>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 21.07.2016 (czwartek)

Status
Zamknięty.
psotnick 965,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj p odajem y typy
na czwartek - 21. Lipca

Typy podajemy z wykorzystaniem poniższego szablonu:

Dyscyplina:
Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie:
Adelaide - Sydney
Typ: over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: Nazwa bukmachera
Analiza:

Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować.

Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu), a po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a user otrzymuje automatycznie
100

Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania forum.bukmacherskie.com w Adblocku lub innym tego typu programie.

Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.

Mile widziany będzie bezpośredni link do wyniku danego meczu (zwłaszcza w przypadku mniej popularnych dyscyplin) np. z oddsportal.com albo flashscore.pl. Przyśpieszy to rozliczenie typu.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ

Użytkownik otrzymuje karne
100 punktów za:

- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny rozpoczęcia zdarzenia
- podanie typu po czasie
- zły zapis typu (brak któregokolwiek elementu ze schematu podawania typu)
- trzecią i kolejną kiepską analizę w danym miesiącu

Kurs musi być wzięty z oferty następujących bukmacherów:

- Expekt
- Bwin
- Bet-at-home
- Gamebookers
- Sportingbet
- Unibet
- Betfair
- BetGun
- Betsson
- Bet365
- PinnacleSports
- Betsafe
- William Hill
- Betclic
- Oddsring
- Rivalo
- Winmasters
- OtoBet
- Betano
- Betway
- EGB
- RedBet

W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Niezastosowanie się do tego punktu regulaminu, będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem posta z analizą, zawsze sprawdź przez Podgląd posta czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE -&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu.

Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych

W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu &quot;Typ:&quot; zaleca się podawanie nazw zespołów, zawodników itp zamiast &quot;1&quot; czy &quot;2&quot;. W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

S 1,1K

szatar

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Ameryka Południowa, Copa Libertadores
Godzina: 02:45
Spotkanie: Indenpendiente del Valle - Atletico Nacional Medellin
Typ: 1 i pow. 2,5 gola
Kurs: 5.60
Bukmacher: Betano
Analiza:
Witam wszystkich! Po wielu niesamowitych bojach obydwu drużyn w Copa Libertadores przyszedł czas na pierwszy finałowy mecz. Chyba nikt nie podejrzewał, że wszystkie wielkie firmy odpadną, a zagrają w finale ekipy zdecydowanie mniej utytułowane i mniej rozpoznawane nie tylko w Ameryce Południowej, ale i na całym świecie. Bez względu na to która ostatecznie wzniesie ku górze Puchar Wyzwolicieli to z pewnością zarówno ekwadorskiej jak i kolumbijskiej drużynie należy się wielki szacunek za to co osiągnęły w tym sezonie. Ich wyczyny powinny być inspiracją dla drużyn o podobnych możliwościach finansowych, gdyż jak wielokrotnie widzieliśmy wszystko w piłce nożnej jest możliwe i realne. Potrzeba jedynie konsekwencji, cierpliwości i wytrwałości. Po tym krótkim wprowadzeniu chciałbym zaprosić Was do analizy proponowanego przeze mnie typu! Jeśli zechcecie zagrać ze mną to przeczytajcie ją do końca, a ostrzegam, że analiza krótka nie będzie. Po pierwsze, chciałbym podkreślić, że obydwa zespoły są w wysokiej formie i obydwa grają ofensywnie, szczególnie w meczach domowych, ale na wyjazdach także z reguły nie zawodzą. Jednak ze względu na to, że dzisiejszy mecz odbędzie się na stadionie Independiente, na którym rzadko która ekipa jest w stanie nie przegrać, to zwycięstwo gospodarzy wydaje się być bardzo prawdopodobne. Można ten argument uzasadnić poprzez wypisanie konkretnych wyników uzyskanych przez Ekwadorczyków w bieżącej edycji Copa Libertadores. Wliczając spotkania w fazie grupowej oraz w pucharowej rezultaty te przedstawiają się następująco: 1-0 z paragwajskim Guarani, 1-1 z chilijskim Colo Colo, 2-0 z peruwiańskim Melgar, 3-2 z brazylijskim Atletico-MG, 2-0 z argentyńskim River Plate, 2-1 z meksykańskim U.N.A.M. Pumas, 2-1 z argentyńskim Boca Juniors. Podane wyniki jasno pokazują, że Independiente rozkręcało się z meczu na mecz. O ile w dwóch pierwszych meczach w fazie grupowej zdobyło zaledwie po jednym golu to w kolejnych strzeliło chociaż 2 bramki. Ponadto na podstawie tych rezultatów można zauważyć, iż nie ma dla tej ekipy rzeczy niemożliwych. Przecież wyeliminowanie obrońcy trofeum (River Plate) czy pokonanie naszpikowanego gwiazdami Boca Juniors to wyczyny nietuzinkowe. Przypominam, że mało kto stawiał na tę drużynę, a jednak dzisiaj zagra w wielkim finale. Kolejnym wnioskiem jaki można napisać na podstawie tych wyników jest to, że w ostatnich 3 meczach Independiente nie dawało rady zagrać na zero z tyłu. To świadczy o tym, że naprawdę silny rywal jest w stanie strzelić chociaż jednego gola ekwadorskiemu zespołowi. A takim rywalem jest przecież dzisiejszy przeciwnik z Kolumbii. Zatem gole z obu stron są dzisiaj bardzo, ale to bardzo możliwe. Po drugie, skoro wypisałem już wyniki meczów domowych Independiente oraz podałem kilka konkluzji z nimi związanych warto to samo uczynić jeśli chodzi o mecze wyjazdowe w Copa Libertadores ekipy Atletico Nacional Medellin. Otóż prezentują się one następująco: 0-2 z argentyńskim Huracan, 0-4 z urugwajskim Penarol, 0-1 z peruwiańskim Sporting Cristal, 0-0 z argentyńskim Huracan, 1-0 z argentyńskim Rosario, 0-2 z brazylijskim Sao Paulo. Na podstawie tych rezultatów nasuwa się przede wszystkim 1 wniosek: Kolumbijczycy nie mierzyli się z takimi potęgami jak Independiente, więc Ich wysokie wyjazdowe zwycięstwa nie powinny być dla nas najważniejsze. Owszem, wygrywali pewnie, ale największych faworytów do wygrania Pucharu Wyzwolicieli eliminował zespół Independiente. Jednak spoglądając na te rezultaty można stwierdzić, że Atletico powinno dzisiaj choć raz wpakować piłkę do siatki przeciwnika. Po trzecie, koniecznie trzeba napisać kilka słów o stadionie, na którym rozgrywany będzie mecz. Jest on położony w stolicy Ekwadoru i znajduje się na dużej wysokości około 3000 metrów nad poziomem morza. Wspominam o tym nie bez powodu. Otóż piłkarze Independiente wielokrotnie wykorzystywali ten fakt, gdyż są przyzwyczajeni do takiego grania. Z kolei zespoły przejezdne mniej więcej po godzinie gry miały już problemy z wydolnością. Dobrym przykładem to potwierdzającym jest to co działo się chociażby w ostatnim spotkaniu z Boca Juniors. Goście o przydomku Los Xeneizes w przerwie mieli w szatni przygotowane butle z tlenem by się dotlenić przed rozpoczęciem drugiej połowy. W efekcie druga część spotkania rozpoczęła się z kilkunastominutowym opóźnieniem. Na niewiele się to zdało, ponieważ po prowadzeniu 1-0 pozostało jedynie wspomnienie (ekipa Independiente strzeliła 2 gole i wygrała mecz). W związku z tym łatwo domyślić się jaką trudność sprawia intensywne bieganie zawodnikom przejezdnym na tym obiekcie. Kolumbijczycy to także ludzie, więc Ich organizmy również będą Im odmawiały posłuszeństwa, a Ekwadorczycy już nie raz potrafili to bezwzględnie wykorzystywać. Po czwarte, koniecznie trzeba wspomnieć o ostatnich meczach w lidze rozegranych przed tym pierwszym meczem finałowym. Zarówno Independiente jak i Atletico zagrały w całkowicie rezerwowych składach. Ci pierwsi zremisowali 1-1 z LDU Quito, a drudzy też podzielili się punktami z Tolima (2-2). To pokazuje, że obydwie posiadają w swoich kadrach zawodników wartościowych, którzy zawsze mogą pojawić się na boisku i dać coś od siebie. Tak funkcjonujące &quot;drugie garnitury&quot; chciałby mieć chyba każdy zespół na świecie. Ponadto należy podkreślić, że w powyższych spotkaniach piłkarze pierwszej, optymalnej jedenastki nawet nie zasiedli na ławce rezerwowych. Trenerzy dali Im wolne by mogli się zregenerować przed finałem w Copa Libertadores. Na tej podstawie można stwierdzić, że w dzisiejszym spotkaniu siły będą wyrównane. Zatem czeka nas niesamowite pierwsze starcie. Po piąte, w niniejszej analizie nie może zabraknąć wzmianki o zawodnikach odpowiadających za strzelanie goli w obydwóch zespołach. Bez wątpienia w najlepszej formie w ekipie Independiente jest obecnie zaledwie 21 letni napastnik Jose Angulo, który w dotychczasowych pojedynkach w Copa Libertadores zdobył już 6 bramek. Szczególnie gol strzelony na 2-1 we wspomnianym meczu z Boca Juniors zrobił na mnie duże wrażenie. Zawodnik ten niczym rasowy egzekutor przyjął piłkę na klatkę piersiową w pełnym biegu i jednocześnie odwrócił się ze zwodem myląc przez to dwóch obrońców argentyńskiego hegemona. Potem huknął pewnie, z duża siłą, a bramkarz Boca Juniors (Orion) mógł tylko patrzeć jak piłka wtacza się za linię bramkową. To było najzwyczajniej w świecie piękne i fenomenalne. Kto oglądał, ten wie. Innym motorem napędowym zespołu Independiente jest strzelec 6 goli i autor 3 asyst w bieżących rozgrywkach Copa Libertadores, czyli 22 letni pomocnik Junior Sornoza. Ten filigranowy zawodnik wykonuje praktycznie wszystkie stałe fragmenty gry w swojej drużynie, więc potrafi dorzucić piłkę mówiąc kolokwialnie &quot;na nos&quot;. Innym talentem jest także 19 letni napastnik Bryan Alfredo Cabezas Segura, który zaliczył do tej pory 3 gole i 2 asysty. Jest to tym bardziej imponujące, że piłkarz ten ma dopiero 19 lat, a już wykazuje się dużą dojrzałością. Z kolei wśród zawodników ofensywnych zespołu Atletico także można znaleźć piłkarzy w wysokiej formie. Furorę robi wytransferowany niedawno 23 letni napastnik Miguel Borja, który choć zagrał zaledwie w dwóch meczach w Copa Libertadores, to strzelił aż 4 gole drużynie Sao Paulo co pozwoliło Mu na uzyskanie tytułu najlepszego strzelca zespołu w tych rozgrywkach. Miałem przyjemność oglądać te spotkania i muszę przyznać, że piłka Go szuka, a On potrafi to wykorzystać. Jest szybki i przebojowy, bez skrupułów wdaje się w pojedynki z defensorami drużyny przeciwnej. Jednak w ekipie Atletico jest od niedawna, więc na pewno nie można powiedzieć, że jest całkowicie zgrany z kolegami. Innym ciekawym zawodnikiem jest pomocnik Orlando Berrio, który dotychczas strzelił w Copa Libertadores 3 gole i zaliczył tyle samo asyst. To typowy reżyser gry, wielokrotnie rozpoczynający ataki swojej ekipy, ale także potrafiący dokładnie dograć. Jak widzimy obydwie drużyny posiadają w swoich składach zawodników z dużym potencjałem. Choć nie są to piłkarze bardzo doświadczeni to na pewno utalentowani i w wysokiej formie. Patrząc na podany przeze mnie typ z tej perspektywy można odnieść wrażenie, że gole z obydwu stron są jak najbardziej możliwe. Nie wiem jak Wy, ale ja nie mogę doczekać się meczu. Po szóste, spoglądając na dane z domowych meczów ligowych oraz pucharowych Independiente warto napisać, że od 13 września 2015 roku zespół ten rozegrał 25 spotkań. Przegrał zaledwie 2 razy, a to wynik niezwykle solidny szczególnie biorąc pod uwagę fakt, że klub nie należy do czołówki jeśli chodzi o wysokość budżetu, a grał na dwóch frontach. Ponadto 17 razy wygrał (!) i 6 razy zremisował. Wyjątkowo istotne są jednak wyniki w ostatnich 5 domowych meczów w Copa Libertadores kiedy za każdym razem Ekwadorczycy wygrywali, a aż w 4 z 5 spotkań padały chociaż 3 gole. To wszystko pokazuje, że Independiente jest bardzo groźną drużyną, z którą prawie nikt nie potrafi sobie poradzić. Myślę, że jeśli ekipie Atletico uda się strzelić gola to ludzie związani z tym klubem będą zadowoleni, bo za tydzień czeka Ich przecież rewanż, ale już w Kolumbii. Podsumowując, jeśli na spokojnie zastanowimy się nad proponowanym przeze mnie typem to dojdziemy do konkluzji, że naprawdę istnieje duża szansa by okazał się być trafiony. Independiente przecież jest w bardzo wysokiej formie, co udowadnia zarówno w lidze jak i w Copa Libertadores. Poza tym poszczególne elementy w zespole funkcjonują bardzo sprawnie, a piłkarze świetnie się rozumieją. Potrafią płynnie przejść z obrony do ataku, a kontrowanie to Ich ulubione zachowanie boiskowe. Nie ma co się dziwić skoro w ataku są tak bezczelnie pazerni na strzelanie goli, a obroną dyryguje reprezentant Ekwadoru Arturo Rafael Mina Meza, który charakteryzuje się dużą posturą. W meczu z Boca Juniors wielokrotnie skutecznie powstrzymywał Carlosa Teveza. Nie można też zapominać o bramkarzu, którego nazwisko na długo zapamiętam (Daniel Librado Azcona Salinas). Jego fenomenalne interwencje z meczu z River Plate czy z Boca Juniors na długo utkwią mi w pamięci. Ponadto potrafi też dokładnie dograć do kolegów z pola, to pewny punkt swojej ekipy. Biorąc pod uwagę wszystkie argumenty dzisiejsza wygrana Independiente jest naprawdę bardzo prawdopodobna. Innym dobrym typem jest własnie zwycięstwo gospodarzy po kursie @2.65 lub typ, że w meczu padną chociaż 3 gole (@2.80). Bardzo interesujący jest również typ, że Independiente strzeli chociaż 2 gole (@3.20). Jest możliwości tak wiele, że sam nie wiem co wybrać. Mam nadzieję, że moja analiza w jakimś stopniu pomoże Wam w podjęciu decyzji. Powodzenia!!
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +17
bobule 72

bobule

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Kostaryka: Primera División - Torneo de Invierno
Godzina: 04:00
Spotkanie: Liberia - Zeledon
Typ: 1 , Draw no bet
Kurs: 1.57
Bukmacher: Betway
Analiza:
Liga w Kostaryce dopiero co wystartowała, więc dosyć ciężko wyrokować. U siebie Liberia z Zeledonem jeszcze nie przegrała. W poprzednich latach to gospodarze byli górą. W poprzednim sezonie oba kluby okupowały dół tabeli, Liberia zakończyła rozgrywki na 10-tym, a Zeledon na ostatnim, 12-tym miejscu w lidze. Po pierwszej kolejce Liberia zaliczyła remis na wyjeździe, natomiast gospodarze polegli u siebie. Liczę na powtórkę z ostatnich lat, choć i remis raczej mnie nie zdziwi.
zwrot

baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna Kwal- LE
Godz: 19:00
Spotkanie Goeteborg-Piast Gliwice
Typ: Gospodarze wygrają dokładnie 2 golami
kurs 4.60
Buk : Unibet
Analiza: Spotkanie rewanżowe pomiędzy ekipami Goeteborga oraz Gliwickiego Piasta z których to raczej Ci pierwsi już zapewnili sobie awans do kolejnej rundy tych rozgrywek. Gospodarze w pierwszym mezzu wyjazdowym pomimo nie było tego aż tak widać po rozgrywanym meczu wygrali pewnie o:3 i moim zdaniem tutaj również nie odpuszczą , mogą pojawić się pewne rotację w składzie, ale Piast , który już raczej na pewno nie zagra dalej pewnie też najmocniejszej 11 nie wystawi, tym bardziej iż pierwszym spotkaniu z zespołem Cracovi na wyjeździe był po prostu bezradny stracił aż 5 bramek i zdecydowanie musi coś zrobić ze swoją gra w obronie bowiem Goeteborg jest zespołem, który na własnym stadionie sporo tych bramek strzelić potrafi. Gospodarze obecnie są na 3 pozycji w ligowej klasyfikacji , wielkim plusem dla nich jest to iż są w trakcie sezonu , zagrali bowiem do tej pory już 14 ligowych spotkań, są w rytmie meczowym co za tym idzie cięzko będzie tu drużynie ze Ślaska cokolwiek ugrać, stawiam na pewną wygraną gospodarzy oraz na wynik 1:0 do połowy oraz 2:0 po 90 minutach tego spotkania.
⛔ 100

challenger 23,2K

challenger

Forum VIP
Dyscyplina: Baseball - MLB, Regular Season
Godzina: 04:05
Spotkanie:
Los Angeles Angels - Texas Rangers
Typ: Texas Rangers ML
Kurs: 2.25
Bukmacher: Betway
Analiza:
Pitching MatchUp:
Rangers LHP Martin Perez (7-6, 4.05 ERA) vs. Angels LHP Hector Santiago (7-4, 4.27 ERA)

Dziś pod lupę biorę close game w serii pomiędzy Los Angeles Angels a Texas Rangers. Po dwóch grach gospodarze prowadzą 2-0 i prawdopodobnie liczą na domowy sweep przeciwko liderom swojej dywizji. Ja jednak jestem zdania, iż mogą mieć z tym spory problem. Ktoś pomyśli, że chyba upadłem na głowę gdyż Rangers przegrali aż 13 z ostatnich 17 spotkań! Do tego Angels w roli startera posyłają będącego &quot;hot&quot; Hectora Santiago (3 ostatnie starty: bilans 3-0, 0.00 ERA!!!, 1.00 WHIP, .253 OBP, 0 ER!!! i 12 Hit&#39;s w 20.0 IP). Staty marzenie...miotacza Rangers zjada już na samym starcie jeśli zestawimy ich w pare. Czemu więc chcę pograć w kierunku gości?
Po pierwsze bronią się przed sweep&#39;em, po drugie nie wierzę że Santiago zagra 4 kolejny mecz bez ER tym bardziej, że na 4 ostatnie starty aż w 3 narzucał grubo ponad 100 razy, po trzecie - nie oszukujmy się to nie jest jakiś wyborny pitcher - w 105.1 IP w tym sezonie oddał rywalom aż 17 HR! z czego aż 11 na własnym stadionie, po czwarte Angels vs.lefties (11-15) Rangers vs.lefties (14-11), po piąte wybrane trendy:
  • Rangers are 6-1 in their last 7 road games vs. a left-handed starter.
  • Rangers are 7-3 in Perezs last 10 Wednesday starts.
  • Rangers are 5-1 in Perezs last 6 starts with 4 days of rest.
  • Angels are 0-6 in their last 6 home games vs. a left-handed starter.
  • Angels are 6-13 in their last 19 after allowing 5 runs or more in their previous game.

Tak jak pisałem wcześniej - może być ciężko złamać dziś Santiago ale bardziej skłaniam się ku tezie, że mało prawdopodobne jest aby zagrał po raz 4 w tak spektakularny sposób tym bardziej, że linie jakie ma versus Rangers (.274, .353, .447 z 8 HR i 22 RBI w 239 PA) pozwalają wierzyć, że gracze z Texasu znajdą dziś na niego sposób...Let&#39;s Go Rangers!!!
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +1
W 4

wacked

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - PARAGWAJ: Primera Division - Clausura
Godzina: 01:00
Spotkanie: Nacional Asuncion -Sol De America
Typ: over 2.5
Kurs: 2.10
Bukmacher: b365
Analiza:
W 4 na 5 ostatnich bezpośrednich pojedynkach pokryli tę linię. W swoich ostatnich meczach 7/10 pokryta linia. Nacional Asuncion jest gorszą drużyną od Sol de America ale mimo wszystko u siebie przeważnie udaje im się strzelić przynajmniej jednego gola. Mimo że bukmacherzy dają obu drużynom porównywalne szanse to myślę że Sol de America wygra strzelając przynajmniej 2 gole, przy okazji tracąc jednego. Stąd najbardziej value bet to moim zdaniem over 2.5 po ładnym kursie.
✅ 110

Otrzymane punkty reputacji: +4
janowiczjerzy 343

janowiczjerzy

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ATP Washington
Godz: 0:00
Spotkanie: Brian Baker - Ivo Karlovic
Typ: wygrana Brian Baker
Kurs: 3.10
Bukmacher: William Hill
Analiza:
Czy ktos na tym swiecie zagra Ivo Karlovica po 1.36 z rownie dobrze serwujacym tenisista jakim jest Brian Baker. Uwazam ze nikt powazny tego nie uczyni. Jedynie &quot;duzy&quot; kurs na Bakera badz handicap w jego strone jest odpowiednim ruchem. Gre na 1.36 nalezy odpuscic. Ivo Karlovic pierwszy mecz na twardej nawierzchni. Bazuje on glownie na serwisie i szybkim skracaniem gry grajac do siadki. Chwila slabosci i znurzenia meczem moze stracic podanie, seta i mecz. Od dluzszego czasu wychodzi mu to dobrze. Czas na chwile zalamania gry musi nastapic, a nie kiedy jak nie dzis : I runda i z mocnym serwisem przeciwnik. Baker ma statut zmarnowanego talentu po kontuzjach. Odzyl ostatnio. Pozytywny wystep w Newport i pierwsza runda wygrana z dobrze serwujacym Grothem, 2:0 (7:6 7:6). Oznacza to ze nastawienie i forma jest odpowiednia. Mozna dzis liczyc na proby zlamania serwisu Karlovica przez Bakera. Potrafi uderzyc i minac z koncowej linii. Returnem bedzie probowal cos trafic. Serwis i konczonce zagranie posiada tsn tenisista. Licze na przyzwoity mecz Bakera na pelnym skupieniu, a przedewszystkim na zaciecie sie Chorwata ktoremu strata wlasnego serwisu calkowicie podetnie skrzydla i checi do rywalizacji.
⛔ 100

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Dyscyplina: ???? Tenis - ATP Gstaad 2016
Godzina: 17:20
Spotkanie:
Monteiro T. - Simon G.
Typ: Monteiro T. +1,5 seta
Kurs: 1.95
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Monteiro to Brazylijczyk, ma dopiero 22 lata, w tym roku wskoczył do ATP, szokował nie raz swoimi wynikami w Ameryce Południowej. Pokonał między innymi Tsongę czy grał zacięty mecz z Cuevasem. Gra tu od kwalifikacji, 2 mecze ma już wygrane. Uwielbia grać na mączce.
Simon Gilles bez formy w tym roku jak już pisałem, jak i zdecydowana większość zawodników, najgorszy sezon moim zdaniem od wielu lat jeżeli chodzi o poziom gry. Francuz często traci sety, na 15/16 ostatnich spotkań stracił. Jedynie z Taylorem Fritzem małolatem ze Stanów co nie potrafi na razie za bardzo grać na mączce w Nicei wygrał 2:0, reszta to albo porażka, albo wygrane ze stratą seta.
Nie mogłem się zdecydować który typ podać na jutro do Typów Dnia, a tutaj macie drugi:
Zeballos H. - Haase R.
Haase R. ::: 1,95 ::: 1/3 Pinek

H2H 0:2 z 2015 roku, w tym meczach Zeballos był bez szans, ogólnie to jest to zawodnik z pogranicza Challenger. Raz na ruski rok coś mu wyjdzie, ostatnio wygrał Challenger w Bastad, ale to zupełnie inny poziom. Tutaj w 1 rundzie dostał kelnera, zamiast Verdasco który zrezygnował z tego turnieju.
Haase jak już pisałem ma bardzo dobre wspomnienia z tego turnieju (ogólnie z tego okresu czasu np. też Kitzbuhel), niby stracił set w 1 meczu z Bakkerem, ale co z tego? To był jego pierwszy set od Wimbledonu, zwykły wypadek przy pracy. W kolejnych 2 setach oddał zaledwie 4 gemy, widać że się rozkręca.
✅ 95

Otrzymane punkty reputacji: +17
kuckisan 254

kuckisan

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka nożna, Copa do Brasil
Godzina : 00:30
Spotkanie : Joventude - Paisandu
Typ : 0:0
Kurs : 7.5
Bukmacher : bet365
Analiza :
Spotykają się Joventude z serie C z Paisandu z serie B.
Niesamowite, ale Paisandu w 5 ostatnich meczach aż 4 wyniki 0:0.
W pozostałych trzech jdna wygrana 2-0 z Vasco i przegrana do zera z Bahia 0-2 i
Brasil de Pelotas 0-1. Podsumowanie: w 7 ostatnich wyjazdach w tylko jednym
strzelają bramki.
Joventude chociaż z niższej klasy rozgrywkowej, to jednak strzela.
Pytanie, czy Paisandu ma niemoc strzelecką, czy dobrą obronę ????
Ja zaryzykuję, że mają dobrą obronę. Typuję, że i tym razem spotkanie będzie bezbramkowe
✅ 400

Otrzymane punkty reputacji: +33
U 76

ulvmann

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europejska - Kwalifikacje
Godzina: 19:00
Spotkanie: Stromsgodset (NOR) - Sonderjyske (DEN)
Typ: 1
Kurs: 1.75
Bukmacher: Unibet
Analiza: Spotkanie rewanżowe w kwalifikacjach LE. Pierwszy mecz to wygrana Duńczyków 2-1. Norweski zespół, jeśli chce awansować, musi dziś wygrać minimum 1-0. Powiem szczerze, że wynik pierwszego spotkania nieco mnie zaskoczył. Mecz był wyrównany z minimalną przewagą Sonderjyske. W rewanżu na własnym stadionie faworytem jest Stromsgodset - zespół, który nie zawodzi w meczach domowych. Statystyki z ligi norweskiej z tego sezonu: 7-1-0 (jedyny remis 2-2 z Brann w marcu w pierwszym meczu domowym). Ostatni mecz wygrana z Tromso 1-0, Sonderjyske porażka u siebie z Aarhus 1-2 (pewnie trener oszczędzał podstawowych zawodników). Taki kurs skłania do tego, by postawić na Norwegów. Wg mnie powinien być jeszcze niższy (gdzieś w granicach 1.5). Solidny norweski ligowiec, świetnie punktujący u siebie. Przypominam, że zwycięzca tej pary zagra ze zwycięzcą dwumeczu Zagłębie-Partizan.
✅ 75

Otrzymane punkty reputacji: +6
snaxi 165,4K

snaxi

Znawca - Koszykówka
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europejska
Godzina: 21:05
Spotkanie: Zagłębie
Typ: Partizan
Kurs: 2.26
Bukmacher: OddsRing
Analiza:
Wracam do spotkania które analizowałem tydzień temu, gdzie Zagłębie cudem dowiozło bezbramkowy remis. Kto oglądał pierwszy mecz widział, że między tymi drużynami są jakieś 2 klasy różnicy w poziomie gry. Wydaje mi się , że w tym meczu zespół Zagłębia wyjdzie trochę ofensywniej nastawiony do gry niż w meczach wyjazdowych co oznacza że mecz będzie bardziej otwarty, a przy poziomie graczy Partizana można być spokojnym że wykorzystają jakiś błąd graczy Zagłębia ponieważ nie wierzę , że po raz drugi są w stanie zagrać tak dobrze jako drużyna jak w Belgradzie. Pierwszy mecz zakończył się wynikiem 0:0 , jednak mecz wyglądał jak starcie Dawida z Goliatem, gospodarzy dzisiejszego spotkania 2 razy ratowała poprzeczka, było wiele marnowanych sytuacji graczy Partizana które raczej wykorzystują i jestem pewny że te sytuacje będą mieć również w tym meczu z tym że je wykorzystają i wygrają ten mecz. Co do Zagłębia to ostatni wynik 4-0 z Koroną Kielce nie robi na mnie wrażenia ponieważ zespół z Kielc co roku jest osłabiany, fatalna sytuacja finansowa oraz zawirowania z właścicielami z pewnościa mają wypływ na drużynę Korony. Statystyk i wzmocnień obu drużyn nie będę powtarzał, podawałem je tydzień temu więc jeśli ktoś się zainteresuje może zerknać. Uważam że przygoda Zagłębia z Europejskimi Pucharami dobiegnie końca po tym spotkaniu. Powodzenia!
⛔ 100

matthiasvandal 616

matthiasvandal

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna Kwalifikacje Ligi Europy
Godz: 21-15
Spotkanie: Zaglebie - Partizan
Typ: Gospodarze
kurs: 3.17
Bukmacher: oddsring
Na jakiej podstawie goscie sa tak faworyzowani?! &quot;Sile&quot; serbskiej ligi pokazaly meczarnie C.Zvezdy z Maltanczykami a i Cukaricki czy Vojvodina nie zachwycaja.
Partizan nie potrafil nic zrobic u siebie majac przewage liczebna a Zaglebie - powiedzmy to glosno: to najlepsza obecnie polska druzyna. Poszerzono nieco kadre, wykupiono Starzynskiego - jest coraz lepiej a przeciwnik mocny jest przede wszystkim z nazwy...
⛔ 100

inferno305 111

inferno305

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna Kwal- LE
Godz: 19:00
Spotkanie Goeteborg-Piast Gliwice
Typ: Handicap : Goeteborg-1
kurs 2.3
Buk : Betclick
Analiza: Witam serdecznie.Dziś czeka nas spotkanie ekip Goeteborga oraz Piasta gliwice.Jest to spotkanie rewanżowe.Co ciekawe mimo zaciętego ostatniego meczu u siebie gliwiczanie zakonczyli go ze strata aż 3 bramek.Dzisiaj będą w jeszcze trudniejszej sytuacji ponieważ grają gościnnie.Myślę że typ 100% szans wejscia.Polecam.
⛔ 100

M 127

matand

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - ATP Gstaad
Godz: 12:00
Spotkanie: Basic - Youzhny
Typ: 1(+1,5s)
Kurs: 2.25
Bukmacher: sportingbet
Analiza: Pojedynek drugiej rundy turnieju w Gstaad między sklasyfikowanym na 139. miejscu Mirzą Basiciem, a niegdyś czołowym tenisistą świata, dzisiaj powoli schodzącym ze sceny, Mikhailem Youzhnym. Youzhny ciągle jednak &quot;coś gra&quot; więc nie można go do końca lekceważyć, jednak nigdy nie był to typowy ziemniak (bilans 147/136 w karierze), a właśnie mączka jest nawierzchnią tego turnieju. Youzhny rok temu w Gstaad odpadł już w pierwszej rundzie, więc nie ma mowy o mobilizacji związanej z obroną dużej ilości punktów. W pierwszej rundzie tegorocznego turnieju pewnie pokonał występującego z dziką kartą reprezentanta gospodarzy z dziewiątej setki rankingu. Basic natomiast to tenisista ciągle w idealnym wieku, nigdy to nie był i pewnie nie będzie żaden czołowy zawodnik, jednak coś tam potrafi i od już 2 latach trzyma się w drugiej setce rankingu. Na cegle ma dość dobry bilans 102/70, jednak trzeba mieć na uwadze, że spora ilość meczów to challengery z wątpliwej jakości przeciwnikami. Jest to pierwszy start Basicia w Gstaad. W pierwszej rundzie turnieju pokonał wyżej sklasyfikowanego Istomina, który skreczował już w pierwszym secie przy wyniku 4-2 dla Bośniaka. Rosjanin na pewno jest faworytem tego spotkania, i bardzo możliwe, że to on awansuje do kolejnej rundy, jednak nie uważam, żeby było to dla niego łatwe spotkanie. Handicap gemowy lub setowy w stronę Basicia uważam za warty gry. Ja wybrałem ten setowy.
✅ 125

Otrzymane punkty reputacji: +2
psotnick 965,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Kolarstwo - Tour de France 2016 - Etap 18: Sallanches - Megeve
Godzina: 10:50 CET
Spotkanie: Richie Porte - Bauke Mollema
Typ: Richie Porte
Kurs: 1,50
Bukmacher: william hill
Analiza: Dla mnie faworytów do podium jest trzech. Po demolce jaką Dumoulin zrobił na ostatniej czasówce z automatu robi z niego również faworyta do czołowych miejsc dzisiaj. Na najbardziej stromych odcinkach będzie tracił do Froome⠀™ a czy Porte⠀™ a, ale za to wcześniej ma okazję wykorzystać swój silnik. Pierwsze 4km są płaskie, następne 2.5km bardziej strome (9.4%), a potem znowu wywłaszczenie 3km (5%) i to co tutaj nadrobi będzie mógł tracić później kiedy stromizna będzie już ok. 8-10%, a na koniec jeszcze wywłaszczenie i krótki 2km zjazd do mety. Zresztą Holender mocno poprawił również jazdę w górach, więc nie muszą to być duże straty. Chyba jeszcze pewniejszymi kandydatami dzisiaj do podium są starzy kumple ze Sky, czyli Froome i Porte, obaj świetni czasowcy, a wczoraj pokazali, że pod górę są w tym Tourze zdecydowanie najmocniejsi i po ich ataku rywale odpadali jak muchy. Dodatkowo obaj mają motywację, Froome żeby już zaklepać sobie kolejny triumf w Tourze, a Porte, żeby wbić się albo przynajmniej mocno zbliżyć do podium (traci 1:34 do Yatesa). A kurs na podium Tasmańczyka wyższy niż u konkurencji. Ryzyko jest właściwie tylko takie, że pogoda może być zmienna, bo podobno możliwe opady, więc liderzy wyścigu jadący na końcu mogą mieć gorsze warunki. Dlatego jeśli grać zakłady kto lepszy, to między zawodnikami startującymi blisko siebie, tak jak w tym przypadku, żeby w razie czego warunki jazdy były porównywalne.

ZAPRASZAM DO DZIAŁU KOLARSTWO
✅ 50

Otrzymane punkty reputacji: +3
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ???? ATP - Kitzbuhel
Godz: 14:00
Spotkanie: Lorenzi Paolo - Struff Jan-Lennard
Kurs: 2.04
Bukmacher: Pinnacle Sports
Analiza:

Dziwią mnie te kursy, ja wystawiłbym to odwrotnie. Kursy na Lorenza spadają więc mi to w sumie na rękę. Ale najpierw o lekkim faworycie bukmacherów, jest nim Niemiec Struff, który obecnie bazuje na 86 miejscu ATP a jego rekord to 46 pozycja. Tak naprawdę Niemiec nie jest ostatnio w dobrej formie. Od razu zaznaczam, że nie patrzę na wyniki meczów Bundesligi, ponieważ te rozgrywki są dla mnie śmieszne. Struff po Wimbledonie grał sporo, ale ze słabymi osiągnięciami. W Braunschweig challenger przeszedł pierwszą rundę, aby później odpaść z Tarko jako faworyt, w Hamburgu porażka w pierwszej rundzie z Medevedem. Tak naprawdę tutaj odbudowuje jakąś formę, ponieważ w dwóch rundach nie stracił seta, ale w pierwszej rundzie miał jakiegoś kelnera, a w drugiej Munoza De La Navę, który sezon ma fatalny! Jan-Lennard to dla mnie bardzo dziwny tenisista, bo potrafi grać dobrze na mączce i na halach na twardych kortach już nie. Największą bronią Niemca jest serwis, mierzy on 196 cm więc jak podanie mu siedzi bardzo trudno go przełamać nawet na kortach ziemnych. Z minusów to na pewno bekhend oraz drugi serwis, jeśli jedynką nie trafia to ma ogromne problemy. No i ma duże problemy, jak dostaje piłki gdzieś pod nogi.
Dzisiaj jego rywalem będzie cholernie doświadczony Paolo Lorenzi z 48 miejsca ATP i UWAGA! Włoch ma niespełna 35 lat i to jest jego najlepszy ranking w życiu! Lorenzi to kolejny gracz, który pokazuje nam, że szczyt formy często przychodzi na bardzo zaawansowane lata. Włoch czuje się najlepiej na clyau i tam zjadł zęby razem z protezami ???? Rozegrał około 700 meczów na samych kortach ziemnych. Nie wygrał on co prawda nigdy żadnego turnieju ATP, ale to taki mocny challangerowiec albo gość do II-III rundy turniejów ATP. W tym roku wygrał dwa challengery, na początku roku na hardzie i później w czerwcu już na clayu. W międzyczasie zaliczył dobry występ w Quito gdzie doszedł do półfinału, ćwierćfinał w Buenos Aires.W tym turnieju pokonał Carballes Baena 6:2, 6:2 więc wynik napawający optymizmem. Lorenz w tamtym roku dotarł tutaj do ćwierćfinału gdzie zagrał wtedy dwa znakomite mecze. Paolo to gracz bardzo regularny, właśnie tą regularnością czy z forhendu, czy z bekhendu zabija większość graczy z poziomu challanger. Ale jak ktoś gra bardziej agresywnie to Paolo ma już problem no i serwis to raczej słabiutki. Moim zdaniem dzisiaj wygra Włoch, ponieważ jest w lepszej formie patrząc na ogół całego sezonu. Często młodzi gracze, a takim jeszcze jest Niemiec przegrywają z bardzo doświadczonymi graczami. Jak serwis będzie siedział Niemcowi to łatwo nie będzie, ale jak zacznie to szwankować to Lorenz wygra to bardzo łatwo. Stawiam na wytrzeszcza ????
✅ 104

Otrzymane punkty reputacji: +27
P 8

proboszcz

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna Mistrzostwa Europy U19
Godz: 12:00
Spotkanie: Anglia U19 - Włochy U19
Typ: BTS
kurs: 1.90
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Witam. Jest to mój pierwszy post więc ostrożnie ;) Nie będę się długo rozpisywał. Typ opieram na statystykach. Uważam że obie drużyny powinny zdobyć po 1 bramce.
Kiepska analiza

Otrzymane punkty reputacji: +4
sakiel 311

sakiel

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, WTA Tour, Bastad
Godz: 12:30
Spotkanie: Johanna Larsson - Sara Sorribes-Tormo
Typ: Johanna Larsson DW: 2:0
Kurs: 2,20
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:
Szwedka Larsson jest w mojej opinii jedną z głównych faworytek do wygrania całego turnieju. Broni ubiegłorocznego tytułu, gdzie w całym turnieju nie straciła nawet seta, pokazuje to jak dobrze czuje te korty. Dodatkowo, aktualnie jest w wysokiej formie, potwierdza to ostatni turniej w Gstaad, ograła tam Mattek-Sands, Sadikovic, zaliczyła porażkę dopiero z Bacsinszky, a więc wszystkie tenisistki o klasę lepsze od Sary. Johanna powinna to wygrać bez większego wysiłku.
✅ 120

Otrzymane punkty reputacji: +16
aaandrzej 210

aaandrzej

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - ME U19
Godzina: 19:00
Spotkanie: Niemcy-Holandia (+1)
Kurs: 2,75
Bukmacher: bet365.com
Analiza:
Witam ponownie!
Na dzisiaj wybrałem sobie meczyk w mistrzostwach Europy do lat 19 gdzie zmierzą się reprezentacje Niemiec i Holandii. Jest to mecz o miejsca 5-6 więc z pozoru wydaje się meczem o pietruszkę. Nic bardziej mylnego gdyż drużyna która zajmie 5 miejsce będzie miała możliwość występów w następnej edycji. Niemcy wbrew wynikom nie radzili sobie w tym turnieju źle. Pokazywali dobrą piłkę i pechowo nie awansowali do walki o czołowe lokaty (mocnym Włochom ulegli tylko 1-0 gdzie byli zdecydowanie drużyną przeważającą, porażka z Portugalią 3:4 po bardzo dobrym meczu, rozklepanie Austrii 3-0) Holandia natomiast na dwa mecze które oglądałem nie pokazała dobrego futbolu. (nie widziałem meczu z Chorwacją wygranym przez Oranje 3-1) W meczu z Anglikami porażka 2-1 to niski wymiar kary natomiast mecz z Francją to był totalny blamaż. Zero wyjścia do piłki, totalny brak zaangażowania, beznadziejna defensywa. Przy prowadzeniu Francji 2-1 było widać że podcięte mają skrzydła a po trzeciej bramce drużyna się całkiem rozsypała i mecz skończył się porażką 5-1! Myślę że taki pogrom na długo pozostanie w głowach młodych Holendrów. Poza tym myślę że przy takiej grze jaką mogłem zaobserwować reprezentacja Niemiec bez problemu zaaplkiuje Holendrom kilka bramek.
Moja stawka na to spotkanie to 45 PLN
⛔ 100

pkobet 22

pkobet

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Chiny, Super Liga
Godzina: 13;35
Spotkanie: Shijiazhuang-Shanghai Shenhua
Kurs: 2,6
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Gospodarze zajmują obecnie przedostatnią pozycje w tabeli chińskiej pierwszej ligi. Ostatnie pięć spotkań rozegrali na wyjeździe i nie będą tego tournee wspominać najlepiej-bilans 0-1-5 dwa ostatnie mecze bez strzelonego gola. Dziś nareszcie zagrają na własnym boisku (bilans u siebie 6-7-2 w poprzednim sezonie zaledwie 15 straconych bramek -3 defensywa u siebie w lidze) gdzie radzą sobie nieco lepiej. Miejsce w tabeli determinuje ich zdecydowanie do gry o zwycięstwo tym bardziej, że zagrają przeciwko mocno osłabionej w ataku po stracie Demba Ba (14 goli w tym sezonie) drużynie Shanghai Shenhua która na wyjazdach radzi sobie słabo- ich bilans 1-4-4 w sezonie, w ostatnich 5 meczach na wyjedzie 1-2-2, bramkowy 5-7 z czego trzy bramki autorstwa Demba Ba i jedna sprezentowana przez zawodnika drużyny przeciwnej. Myślę, że drużyna gospodarzy wygra jednym golem najbardziej prawdopodobny wynik 1:0. Ze względu na sytuacje obu drużyn nie powinno w tym meczu paść dużo bramek, może nawet tylko jedna po której drużyna prowadzącą będzie chciała dowieźć wynik do końca. Dlatego moim zdaniem można jeszcze próbować under 1,5 i DW: 1-0.
Powodzenia.
✅ 160

Otrzymane punkty reputacji: +3
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom