Dyscyplina:
UFC Fight Night: Shogun vs. Sonnen
Spotkanie: Alistair Overeem - Travis Browne
Typ: Alistair Overeem
Kurs: 1,55
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Jako, że opisałem ten pojedynek już wczoraj w dziale pozwolę sobie skopiować moją analizę i to będzie mój bet dnia. Wczoraj grałem Aliego w Williamu Hill-u bo akurat tam się najbardziej opłacało. Dziś Pinnacle podwyższyło kurs więc dorzucę go jeszcze i tam. Gala rozpoczyna się jeszcze 17.08.13 ale walka Reema dużo po północy czyli 18.08.13 stąd typ tutaj. A więc:
"Jako wielki fan Reema nie tak wyobrażałem sobie jego drogę po pas HW kiedy to 30 Grudnia 2011 roku pokonywał Brocka Lesnara. Jak ta ścieżka dalej przebiegała wszyscy niestety dobrze wiemy.
I wydaję się, że właśnie teraz nadszedł moment kulminacyjny, który odpowie na pytanie: teraz???czy nigdy???
Czytając i oglądając wszystko co się da wydaje się, że Ali spokorniał i jedyne co się teraz liczy to pokonanie Travisa. Takie myślenie dobrze rokuje.
Nie wiem jak będzie po ważeniu ale już po konferencji widać gołym okiem, że Reem jest dobrze przygotowany do walki, zapewne zrzucił troszeczkę co oznaczałoby solidne przyłożenie się do treningu cardio.
Ali ma niesamowitą przewagę doświadczenia nad Travisem i sam zapowiada, że to wykorzysta. Wszyscy mówią, że ta walka skończy się szybko, jednak nie widzę tego ze strony Travisa. Przy zachowanym cardio i takim clinchu jakim dysponuje Overeem po prostu może się to dla niego źle skończyć gdy podejdzie za blisko.
Reem to potencjalnie najsilniejsze kolana w całym
UFC ale oczywiście póki co tylko potencjalnie bo takie rzeczy trzeba potwierdzać.
Popieram typ "Salonowca" na Reema w 1 rundzie, ja jednak gram ostrożniej bo pojedynek równie dobrze może zakończyć się w pierwszych momentach 2 rundy gdzie np. Ali wykorzysta, którąś ze swoich technik poddających.
A więc odpowiadając na moją tezę pewnie mówię: TERAZ i gram 9/10. Powodzenia !"

100