USA: NHL 21.11.2013 02:00
Washington Capitals - Pittsburgh Penguins
Typ:1
Kurs:2,6
Stawka:5/10
Bukmacher:Bet365
Najciekawszym meczem dzisiejszej nocy Polskiego czasu w
NHL jak dla mnie jest bez zwątpienia starcie Stołecznych z Pingwinami. Dlaczego akurat taki typ? Długo zastanawiałem się nad wybraniem odpowiedniego rozwiązania w tym spotkaniu, i doszedłem do wniosku że dobrym trafem powinna być wygrana gospodarzy.
Na Verizon Center przyjedzie ekipa Pingwinów która to od trzech spotkań wyjazdowych zalicza same wpadki. Co dziwne ekipie z Pittsburgh’a w każdym z tych trzech meczy udało zdobyć się tylko po jednej bramce, jakoś kiepsko wygląda ich gra w ostatnim czasie. Potrafią grać oni tylko na własnej tafli gdzie pokonali zagrażające Kaczki 3:1, ale nie zdziwił mnie ten wynik. Drużyna z Anaheim ostatnimi czasy tak samo gra jak i Pingwiny, fajny start i teraz lekka zadyszka.
Capitals Na własnym obiekcie mają niezłą passę, są nie pokonani od sześciu spotkań, ostatnio w pięknym stylu pokonali dobrze spisujące się nutki aż 4:1 gdzie dwoma pięknymi golami popisał się Rosjanin Ovechkin. Pokonywali oni również takie zespoły jak New Jork Islanders wynikiem 6:2 czy też wygrana 4:1 z Niebieskimi kurtkami. Ekipa z Verizon Center ma znakomite szanse na fazę Play off ponieważ mają niezłą formę, Pingwiny zajmują obecnie 2 pozycję , Stołeczni są na pozycji 5 ale mają tylko jeden punkt straty do ekipy z Pittsburgh’a i właśnie sądzę że ten mecz będzie należał do nich. Są na niezłej fali by pokazać że nadają się na mistrza konferencji i że mogą spokojnie wywalczyć sobie udział w fazie pucharowej.
W ekipie gospodarzy znajduje się Rosjanin Ovechkin który to zajmuję czwartą pozycję w głównej klasyfikacji strzelców z 24-oma punktami które dały mu strzelone 17-ście bramek oraz siedem asyst. Kluczowym graczem gospodarzy jest także Backstrom, Szwed zajmuje siódmą lokatę ale za to 29 bramek padło po jego podaniu a sam strzelił ich pięć.
Ekipa gości ma znakomitego Crosby’ego który ma pozycję drugą ale nie sądzę by obrona Capitals dała mu coś pograć.
W ekipie gości zabraknie kilku graczy a mianowicie, Malkin nie ćwiczył z ekipą we wtorek, ale trener ma nadzieję że będzie zdolny do gry, Obrońca Rob Scuderi ma skręconą kostkę, Kobasew ma kontuzję dolnej części ciała a bramkarz Tomas Vokoun skrzep krwi.
Gospodarze zagrają bez Obrońcy Mike Grren’a który ma kontuzje pachwiny aczkolwiek co do niego jeszcze nic nie wiadomo, oraz nie zagra Erskine John który boryka się z kolanem a także zabraknie Jacka Hillena który ma kłopoty z nogami.
Moim typem jest wygrana gospodarzy i analizując ten mecz po względem kadry, formy, i nastroi panujących w ekipach sądzę ze bez większego problemu gospodarze ten mecz wygrają. Powodzenia
100