>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 22.04.2013 (poniedziałek)

Status
Zamknięty.
avothez 37

avothez

Użytkownik
Dyscyplina: ATP - SINGIEL: Bucharest (Rumunia) - Kwalifikacje, ziemna
Spotkanie: Bachinger M. - Serra F.
Typ: 1
Kurs: 1,68
Bukmacher: Unibet

Analiza:

Finałowy mecz kwalifikacji do turnieju głównego w Bukareszcie. Faworytem jest Bachinger, który na tych kortach gra bardzo dobrze, w zeszłym sezonie grał w 1/2 finału, ulegając po dość wyrównanym meczu Simonowi. Serra to na pewno nie jest wymarzony rywal jak na ten etap turnieju - a tak w zasadzie jego przedsionka, jednak na pewno jest do ogrania, tym bardziej, że nie jest w jakiejś znakomitej formie. W Miami przegrał z Tursunovem, potem ze Stakhovskym w challengerze Le Gosier. W Casablance pokonał go gracz z ITF-ów Carreno-Busta, a w Monte Carlo - nie wygrał nawet pierwszego meczu kwalifikacyjnego - ograł go stary znajomy - Stakhovsky, a Serra ugrał tylko 3 gemy, co jest zaskakująco słabym wynikiem. Francuzowi bliżej jak dalej do końca kariery, dla Bachingera tak w zasadzie to dopiero początek, bo wreszcie może pograć na wysokim poziomie.
✅ 68

Otrzymane punkty reputacji: +7
psotnick 965,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Snooker - Mistrzostwa Świata
Spotkanie: Graeme Dott (SCO) – Peter Ebdon (ENG)
Typ: Więcej niż 16,5 (wynik 6-2)
Kurs: 2.60
Bukmacher: bwin

Przed meczem stawiałem na wyrównany i ciężki bój i tak właśnie ten mecz wyglądał w pierwszej sesji. Wszystko się zgadzało poza wynikiem. Oglądałem większość pierwszej sesji i pierwsze co mi się rzuciło w oczy to niespotykana fura szczęścia Dotta. Tyle ile Szkot miał korzystnych zbić, przypadkowych snookerów po odstawnych, czy bezpiecznych układów po grubych pudłach, to dawno nie widziałem. Zwykle oszczędny w reakcjach Ebbo wielokrotnie kręcił z niedowierzaniem głową. Przynajmniej dwie partie korzystnie ułożyły się dla Szkota przez takie szczęśliwe przypadki, gdyby ich nie wygrał, to wynik byłby remisowy. Fortuna wiecznie Dottowi sprzyjać nie będzie, suma szczęścia równa się zero, więc dzisiaj powinno być przynajmniej równo pod tym względem. A jeśli chodzi o formę wczorajszego dnia to zaryzykuje stwierdzenie, że Dott nie błyszczał i wynik jest zdecydowanie lepszy niż gra. Najlepszym przykładem był frejm 3, w którym Dott miał chyba 6 czy 7 idealnych szans na wygraną i wszystkie spartolił. Abstrahując od wyniku to dla mnie jest bardzo wyrównany mecz, jeśli czynnik szczęścia będzie neutralny, to przy grze frejm za frejm 5 partii Ebdona w drugiej sesji jest jak najbardziej do ogarnięcia, a to powinno przekroczyć daną linię. Mecz wygląda tak jak miał wyglądać, czyli wolne tempo, niskie breaki, dużo gry taktycznej, a w takim ściboleniu Ebbo czuje się jak ryba w wodzie. ⛔ 100

artorrotorro 1,1K

artorrotorro

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Portugalia - Liga Zon Sagres
Spotkanie: Olhanense - Vitoria Guimaraes
Typ: 2
Kurs: 3.10
Bukmacher: bet-at-home

Dzisiaj na celownik biorę spotkanie portugalskiej ligi Zon Sagres.
Gospodarze to 14 drużyna w tabeli, która będzie robić wszystko żeby utrzymać się w lidze. W dole tabeli panuje straszny ścisk, 5 drużyn od miejsca 12 do 16 dzielą jedynie 2 punkty, z tym, że drużyna Olhanense ma rozegrany jeden mecz mniej. Ale jak tu myśleć o utrzymaniu, jeśli nie wygrywa się meczu u siebie o 9 spotkań, notując w tym czasie 3 remisy i aż 6 porażek.
Bilans w tym sezonie jest niezbyt imponujący: 21 punktów zdobytych w 25 kolejkach wrażenia na nikim robić nie może. O bilansie meczów u siebie nie wspominając: 2-3-7 (11-18).
To teraz trochę na temat gości. Ich sytuacja przedstawia się o niebo lepiej. 10 miejsce w tabeli, 35 punktów zdobytych i tylko 2 punkty straty do miejsca piątego, dającego awans do eliminacji Ligi Europejskiej. Co prawda zespół Vitorii już chyba zagra w tych rozgrywkach, ponieważ awansowali do finału Pucharu Portugalii w którym zmierzą się z Benficą, a ta z kolei pewnym krokiem zmierza po mistrzostwo kraju. Lecz ja, jako zagorzały kibic piłkarski zawsze oczekuje od swojej drużyny zwycięstw i myślę, że z taką myślą piłkarze gości zagrają dziś, z co by nie mówić, słabszym przeciwnikiem. 5 miejsce w tabeli jest w ich zasięgu a pewnie taki sukces bardzo ucieszyłby kibiców.
Jeszcze tylko trochę na temat bilansu na wyjeździe: 7 miejsce w lidze, 4-3-6 (16-23).
Pewnie mecz będzie zacięty, ale tak jak pisałem wyżej, mimo że goście awansowali do finału Pucharu Portugalii, to będą za wszelką cenę chcieli awansować w lidze i dać radość kibicom. A sobie i zarządowi sporą dawkę satysfakcji za zajęcie wysokiego miejsca w lidze.
Wydaje mi się, że warto spróbować za jakąś małą kwotę.

Jeśli pomogłem, kliknij dzięki!
✅ 210

Otrzymane punkty reputacji: +1
M 55

mypy79

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Primiera Liga (Portugalia).
Spotkanie: Olhanense - V.Guimaraes.
Typ: 1.
Kurs: 2,4.
Bukmacher: bWin.
Analiza: Za bardzo nie ma się, co rozwodzić nad analizą, bowiem dla miejscowych jest do idealna okazja aby wyskoczyć ze strefy spadkowej. Piłkarze z Giumaraes w lidze grają już tylko o &quot;pietruszkę&quot;. W ub. tygodniu awansowali do finału krajowego pucharu, gwarantując sobie tym samym start w europejskich rozgrywkach. W lidze mają bezpieczną przewagę, tak więc skupiają się już jedynie na pucharowym boju z Benficą.
Olhanense natomiast musi to wygrać i zachować cień szansy na utrzymanie. Przed degradacją broni się w sumie pięć ekip a meczów do rozegrania pozostało już tylko cztery. W nich Olhanense zmierzy się z silnym Rio Ave, Sportingiem L. oraz zagra z Beira Mar i Moreirense, które również walczą o zachowanie ligowego bytu.
Powody, aby zagrać &quot;jedynkę&quot; są więc jak najbardziej uzasadnione. Dodam tylko, że w ub. roku Victoria uległa w Olhanense 0:1...
Mój bilans
4 TyPy: 2 ✅ - 2 ⛔
⛔ 100

wlodek02 5,3K

wlodek02

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka Kobiet
Spotkanie: Tauron Dąbrowa Gornicza - Atom Trefl Sopot
Kurs: 2.73
Bukmacher:pinnacle
Drugi mecz finałowy Orlen ligi wczoraj nadspodziewanie łatwe zwycięstwo drużyny Dąbrowy. Kontuzja Zaroślinskiej to ściema kontuzjowana okazała się Liniarska natomiast Zaroślińska zagrała rewelacyjny mecz. Jednak wczoraj to drużyna z Sopotu grała bardzo słabo szczególnie zawiodła liderka Rourke jednak i pozostałe zawodniczki dostosowały się do miernego poziomu. Bardzo słaba gra na przyjęciu. Zagrywka na Skowrońska często przynosiła trochę punktów. Zdziwił mnie bardzo słaba gra na bloku co było atutem Sopotu. Natomiast Dąbrowa grała bardzo równo dobra zagrywka wszystkie zawodniczki na wysokim poziomie jedynie problemy Skowrońskiej na przyjęciu. Jednak dzis drugi mecz i moim zdaniem Atom tak łatwo nie odda meczu. Nie wierzxę , że Rourke jak i cały zespół zagrają tak słabo. Dlatego uważam ,z eRourke zagra dobry mecz Atom lepiej zagra na przyjęciu oraz w bloku i bedziemy mieli wyrownany mecz z ktorego zwyciesko wyjdzie Atom Trel ,który wyrówna stan rywalizacji na 1-1.
⛔ 100

T 3

typ_er

Użytkownik
Dyscyplina: Anglia - Premier Leauge
Spotkanie: Man Utd - Aston Villa
Typ: 0-0 / 1-1 / 2-2
Kurs: 18.00
Bukmacher: bet365

Najpierw zacznę od wyjaśnienia kursu: kurs wynosi odpowiednio za wyniki 21, 12, 21, więc dodałem te 3 kursy do siebie i podzieliłem przez 3, co daje nam średnią z tych 3 wyników i jest rwna ona 18 (jesli coś zrobiłem niezgodnie z regulaminem, to prosze moderatora o kontakt na PW, ale mam nadzieję, że można wyciągać średnią z tych trzech kursów)
A teraz analiza: Man Utd wg mnie nie gra ostatnio na 100% i zdarzają mu się remisy. Nie przewiduję tutaj triumfu gości, bo są zwyczajnie za słabi aby im się to udało, lecz mogą zremisować. Uważam także, że goście strzelą co njwyżej 2 bramki, dlatego nie wstawiłem remisu 3-3.
Gramy tylko rzeczywiste typy.
⛔ 100

kontekst 1,3K

kontekst

Ococho?
Dyscyplina. Tenis FED Cup.
Spotkanie. Vinci R. - Safarova L
Typ. Vinci R. DW 2:0
Kurs. 1.73
Bukmacher. William Hill
A więc.. kolejna konfrontacja Włoszko - Czeska, po pierwszym dniu było 2:0 i wczoraj Vinci była &#39;schowana&#39; już w bunkier kiedy to Errani po bardzo dobrym secie pierwszym i 3ch gemach seta 2giego stanęła w miejscu i nie zrobiła nic przezgrywając kolejne partie 2:6, 0:6. No moze gdzies tam do końcówki spotkania kiedy to Errani próbowała ugrać (chyba) gema tylko. Ale przejdźmy do typu, bo powyższe zdanie nic o nim nie mówi. Natomiast Vinci to jest ta bardziej statyczna zawodniczka (od Errani) i patrząc na prostą matematykę to jeżeli Vinci wygra z Kvitovą nie tracąc seta, Errani z Safarovą nie tracąc seta, a Errani przegrywa z Kvitovą tak Vinci powinna poradziś sobie dość szybko. A powazniej Vinci trzymała cały turniej w Katowicach równa formę - serwis 60/65% punkty z 1podania na poziomie 75/80% i punkty z returnu na poziomie 50%. Panie zaraz będą na korcie..
⛔ 100

T 3

typ_er

Użytkownik
Dyscyplina: Anglia - Premier Leauge
Spotkanie: Man Utd - Aston Villa
Typ: 0-0 / 1-1
Kurs: 8,25
Bukmacher: bet365

A teraz analiza: Man Utd wg mnie nie gra ostatnio na 100% i zdarzają mu się remisy. Nie przewiduję tutaj triumfu gości, bo są zwyczajnie za słabi aby im się to udało, lecz mogą zremisować.

Poprawiłem post z góry. Przyznaję, popełniłem błąd, po prostu zapomniałem jeszcze raz podzielić przez ilość typów. Nie potrzebne były te komentarze ludzi, którzy chodzą jeszcze do gimnazjum i wiedzą czego tam uczą.
kiepska analiza, brak takiego typu

wojciechj 30

wojciechj

Użytkownik
Dyscyplina: Pilka nozna, Francja 2 liga.
Spotkanie: Monaco- Clermont
Typ: Monaco AH -1
Kurs: 1.86
Bukmacher: Pinnacle
Data: 22.04 g. 20:40
Na dzisiaj wybralem spotkanie drugiej Ligi Francuskiej pomiedzy Monaco a Clermont. Zespol gosci zajmuje aktualnie pierwsze miejsce w tabeli z dorobkiem 63 pkt i wszystko wskazuje na to, ze powroci do Francuskiej ekstraklasy. Zespol dzisiejszych gosci plasuje sie na 17 miejscu z 35 pkt na koncie i caly czas walczy o utrzymanie w 2 lidze. Zespoly walczace o utrzymanie czesto dzieki swojej determinacji do zdobycia pkt potrafia zaskakiwac i sprawiadz niespodzianki, jednak dzisiaj w druzynie gosic zabraknie az 6 zawodnikow: &quot; Bockhorni (DF, 12/0), Avinel (DF, 29/2), Capelle, (M, 30/3), Imorou (DF, 25/0), Armand (S, 24/3), Fomen (DF, 16/0)&quot;. Uwazam, ze jesli zespol Monaco powaznie mysli o awansie do najwyzszej klasy musi takie spotkania wygrywac. Stawiam na wykorzystanie przewagi zespolu oraz atutu wlasnego boiska i pewne zwyciestwo. Moj Handicap azjatycki -1 na zwyciestwo Monaco. ( W przypadku zwyciestwa jednym golem= zwrot stawki)
✅ 86

Otrzymane punkty reputacji: +4
P 562

piszczek82

Użytkownik
Dyscyplina: Pilka nozna, HOLANDIA: Eerste Divisie
Spotkanie: Emmen - Cambuur
Typ: Cambuur
Kurs: 1.60
Bukmacher: BAH
Data: 22.04 g. 20:00
Na dzisiaj wybrałem spotkanie drugiej Ligi Francuskiej pomiędzy Emmen a Cambuur. Zespół gości zajmuje aktualnie drugie miejsce w tabeli z dorobkiem 52 pkt i 5 punktów straty do lidera. Grają z zespołem gospodarzy, który zajmuje 13 miejsce. Awans gospodarzom nie grozi, spadek po wycofaniu dwóch zespołów z rozgrywek też nie. Goście walczą natomiast o bezpośredni awans. Jeżeli chcą swój cel osiągnąć to powinni wygrać dzisiejsze spotkanie. Moim zdaniem będą bardziej zdeterminowani, aby cel osiągnąć. Dodatkowo Goście w ostatnich 5-ciu meczach tylko raz przegrali i 4-y razy wygrywali. Gospodarze natomiast dwa razy wygrali, dwa przegrali i raz zremisowali.
W moim odczuciu goście są faworytem dzisiejszego spotkania i na nich stawiam.
✅ 60

Otrzymane punkty reputacji: +9
dibetto 152

dibetto

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna
Spotkanie: Ruch - Polonia
Kurs: 2,95
Buk: PinnacleSports
Analiza: Ruch jest po dwóch dobrych piłkarsko meczach. Zwycięstwo z Bełchatowem zaskoczyło mnie samego, a niezła gra na Łazienkowskiej tym bardziej. Mimo tego uważam, że te dobra gra uśpi dzisiaj trochę ich czujność. Tym bardziej, ze punkty straciło Podbeskidzie. A myślę, ze bez koncentracji na najwyzszym poziomie Ruch nie jest drużyną, która spokojnie będzie wygrywała mecze. Dzisiaj na mozolnie budującą ataki drugą linie Ruchu zagra zagęszczony środek Polonii Warszawa. Powinno być łatwiej o przechwyty i szybkie kontry, a Polonia ma kim kontrowac. Szybkich piłkarzy z przodu posiadają. W Ruchu niepewny jest występ Szyndrowskiego. Czytałem dzisiaj wypowiedź Kiełba i uspokoił mnie o tyle, że nie grają przeciwko trenerowi. Polonia ma czarną passę, ostatni mecz wygrała 6 spotkań temu. Sporo, ale myśle, ze dzisiaj jest okazja na przełamanie. Na Ruchu w tym sezonie wiele drużyn grało bardzo swobodną piłkę.
⛔ 100

J 216

jeckob10

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP Bukareszt
Spotkanie: Marinko Matosevic vs Viktor Troicki
Typ: DW: 2-0
Kurs: 3.20
Bukmacher: Unibet
Analiza:
W Bukareszcie dziś rozpoczyna się turniej rangi ATP i już w 1 rundzie czeka nas moim zdaniem ciekawe spotkanie.Obaj ci zawodnicy muszą się przełamać i na pewno będą szukać zwycięstwa.Lekkim faworytem jest Troicki a ja kompletnie nie wiem czemu.Serb w tym roku spisuje się wręcz katastrofalnie.Na 15 rozegranych w tym roku meczy Viktor przegrał aż 10 a zwycięstwa odniosił tylko nad bardzo przeciętnymi zawodnikami takimi jak Kamke czy też Lucas Pouille.Ostatnio rozpoczął swój sezon na mączce.W Monte Carlo w 1 rundzie dostał ogromne baty od Jarkko Nieminena który oddał Serbowi zaledwie 3 gemy w całym spotkaniu.Zawodnik który jeszcze niedawno odnosił sukcesy ze swoją reprezentacją w Pucharze Davisa teraz jest kompletnie bez formy i przegrywa praktycznie każdy mecz.Po drugiej stronie mamy Marinko Matosevica który w tym roku spisuje się lepiej niż jego rywal.Dobre występy w Memphis czy też Indian Wells pokazały że Marinko to nie jest taki słaby zawodnik i trzeba się z nim liczyć.Ostatnio na nawierzchni ceglanej w Monte Carlo Matosevic wygrał z Fernando Verdasco czyli zawodnikiem dobrze grającym na tej nawierzchni.Potem przegrał jednak z królem mączki Rafaelem Nadalem i choć wynik pokazuje kto był tam lepszy to 2 secie Marinko miał nawet break pointy na prowadzenie 3-0 z dwoma przełamaniami a wtedy nie wiadomo jakby to się potoczyło.Teraz ma idealną okazję do rozpoczęcia dobrej serii w Bukareszcie bo zagra z bardzo słabym Troickim.Statystyki Serba co katastrofalne i Matosevic musi to wykorzystać i jak dla mnie pokona dziś Viktora 2-0.Zakład być może i ryzykowny ale myślę że warto grać na Australijczyka patrząc na formę Troickiego.Polecam.
⛔ 100

langus1986 4,3K

langus1986

Użytkownik
Dyscyplina: piłka nożna
spotkanie: Emmen vs Cambuur (II holandia)
typ: Cambuur (-1)
kurs: 2,7
Bukmacher BWIN
ANALIZA, witam, po weekendzie wracam z kolejnym kursem rodem z holandii. drużyna gospodarzy bez rewaelacji, środek tabeli, nie walczą praktycznie o nic bo spaść nie mogą ( w tym rokuz powodu wycofania sie 2 drużyn nie ma strefy spadkowej) a na czołówkę i awans też raczej liczyć nie mogą. co innego goście, obecny vicelider, który w razie zwycięstwa zniweluję stratę do lidera do 2 punktów. a wiadomo, że to już powoli widać metę i każdy punkt się liczy, jak i każda bramka, więc nie tylko powinni wygrać, ale wysoko wygrać. bo kto wie czy o pierwszym miejscu na koniecligi nie zadecyduje bilans bramkowy. dodatkowo goście są w gazie i odnotowali 4 zwycięstwa z rzędu. h2h też na korzyść, chociaż te wyniki mogą nie oddać wszystkiwgo bo po raz ostatni spotkali się w lutym ubiegłego roku. jednak spoglodając na to jak ostatnio się prezentują obie ekipy i jakie mają cele to nasuwa się tylko jeden typ: ZWYCIĘSTWO CAMBUUR, a ja dokładam, że większe niż jedną bramką. POWODZENIA.
✅ 170

Otrzymane punkty reputacji: +3
icetea00 36

icetea00

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna (Serie B)
Mecz: Ascoli - Padova
Typ: Ascoli
Kurs: 2.50
Bukmacher: Bet365
Godz: 19:00
Analiza:
Jak dla mnie faworyt w tym meczu jest jeden i jest do drużyna gospodarzy.Ascoli zajmuje 19 miejsce w tabeli z 40 punktami bilans bramek 45:56 u siebie 27:27.Forma na ostatnie pięć spotkań jedna wygrana,cztery porażki.Przegrana z Vicenza 1-0,przegrana z Modena 3-2,przegrana z Livorno 3-0,przegrana z Crotone 1-0,wygrana z Grosseto 3-1.Bilans bramek formy na pięć spotkań 5:9.
Padova zajmuje 11 miejsce w tabeli z 47 punktami bilans bramek 40:44 na wyjeździe 20:27.Forma na ostatnie pięć spotkań jedna wygrana,dwa remisy,dwie porażki.Wygrana z Crotone 2-1,remis z Cittadella 3-3,remis z Varese 1-1,przegrana z Cesena 2-0,przegrana z Modena 1-0.Bilans bramek formy na pięć spotkań 6:8.
Ascoli walczy aby się utrzymać w lidze do bezpiecznego miejsca do Lanciano tracą 4 punkty jeśli dziś by wygrali tracili tylko do nich 1 punkt.Padova raczej jest już pewna utrzymania do walki o awans już się nie ma szans.
Osłabienia kadrowe
Ascoli Calcio: Peccarisi (30/0 obrońca), Fossati (30/4 pomocnik), Di Donato (31/0 pomocnik )
Calcio Padova: Anania (19/0 bramkarz), Legati (30/0 obrońca), Renzetti (28/1 obrońca), Piccioni (16/0 obrońca), Piccinni (9/0 obrońca), Diego Farias (34/10 najlepszy strzelec drużyny napastnik ), Babacar (15/1 napastnik)
Jak widać padova ma mocne osłabienia w obronie i w ataku dziś bez najlepszego strzelca w lidze.Między sobą obie drużyny zagrały 7 razy , ascoli wygrało 3 razy,1 raz padł remis a padova wygrała 3 razy.Ostatni wynik to 1:1 wtedy padova strzeliła w 90 min gola.Moim zdaniem dziś wygra ascoli która myśli o utrzymaniu się w lidze i wykorzysta osłabienia kadrowe gości.
⛔ 100

kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP Bucharest
Mecz: Troicki V. - Matosevic M
Data: 22.04.2013 17:00
Typ: 2:0
Kurs: 3.00
Bukmacher: William Hill
Analiza: Spotkanie 46 w światowym rankingu Viktora Troickiego z 50 Australijczykiem Marinko Matoseviciem urodzonym w Bośni i Hercegowinie. Rozegrają oni dzisiaj spotkanie pomiędzy sobą, a minimalnym faworytem bukmacherów jest Serb. Ja jednak oglądając ostatnie poczynania Troickiego, stawiam zdecydowanie na jego zwycięstwo. Zaskoczył mnie pozytywnie swoją formą podczas spotkań Pucharu Davisa, gdzie mimo, że przegrał, to jednak w 5 setowym boju z Samem Querreyem na hardzie w USA. Grał naprawdę dobrze i cierpliwie, a to chyba najważniejsze w grze Serba ???? Nie mówię, że z jego głową jest wszystko w porządku, ale po ostatniej porażce na ziemi z Jarkko Nieminenem na pewno będzie chciał szybko powrócić na prawidłowe tory. Serb przegrał gładko 1:6, 2:6. Serwisy na poziomie 57% i 38%, a mecz potrwał 63 minuty. Nie oglądałem tego meczu, ale wierzę, że po prostu to nie był jego dzień. Wcześniej Troicki podczas turnieju w Miami pokonał w 1 rundzie Andujara 6:2, 6:3 i przegrał z Tsongą 6:7, 3:6, ale też i tutaj Francuz musiał sporo się nabiegać, by wygrać. Matosević swoją przygodę w Monte Carlo rozpoczął od pokonania Fernando Verdasco 7:5, 6:3, a oglądając ostatnio Hiszpana można jasno powiedzieć, że jest zupełnie bez formy. Później Marinko przegrał z Nadalem 1:6, 2:6. Wcześniej Australijczyk na hardzie jak wygrywał to z typowymi graczami od ziemii: Monaco czy Robredo. Zaliczył też dobry występ w Memphis. Ogólnie rzecz biorąc, bardzo lubię oglądać grę Troickiego i kurs jaki zobaczył przeciwko Matoseviciowi nie przeszedł koło mnie, myślę, że typ powinnien wejść. Na pewno będzie walka ze strony obydwu zawodników, ale górą wyjdze Viktor.
✅ 200

Otrzymane punkty reputacji: +7
robson11 3,3K

robson11

Użytkownik
Dyscyplina: T-Mobile Ekstraklasa
Mecz: Ruch Chorzów - Polonia Warszawa
Data: 22.04.2013 18:30
Typ: Ruch Chorzów wygra do 0
Kurs: 4.00
Bukmacher: Bet365
Ruch walczy o utrzymanie, a ostatnie spotkania w wykonaniu tej drużyny były naprawdę niezłe. Szybkie 3:0 w Bełchatowie, z GKS-em, który jest bezpośrednim rywalem Ruchu w walce o utrzymanie i dobry mecz przeciwko Legii w PP napawa optymizmem przed dzisiejszą rywalizacją przy ul. Cichej. Zwycięstwo zapewni Ruchowi w dniu dzisiejszym duży komfort i pozwoli na doskoczenie do Widzewa Łódź i Wisły Kraków. Rywal niewątpliwie w zasięgu, bowiem Polonia na wiosnę cieniuje strasznie, osłabień wiele i w ostatnich pięciu meczach zdobyła zaledwie punkt. Co prawda w meczu ze Śląskiem Wrocław, ale Śląsk to mega nierówna drużyna i w Warszawie zagrała po prostu bardzo średnio. Dlaczego Ruch wygra do 0? Argumentów za wiele za tą częścią typu nie ma, bo Ruch tracił gole w ostatnich kilku meczach z rzędu (wyjątkiem wygrana z Bełchatowem), ale w historii spotkań pomiędzy obiema ekipami na przestrzeni ponad 10 lat, tylko raz zdarzyła się passa, że warszawianie zdobywali gola w trzech kolejnych rywalizacjach przy Cichej. Uważam, że z tą formą i tą kadrą dziś tego sukcesu nie powtórzą, a Ruch z przodu spokojnie jest w stanie coś strzelić. Kurs także dość ciekawy, gdyż na samo zwycięstwo Ruchu mamy zaledwie ~2.35.
⛔ 100

S 108

suri

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Szwajcaria, Callenge League.
Spotkanie: Wil - Bellinzona
Typ: 2 (HP 1:0)
Kurs: 3.40
Bukmacher: bet at home
Analiza:
Gospodarze piłkarsko znokautowani, ostatnia porażka z dzisiejszymi rywalami na pewno jeszcze mocno siedzi im w głowach, przegrana 0:8 musi boleć. Minęło zaledwie kilka dni, zawodnicy krótko mówiąc podłamani, trener Thoma Axel narzeka na plagę kontuzji, prawdopodobnie nie zagra etatowy bramkarz, czerwoną kartkę otrzymał T. Waldvogel, który dziś nie wystąpi w meczu, to poważne osłabienie. Trener twierdzi, że taki rozmiar porażki to poważne piętno na zespole, szczególnie jego sferze mentalnej.
Dodatkowo jest pod wrażeniem gry i poziomu piłkarskiego zespołu gości.
A Bellinzona... na fali, bardzo dobra dyspozycja w tym sezonie, szczególnie w rundzie wiosennej. Aktualnie na pierwszym miejscu w tabeli, klub z aspiracjami do awansu, raz zdobyli mistrzostwo kraju i są finalistami Pucharu Szwajcarii w 2008 r., który przegrali z Bazyleą. Ostatni mecz zagrany wzorowo, piekielnie skuteczni w ataku i skoncentrowani w defensywie, praktycznie w meczu nie popełnili błędów, tak to spotkanie komentuje sztab trenerski Bellinzony, no i wyniki mówią same za siebie.
Jest jednak mała rysa na klubie, dotyczy ona sytuacji finansowej, tu pojawiają się problemy, zadłużenie, niezbyt pewni sponsorzy i ewentualna upadłość klubu wymusiła na zarządzie oświadczenie o woli pozostania w piłkarskim świecie i ratowaniu FC Bellinzony poprzez tryb odwoławczy. Miejmy nadzieję, że na piłkarzy zadziała to tylko i wyłącznie motywująco.
Jestem przekonany, że wygrają dzisiejsze spotkanie różnicą kilku goli.

Co ciekawe, nigdzie w ofertach bukmacherów nie znajdziemy wyższego handicapu ;).

Jak będzie, przekonamy się wieczorem.
⛔ 100

samuel24 6,7K

samuel24

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Angielska
Spotkanie: Manchester united - Aston Villa
Typ: Aston Villa zdobędzie gola? - NIE
kurs: 2.05
bukmacher: expekt
analiza:
Jesli dzis Czerwone Diabły wygrają mecz, to zapewnią sobie mistrzostwo 4 kolejki przed końcem sezonu. Warto przypomniec, że Ferguson celuje w rekord punktowy, która nalezy do chelsea (95pkt), a do tego trzeba wygrać wszystkie mecze. Aston Villa wciaż ma o co grać, gdyż zapewne jak to bywa w Premier League kwestia spadku rozstrzygnie się w ostatniej kolejce. Zapene The Villans będą chcieli ugrać coś na Old Trafford, ale wydaję mi się, że obrona MU spokojnie będzie rozbijać ataki gości i bez problemu wygraja spotkanie. Aston Villa w ostatnich 6 wyjazdowych spotkaniach strzelala gole, w końcu musi nadejść kres dobrej passy, a jak na drodzę staję Manchester United walczący o mistrza, to wydaje się to bardzo prawdopodobne.
✅ 105

Otrzymane punkty reputacji: +2
emm 99

emm

Użytkownik
Dyscyplina: piłka nożna
spotkanie: Emmen vs Cambuur (II holandia)
typ: over 2,5
kurs: 1,5
Bukmacher bet365

Typ już kilkukrotnie podawany wyżej, aż dziwne ze nikt nie wzial pod uwage wyniku wiecej jak 2 gole w meczu, co jest bardzo prawdopodobne!
Emmen u siebie w 13 meczach strzelil i stracil po 18goli.
Goscie na wyjazdach 18 strzelili a 17 stracili, co takze daje ciekawa srednia ????

Na ostatnie 5 meczy rozegranych na stadionie gospodarzy, az w 4 byl over 2,5 !
Odpowiednio: 2:1, 0;4, 2;4, 3;2, 2;0
Dlaczego wiec teraz mialoby byc inaczej?
P.s
Dla osob grajacych live polecam zagranie overa 0,5 do przerwy w 15 minucie meczu.
kiepska analiza

Otrzymane punkty reputacji: +1
kubko 29

kubko

Użytkownik
Spotkanie: Hapoel Eilat - Maccabi Netanya
Typ: powyżej 153.5
Kurs: 1.85
Bukmacher: Betclic
Analiza:
Koszykówka - Izrael Superliga
Ponownie wyszukałem spotkanie w którym spotkają się drużyny prezentujące podobny poziom. Drużyna Hapoel Eilat jeszcze nigdy nie odniosła porażki ze swoimi dzisiejszymi przeciwnikami. Jednak bezpośrednie mecze zawsze rostrzygały się minimalną różnicą punktów. Wysokie miejsca w obecnym sezonie również potwierdzają, że w Rabin Arena czeka nas emocjonujący wieczór. Krótka analiza matematyczna:
OBECNY SEZON:
Mecze z udziałem HE:156 pkt/mecz
Mecze z udziałem MN: 153 pkt/mecz
Punkty HE na mecz: 80 pkt/mecz
Punkty MN na mecz: 77 pkt/mecz
Bezpośrednie meczE: 140 pkt/mecz
Jak widać dwie dobrze punktujące drużyny. Myślę, że nie warto sugerować się tutaj średnią z bezpośrednich spotkań. Dzisiejszy mecz w moim odczuciu będzie imponował w ofensywie.
✅ 85

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom