Dyscyplina: Piłka Nożna - Mecze towarzyskie
Spotkanie: Dordrecht - Feyenoord
Typ: HT/FT 2/2
Kurs: 2,2
Bukmacher: bet365
Analiza:
Dordrecht to 9 drużyna ubiegłego sezonu zaplecza Eredivisie, w której jak wiadomo gra Feyenoord. Ekipa z Rotterdamu po kilku chudych latach, w końcu zajęła wysokie
trzecie miejsce w lidze.
Może na początek fakt, który zwrócił moją uwagę. Zespoły spotykają się mniej więcej w tym samym dniu od 2 lat:
21.07.12 Dordrecht
1-5 Feyenoord
19.07.11 Dordrecht
0-4 Feyenoord
W obu przypadkach faworyt strzelał aż
4 bramki już w pierwszej połowie. Na podobny scenariusz liczę i tu, zwłaszcza, że w tym sezonie meczów z Feyenoordem mogły się obawiać drużyny z Eredivisie. Skoro tak, to drużyna środka tabeli Eerste Divisie nie powinna stawić oporu znacznie wyżej notowanemu przeciwnikowi. Pozostaje jednak kwestia zaangażowania w spotkania
towarzyskie. Dordrecht rozegrał 3 spotkania
towarzyskie:
Dordrecht - Den Bosch 1:0 (1:0)
Den Haag - Dordrecht 2:1 (1:0)
Telstar - Dordrecht 1:1 (1:0)
Jak widać, przegrali 2 z 3 pierwszych połówek. Z inną ekipą z Eredivisie przegrali HT i FT tylko 2:1. Oczywiście można powiedzieć, że to był ich wyjazd, a teraz będą gospodarzem. Jednak żeby w pewnym sensie zniwelować ten atut trzeba porównać Den Haag i Portowców z Rotterdamu. Den Haag uplasowało się na 9-tym miejscu ze stratą aż 29 punktów do Feyenoordu. Myślę, że tu dobrze widać różnicę i nie trzeba nic dodawać.
Portowcy rozegrali takich spotkań tylko 2 z bardzo słabymi zespołami, ale zadania wykonali:
HHC - Feyenoord 0:6 (0:3)
SC Feyenoord - Feyenoord 0:7 (0:1)
Mógłbym jednak troszkę się obawiać o to jak podejdą do tego spotkania, ale uspokaja mnie fakt, że to spotkanie, to pewnego rodzaju
derby, ponieważ oba stadiony dzieli zaledwie 19 km. Zatem o zaangażowanie nie powinienem się martwić. Z przekonaniem gram ten typ po ładnym kursie 2,2.

100