Dyscyplina: Piłka Nożna - Włochy - Serie A
Spotkanie: Sampdoria - Juventus
Typ: poniżej 2,5 gola
Kurs: 2.05
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:
Witam, przed nami ostatnia kolejka we włoskiej
Serie A. Juventus który zapewnił sobie mistrzostwo Włoch 2 kolejki temu zagra na wyjeździe z drużyną Sampdorii która jest pewna utrzymania. Kurs na under 2,5 jest zaskakująco duży także chcę to wykorzystać. Mecz o pietruszkę, jedyną mobilizacją dla Juve może być rewanż za porażkę w pierwszy meczu tych ekip w Turynie 1-2. Co ciekawe gdy Bianconeri przyjeżdżają do Genui to spotkanie z tego co pamiętam kończy się zazwyczaj jedną bramką.
Ostatnie 3 mecze gdzie gospodarzem jest Sampa :
Sampdoria - Juventus 0:0 - sezon 10/11
Sampdoria - Juventus 1:0 - sezon 09/10
Sampdoria - Juventus 0:0 - sezon 08/09
Tak się ostatnio trafia, że oba zespoły grają już zazwyczaj o nic i tak też jest tym razem. Nieobecni w Juve to Bendtner, Pepe, Asamoah, Barzagli i zawieszony Pogba. Z kolei gospodarze zagrają w tym spotkaniu bez De Silvestriego, Costy, Rossiniego, Krsticica oraz Renana. Wg mnie oba zespoły wystawią raczej lekko rezerwowe składy dając pograć zmiennikom. Czas na wyrównanie rachunków i tym razem. Juventus przegrał 4 mecze w sezonie w tym również z Sampą, z ekipami z którymi przegrali - zrewanżowali się wszystkim, teraz czas na Sampdorię. Moim zdaniem wynik tego meczu będzie 0-1.
Prawdopodobne składy :
Sampdoria: Da Costa - Mustafi, Gastaldello, Castellini, Rodriguez, Poli, Palombo, Obiang, Estigarribia, Eder, Icardi
Juventus: Storari - Caceres, Bonucci, Chiellini, Isla, Vidal, Pirlo, Marchisio, De Ceglie, Vucinic, Matri
Sędzia: Andrea Gervasoni
Arbiter tego spotkania prowadził 10 meczy z udziałem Juve z czego 8 to zwycięstwa i 2 to remisy.
Polecam również zagrać na czystą dwójkę w tym meczu za kurs
1.95, jednak ja wybrałem poniżej 2,5 ze względu na historię spotkań i wagę tego meczu ????
Pozdrawiam!

100