Dyscyplina: Szwajcaria - Super League, Piłka nożna
Spotkanie: Grasshoppers - Young Boys
Typ: Grasshoppers Handicap +0.5
Kurs: 1.403
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Po pierwszym moim trafionym typie na forum publicznym stwierdzam, iz spodobało mi się to, więc próbujmy dalej.
Na niedzielne popołudnie proponuję typ ze szwajcarskiej
Super League, dla mnie tzw "pewniak",choć jak wiadomo pewniaków nie ma ale...
Wolę grać mniejsze kursy a pewniejsze- spotkania z podporą, niż szaleć z kursami 5.0, które nijak mają sie do grania za prawdziwe pieniądze wyższe niż 10 zł...
Kurs 1.403 był w momencie pisania tej wiadomości i taki typ sam postawiłem przed chwilą, jak będzie z kursami dalej - tego nie wiem, ale polecam czaić.
Gospodarze tego spotkania są liderem tabeli, chociaż mimo bardzo dobrej gry ciągle walczą o pierwsze miejsce, z depczącą im po piętach drużyną St.Gallen. I walczyć muszą. Dlatego uważam, że w niedzielnym spotkaniu na pewno nie będzie przesadnego luzu i odpuszczania meczu. Drużyna jest niepokonana od dwóch miesięcy i sądzę, że i w tym tygodniu może być podobnie. Jednak ich przeciwnicy nie są amatorami i na pewno będą chcieli coś w tym meczu ugrać. YB- druzyna znana z europejskich pucharów, w których co jakiś czas pojawia sie w eliminacjach - jest obecnie w swojej lidze typowym średniakiem: mecze wygrywa, remisuje i przegrywa. Fakt, że mają lepszy bilans bramek niż Grassshoppers - więcej strzelają ale i więcej tracą, dlatego sądzę też, że walki w tym spotkaniu nie zabraknie. Ostatni mecz YB to remis - w sumie na wyjeździe, ale przeciwnicy- drużyna z Zurichu okupuje raczej dolne pozycje w tabeli.
Za Grassoppers oczywiście przemawia atut własnego boiska, oraz młodość i żywiołowość zawodników. Gole strzelają chłopaki w wieku 20-22 lat, podczas gdy w YB średnia wieku "trzonu" strzelającego gole jest trochę wyższa. Myślę, że gospodarzy można obecnie porównać do drużyny Ajaxu, która co jakiś czas staje się swoistą szkółką talentów, którzy po prostu wchodzą do gry i koszą... póki nie odejdą do lepszych lig i klubów

Gdyby jednak zacząć sie zastanawiać na przełamaniem serii zwycięstw - można dojść do wniosku że kiedyś w końcu to nadejdzie, i gdyby to miało być jutro - to jako ratunek jest Handi +0,5. Taka drużyna jak Grassoppers w obecnej formie - nie powinna przegrać w tym spotkaniu.
Powodzenia !

40,3