overów w tym spotkaniu.

100

Ostatnio zmieniony przez Waldi1979:
successful 2,6M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka nożna - 1. Tadżykistan
Typ: Obie drużyny strzelą gola
Kurs: 1.71
Bukmacher: Fortuna
Analiza:

Spotkanie zamykające trzecią kolejkę tadżyckiej Wyszejszaja liha, w którym piłkarze FC Khujand podejmują na swojej ziemi rywali FC Kuktosh. Gospodarze są obecnie jedynym zespołem w lidze, który nie stracił jeszcze bramki. Jednak mają rozegrane dotychczas dwa spotkania, i wydaje się, że goście, zespół nie byle jaki bo aktualny wicemistrz kraju, zdołają popsuć im tę statystykę. Kuktosh też zaś nie jest bez szans jeśli chodzi o możliwości strzeleckie. Poprzedni sezon zakończyli na drugim miejscu pod względem liczby bramek strzelonych u siebie. Inna sprawa, że jednocześnie zajęli przedostatnie miejsce pod względem liczby bramek... straconych u siebie. Jak widać, w meczach z udziałem Kuktosh bramki padają, zatem dlaczego taki scenariusz nie miałby się powtórzyć także dzisiaj?

Po raz ostatni obydwaj rywale spotkali się 18 września, i wówczas spotkanie zakończyło się wynikiem 2:3 na korzyść dzisiejszych gości. Wcześniejsze spotkanie, w maju, kiedy Khujand był gospodarzem, również obydwie ekipy strzeliły gola - było 1:1. Spodziewam się, że świadkami podobnego scenariusza będziemy także dzisiaj. Potwierdzeniem tej tezy niech będzie fakt, że liga tadżycka ruszyła z przytupem, bo w 14 meczach strzelono 47 bramek, co daje ładną statystykę 3,4 gola na mecz. W większości z nich padał BTS. W znakomitej większości padały co najmniej trzy gole. Kurs na BTS w dzisiejszej konfrontacji uznaję za sprawiedliwy, stąd taki jest mój typ na dzisiaj.

Na pewno dzisiaj będzie co najmniej kilka typów na to spotkanie, osobiście nie będę kusił się na typowanie zwycięzcy (choć bukmacherzy ewidentnie faworyzują gości), ale Kuktosh, którzy - jak powiedzieliśmy sobie wcześniej - nie stracił dotąd bramki, z dużym prawdopodobieństwem dziś tej passy nie utrzyma.

71

Ostatnio zmieniony przez ibis:
lusy_b 69K

lusy_b

Znawca - Snooker
Dyscyplina: Piłka Nożna - Turkmenistan, Najwyższa Liga
Spotkanie: FK Kuktosh Rudaki - FK Khujand
Typ: FK Kuktosh AH (+0,5)
Kurs:
2,50
Bukmacher: Betclic
Analiza:

Przedstawiam mój dziewiczy typ dla tej ligi. Ma on podstawową wadę, za jaką uważam brak wiedzy o absencjach w kadrach tych rywali. Tym niemniej odrobinę informacji udało mi się uciułać w internecie. Ponieważ prawdopodobnie wszyscy jesteśmy nowicjuszami w tej lidze podaję krótką charakterystykę obu zespołów.
FK Kuktosh to zespół, który występuje w tej lidze od 2018 r., a został założony w 2011 r. W pierwszym swoim sezonie w Najwyższej Lidze zajął 3. miejsce, w następnym 6. Trenerem jest 41-letni Fuzailow, obywatel Tadżykistanu. Był zawodnikiem do roku 2011, na pozycji prawego obrońcy i zaliczył miedzynarodową karierę na terenie Azji środkowej. Nie mam pewności od kiedy jest szkoleniowcem tego zespołu; portal transfermarkt podaje, że od 1 stycznia 2020, ale oni, tak jak inni, też mają zaledwie szczątkowe dane o tej lidze. Z innych źródeł wynika, że pracuje w tym klubie co najmniej od maja 2019 r.
FK Khujand to zespół założony w 1953 r., a od 2017r. jest drugą siłą tej ligi, zaraz za dominatorem - Istiqlol. Trenerem Khujand jest Serb, 41-letni Lazarevic, który już od 8 lat pracuje w Azji, w większości w Tadżykistanie.
Statystyki H2H: rozegrano 6 meczy 0-0-6 br. 5:15, w mieście Rudaki 3 0-0-3 br. 3:8 (pierwszy z tych meczy tak naprawdę odbył sie na stadionie neutralnym). Notabene ten mecz, który prezentuję, też odbędzie się na gruncie neutralnym, w Duszanbe
Dlaczego chcę stawiać na outsidera? Powody widzę po obu stronach boiska. Zwraca uwagę brak straconych dotąd w nowym sezonie goli przez drużynę Kuktosh, co może to być efektem zimowego transferu nowego, podstawowego bramkarza Babaeva. Tu warto zauważyć, że wygrali 3:0 na wyjeździe z Istaravshanem, z którym jesienią polegli z wynikiem dokładnie odwrotnym. Zresztą od tamtej klęski w lidze nie przegrali 5 kolejnych meczy, w 3 notując czyste konto bramkowe. W linii napadu nowym i wartościowym nabytkiem może być 19-letni Edgorov, pozyskany z niższej ligi. Ponieważ inni pozyskani w ostatnim okresie graczy nie są w zasadzie odnotowani w statystykach meczowych, połowa z nich zresztą zdążyła w okienku zimowym przejść do innych klubów, to domyślam się, że trener Fuzailow ułożył już sobie kadrę podczas poprzedniego sezonu, a teraz tylko punktowo wzmocnił. Nie mam wiedzy o absencjach w tej ekipie. Statystyki domowe i wyjazdowe tej drużyny pokazują, że w ostatnich miesiącach w domu nie przegrywa 60% spotkań (4-2-4), a na wyjeździe 70% (4-3-3).
Rywale z Khjuhand mają na tym samym dystansie statystyki domowe 6-3-1, a wyjazdowe 6-0-4. W zespole były duża rotacja w kadrze, dość powiedzieć, że zimą przybyło 11, a odeszło 19 graczy, pojawił sie też nowy trener, którego przedstawiłem wyżej. Na ostatnim treningu domowym przed tym meczem, nie trenował podstawowyy bramkarz Ikramow. Miał zajęcia indywidualne, tak jak jego kolega z obrony 20-letni Bakijew (1/0). Kontuzjowany jest podstawowy stoper Kamroev. W 2 pierwszych meczach zespół nieskutecznie bronił swojej bramki: z 4. w poprzednim sezonie Pomirem wygrali 3:1 na wyjeździe , ale z przedostatnim jesienią Kathlonem przegrali u siebie 2:3. Stracone bramki i porażka u siebie, gdzie nie zwykli przegrywać sugerują słabość na początku sezonu. Zwracam też uwagę na to, że od końca października wygrali ledwie 1 z 4 meczy w lidze, albo 2 z 7 meczy w lidze i pucharze krajowym. Gdyby bramkarz Ikramov nie doszedł do pełnej sprawności, to zastąpi go zapewne 21-letni Barotov, który ma ledwie 183 cm. wzrostu. Bramkarz nr 3 w tym zespole, Khasanov, ma niecałe 18 lat, za to 193 cm wzrostu. Tak czy inaczej widać w defensywie 2 lub 3 potencjalnie słabe punkty.
Podsumowując: są przesłanki, że w meczu będą liczne gole, ale wbrew pozorom nie jest to takie oczywiste, jak sugeruje rynek, a także i to, że więcej ich będzie po stronie gości. Gdyby się potwierdziło moje podejrzenie, że Kuktosh zmontował sobie solidny blok obronny, to Khujand może nawet wrócić do domu bez goli. Oczywiście undera na rynku gości nie polecam, ale nie będzie on dla mnie szokiem. Stawkę polecam umiarkowaną, albo niską. Nie tylko dlatego, że liga jest niszowa, nieznana i dostępne są zaledwie skąpe informacje. Widać w obecnym czasie, że sporo jest nieczystego obstawiania na rynku. Wyraźnie gorący kapitał szuka, a może organizuje okazje.
W poniedziałek zwróciłem uwagę na nagły skok kursu w Pinnacle na 2 minuty przed rozpoczęciem meczu, który opisałem w swoim typie. Musiały pójść w ruch grube pieniądze, ciekawe tylko na jakiej podstawie?! A w lidze białoruskiej na 40 rozegranych meczy, w aż 13 wygrywał lub remisował totalny przedmeczowy outsider?! Tutaj dla siebie wybrałem niską stawkę - 3/10 jednostek.

P.S. Podaję kurs z godziny wysłania mojego kuponu (12:36), obecnie betclic notuje 2,35. Ponieważ musiałem iść do pracy, nie byłem w stanie napisać tego posta wcześniej. Jeśli będzie konieczna korekta moderatora, nie będę protestował.

150

Otrzymane punkty reputacji: +38
5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Szachy - Magnus Carlsen Invitational
Godzina: 16:00
Spotkanie: Fabiano Caruana - Magnus Carlsen
Typ: remis (po czterech partiach)
Kurs: 4,25
Bukmacher: STS
Analiza:

Ostatnia moja analiza była trafiona, oby ta też taka była. Znowu zaufam Fabiano Caruanie, bo ten gracz naprawdę jest w dobrej formie. W pierwszym swoim meczu wygrał 2,5:1,5 z Nepomniachtchi, a w drugim z Dingiem Lirenem po czterech partiach był remis 2:2, a w dogrywce wygrał Caruana. Caruana ma więc pięć punktów na swoim koncie i do meczu z Carlsenem może przystąpić bez presji, a to jest ważne. Gra Caruany w tym turnieju naprawdę mi się podoba. Gra on szybko debiuty, w końcu nie od dziś wiadomo, że ten szachista zawsze jest bardzo dobrze przygotowany w tym elemencie gry. Dzięki temu Caruana ma więcej czasu na namysłu w póxniejszej fazie partii, tak było w jego dzisiejszym meczu z Dingiem Lirenem. Carlsen też ma po dwóch meczach pięć punktów, ale jak na jego możliwości, to nie pokazał niczego wielkiego w dwóch pierwszych meczach- wygrał w dogrywce z Nakamurą(który w tej dogrywce miał problemy z internetem) i pokonał Firouzję 2,5-1,5. Według mnie to może być bardzo zacięty i mecz nie zdziwi mnie tu remis i dogrywka.

100

Ostatnio zmieniony przez psotnick:
neutralny 586,5K

neutralny

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Tenis stołowy - Rosja, Liga Pro
Godzina: 0:00
Spotkanie: Haik Lulikyan - Oleg Nikiforov
Typ:
Haik Lulikyan
Kurs: 2.03
Bukmacher:
Forbet
Analiza: Spróbuję ponownie spotkanie nocne, mimo iż wczoraj się nie udało. Haik to trudny do przewidzenia gracz. Jest nierówny, często w jego meczach wynik jest loteryjny. Jego rywal prezentuje podobny poziom sportowy i naprawdę ciężko tu cokolwiek przewidzieć patrząc tylko i wyłącznie na osiągnięcia i wynik sportowy obu Panów.
Uznałem to zdarzenie za interesujące, gdyż nie zgadzam się z wystawionymi kursami i moim zdaniem powinny one być albo identyczne, albo bliskie równości, a jednak na Haika kurs przekracza 2.00. Ostatnie pięć bezpośrednich starć tych zawodników to 3-2 dla Lulikyana. W dniu dzisiejszym Haik dwa wygrane mecze na cztery, Oleg trzy "łiny" na tyle samo prób. Rywale w tych meczach praktycznie Ci sami, więc jest to dość jasny odnośnik, że forma oponentów jest bardzo zbliżona.
Bez głębszych przemyśleń czysto sportowych typuję Lulikyana na zwycięzcę tego pojedynku, gdyż chcę wykorzystać fakt, że bukmacherzy niekoniecznie sprawiedliwie uznali go za underdoga w tym starciu.

100

U 0

Usunięty użytkownik 43655

Gość
Dyscyplina: Piłka nożna - 1. Tadżykistan
Typ: Khujand nie strzeli gola
Kurs:
6,50
Bukmacher: Fortuna

Koń był 3 zatem bilans kwietnia 0/3 ;-( ( a może 0/4)

W tym meczu wydaje się że wynik 2:0 to takie bliskie prawdy. W tabeli widać: https://www.oddsportal.com/soccer/tajikistan/vysshaya-liga/standings/ że Koktosh nie stracili bramki. Coś tak czuję w kościach że uda się im podtrzymać tę passę w jutrzejszym meczu. Kurs dobry jak każdy inny.
Większość w tym meczu typuje 1 https://www.oddsportal.com/soccer/tajikistan/vysshaya-liga/kuktosh-khujand-8Gr9OD2A/ - 55 na 89 osób typuje 1 co daje 62% typów, 11 osób (12%) na remis i 23 (26%) na Khujand.

Ciekawie wygląda typ na DNB gdzie 7 na 7 typuje 1 https://www.oddsportal.com/soccer/tajikistan/vysshaya-liga/kuktosh-khujand-8Gr9OD2A/#dnb;2

Pozdrawiam

100

M 13K

michael1910

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis stołowy - Autumn League Brazylia
Godzina: 14:00
Spotkanie: Tiago Fudimori-Kazuo Morishige
Typ: Kazuo Morishige handicap -1,5 seta
Kurs: 2.02
Bukmacher: LvBet
Analiza:

Na dziś proponuje po raz kolejny mecz tenisa stołowego. Tym razem jednak będzie to Autumn League z Brazylii. Rozgrywki dopiero co ruszyły i materiału do analizy zbyt wiele nie ma. Jednak już pierwszy mecz z dzisiaj wydaję się być wartym zagrania. Tiago Fudimori rozegrał wczoraj 4 spotkania i przegrał je wszystkie. Przez cały dzień udało mu się ugrać zaledwie 3 sety. Ani razu nie wygrał więcej niż jednej partii w spotkaniu. Morishige po wczorajszym dniu ma na pewno o wiele więcej powodów do radości. Co prawda zawody rozpoczął od porażki,ale później było już o wiele lepiej. Wygrał trzy pozostałe spotkania i dzień mógł zaliczyć do udanych. Liczę,że dziś podtrzyma zwycięską passę i pewnie pokona swojego rywala.

102

Otrzymane punkty reputacji: +39
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom