Dyscyplina:
Kolarstwo -
Tour de France
Spotkanie:
Nicolas Roche - Juan Jose Cobo
Typ:
Nicolas Roche
Kurs: 2,00
Bukmacher: Sportingbet
Drugi i ostatni etap w Pirenejach, ogólnie to ostatni etap górski na 99
Tour de France. Etap krótki bo zaledwie 143,5 km, ale podjazdy znakomite, jutro mamy tak wisienkę na torcie,kwintesencja kolarstwa. Finisz na legendarnym Peyragudes. Jednak na kolarzy czeka aż 5 trudnych i wymagających wzniesień na początek Col de Menté (kat. 1; 27,5 km; 9,3 km; 9,1%) tu od razu przypomina się rok 2010 kiedy Contador zaatakował w tym samym momencie kiedy Schleck miał awarię rowery a konkretnie spadł mu łańcuch. Później na zawodników czekają takie podjazdy jak; Col des Ares (kat. 2; 55,5 km; 6 km; 5,3%), Côte de Burs (kat. 3; 76 km; 1,2 km; 7,6%), Port de Bales (kat. HC; 111,5 km; 11,7 km; 7,7%) i na koniec wcześniej wspomniany podjazd na Peyragudes (kat. 1; 142,5 km; 15,4 km; 5,1%). Sky zdecydowanie dopuszcza do ucieczek i kompletnie nie zależy im na wygranych etapach, oczywiście jak w ucieczkę pójdzie ktoś groźny to natychmiast skasują, ale jak idzie zawodnik który traci 20 min to go puszczają. Szczerze mówiąc jutro myślę że znowu dojedzie ucieczka do mety, bo na tak krótkim etapie jak na początek urwie się 30 kolarzy to w życiu peleton tego nie zlikwiduje.
Jak to mówią jeśli wchodzi to czemu nie korzystać, wczoraj pisałem tak o tym typie:
Juan Jose Cobo - Nicholas Roche 2 @ 1,769 Pinnacle 
19-14
Cobo spisuje sięsłabo na tym Tourze, to cień zawodnika który czarował we Vuelcie, męczy się niemiłosiernie na podjazdach, a jutro jest konkret. Do tego nie zjeżdża najlepiej więc ja go jutro nie widzę w czołówce. Prawie godzina straty do lidera mówi sama za siebie. Roche natomiast jedzie dobry wyścig, gdyby nie te przeklęte czasówki to może byłby w tap 10, a tak musi zadowalać się 13 miejscem w generalce. Jest chłopak w fajnej formie, przyjeżdża z czołówką. On lubi takie podjazdy jakie jutro mamy czyli w miarę długie i na niezłym nachyleniu, jak pojedzie swoje i nie będzie szarpał za dużo to utrzyma koło najlepszych. Do tego Irlandczyk lepiej zjeżdża. Jest wyżej w generalce walczy o najlepszą 10. Prawie wszystko za nim przemawia oy tylko wyścig to potwierdził.
Praktycznie tu się nic nie zmienia. Roche wygląda o wiele lepiej, dzisiaj przyjechali w jednej grupie ale to właśnie Roche nadawał tempo próbował dociągnąć do najlepszych. Cobo tak na prawdę to chyba dzisiaj wystrzelił z formą. Kurs jeszcze lepszy niż dzisiaj więc ja to pobieram, bo nie ma żadnej przesłanki by Cobo miał przyjechać wyżej, ja śmiem twierdzić że jutro się ukręci.
Po więcej typów zapraszam do działu kolarstwo
100