Dyscyplina: Rugby Union: France » Top 14
Godzinna: 17:45
Spotkanie: SU Agen - Montpellier
Typ: Agen + 19.5 HC (Jeżeli jest opcja można na wlasne ryzyko zmniejszyc HC do +14.5 -lepszy kurs)
Kurs: 1.80
Bukmacher: lvbet
Analiza:
Zauważyłem ze koło tego meczu kręcą się ludzie, znaczy przy Agen, wiec i ja również zainteresowałem się, dlaczego tam sie kręcą przy tak słabej drużynie? a kursy spadają
. Kursy zostały wystawione w poniedziałek po południu i wieczorem spadły już na ML. Handicap, jaki został wystawiony na otwarcie wynosił 21.5 , teraz wynosi 19,5 wiec spadł o dwa punkty, ale dużo nie straciliśmy, sądze że jest dalej wartość po stronie gospodarzy aby ich poprzeć wlaśnie z tym dużym Handi, do dzieła.
Dobra będzie trochę matematyki z matematyki kiedyś mogłem mieć czwórkę i dwa razy się otarłem o nią, ale pan z Matematyki powiedział że nie dostane czwórki, bo brzydko prowadze zeszyt
wiec już potem miałem wyrąbane i nawet nie wiem czy nie spadłem na dwóje, ale chyba wyszedłem na trójkę i to w zawodowce ! haha to jaki tam poziom musiał być, ale uwaga że jestem zawzięty i ambitny co widać zresztą po temacie, przeszłem przez TECHNIKUM i zameldowałem się na STUDIACH ! można? można, ale jeżeli pomyliłem się w tym liczeniu do dajcie znać w komentarzu od reputacji
lecimy...
Więc tak, o co w tym meczu chodzi ostatnia drużyna ligi która nie wygrała meczu usiebie (przeczytaj dalej co mam do napisania) ja wiem ze nikt nie chce postawic na ostatnią druzynę w tabeli okej ale daj mi skonczyć. Agen, bo tak się nazywają opublikowali bilans 0-0-8 84-246 (-162) , zwracam uwagę na grę u siebie, bo w tej lidze jak zauważyłem własny stadion/boisko robi przewagę grając u siebie patrząc ogólnie na wyniki drużyn w tej lidze:
Teraz troche matematyki:
Agen przegrał 8 meczy u siebie, średnio 20,5 punktami na mecz(Możliwe że stąd został ustalony taki handicap)
Rozbimjmy to na mniejsze fragmenty:
Porażki u siebie z TOP 6 czyli drużynami które będą grać w Play-offs.
- Stade Toulousain 60 punktami - 1 miejsce w lidze.
- La Rochelle 30 punktami - 2 miejsce w lidze.
- RC Toulonnais 30 punktami 6 miejsce w lidze.
Podsumowujac przegrali 120 punktami z najmocniejszymi drużynami , czyli z tego okropnego bilansu punktowego -162 odjąć -120 punktów, zostaje -42 punkty czyli nie jest zle jest światełko w tunelu
Więc dalej liczymy , czyli 5 meczy jakich rozegrali z drużynami z dołu tabeli czyli z tymi co niby nie awansuja do Play-offs, przegrywając opublikowali bilans na minusie;
-42, dzieląc na pieć meczy wychodzi ze średnio przegrywali z tymi nooo słabszymi,
-8,5 punktami , wow to już naprawdę robi się świetnie , prawie wyjechalismy z tunelu
Jest Dobrze HC +19,5 do porażek -8,5 robi wartosc.
Dobra teraz wezmy sie za drużyne która przyjezdza do Agen a jest to
Montpellier a Montpellier zajmuje
12 miejsce w lidze na 14 gdzie ta 14 jest Agen Dobra tej drużyny nie będę robijał ale oni opublikowali bilans:
1-0-7 147-227 wygrali jeden mecz i reszte przegrali wychodząc na minus
-80 pkt! , wiec średnio załóżmy ze na te siedem meczy przegrywali
średnio -11 punktami.
Więc mamy tutaj mecz -8,5 kotra -11 ponieważ Montpellier to drużyna z dołu ligi 7-14 i dosłownie z miejsca 12-stego a raz ze nic nie gra na wyjezdzie to jest tą słaba druzyną(tak można założyć) z która Agen nie przegrywa średnio wiecej niz -8.5 pkt, a dodam do tego ze Agen nie przegral wiecej jak 17 punktami z drużynami z miejsc 7-14 a rowniez byli bliscy wygranej ale przegrali najmniejszą ilością trzech punktow czyli kopem na bramke.
Ale żeby było weselej to doleje trochę intrygi do tego meczu, Montpellier przyjeżdża w osłabieniu do gospodarzy i jak udało mi sie ustalić to:
5.Paul Willemse (Montpellier) - Powolany na Mecze Six Nations
3. Mohamed Haouas (Montpellier) - Powolany na Mecze Six Nations
13. Arthur Vincent (Montpellier) - Powolany na Mecze Six Nations
22 Anthony Bouthier (Montpellier) - Powolany na Mecze Six Nations na zmiane jako pozycja Full-back
A jak wiemy do reprezentacji sa zawsze powoływani
najlepsi zawodnicy wiec czwórki najlepszych już
nie ma , fakt ze oni maja przerwe ale Hola-Hola nie zostaną zwolnieni na mecz ligowy.
Nastepnie:
Henry Immelman - obrońca - jakaś kontuzja kolana w ostatnim meczu w sobote z Castres, ma być nie do gry przez 6 tygodni.
Vincent Giudicelli - ma coś z dyskiem, prawdopodobnie skończy sie operacją.
Ten Mickaël Capelli -złamal Nos-a ale niby ma być gotowy , wiec
GTD.
Czyli z 15 z podstawowego składu, minimum 6 najlepszych nie zagra !
Aaaa teraz wiem dlaczego kursy spadają na Agent ML - tak was rozpracowałem,
AGEN AGEN AGEN AGEN , nie znamy was ale do boju do bojuuu
przegrajcie minimalnieee e co tam wezcie wygrajcie
Wiecej Informacji do datkowych jak typuja we fracji ten mecz U mnie w temacie : We Are Players
100