>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 22.01.2015 (czwartek)

Status
Zamknięty.
challenger 23,2K

challenger

Forum VIP
Tutaj p odajem y typy
na czwartek - 22. Stycznia

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina:
22:00
Spotkanie:
Adelaide - Sydney
Typ:
over 2.5
Kurs:
1.80
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.
Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, user otrzymuje automatycznie ⛔100
Proszę kopiować format podawania typów i bezwzględnie się do tego stosować. Mają być wyraźnie zapisane wyróżniki takie jak Dyscyplina, Godzina, Spotkanie, Typ, Kurs, Bukmacher i Analiza.
Mile widziany bezpośredni link do danego meczu np z oddsportal.com albo livescore.pl Przyśpieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis
- trzecią i kolejną kiepską analizę w danym miesiącu

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, zawsze sprawdź przez Podgląd posta czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Dyscyplina: ???? Tenis - Australian Open
Godzina:
1:00
Spotkanie:
Lopez F. - Mannarino A.
Typ:
Lopez F.
Kurs:
1.93
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
H2H 2:0 dla Hiszpana. Warto dodać, że Lopez męczył się w 1 rundzie z Denisem Kudlą gdzie zagrał 5 setów, a ostatni set był na korzyść Lopeza 10:8. To tylko dowodzi faktu, że zależy mu na wygranej i dobrym wyniku podczas Australian Open. Może i Feliciano początku sezonu nie miał dobrego to jednak on jest w mojej opinii o klasę lepszym zawodnikiem niż Francuz. Powinien ten mecz wygrać, ale czy w 3 setach? W to mocno bym wątpił. Mannarino to zwykły przeciętniak, który odpalił ostatnio podczas turnieju w Auckland, ale jakich on miał tam przeciwników? Praktyczne same tenisowe ogórki, a w pierwszym meczu rozegrał 3:0 z Blaz Rolą który bardziej i częściej gra na mączce niż hardach gdzie nie ma oszałamiających wyników. Myślę, że tą dobrą passę Mannarino zakończy Hiszpan swoim slajsem.

✅ 93

Otrzymane punkty reputacji: +8
ill-be-back 4,4K

ill-be-back

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka NBA
Godzina: 01:00
Spotkanie: Miami Heat @Charlotte Hornets
Typ: Charlotte (-6,5)
Kurs: 2,05
Bukmacher: PinnacleSports
Analiza:
Na dzisiejszą noc proponuję spotkanie w TWC Arena Charlotte, NC pomiędzy Charlotte Hornets i Miami Heat. Nie ukrywam, że to dość trudny mecz do typowania. Spotykają się w nim rywale z Southeast Division. 7 (MIA) i 9 (CHA) drużyna konferencji wschodniej. Mecz wyrównanych ekip o czym świadczy bilans: Miami 18-23 (0.439) i Hornets 17-25 (0.405). Dlaczego więc typuję zwycięstwo gospodarzy?
Po pierwsze notują oni bardzo dobrą serię w ostatnich meczach zwyciężając 7 razy i tylko raz schodząc z parkietu pokonani przez mistrza ubiegłego sezonu San Antonio Spurs (98-93).
Po drugie oczekiwany jest dzisiaj powrót do zespołu najlepszego strzelca Kamby Walkera, który w ostatnich 6 grach zanotował średnią 29.6 pkt., co powinno znacznie wzmocnić skład Szerszeni.
Po trzecie Heat wystąpią dzisiaj bez centra (Hassan Whiteside), który dorzucał przynajmniej 10 pkt. w siedmiu z ostatnich 8 spotkań.
Po czwarte bilans ostatnich 8 gier Charlotte to 7-1, a bilans Heat to 4-4przy czym trzeba sprawiedliwie przyznać, że te cztery przegrane to mecze z silnymi lub bardzo silnymi ekipami Zachodu: GSW, POR, HOU i OKL. Hornets pokonali siedmiu przeciwników ze wschodu, z których tylko Toronto jest w ósemce.
W spotkaniach h2h na 18 ostatnich spotkań Hornets wygrali tylko raz (sic!) i było to 6 listopada 2014r. (96-89). W meczu u siebie 24.11 Heat wygrało 94-93.
Należy więc spodziwać się zaciętego spotkania, w którym tak naprawdę każde rozstrzygnięcie jest możliwe. Ja idę w kierunku podtrzymania dobrej passy gospodarzy w drodze do ósemki i stawiam dzisiaj na ich zwycięstwo z handi.
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +2
andawe 1,5K

andawe

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna Puchar Azji
Godz. 8:30
Spotkanie - Korea Południowa : Uzbekistan
Typ - over 3.5 gola
Kurs - 5.50
Buk - Bet365
Analiza

To już nie przelewki aby kombinować to już mecz ćwierćfinałowy i przegrany jedzie do domu i liczę na dobry mecz a przede wszystkim z golami ja wybieram over 3,5 , patrząc na dotychczasowe wyniki Uzbekistanu to 2:1 porażka z Chińczykami i wygrana 3:1 z Arabią S było też zwycięstwo z Koreą Północna 1:0 czyli jak nie trudno policzyć 5 goli strzelonych w 3 meczach uważam za dobry wynik , Koreańczycy z Południa natomiast 3 zwycięstwa i każde po 1:0 czyli 3 zdobyte i nie odraża mnie to że mają czyste konto po stronie straconych dziś uważam że stracą , w poprzedniej edycji PA obie spotkały się takze w fazie finałowej i wtedy zobaczyliśmy dobry mecz a wynik 3:2 dla Korei i już w pierwszej połowie było 3:1 , były też wyniki takie jak 4:2 , 5:1 czy 2:2 tak więc chyba buki trochę zasugerowali się tym że Koreańczycy nie stracili jeszcze w tym pucharze bramki i dlatego wystawili tak wysoki kurs i to na over 3.5 a nie 4.5 tak więc liczę że te 4 bramki padną !
⛔ 100

zelazny 183

zelazny

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, Australian Open
Spotkanie: Dominika Cibulkova - Tsvetana Pironkova
Typ: Pironkova
Kurs: 2,00
Bukmacher: Bet365
Bułgarka zaczęła sezon znakomicie. W dziewięciu tegorocznych meczach zaledwie dwie porażki i to z Suarez Navarro i Kvitovą, gdzie z drugą przegrała dopiero w finale w Sydney. Nie da się ukryć, że Pironkova jest w gazie, w pierwszej rundzie pokonała świetnie spisującą się Brytyjkę Watson (w drugim secie do zera) przerywając jej serię sześciu zwycięstw pod rząd. Z koleji Cibulkova, jak na razie bardzo przeciętnie trzy sety w pierwszej rundzie z Flipkens, porażka z Keys i Gajdosovą kolejno Brisbane i Sydney. Kurs na Bułgarkę spada, nic dziwnego, przy jej obecnej dyspozycji stawiam czystą dwójkę.
⛔ 100

D 453

dresu

Użytkownik
Dyscyplina:piłka Nożna Puchar Azji
Godzina:8:30
Spotkanie:Korea Płd.-Uzbekistan
Typ:Korea Płd.
Kurs:1,85
Bukmacher:bet365
Analiza:No dzisiaj zaczynamy od rana na dobry początek dnia wybieram mecz z mistrzostw Azji dzisiaj zaczynają sie ćwierćfinały a na początek mecz Korea Płd. gra z Uzbekistanem.
Korea Płd. zajęła pierwsze miejsce w swojej grupie i wygrała wszystkie trzy mecze i to wszystkie tym samym stosunkiem bramkowym 1-0 najpierw z reprezentacją Omanu następnie Kuwejtu i w ostatnim meczu nie spodziewanie z faworytem do wyjścia z pierwszego miejsca reprezentacją Australią.
Uzbekistan w swojej grupie zajął drugie miejsce przegrywając tylko z reprezentacją Chin 2-1 a dwa mecze wygrali z Korea Płn. 1-0 i z Arabią Saudyjską 3-1.
Spotkania pomiędzy nimi odbyły się nie tak dawno bo w eliminacjach wlaśnie do tych mistrzostw w pierwszym meczu Uzbekistan zremisował u siebie 2-2 a w następnym meczu Korea wygrała u siebie 1-0. Na ostatnie 8 meczy między tymi drużynami 6 razy wygrywała Korea i 2 razy padł remis.
Według mnie Korea Płd. jest lepszą drużyną bo chociażby dlatego że grali ostatnio na mistrzostwach Świata i na tych mistrzostwach Azji nie przegrali jeszcze meczu potrafili wygrać z Australią która jest na pewno mocniejszą reprezentacją niż Uzbekistan.
Mam nadzieje że dzień zacznę od trafnego typu bo według mnie ten typ jest godny polecenia.
⛔ 100

J 3,4K

jaja

Użytkownik
Dyscyplina: TENIS AUSTRALIAN OPEN MENS DOUBLES
Godzina:
04:00
Spotkanie:
Kubot/Chardy - Bracialli/Huta-Galung
Typ:
Kubot/Chardy
Kurs:
1.45
Bukmacher:
Unibet
Analiza:
Kurs 1.45 w meczu dwóch co najmniej przyzwoitych singlistów z paroma (w przypadku Kubota nawet wielkim sukcesami w debla - wszak rok temu z &quot;Linem&quot; tu wygrał) kontra &quot;trupiarski&quot; składak - emeryt Bracialli (37 lat) plus &quot;śmieszny challengerowiec&quot; Huta &quot;miedzi&quot; Galung. Doprawdy nie mam problemów z wyobraźnią, ale tego sobie nie umiem wyobrazić, że polsko-francuski debel przegra z taką parą &quot;paralityków&quot;. Nie na tym szczeblu. Kubot z Chardym zostali &quot;wyautowani&quot; z gry singlowej i teraz jestem przekonany, że z pełnym zaangażowaniem poświęcą się deblowi. W szlemie nie obowiązuję decider points i w takiej formule zawsze szanse ludzi, którzy po prostu umieją grać w tenis rosną, gdyż ograniczona jest rola &quot;przypadku&quot;. Nie chce mi się dalej rozpisywać, ale taki kurs to lokata. Tym bardziej, że dla Kubota i Chardego to nie jest pierwszy wspólny występ.

✅ 45

Otrzymane punkty reputacji: +21
xael 83

xael

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - Australian Open
Spotkanie : Jerzy Janowicz - Gael Monfils
Typ: DW 0:3
Kurs: 3.20
Buk: Oddsring
Godz: 07:30
Analiza:
Jerzy kontra Gael , taki meczyk się rano szykuję. Gram tutaj na DW 0:3 dla Monfilsa, mimo ze spędził ze swoim rodakiem 5 na korcie setów wygrywając 3:2 ostatecznie. Nasz Jerzy, pomimo szczęścia, ze Juan Martin sie wycofal, dostał lucky loosera, z którym strasznie się męczył. Moriya głownie przebijal na druga strone a Jerzy i tak się trudzil. Gdyby Japonczyk zagrał lepiej te ważniejsze piłki, to Janowicz mógłby manatki pakować. Ja bym mu dał już nominacje do płaczu AO. Nie powiem w tym spotkaniu udało sie na Jerzym zarobić, ale tyle niewymuszonych błędów, tyle nerwów co przystworzył to ja dziekuje. w pewnym momecnie chciałem juz to wyłączyć. Teraz dostaję przeciwnika który gra o wiele lepszy tenis. Monfils pozbierał sie z 0:2, gdzie już też mu nie dawałem szans,a jednak wygrał. Piękna determinacja Myslę że Janowicz tutaj nie ugra seta, mimo że serwisu złego nie ma, ale jak to Jerzy zmaści raz, drugi zacznie się niepotrzebnie denerwować, płakać i na nic mu sie to zda. Monfils powinien wypasc solidniej od Polaka wygrać po 3 setach. TB jakiś też nieunikniony. Nie mogę się doczekać tego pojedynku.
⛔ 100

jaimeq 2,5K

jaimeq

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - Korea KBL
Godzina: 11:00
Spotkanie: Sonic Boom - KCC Egis
Typ: Sonic Boom(-6.5)
Kurs: 1.93
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:

Wyczekałem na spadek i doczekałem, handi na Sonic spadło z 8 do 6.5 i to jest zdecydowanie grywalne.
Sonic jutro po ciężkich meczach z Goyang i będącymi w mega gazie Sakers mają dosyć łatwe zadanie.Mecz z nagorszą obok Thunders ekipą nie powinien skończyś sie inaczej niż wygrana gospodarzy.
Jutrzejszy mecz jest z kategori must win, Sonic musi teraz wygrywać mecz za meczem ponieważ na dupie siedzą im rozpędzeni Sakers dla których również priorytetem jest gra w plaoff.Sonic to łatwy rywal ale nie mogą ich zlekceważyć.Tydzień temu słonie poczuły sie zbyt pewnie i uwaliły mecz z KCC.Dotychczas zagraliu ze sobą już cztery razy, Sonic wygrał trzy spotkania.
Jeśli zagrają na swoim poziomie i nie zlekceważa rywala to powinno być na spokojnie około 15pkt.
✅ 93

Otrzymane punkty reputacji: +29
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
:hokej: NHL
4:30
San Jose Sharks - Los Angeles Kings
Powyżej 57,5 Strzałów na bramkę @ 1,85 Bwin !
Chyba Bwin zasnął wystawiając taką linię, dlatego korzystam już teraz bo obawiam się że po północy linia będzie wyższa. Pamiętam do dziś mecze Playoff tych ekip, gdzie w każdym meczu linia była pokonywana. Zwłaszcza kiedy mecze były rozgrywane w San Jose. Rekiny u siebie miażdżą pod tym względem, mają do tego zawodników godnych do strzelania, jak i Królowie zawodników z ogromnym potencjałem, którzy dzisiejszy mecz nie będą traktować ulgowo. Nie widzę osobiście faworyta, bo Rekiny mają wiele do udowodnienia nie tylko dla siebie ale i dla kibiców, że mogą wygrać z obrońcami tytułu. Goście nieco zdeklasowali dzisiejszych gospodarzy ale mimo wszystko ich gra ostatnio nie napawa optymizmem, bo grają w kratkę. Ale i strzały też oddają w zanadrzu sporo. Dla obu ekip będzie to na pewno podwójna motywacja aby zagrać i przechylić szale na swoją korzyść. Kopitar odprawia kawał dobrej roboty. W tamtym roku jeszcze tyle punktów nie nabił, a dziś kolejna szansa dla niego, aby utrudnić życie Rekinom. Ale tu i tak spacerku nie będzie. Bo jest Pavelski który bramek też strzela na potęgę jest także Burns który co mecz 4 strzały oddaję minimum. Chytry defensor, o dobrych i solidnych gabarytach, dobrze zachowujący się podczas PP. Cóż i w zespole Sharks i w zespole Kings nie ma fuszerki i nie są to zawodnicy z dolnej półki, dlatego linia ognia będzie otwarta. Kwestia tylko na ile sobie zawodnicy pozwolą. Ja jednak jestem dobrej myśli co do tego overa. Spodziewam się ataków z obu stron. Goście ostatnio przegrywają mecz za meczem, więc dziś ich strzały na bramkę będą nieuniknione, bo na taką rangę jaką mają (Obrońcy Pucharu Stanleya) wypadałoby w końcu zagrać coś do czego nas przyzwyczaili. Rok temu pamiętam doskonale jak buk Unibet wystawił linię 59,5 gdzie już była pokryta w drugiej tercji. Tu już jest o dwa oczka mniejsza, ale jak najbardziej do ogarnięcia.
⛔ 100

D 26

damontips

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Azja, Puchar Azji
Godzina:
11:30
Spotkanie:
Chiny - Australia
Typ:
DNB Chiny
Kurs:
4.90
Bukmacher:
Unibet
Analiza:
Na dzisiaj wybrałem bardzo ciekawy mecz z Pucharu Azji. Otóż Chiny grają z Australią. Według mnie bardzo mocno zawyżony jest kurs na Chiny, w grupie wygrali wszystkie mecze strzelając 5 bramek i tracąc 2 - 1 miejsce w grupie. Australia przegrała jedno spotkanie i wygrała 2, strzelając 8 a tracąc 2 bramki - 2 miejsce w grupie. Co prawda Australia w poprzednim Pucharze Azji grała w finale, ale to jednak było w 2011 roku, od tamtego czasu wiele się zmieniło, a i gwiazdy są już &quot;wiekowe&quot;. Chiny od początku 2014 roku do dziś przegrały zaledwie dwa razy w ciągu 17 spotkań remisując 5 i wygrywając 10 razy strzelając 29 bramek i tracąc 14 goli, obecnie mają serię 4 zwycięstw z rzędu. W Australii natomiast całkiem inne nastroje, drużyna zajęła drugie miejsce w grupie i w ostatnim czasie prezentuje się zdecydowanie poniżej oczekiwań, od początku 2014 rozegrali 14 spotkań z czego wygrali zaledwie trzy, remisując dwa i przegrywając 9 stracili przy tym aż 24 bramki i strzelając 19 goli. Nie ma wątpliwości, że Chiny nie są bez szans, a Australia wcale nie jest tak oczywistym faworytem. Ja osobiście zabezpieczam się spotkaniem bez remisu, ale gram też typ Chiny +0,5AH po kursie 2,42 na Pinnacle.

⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +3
P 5

pep_guardiola

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Puchar Narodów Afryki
Godzina: 20:00
Spotkanie: Wyspy Ziel. Przylądka - Kongo DR
Typ: Poniżej 2,5
Kurs: 1.60
Bukmacher: Expect
Analiza: Spotykają się dwa zespoły o zbliżonym poziomie gry, czyli mizernym. Bez ładu i składu będą raz po raz dzikimi szarżami atakować bramkę rywali. W meczach PNA jest ogólna bardzo wyraźna tendencja na linie UNDER 2.5 Rzadko który mecz kończy się festiwalem strzeleckim. Jedynym takim meczem był mecz ALGERIA - RPA 3:1, ale wyjątek potwierdza regułę.
PRZYKŁADOWE WYNIKI Z WCZORAJSZYCH SPOTKAŃ PNA:
17:00 Koniec
Gwinea Równikowa 0 - 0 Burkina Faso
Gabon 0 - 1 Kongo

Powodzenia.
✅ 60

Otrzymane punkty reputacji: +1
tomasz220289 135

tomasz220289

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - NBA
Godzina: 1:35
Spotkanie: Atlanta Hawks - Indiana Pacers
Typ: Indiana Pacers
Kurs: 6.25
Bukmacher: bet365

Dzisiaj seria zwycięstw Hawks moim zdaniem dobiega końca, mimo iż rywalem drużyna która spisuje się poniżej oczekiwań, jednak widze tutaj value.. nie będe za bardzo się rozpisywał i udawał mądrale jak wiekszość tutaj którzy wpisują jakieś matchupy i mówią: ten i ten lepszy od tego i tego więc wygrają. Po prostu sądze że Pacers się dzisiaj postawią i wygrają ten mecz, na papierze i po obecnej formie mało na to wskazuje ale to tylko NBA i dla Mnie żadną niespodzianką to nie będzie. Jeśli będzie wsparcie z ławki i Scole czy inne Milesy nie zawalą to Hawks dzisiaj będą mieli spore problemy. Frountcourt Pacers to klucz dzisiaj to zwycięstwa jeśli wysocy nie będą wstanie ograniczyć poczynań Millsapa i Horforda to będzie ciężko, jednakże jak mówiłem typ na czuje i wcale nie bezpodstawny.
⛔ 100

tomexxx 156

tomexxx

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, NBA
Godzina: 04:30
Spotkanie: Golden State Warriors - Houston Rockets
Typ: Golden State -16.5
Kurs: 3.60
Analiza:
Witam. Ostatnie typy okazały się słabe, więc dzisiaj chciałbym się jakoś odkuć. O 4:30 rozpocznie się spotkanie Golden State z Houston. Stawiam na zdecydowane zwycięstwo gospodarzy. Głównym argumentem, dlaczego stawiam właśnie taki typ, jest to, że te zespoły spotkały się zaledwie 3 dni temu w Houston, gdzie padł wynik 108:131 dla GS Warriors. Ciężko jest stracić formę z dnia na dzień, a gdy spojrzymy na ich ostatnie mecze domowe, śmiało można stwierdzić, iż wysoka wygrana gospodarzy jest bardzo prawdopodobna. Ostatnie mecze domowe Golden State - na 20 meczy, tylko 1 porażka. Wszystkie zwycięstwa były wyraźne, przeważnie kilkunastopunktowe, a niektóre - wręcz kilkudziesięciopunktowe (jak mecz dwa dni temu z Denver 122:79, czy 31 grudnia z Philadephia- 126:86).
O zespole gości można powiedzieć, że prezentują się całkiem solidnie, zajmując 4 miejsce w Konferencji Zachodniej, z dosyć dobrym bilansem i dobrą grą na wyjazdach, lecz sądze, że dzisiejszej nocy nie będą mieli wiele do powiedzenia z rozpędzoną drużyną Golden State.
Pozdro

Złamanie regulaminu (jeden dzień=jeden typ)
⛔100

kary1 477

kary1

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - NBA
Spotkanie: Cavaliers - Jazz
Typ: Cavaliers -10
Kurs: 1.90
Analiza:
Dzisiaj tyle meczy, a nie ma co stawiać, dziwna sytuacja, same spotkania, gdzie buki realnie oceniają linię, a kursy na zwycięstwo wynoszą w granicach 1.20. Dlatego wybieram zwycięstwo Cavaliers minimum 11 punktami. Obiecałem sobie, że w tym sezonie na Cavaliers nie postawię, ale jeśli wrócił James, a oni ogrywają Bullsów, 15 punktami i Clippers na wyjeździe 5 punktami to musi coś się dziać. Duet Irving - James naprawdę działa cuda, ich akcję są składne, rywale często faulują, ale również z gry pada wiele punktów. Jazz cóż jak co sezon zajmują ostatnie miejsca w tabeli z zerowymi szansami na jakikolwiek awans. Natomiast Cleveland wiele kilometrów od Utah jest nawet wysoko w tabeli i dawna forma powraca, może nie mają wielkich szans na zwycięstwo ligi, a nawet półfinały, ale mogą zajść daleko, za szybko ich skreśliliśmy. Na resztę spotkań Cavaliers nie ma sensu patrzeć, bo tamta ekipa to już przeszłość. Moim zdaniem ten typ to formalność, James doprowadzi do zwycięstwa Cavaliers, oby nie przytrafił mu się gorszy mecz!!! Polecam!
✅ 90

Otrzymane punkty reputacji: +3
duzyesz 366

duzyesz

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - Euroliga
Godzina: 19:45
Spotkanie: Real Madrid - Panathinaikos
Typ: Real Madryt -7,5 ht
Kurs: 1.98
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Na dzis wybrałem spotkanie Euroligi.
Panatinajkos przyjeżdza do Madrytu z mega pociętym składem braki :
-Lefteris Bochoridis
-Luke Mavrokefalides
-Vlado Jankovic
-Nikos Pappas
Real powinien zrobic jutro blow out i ogarnąc bezproblemowo Greków którzy jutro w widocznym osłabieniu.Zespól z Madrytu pewnie będzie chciał odjechac odrazu Grekom ,zeby pózniec nie gonic. Stąd typ handi do połowy.
Jako czyste zwycięstwo Realu polecam wziasc do tasmy czy na podbicie kursu bo nie ma innej opcji jak wygrana zespołu z Madrytu.
✅ 98

gladiators 1,9K

gladiators

Użytkownik
Dyscyplina: ŚWIAT: Mistrzostwa Świata w piłce ręcznej
Godzina:
17:00
Spotkanie:
Polska - Arabia Saudyjska
Typ:
poniżej 52.5 bramki w meczu
Kurs:
1.85
Bukmacher:
William Hill
Analiza:
Arabia Saudyjska na Mistrzostwach zbiera tęgie lanie. Pierwszy mecz z Rosją przegrany 10 bramkami z 17 bramkami rzuconymi przy bilansie bramkowym na mecz 44 bramki. Kolejny pojedynek z Dania przegrany różnicą 20 bramek, strzelonych 18, bilans 56 bramek w meczu. I ostatni mecz z Argentyną również porażka 12 bramkami, strzelone 20 i bilans bramkowy 52 bramki. W żadnym meczu nie wyszli z 20 bramek na mecz. Polska zaś nie jest potentatem ofensywnym w stylu Danii. W meczu z Niemcami strzelili 26 bramek, z Argentyną 24 gole, z Rosją 26 skutecznych strzałów.
Ostatni bezpośredni pojedynek również na Mistrzostwach Świata w 2013 roku zakończył się wygraną Polski 28-14 co daje jedyne 42 gole w meczu. Biorą pod uwagę jakim wyśmienitym zapleczem bramkarzy dysponuje Polska bez względu kto stanie między słupkami niezwykle trudno będzie Arabii ten wynik poprawić. Polacy przy bezpiecznym prowadzeniu z pewnością oszczędzą najbardziej wartościowych zawodników do dalszej fazy turnieju i nie będą szczególnie nacierać na wysokie zwycięstwo.

✅ 85

Otrzymane punkty reputacji: +5
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ziemny ???? Australian Open 2015 (Australia)
Spotkanie: Isner John-Haider-Maurer Andreas
Typ: Over 10.5 gemów w pierwszym secie
Kurs: 2.00
Analiza:

Na wstępie....jak widzę takie teksy jak te :
Znalazłem na dzisiejszą noc bardzo interesujący typ wręcz nazwałbym go perełką. Po pierwsze Isner w Australii nigdy nie zabłysnął i nigdy nie zabłyśnie a już na pewno nie w tym roku. Zaraz posypie się fala krytycznych komentarzy, ale chwila moment czy ktoś oglądał tego pana podczas pucharu Hopmana? Daleko mu do optymalnej formy. Tutaj jak na razie zwycięstwo z Wangiem. Brawo! szkoda tylko, że Wang to słabeusz i jego serwis jest słabiutki. HaiderMaurer potrafi zaserwować mocno i dokładnie. Do tego widać znacza poprawę w jego grze. Nie tak dawno pokonał Veseliego, który jest w formie. Tutaj jak na razie jeden mecz z młodym ambitnym Francuzem zakończony 3:1. Wystawianie kursu tak ogromnego na przeciwnika Isnera jest głupotą i szkoda było by nie zagrać. Odpowiednia motywacja pana z Austrii i będziemy świadkami niespodzianki.
To chcę się rozpędzić i walnąć głową w ścianę z całej siły:zoltakartka:. Ja rozumiem,że każdy może mieć swoje zdanie i bardzo to szanuje ale lekko pisząc to są bzdury moim skromnym zdaniem.
Isner nigdy nie zabłysnął i nie zabłyśnie? 3 rudna to nie jest wielki wynik ale na pewno lepszy niż kwalifikacje Maurera. Isner ma niespełna 30 lat także na dobrą sprawę wszystko może być przed nim tym bardziej,że ma nowego trenera od niedawna który sprawił iż jego tenis nabrał większych barw ale o tym później. Puchar Hopmana? Po pierwsze to są śmieszne rozgrywki,a po drugie pokonał nie tylko Wanga ale też Fogniniego, czy Janowicza w finale także więcej obiektywizmu. Ale teraz analiza sama w sobie ode mnie....
Amerykanin sklasyfikowany obecnie na 21 miejscu ATP,a w przeszłości 9 moim zdaniem ponownie notuje progres w swojej karierze. John zawsze słynął z potężnego serwisu i to mu zostanie na zawsze oraz potężnego forhendu...jego wielkim brakiem jest bekhend oraz poruszanie się na korcie. Lecz pomijam ten drugi minus i skupiam się na pierwszym ponieważ od czasu kiedy nowym trenerem Isnera został Justin Gimelstob to &quot;maszynka do serwowania&quot; przy swoim podaniu jak trzeba chodzi praktycznie ciągle do siatki i dało mu to wiele ponieważ nie traci sił (których zawsze mu brakuje w późniejszych etapach). Gra serv and volley w jego przypadku jest morderczo skuteczna i nie trzeba tłumaczyć dlaczego...serwis Isnera plus jego zasięg ramion robią potężną broń mimo, że z refleksem jest na bakier.
Isner teraz gra bardzo dużo slajsów z bekhendów i stara się bardzo często znaleźć się przy siatce gdzie wcześniej tego nie było ponieważ był praktycznie przywiązany do końcowej linii. Austriak również do niskich nie należy ponieważ ma 190 cm wzrostu lecz on w porównaniu do Isnera czuje się najlepiej na kortach ziemnych. Lecz Andreas pokonał kilku niezłych zawodników na hardzie np. Gulbisa, Janowicza, Bolliego oraz w tym roku dotarł do ćwierćfinału w Chennai gdzie odpadł z Goffinem 7:5, 6:2 pokonując po drodze Vesleya. W tym turnieju pokonał Lokoliego w czterech setach.
Ogólnie uważam,że Austriak przegra mecz 3:0 lecz wierzę,że w pierwszym secie powalczy z Amerykaninem i nie połamie się,a co za tym idzie będę mógł oglądać mój ukochany over gemowy. Nie stawiam na to,że John się połamie....Haider-Maurer jak to na clayowca nawet średniego potrafi trzymać piłkę w korcie i rozrzucać przeciwnika na lewo i prawo,a na Isnera to starcza bez problemów często. Także liczę na set walki i uważam,że over 10.5 zostanie pokryty bez większego problemu.
⛔ 100

pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej na lodzie, USA - NHL
Godzina:
02:00
Spotkanie:
Pittsburgh Penguins - Chicago Blackhawks
Typ:
D.Perron strzeli gola
Kurs:
3.85
Bukmacher:
Unibet
Analiza:

Smutek wielki zapanuje po dzisiejszej nocy, gdyż NHL wstrzymuje rozgrywki, aż do nocy z wtorku na środę, ze względu na All Star Game. Na szczęście ostatni dzień zmagań przed przerwą zrekompensuje nam mecz Pens z Hawks. We wczorajszej analizie wspominałem, że Chicago brakuje pewnego zwycięstwa, które pozwoliłoby im wrócić do swojej normalnej dyspozycji. Wygrana 6:1 z pewnością spowoduje, że wiara będzie większa i pewność siebie również. Rywal dzisiaj bardzo groźny, bo Pens. Obie ekipy na razie przyczajone za plecami rywali, ale co by nie mówić potencjałem jest to para na mecz w finale. Gospodarze ostatnio lekka zadyszka i trzy przegrane mecze z rzędu. Przede wszystkim defensywa nie funkcjonuje tak jak powinna, 14 bramek w tylko 3 spotkaniach to bardzo słaby wynik jak na taką drużynę. A jeżeli są problemy w defensywie to kto ma je wykorzystywać jak nie druga ofensywa na zachodzie i czwarta w całej lidze? Chicago wygrało wysoko, ale rywal nie naprzykrzał się specjalnie w ataku. Dzisiaj rywal o niebo lepszy w kreowaniu sobie sytuacji. A wiadomo, że Chicago ostatnio jednak sporo bramek traciło. Stąd też typ numer 1 - over 5.5. Po takim kursie jak w większości buków, aż strach nie skorzystać. Jeszcze chodzi o absencje to w Pittburghu już od jakiegoś czasu mały szpital wypadli Hornqvist, Comeau, Dupuis oraz Matta. Game time decision jest Malkin co powoduje, że typy indywidualne na Pens mogą być okrojone. Rosjanin kontuzji nabawił się w ostatnim meczu, dzisiaj nie było go na porannym treningu, więc z racji ASG i wolnego do niedzieli może dzisiaj nie zagrać, aby nie pogłębić nawet lekkiego urazu. Ale oczywiście ostatecznie z takim osądem trzeba poczekać do rozgrzewki przedmeczowej. Jednak z Malkinem czy bez typy na Sidneya Crosby&#39;iego oraz Davida Perrona są dla mnie nadal value. Crosby ostro wziął się ostatnio do pracy. Po mało udanym grudniu w styczeń wszedł z przytupem od czterech asyst przeciwko Tampie, później też było dobrze, a nawet odblokował się przy strzelaniu goli. Z ostatnich pięciu meczów, aż w trzech strzelał bramki, więc jest progres. Ja jednak zaproponuje over 1.5 pkt. W Betssonie po niezłym kursie 2.85. Taką linię Sidney w tym miesiącu przekroczył trzykrotnie, może nie jest to jakiś zabójczy wynik, ale w kontekście meczu w którym spodziewam się jednak sporu bramek wydaje się dobry w porównaniu do kursu. Zaś drugim typem jest bramka Davida Perrona. 26-latek w końcu wydostał się z marazmu Oilers, gdzie przeszedł z St.Louis na przełomie poprzednich kampanii. Z racji sytuacji kadrowej Pens szukali jakiegoś dobrego strzelca i zaufali Perronowi, który odpłacił się pięcioma golami w pierwszych siedmiu meczach. Bilans bardzo dobry, dzisiaj do poprawienia. David dostał szansę gry z Sidneyem oraz Chrisem Kunitzem w jednej formacji i od razu zaprocentowało to jego trafieniami. Jeżeli potwierdziłby się brak w dzisiejszym meczu Malkina to na dobrą sprawę właśnie tylko z tą trójką napastników zostanie ekipa gospodarzy. Od nich będzie dzisiaj najwięcej zależało. Dla mnie mimo ciężkiego rywala zarówno Crosby jak i Perron do gry. Do tego z bardzo fajnym kursem over 5.5 i oby dobra passa z ostatnich dni była kontynuowana :smile:
⛔ 100

lukoen 19

lukoen

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej (NHL)
Godzina: 3:00
Spotkanie: Winnipeg Jets - Columbus Blue Jackets
Typ: Bryan Little (score)
Kurs: 3.00
Bukmacher: DOXXbet
Analiza:
Dzisiejszej nocy w MTS Centre znajdujące się w znakomitej dyspozycji Winnipeg Jets podejmie ekipę Columbus Blue Jackets. Odrzutowce są mistrzami wyjazdów, własna tafla w tym sezonie im często nie pomaga więc nie wiem dlaczego buki tak nisko cenią ekipę z Ohio, tym bardziej że z ostatnich 10 wyjazdów wracali zwycięsko aż 8 razy! Moim zdaniem dzisiejszej nocy szykuje się świetne widowisko i ostra wymiana ciosów. Mój typ tym razem ląduje na strzelcu gola a wybór jest oczywisty - Bryan Little. Najlepszy strzelec Odrzutowców notuje fantastyczny sezon zasadniczy i ma już na koncie 18 trafień. Na uwagę zasługuje fakt, że 27-letni kanadyjczyk przeważnie nie potrzebuje wysokich linii by znajdywać drogę do bramki (1-3!).
Nieregulaminowy bukmacher
⛔100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom