>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Typy Dnia - 19.05.2015 (wtorek)

Status
Zamknięty.
benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Tutaj p odajem y typy
na wtorek - 19. Maja

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina:
22:00
Spotkanie:
Adelaide - Sydney
Typ:
over 2.5
Kurs:
1.80
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.
Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, user otrzymuje automatycznie ⛔100
Proszę kopiować format podawania typów i bezwzględnie się do tego stosować. Mają być wyraźnie zapisane wyróżniki takie jak Dyscyplina, Godzina, Spotkanie, Typ, Kurs, Bukmacher i Analiza.
Mile widziany bezpośredni link do danego meczu np z oddsportal.com albo livescore.pl Przyśpieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis
- trzecią i kolejną kiepską analizę w danym miesiącu

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, zawsze sprawdź przez Podgląd posta czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

mrokol 769

mrokol

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska, T-Mobile Ekstraklasa
Godzina: 18:00
Spotkanie: Podbeskidzie Bielsko-Biała - Ruch Chorzów
Typ: Ruch Chorzów
Kurs: 3.10
Bukmacher: Expekt
Analiza:
Podbeskidzie 9 miejsce w tabeli (pierwsze w spadkowej) ma 24 punkty i już prawie pewne utrzymanie w Ekstraklasie pewnie wystarczy wygrać 1 mecz do końca. Ruch natomiast 12 miejsce i 21 punktów i niczego nie może być pewien. Bielszczanie w ostatniej kolejce wygrali z bardzo słabym Bełchatowem który oddał 1 celny strzał na ich bramke przez cały mecz i po golach Śpiączki i Kołodzieja spokojnie wygrali. Ruch natomiast grał u siebie z Piastem i można powiedzieć że pechowo zremisował bo w drugiej połowie miał już wyraźną przewagę. Niebiescy mieli dwie poprzeczki po strzałach Helika i Zieńczuka i gola zdobył z głowy Michał Efir. Absencje w obu drużynach to w Podbeskidziu brak kontuzjowanych: Krzysztofa Chrapka, Macieja Korzyma, Piotra Malinowskiego, Sylwestra Patejuka i Antona Slobody oraz pauzującego za kartki Bartłomieja Koniecznego wraca po pauzie Piotr Tomasik. W drużynie Chorzowian nie zagra tylko Paweł Oleksy który skręcił kostkę, do składu wraca najlepszy snajper Grzegorz Kuświk. H2H na stadionie Podbeskidzie korzystne dla Ruchu 2 zwycięstwa Chorzowian 1 remis i 1 porażka. Wydaje mi się że druzyna Ruchu Chorzów pojedzie do Bielska nastawiona na zwycięstwo i zgarnie 3 punkty, pokaże charakter i potwierdzi że zremisowany mecz z Piastem to wypadek przy pracy. Bielszczanie bez lidera obrony Koniecznego mogą mieć duży problem Kolcak ze Stano to nie ten kaliber. Poza tym mając lidera nie muszą wygrać mają spokój i to wykorzysta Ruch. Zwycięzcą meczu będzie Ruch! Ole!
✅ 210

Otrzymane punkty reputacji: +22
P 1

piskoreiro

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ziemny Nicea 2015 (Francja)
Godzina: 15:30
Spotkanie: Steve Johnson - John Isner
Typ: 0:2
Kurs: 1.86
Bukmacher: Pinnacle Sports
Analiza:

Witam to mój debiut na forum. Dlaczego taki typ? Odpowiedź jest prosta to faworyt tego turnieju przynajmniej dla mnie. Isner ma niesamowity serwis do tego jest w formie co udowodnił w poprzednich turniejach na mączce w Rzymie uległ dopiero Nadalowi a wcześniej gładko rozprawił się Mayerem oraz Souza. W Madrycie uległ Berdychowiurywając seta a pokonał Kyrgiosa, Bellucci i Mannarino. Przeciwnik Steve Johnson nic nie ugrał w ostatnim czasie, bęcki od Fognini w Rzymie, lanie od Nadala w Madrycie. Isner go pokonał ostatnio w Houston jakby tego było mało. Taki kurs to jak manna z nieba biorę w ciemno napewno będzie leciał w dół.

Niebawem więcej typów do golenia buków!
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +1
baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka nożna Polska
Spotkanie Korona -Łeczna
Typ: Gospodarze dokładnie 1 golem
Kurs 4.00
Buk Unibet
Godz: 18:00
Analiza; Witam na jutro wybrałem spotkanie w grupie spadkowej w polskiej ekstraklasie piłkarskiej, Kielecka Korona w spotkaniu tym podejmowała będzie na swoim stadionie drużynę Górnika Łeczna. Obie ekipy w tym momencie mają po 20 punktów na swoim koncie, Dla mnie faworytem do zdobycia kompletu punktów w tym spotkaniu jest ekipa gospodarzy , która w poprzednim spotkaniu nie spisala się zbyt dobrze , przegrała na wyjeździe z zespołem Bydgoskiej Zawiszy i kolejkę wcześniej przegrała mecz właśnie na tym stadionie gdzie ich rywalem była drużyna Chorzowskiego Ruchu w tym spotkaniu jeżeli nie Chcę niebawem znaleźć się na zapleczu ekstraklasy to w tym spotkaniu musi spróbować zdobyć komplet punktów, goscie natomiast z ostatnich 4 spotkań przegrali aż 3 i myślę że w tym spotkaniu tez raczej faworytem do zdobycia kompletu punktów nie będą tym bardziej że spotkania wyjazdowe były ich problemem od samego poczatku w polskiej ekstraklasie, poza tym gospodarze są tutaj faworytem ponieważ ekipa z Łęcznej zawsze w poprzednich sezonach Koronie leżała, 5 poprzednich meczy to 4 zwycięstwa zespołu z Kielc oraz tylko jedna porazka, jutro też myślę że gospodarze będa tym zespołem o jedną bramkę lepszym.
⛔ 100

mich.pa88 107

mich.pa88

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska - T-Mobile Ekstraklasa
Godzina: 20:30
Spotkanie: Cracovia - Zawisza
Typ: BTS - tak
Kurs: 1.80
Bukmacher: Bettson
Analiza:
Zawisza po ostatnim meczu wreszcie odbił się od dna i opuścił ostatnie miejsce w tabeli spychając na nie Bełchatowian. Myślę że to właśnie oba GKS-y koniec końców opuszczą naszą debeściarską ligę.
W swoich ostatnich meczach zarówno Cracovia jak i Zawisza prezentują dobrą formę strzelecką. Tym pierwszym wymknęło się zwycięstwo w ostatnich minutach z GKSem (1:1) ale i gładko i przyjemnie ograli Łęczną (0:3). Podtrzymują więc dobrą formę od czasów zatrudnienia nowego trenera - Jacka Zielińskiego.
Zawisza też 2 dwóch pierwszych meczach walki o utrzymanie pokazał się z dobrej strony. Remis z Podbeskidziem w Bielsku - Białej i wygrana z Koroną to z pewnością niezły wynik. Bilans bramkowy z tych dwóch spotkań to 5:3.
Oba teamy mają więc w tej chwili niezły potencjał w ofensywie. Ostatnio grały ze sobą niespełna miesiąc temu w Bydgoszczy. Wtedy lepsza (i to dużo) była Cracovia zwyciężając 0:3. Ja jednak widzę tutaj bramki po obu stronach. Do tej pory w meczach zarówno grupy spadkowej jak i mistrzowskiej widzimy dużo bramek i to z obu stron. Mam nadzieję, że jutro nie będzie odstępstwa od reguły.
✅ 80

ciam1414 1,4K

ciam1414

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Litwa
Godzina: 19:00
Spotkanie: Spyris - Atlantas
Typ: remis
Kurs: 4,2
Bukmacher:bet365
Analiza:
Trochę tropem ligi hiszpańskiej. Opis podobny. Faworyt wg buka nie jest moim zdaniem takim mocnym faworytem (kurs 1,7 na Atlantas). Poza tym dosyć często faworyci na wyjeździe zawodzą.
Spyris w ostatnim meczu bez szans - 0-4 z Żalgiris. Ale Żalgiris to inny poziom. Wcześniej niezły mecz ze Strumbras - derby - i wygrana 4-2.
Wcześniej 0-6 w dwumeczu z Żalgiris. Także 3 na 6 ostatnich spotkań to pojedynki z Żalgiris. Nie było więc łatwo. Spyris raczej to nie jest ekipa, która pretenduje do ligi europejskiej. Ale i do spadku im daleko. Raczej taki średniak. Taki średniak często potrafi zabierać punkty grając u siebie.
Atlantas potrafi w tym sezonie wtopić. Przykładem choćby ostatni mecz z najsłabszą ekipą - Siauliai 0-0. Wcześniej tylko 1-2 z Granitas - też wyjazdowy. Słabo ogólnie na wyjazdach. Oprócz dwóch powyższych meczów jeszcze wygrana 1-2 ze słabym Utenis. Remis z mocną Suduvą i porażki 2-0 z Trakai i Żalgiris. Raczej bez szału.
Atlantas na wyjeździe więc średnio. Natomiast Spyris wcale tak mocne nie jest też.
Teoretycznie co czwarty mecz na Litwie to remis (tzn mniej więcej 4,5 / kolejkę). Kurs na remis 4,2. A tu akurat widzę potencjał na remis. Na pewno Żalgiris psuje tę statystykę, bo jeszcze nie zremisował w tym sezonie. Trakai tylko raz.
⛔ 100

jankovicz 130

jankovicz

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis: Nice Francja 1/8 Finału
Godzina: 15:30
Spotkanie: Johnson vs Isner
Typ: over 10,5 gema w pierwszym secie
Kurs: 1,94
Bukmacher: Unibet
Analiza: Witam wszystkich napaleńców, którzy obrali sobie za cel, wyciągniecie kasiory od buków. Prezentuję wam typ, który opisał już wcześniej kolega, jednak ja nie stawiałbym z taką pewnością na Isnera. Dwóch hamburgerów spotyka się w jednej ósmej i oboje prezentują podobny styl gry. Oboje posiadają warunki by łoić z serwisu a co za tym idzie, często wygrywają swoje gemy i nawet KRUL mączki Rafa Nadal ma problemy z przełamaniem. Porównując mecz tych dwóch tenisistów właśnie z tym zawodnikiem, oboje zagrali bardzo podobnie. W bezpośrednich pojedynkach Johnson nie ustępował Isnerowi i walczył zaciekle. Nie wykluczam wyniku dwa do zera, ale czy Isner po ostatnich spotkaniach utwierdza nas w przekonaniu, że jest na tyle pewnym graczem, że takiego Johnsona powinien rozwalić w pył? Nie wydaje mnie się. Dowodem może być mecz z Mayerem, w pierwszym secie przegrywał w tie-breaku 6:5 i był bardzo blisko straty seta. Dostając jutro walczaka, który nie odpuszcza i również jak rodowity amerykanin najlepiej czuje się na hardzie, nie jest w stanie fizycznie rozwalić go w do 3 bądź 4. Przeczucie w typach jest najważniejsze a mój kinol czuje, że pierwszy set będzie miał wyrównany przebieg i zakończy się przynajmniej 7:5. Rozważcie to kochani, bo typ warty grzechu.
✅ 94

Otrzymane punkty reputacji: +2
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ziemny ???? Genewa 2015 (Szwajcaria)
Godzina: 13:30
Spotkanie: Lu Yen-hsun - Rosol Lukas
Typ: 0:2
Kurs: 1.53
Bukmacher: Pinnacle Sports
Analiza:

19.05 czyli moje urodziny ???? Mam nadzieję, że sprawie sobie dodatkowy prezent więc typ &quot;musi&quot; wejść ????

W bezpośrednich pojedynkach jest remis 1:1 gdzie w 2013 roku pod dachem wygrał Lu 6:3, 6:2 a w 2014 na kortach twardych wygrał Rosol 7:5, 4:6, 6:4. Ale tą statystyką nie ma co się sugerować w tym typie ponieważ panowie będą grać na mączce a to będzie zupełnie inna bajka. Czech aktualnie na 40 pozycji ATP i sezon ma jak na razie bardzo ubogi. Jedynie w Monachium doszedł do ćwierćfinału ulegając Murrayowi 4:6, 6:3, 6:2 ( gdzie Szkot wygrał ten turniej) pokonując po drodze Mayera F. oraz Stakhovskiego. Tutaj w Genewie musiał przechodzić przez 3 mecze kwalifikacji także jest to plus ponieważ ma obeznanie na kortach jak odbija się piłka. Lukas jest bardzo wszechstronnym zawodnikiem który potrafi grać na każdej nawierzchni lecz na clayu czuje się najlepiej. Jego bilans meczów na mączce to 249/164 także ma sporo doświadczenia na wolnych kortach czego nie można powiedzieć o Lu ale nim później. Tak naprawdę to ostatnia szansa dla Rosola przed French Open aby coś osiągnąć na mączce ponieważ w wielkim szlemie wiele on nie osiągnie. Tym bardziej, że w tamtym roku wyglądało to znacznie lepiej. Wiele razy mówiłem sobie, że nie postawię więcej na Rosola....ale postanowiłem zaufać mu raz jeszcze tylko dlatego iż gra z mało wymagającym rywalem na clayu. Czech ma 196 cm wzrostu także jak serwis mu siedzi to wygrywa gemy bardzo łatwo a przeciwnicy na returnie mają wiele problemów. Tak jak wspomniałem wcześniej...Rosol to bardzo uniwersalny zawodnik który potrafi wytrzymywać długie wymiany tak jak i posiada uderzenie kończące ale niestety głowa często u niego zawala.
Jego przeciwnikiem będzie Yen-hsun obecnie 64 rakieta świata który czuje się najlepiej na hardzie gdzie wygrał 448 meczów a przegrał 244. Lecz korty ziemne są dla niego jak woda święcona na diabła....nie potrafi tam grać i w swojej całej karierze wygrał tylko 5 meczów a aż 20 przegrał. Zdziwieniem może być z kim wygrywał ponieważ pokonał Delbonisa, Seppiego, Verdasco czy Bollieliego ale Lu musiał mieć wtedy dzień konia albo przeciwnicy grali bez nogi i mam nadzieję, że w dzisiejszym meczu taka tragedia się nie wydarzy. Nie idzie mu gra na clayu z kilku powodów....po pierwszej jego serwis nie jest wystarczająco mocny na bardzo wolne korty, nie potrafi się dobrze ślizgać a wiadomo iż to jest ważne w obronie jak i w ataku, nie wytrzymuje długich wymian co również jest mega ważne. Trochę mnie to dziwi ponieważ styl Lu to bardzo kątowa gra ale jak widać nie odnajduje się na clayu i nigdy się pewnie już nie odnajdzie. Nic dodać i nic ująć...Rosol powinien wygrać pewnie w dwóch setach. Jedynym ALE jest to, że w turniejach przed wielkim szlemem często dzieją się cuda...oby nie tym razem bo zapasuje mi to święto ????
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +22
przemek-sic 374

przemek-sic

Użytkownik
Dyscyplina: ???? ATP - SINGIEL: French Open (Francja) - Kwalifikacje, ziemna - Ćwierćfinał
Godzina: 10:00
Spotkanie: De Schepper K. - Fucsovics M.
Typ: 1:2 DW
Kurs: 4.33
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Ja na dziś wybrałem właśnie oto takie spotkanie. Moim zdaniem powtórzy się historia z Barcelony, gdzie Fucsovics wygrał właśnie takim wynikiem spotkanie. Dziś Francja i znowu Ci zawodnicy, trochę ponad miesiąc od ostatniego spotkania. De Schepper trochę słabiej z formą, ale myślę, że da radę urwać seta swojemu rywalowi. Jeśli miałbym coś Wam polecać, to over 22 gemów w spotkaniu, bo myślę, że spokojnie dwa sety padną i będzie ładne spotkanie, w którym zobaczymy sporo walki. Ci dwaj zawodnicy nie są do końca pewni, kto dziś wygra? Równocześnie można rzucić monetą. Nie mam do końca pewności kto w lepszej predyspozycji jest na dzień dzisiejszy. Ale bardziej szedłbym w stronę Fucsovics&#39;a. Kort również ziemny, więc myślę, że faworytowi bardziej siądzie.
⛔ 100

stanley-63 1,6M

stanley-63

Typer
⚽ AFC Champions League
Godzina 12:30
Suwon Samsung Bluewings : Kashiwa Reysol
- over 2.5 gola i obie strzelą
- 2.60 / Bet365
Zaczynamy fazę finałową w AFC Ligi Mistrzów ja wybieram pojedynek pomiędzy Koreańskim Suwon S B a Japońską Kashiwą i powiem że spodziewam się sporo po tym meczu a konkretnie bramek , Suwon fazę grupową zakończył na miejscu 1 z bilansem 3-2-1 i bramkami 11:8 a na swoim terenie nie przegrał ani jednego pojedynku i bilans 2-1-0 i 6:3 w bramkach czyli bardzo dobry wynik , goście z Japonii w swojej grupie zajęli 2 pozycję jednak z taką samą ilością pkt co także Koreański zespół Jeonbuk obie ekipy zgromadzili po 11 pkt jednak bilans bramkowy Kashiwy trochę gorszy 14:9 , Kashiwa w meczach wyjazdowych w AFC bez zwycięstwa bo 2 remisy i 1 porażka a bramki 4:5 no może nie powala na kolana ale zagrali jeden szalony mecz z Chińczykami Shandong Luneng a wynik 4:4 i na tym pozostanę bo liczę że i dziś w tym pierwszym pojedynku z Suwon pokuszą się o bramkę która w rewanżu może mieć spore znaczenie , a tak ogólnie to Kashiwa odrobinę lepiej spisuje się w meczach wyjazdowych niż na swoim terenie tak jest w J-League gdzie u siebie są bez zwycięstwa a na wyjazdach 3 razy zgarnęli komplet pkt , no i na koniec moje ulubione H2H a tu wygląda to pięknie bo obie ekipy spotkały się w AFC w sezonie 2013 i w dwumeczu wyglądało to tak pierwszy mecz tak jak dziś odbył się w Korei a wynik UWAGA ! 2:6 dla Kashiwy a w Japonii bez goli tak więc sumuję i liczę na bramki z obu stron a w meczu over 2.5 ....... ale wiadomo mądrzejsi będziemy po spotkaniu !
✅ 160

Otrzymane punkty reputacji: +16
M 165

mirohandel

Użytkownik
dyscyplina: koszykówka
godzina: 20:00
spotkanie: Czarni-Turów
typ: połowa/koniec 1/2
stawka:5,30
bukmacher: fortuna
Witam od razu zaznaczam,że typ niby jest nie do wejścia ,ale nie na 100% jak wiemy są to play offy a takie łamance w play offach są stosunkowo często.Do tego typu skłoniły mnie również statystyki gdzie na ostatnie dwa mecze w Słupsku raz do przerwy prowadzili Czarni by na koniec przegrali.a w drugim meczu w tej hali był remis i również goscie z Turowa wygrali.Analiza nie zbyt przekonująca ,ale myślę,że za nie wielką sumę można się pokusić o taki typ.Dla mniej odważny proponuję do przerwy typ 1 z równie ładną stawką bodajże 2,20 lub z podpórką 1x do przerwy 1,93.Pozdrawiam ????
Nieregulaminowy bukmacher ⛔ 100

D 453

dresu

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna Polska Ekstraklasa Grupa Spadkowa
Godzina: 20:30
Spotkanie: Cracovia-Zawisza
Typ: over 2,5 bramki
Bukmacher: bet365
Analiza: Na dzisiaj wybrałem spotkanie z Polskiej Ekstraklasy a dokładnie z grupy spadkowej, dzisiaj zmierzą się ze sobą Cracovia z Zawisza. Faworytem w tym meczu jest Cracovia, ostatnio grali z sobą 24 kwietnia i wtedy była niespodzianka Zawisza grająca u siebie przegrała z Cracovią 0-3, no i może dzisiaj będzie powtórka z tamtego meczu, ważne żeby były te 3 bramki. Cracovia w grupie spadkowej pierwszy mecz zremisowali 1-1 i wygrali teraz 3-0. Cracovia pierwszy mecz również zremisowali 2-2 a ostatni mecz wygrany 3-1. Zawisza wskoczyła na 7 miejsce, a na ostatnie spadł Bełchatów. Cracovia widać było już pod koniec rundy zasadniczej że złapali formę, aktualnie zajmują 2 miejsce i wątpię aby ta drużyna spadła. Obie ekipy dość bramko strzelne jak na Polskie warunki, w ostatnich meczach dobra forma, niedawny mecz pokazał że w ich meczach padają bramki i dzisiaj mam nadzieję że tych kilka bramek zobaczymy.
✅ 80

Otrzymane punkty reputacji: +18
pingwin66 308

pingwin66

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ziemny - French Open (kwalifikacje)
Godzina: 13:00
Spotkanie: Tobias Kamke - Evgeny Donskoy
Typ: 2
Analiza:
Właściwie rozpisywać się tu zanadto nie trzeba. Kamke moczy ostatnio wszystko co tylko możliwe, dno, muł i co tam jeszcze. Dramat, a w poprzednim sezonie potrafił wygrać z Dolgopolovem czy Nieminenem. Donskoy z kolei na drugim biegunie, finał challengera w Uzbekistanie, gdzie niestety skreczował z Gabilashvilim (nawierzchnia co prawda twarda, ale mimo to niezły wynik). Jest to typowy, w miarę solidny &quot;challengerowy przebijak&quot;, niczym specjalnym się nie wyróżniający, ale w starciu z Niemcem w formie z ostatnich miesięcy powinien sobie bez problemu poradzić, a nie chce mi sięwierzyć, że nagle Kamke błyśnie nie wiadomo czym. Słowo na koniec - obaj grali miesiąc temu podczas challengera w tureckim Mersin (mączka), gdzie górą był Rosjanin. Także mój złoty strzał idzie dzisiaj w kierunku Donskoya.
zwrot

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - PLK
Godzina: 20:00
Spotkanie: Energa Czarni - Turów Zgorzelec
Typ: 2
Kurs: 1.52
Bukmacher:Bet365
Analiza:
3 spotkanie półfinałowe w Tauron Basket Liga. Stan rywalizacji pomiędzy Energa Czarni, a Turów Zgorzelec jest 1:1 co jest niespodzianką bo jednak nic nie zapowiadało się na to, że Zgorzelec przegra jakiś mecz u siebie. Według mnie to spotkanie jest najważniejsze dla losów rywalizacji, dla Energi Czarnych bo jeżeli wygrają zostawiają sobie komfort jak coś 5 spotkania, a znowu w kolejnym u siebie walczyliby o awans do finału. Ale dla Turowa z jednej strony też najważniejszy mecz, jeżeli dziś przegrają to stają pod wielką presją 4 spotkania gdzie mogą się pożegnać z rywalizacją. Znowu 5 spotkanie u siebie jak coś raczej dają im wielki komfort. Co do składów nie ma wątpliwości, goście mają mocną 5 + mocną ławkę. Jeżeli tylko zagrają swoją grę to Energa podobnie jak w 2 meczu nie będzie miała szans. Minusem sporym jest to, że u siebie Czarni potrafią grać, ale tutaj inna presja itp. będzie także, również może to zadziałać w drugą stronę. Podsumowując: Turów jako faworyt do zwycięstwa całej ligi dzisiaj musi stanąć na wysokości zadania i nie dać plamy jak w 1 meczu tej rywalizacji!
✅ 52

psotnick 1,2M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Tenis - WTA Nurnberg (GER) - Doubles - Clay
Godzina: 17:30 CET
Spotkanie: Groenefeld / Rosolska v Kalashnikova / Rodina
Typ: Anna-Lena Groenefeld i Alicja Rosolska
Kurs: 1.50 Bukmacher: bet365
Analiza: Po wczorajszym komediodramacie jaki wystawiły Kałasznikowa z Rodiną niemal każda para byłaby przeciwko nim murowanym faworytem, a co dopiero takie uznane deblistki jak Groenefeld z Rosolską i nawet niepełne zgranie nie powinno być tutaj przeszkodą. Rosjanki wczoraj miały problem, żeby w ogóle utrzymać serwis z anonimowymi Czeszkami, udało im się to tylko 5 razy (w drugim secie tylko raz), co biorąc pod uwagę, że wygrały w 2 przedłużonych setach (7-5 7-6) dobrze pokazuje jak ten mecz musiał wyglądać. Zresztą wystarczy przejrzeć przebieg tego meczu, żeby mieć pełen obraz, po prostu Rosjanki były beznadziejne, a wygrały tylko dlatego, że Czeszki były jeszcze słabsze. Obawiam się, że dzisiaj doświadczone Groenefeld z Rosolską zamkną worek z prezentami, ze dwa gemy na seta Rosjanki same podarują, wystarczy utrzymać 2-3 razy swój serwis i set sam się wygra, a w drugim nie będzie inaczej. Jeśli nie będzie tu żadnego kombinowania, to nie widzę tu innego rozstrzygnięcia niż wygrana doświadczonego składaka w dwóch setach.
ZAPRASZAM DO DZIAŁU TENIS!
⛔ 100

peliniusz 250

peliniusz

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Hiszpania - Segunda Division
Godzina: 21:00
Spotkanie: Barcelona B - Valladolid
Typ: powyżej 2,5 bramki
Kurs: 1,63
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Drużyny na przeciwnych biegunach... Valladolid zajmuje 4te miejsce i już jest w playoffach ale ma jeszcze teoretyczne szanse na awans bezpośredni natomiast rezerwy Barcy zajmują przedostatnie miejsce w tabeli i jeszcze mają szansę się utrzymać ale potrzebują punktów. Więc obie ekipy będą przejawiały chęć do atakowania.
Barcelona ma dobrych graczy ofensywnych ale beznadziejną obronę która w ostatnich 5ciu meczach na swoim terenie straciła 10 bramek! a dodatkowo na dzisiejszy mecz zabraknie ważnego obrońcy Grimaldo bez którego będzie ta obrona jeszcze bardziej dziurawa. Do składu na dzisiejszy mecz wraca dwóch dobrych ofensywnych grajków El Haddadi i Ramirez co napewno będzie sporym wzmocnieniem linii ataku.
Wprawdzie Valladolid nie jest taką drużyną overową ale grając przeciwko Barcelonie można spodziewać się tych bramek. Ostatni mecz w grudniu zeszłego roku pomiędzy nimi zakończył się wynikiem 7:0 dla Valladolid.
Gram bezpiecznie i oczekuje 3 bramek ale może być ich dzisiaj znacznie więcej.
✅ 63

andie 333

andie

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Słowacja Fortuna Liga
Godzina: 16:30
Spotkanie: Kosice - Podbrezova
Typ: 1/1
Kurs: 2,6
Analiza:

W Słowacji 8 zespoł w tabeli Kosice, podejmie 11 zespół (przed ostatni)
Podbrezova.
Gospodarze u siebie grają solidny footbal gdzie w 15 spotkaniach mają bilans 8/3/4
Natomiast goście na wyjazdach to najsłabsza drużyna w ldize 1/3/11.
U siebie na 5 ostatnich meczy Kosice 3 wygrały 1 zremisowały 1 przegrały.
Gdy wygrywają robią to zazwyczaj już w pierwszej połowie a potem utrzymują wynik
Goście w ciągu ostatnich 5 meczy 5 porażek.
W 2014 roku Kosice wygrały u Siebie 3:0
a w 2015 na wyjeździe zremisowali z nimi 1:1
Dziś liczę na rewanż i solidne zwycięstwo gospodarzy.
Pozdrawiam
✅ 160

Otrzymane punkty reputacji: +9
M 22

maniek1946

Użytkownik
Piłka nożna, T-Mobile Ekstraklasa
20:30
Piast Gliwice - GKS Bełchatów
Piast over 1.5 @ 1.9
Unibet
Nie lubię grać naszej rodzimej ligi, ale ten typ bardzo mnie skusił. W rundzie zasadniczej przed podziałem na grupy gliwicki Piast do samego końca walczy o grę w grupie mistrzowskiej. Ostatecznie zabrakło im zaledwie dwóch punktów i teraz przychodzi im grać w grupie spadkowej. Nie ma jednak co ukrywać, że nie jest to drużyna, która spadnie. Patrząc na grę Piasta, a patrząc na grę innych drużyn znajdujących się w dolnej części tabeli, to musiałoby się nie wiem co zdarzyć, żeby Piast spadł. Mówiąc o tych &quot;innych drużynach&quot;, mam przede wszystkim na myśli dzisiejszych gości tego spotkania, czyli GKS Bełchatów.
Bełchatowianie ostatnie swoje wyjazdowe zwycięstwo odnieśli... No właśnie, to jest dobre pytanie. Trzeba mieć niezłą pamięć. Sprawdziłem to i ich ostatnia wygrana na wyjeździe to uwaga: 3 listopada 2014, 1:0 z Jagiellonią w Białymstoku. Od czasu tamtej sensacji bardzo dużo się zmieniło. Na początku sezonu GKS wydawał się rewelacją, wielu widziało szansę na dobry wynik na koniec sezonu i nagle... Nikt nie wie co się stało, ale zaczęli przegrywać regularnie mecz za meczem i z rewelacji sezonu pozostał na outsider, który dostaje tęgie baty od wszystkich. Ich styl gry jest tragiczny, ofensywa mierna, defensywa dziurawa jak szwajcarski ser. Co prawda po odjęciu punktów GKS-owi wystarczą teraz 3 punkty, żeby wydostać się z dołu tabeli, ale musieliby się wtedy potknąć najwięksi rywale, a Ci mają dziś dużą szansę na poprawienie swojego bilansu.
Natomiast Piast prezentuje się bardzo solidnie. W ostatniej kolejce wywieźli z Chorzowa cenny remis i dziś na pewno będą chcieli zgarnąć całą pule. Jeżeli spojrzymy na ostatnie dwa pojedynki między tymi ekipami, to wyraźnie góruje Piast. 3:1 i aż 5:0. Piast u siebie ma średnią prawie 2 gole na mecz u siebie. Goście z Bełchatowa mają średnią prawie 2 gole... stracone na mecz na wyjeździe. Niby taka drobna statystyka, ale patrząc na grany typ, daje zielone światełko.
Co może napawać optymizmem dzisiejszych gości? Chyba jedynie bardzo duża motywacja i powrót do treningów Norambuena. Warto jednak spojrzeć na ostatnią wypowiedź kapitana Błażeja Telichowskiego po meczu z Podbeskidziem; Po takich występach najlepiej schować głowę w piasek i nic nie mówić, bo to była tragedia. (...) Myślę, że każdy powinien spojrzeć na siebie i właśnie od siebie rozpocząć rozliczanie, a nie szukać winnych wokół. Każdemu po kolei powinno być wstyd za to, co się stało. Nie będę zbyt wiele więcej pisał, bo te słowa doskonale obrazują obecną sytuację podopiecznych Marka Zuba.
✅ 90

A 183

alexlfc

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Polska, Superliga Mężczyzn
Spotkanie: Pogoń Szczecin - Azoty Puławy
Typ: Azoty Puławy -2,5
Kurs: 1.85
Bukmacher: Bet365
Analiza:

Po wczorajszym pewnym zwycięstwie 35:24 nad Pogonią Azoty prowadzą 1-0 w rywalizacji o brąz Superligi. Do dzisiejszego typu nie jestem , az tak przekonany jak wczoraj ale patrząc na kurs uważam, że jest warty uwagi. Dlaczego?
Wczorajszy mecz ewidentnie pokazał jak wąski skład ma Pogoń, nie dość ze dysponują tylko jedną siódemką to dwóch kluczowych graczy Konitz i Bruna nie są w pełni sił. Mimo ze Krupa i Zaremba pokazali sie z dobrej strony to Gierak juz wypadł blado.
W Azotach natomiast na wysoki poziomie zagrali Prce Bogdanov Sobol i Krajewski.
Trener Skutnik bardzo mądrze rotował składem, dzięki czemu Azoty dziś powinny być lepiej przygotowani kondycyjnie od Pogoni.
Jedynie czego sie obawiam to, że Puławianie po wczorajszym dobrym wyniku zlekceważą rywala i nie podejdą odpowiednio skoncentrowani do spotkania, jednak to mecz o medal wiec myślę ze trener Skutnik, któremu zależy najbardziej zapanuje nad głowami swoich zawodników.
Sądzę, ze jeśli Azoty zagrają na swoim odpowiednim poziomie to powinni spokojnie wygrać to spotkanie i zabiegać tak jak wczoraj w końcówce Pogoń. Patrząc na skład Pogoni to nie za bardzo ma kim straszyć, Konitz Bruna nie grają na sto procent, a na ławce nie ma wartościowych zmienników przez co w końcówce Spotkania Szczecinianom może zabraknąć sił.
⛔ 100

macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka Ręczna-Superliga Mężczyzn
Spotkanie: Pogoń Szczecin-Azoty Puławy
Typ: Pogoń DNB
Kurs: 4.05
Bukmacher: betsson
Analiza:

Tutaj raczej długiego wywodu nie będzie, gdyż jest to kolejny mecz, a przed pierwszy co nieco ja i Alex napisaliśmy. Mówiłem o tym, by nie traktować typu na Azoty jako mega bet, a jednak wygrali bardzo łatwo. Dzisiaj już tak być nie musi, a sytuacja jest bardzo podobna do tej z wczoraj. Różnicą jest to, że wiemy, iż Bruna i Konitz nie są w pełni dysponowani. Jednak z biegiem czasu ich gra powinna tylko stawać się lepsza. Bartek już wczoraj próbował pokazać się z rzutem, przy odrobinie odwagi może wnieść do gry swojej ekipy sporo dobrego. Bruna, tutaj kwestia jest trochę cięższa, gdyż widać u Michala spore braki. Jednak nawet bez Czecha drużyna Białego to dalej Pogoń, która potrafią odprawić chociażby niewygodną Stal, czy chwilami powalczyć z Iskrą. Co do Azotów, to zagrali bardzo dobry mecz, szczególnie po przerwie. Bramkarze robili swoje, a zawodnicy z pola pokazali dobrą dyspozycję. Przypominam, iż moim zdaniem Puławianom brakuje jeszcze regularności, która z czasem pod wodzą Skutnika powinna przyjść. Przykładowo w turnieju finałowym Pucharu Polski w sobotę zagrali rewelacyjnie przeciwko Wiśle, a już kolejnego dnia byli cieniem samych siebie w starciu z Górnikiem. Myślę, że dzisiaj w Azotach nie musi być już tak dobrej dyspozycji, a Pogoń może nie powtórzyć swoich słabości. Wczoraj oceniałem szanse obu ekip na w miarę równe, więc dzisiaj nie zmienia się to aż tak drastycznie. Fakt, goście są faworytami, ale nie aż takimi, żeby dawać an nich 1.3-1.4. DNB po ponad 4.0 jest moim zdaniem tutaj przesadą, więc warto spróbować tego beta.
✅ 305

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom