>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 17.07.2014 (czwartek)

Status
Zamknięty.
maer 322,5K

maer

Typer A-League
Tutaj podajemy typy
na czwartek - 17. Lipca

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina:
22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.
Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, user otrzymuje automatycznie ⛔100
Proszę kopiować format podawania typów i bezwzględnie się do tego stosować. Mają być wyraźnie zapisane wyróżniki takie jak Dyscyplina, Godzina, Spotkanie, Typ, Kurs, Bukmacher i Analiza.
Mile widziany bezpośredni link do danego meczu np z oddsportal.com albo livescore.pl Przyśpieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis
- trzecią i kolejną kiepską analizę w danym miesiącu

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

maer 322,5K

maer

Typer A-League
Dyscyplina: Piłka nożna - Brazylia ( Serie A )
Spotkanie: C.R. Flamengo - Atlético Paranaense
Typ: 1
Kurs: 2.05
Data: 17.07.2014
Godz: 03.00
Bukmacher: WilliamHill
Analiza:
Zapraszam bardzo serdecznie na 10 kolejkę brazylijskiej Serie A.
W brazylijskim mieście Rio de Janeiro liczącym ponad cztery miliony czterysta trzydzieści tysięcy mieszkańców na Estádio Jornalista Mário Filho czyli popularnej Maracanã mogącej pomieścić prawie siedemdziesiąt dziewięć tysięcy widzów odbędzie się spotkanie o ligowe punkty pomiędzy miejscowym Clube de Regatas do Flamengo założonym w 1895 roku o barwach czerwono-czarnych a w gości z Kurytyby liczącej ponad milion osiemset tysięcy mieszkańców przyjedzie drużyna założona w roku 1924 o barwach czerwono-czarnych a mianowicie Clube Atlético Paranaense.
C.R. Flamengo rozegrało w tym sezonie ligowym 9 spotkań w których zdobyło 7 punktów po 1 zwycięstwie, 4 remisach oraz 4 porażkach co daje obecnie dopiero na przedostatniej 19 pozycji w tabeli brazylijskiej Serie A, bilans bramkowy 6-13.
Atlético Paranaense zdobyło 13 oczek w swoich 9 ligowych meczach w tym sezonie po 3 zwycięstwach, 4 remisach oraz 2 porażkach i zajmuje obecnie 12 miejsce w tabeli ligowej z bilansem bramek 15-12.
Gospodarze w tym sezonie ligowym na swoim terenie zagrali 5 razy zdobywając 6 oczek po 1 wygranej, 3 remisach oraz 1 porażce, bilans bramek na swoim Estádio Jornalista Mário Filho 6-6.
Goście zdobyli 5 punktów w swoich 4 spotkaniach wyjazdowych w tym sezonie ligowym po 1 zwycięstwie, 2 remisach oraz 1 przegranej, bilans bramkowy w delegacjach 7-6.
Mecz ten zapowiada się bardzo ciekawie gdyż obie ekipy są znane a Flamengo nawet bardzo znane na całym świecie a w ostatnich 12 meczach ligowych pomiędzy tymi ekipami w mieście Rio de Janeiro 7 razy wygrywali gospodarze, 2 razy padły remisy oraz 3 razy górą byli goście z Kurytyby.
Mój typ w tym spotkaniu to wygrana gospodarzy, Clube de Regatas do Flamengo w tym sezonie jest cieniem drużyny jaką powinna być i obecnie jest w strefie spadkowej i jeśli chce się utrzymać na tym szczeblu rozgrywek to musi zacząć wygrywać mecze szczególnie u siebie i choć ostatnio im od jakiegoś czasu nie idzie na swoim terenie z gośćmi z Kurytyby to myślę że w tym spotkaniu będzie przełom i gospodarze wygrają gdyż naprawdę ich sytuacja ligowa obecna nie jest za ciekawa a Clube Atlético Paranaense na wyjazdach słabo choć ostatnio wygrali w delegacji z Figueirense tylko że akurat oni są najsłabszą drużyna u siebie i moim zdaniem na ten mecz gospodarze wyjdą bardzo zmotywowani w wywalczą upragnione 3 oczka co choc trochę im pomoże odbić się od prawie samego dnia tabeli ligowej.
✅105

matcyp 3,2K

matcyp

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożnaCampeonato Brasileirao (Serie A)
Spotkanie: Criciuma - Fluminense
Typ: Fluminense
Kurs: 2.25
Godzina: 03:00
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Mistrzostwa Świata się zakończyły w Brazylii , ale piłka w tym kraju znów wraca na podwórko, która miała przerwę od 5 czerwca choć zespoły , które dziś zagrają o 03:00 w nocy naszego czasu mają przerwę już od 1 czerwca , więc odpoczęli dłużej. Przed przerwą gracze Fluminense zremisowali 1:1 z czwartym Internacional , a zespół gospodarzy przegrał 0:2 w Santosie. Na pierwsze a zarazem [10 kolejka] wybrałem mecz na stadionie Heriberto Hülse , gdzie vice-lider zagra z zespołem niżej notowanym , bo 14-stym zespołem Criciuma leżącym w stanie Santa Catarina. Dotychczas oba zespoły zagrały ze sobą 17 razy i aż 10 razy był lepszy zespół Fluminense natomiast Cricklewood wygrał tylko 4 razy i padły 3 remisy. Bilans bramek też na korzyść gości bo 18-27. Ostatnie trzy spotkania tych drużyn skończyły się również łatwo dla graczy Cristóvão Borges bo wygrane zostały wszystkie. Będzie to trudne spotkanie dla gospodarzy , bo Fluminense będą walczyć w tym sezonie o mistrza. Gracze na pewno będą chcieli narzucić swój rytm gry zwłaszcza grając u siebie i deklarują , że w domu po prostu chcą wygrać ten pojedynek , ale czy uda im się to ? Po drugiej stronie wyżej notowany zespół walczący jak już wspominałem o najwyższy cel, który odpoczął i się pali do gry. Wypowiedzi zawodników wykazały , że panuje w zespole przed tym spotkaniem bardzo dobry klimat i są skoncentrowani po cichu , aby zagrać dobry mecz i wywieżść 3 punkty z wyjazdu. Do zespołu przyszło aż 5 nowych zawodników w tym pomocnik Cicero , który już grał w zespole i jak powiedział ma wielką miłość do klubu i na pewno będzie stanowił duże wzmocnienie w środku pola. Pozostali gracze już nie są popularni i nic o nich nie wiem. Uważam , że zespół gości dziś dają z siebie wszystko pokazując to na boisku i wywiozą korzystny wynik na ich korzyść.
⛔100

baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina-Piłka nożna Kwalifikacji Ligi Europy
godzina 20:00
Spotkanie: Waregem - Zawisza
Typ: waregem wygra 2 golami
Kurs 4.50
Buk sportingbet
Analiza:
Witam, na dzień jutrzejszy wpadło mi w oko spotkanie kwalifikacji do Ligi Europy, w którym Belgijskie Zulte Waregem podejmię przed własną publicznością zdobywcę pucharu Polski czyli zespół Bydgoskiej Zawiszy. W poprzednim sezonie zespół z Belgii zajął 4 pozycję w grupie mistrzowskiej a na własnym stadionie był jedną z lepszych ekip, gdzie w 5 spotkaniach zdobył 10 punktów 3 razy wygrywając 1 remisując i 1 ponosząc porażkę, okazał się zespołem lepszym od Lokeren, Club Brugge oraz Standardu Liege, czyli praktycznie czołówki Belgijskiej Jupiler League. Zawisza w lidze zajęla ostatnią 8 pozycję w grupie mistrzowskiej , nie potrafiła przez cały sezon ustabilizować w żaden sposób swojej formy, gdzie potrafiła zagrać dobrze, a następnie ich spotkanie kończyło się niespodziewaną porażką, moim zdaniem reżyserem w tym zespole był trener Ryszard Tarasiewicz , który nie został na kolejny sezon. Zawisza była też nękana kontuzjami co na pewno nie pomogło w walczeniu o wyższe cele w lidzę, w pucharze Polski poszło już zdecydowanie lepiej,ale czy to wystarczy na druzynę z czołówki ligi Belgijskiej ? Szczerze śmiem w to wątpić i uważam że Zawisza nie bedzie w tym spotkaniu nawet zremisować, postawiłbym na pewną wygrana zespołu gospodarzy, typuję tutaj ich wygrana 2 może 3 do 0.
⛔100

aliant 531

aliant

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna Kwalifikacje do Ligi Europy
Godzina: 18:00

Spotkanie: Ruch Chorzów- FC Vaduz
Typ: under 2,5
Kurs: 2,1
Bukmacher: Betclic
Analiza:
Ruch to nie jest drużyna, która nadaje się nawet na kluczowe fazy eliminacji do LE. Owszem, są faworytem ale nie spodziewałbym się tu gradu goli. Cały czas mam w pamięci spotkanie sprzed kilku lat z Valettą, gdzie też miało być lekko i przyjemnie a zakończyło się lekką konsternacją, bo Ruch awansował tylko dzięki regule bramek na wyjeździe. A moim zdaniem siła zespołu nie zmieniła się wiele na lepsze w stosunku do tamtego dwumeczu. W letnim oknie z ważniejszych postaci odeszli Buchalik, Jankowski, Smektała czy Sadlok. Przybyli natomiast Michał Efir, który większość kariery póki co przesiedział na ławie Legii do tego rezerwowy obrońca Senad Karahmet, który w poprzednim sezonie zagrał raptem 6 razy w barwach KV Mechelen. Ciekawy jestem Pavola Jurco w Żyliny, jednak mimo wszystko nie zmieni to mojego zdania, że Ruch przez to okno więcej stracił niż zyskał. Analizując okres przygotowawczy... Jest taki przesąd, że same zwycięstwa w sparingach źle wróżą ale to co pokazali &quot;Niebiescy&quot; w 4 przedsezonowych meczach, wróży jeszcze gorzej. 4 mecze, 2 remisy, 2 porażki. Bilans bramkowy 4-7. W prawdzie dokonania drużyny z Liechtensteinu nie są lesze (remis i porażka +wyeliminowanie w poprzedniej rundzie gibraltarskiego College Europa - 1:0 i 3:0) ale takie ekipy, każda polska drużyna powinna wciągać nosem. Wg mnie dla Ruchu mimo wszystko to nie będzie spacerek, zwłaszcza iż ten mecz będzie rozgrywany w Gliwicach a nie przy Cichej, więc atut własnego boiska nie stoi po stronie drużyny ze Śląska. Mimo wszystko myślę, że uda im się wygrać ale nie więcej niż 1/2:0 a kurs na zwycięstwo mnie nie satysfakcjonuje, dlatego stawiam na mało bramek po ciekawym kursie. Zapraszam także do działu &quot;Liga Europejska&quot;, gdzie w temacie &quot;Mecze polskich drużyn&quot;, można znaleźć moją analizę odnośnie meczu Zulte-Zawisza ???? .
⛔100

robaaak 387

robaaak

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna – Peru - Primera Division
Spotkanie: Cesar Vallejo - Sport Huancayo
Typ: 1 HA (-2,-2.5)
Kurs: 3.00
Godzina: 00.45
Analiza:
Zaszalejemy sobie na nockę, a co!
Szczerze powiem, że nie wiem czym kierują się buki ustalając kursy na ten mecz. Może oni wiedzą coś czego nie wiem ja. Niedługo się dowiemy. W każdym razie mój aktualny stan wiedzy oraz statystyki pozwalają mi sądzić, że ten mecz wygra Cesar Vallejo i to nie jedną bramką.
Cesar Vallejo na razie miejsce szóste w tabeli, ale jest to jedna z bardziej bramkostrzelnych drużyn ligi peruwiańskiej.
Ich dzisiejszy rywal to ligowe dno. Przedostatnie miejsce. Z pięciu ostatnich meczy cztery w plecy, stosunek bramek 2-17!
Jest jedna rzecz która mnie jeszcze skłania do pogrania tego typu.
Obie drużyny spotkały się dwa miesiące temu w Copa Inca. Dzisiejszy gospodarz wygrał 5:0. Czy przez ten czas jedni zapomnieli jak się gra w piłkę, a inni nauczyli? Nie sądzę, a kurs wart ryzyka.
⛔100

wojttekkk 7,3K

wojttekkk

Użytkownik
Liga: ⚽ - BRAZYLIA: Série A
Spotkanie: Flamengo - Atletico-PR
Typ: Obie drużyny strzelą gola - TAK
Godzina: 03:00
Kurs: 1.73
Bukmacher: bet365
Analiza: Na 5 ostatnich spotkań pomiędzy nimi aż 4 razy padały bramki od obu drużyn. Flamengo pozycja spadkowa, musi zacząć wygrywać mecze, przynajmniej te u siebie, żeby w ogóle myśleć nad utrzymaniem się w lidze, bilans bramek na własnym stadionie w 5 meczach to 6 strzelonych i tyle samo straconych. Drużyna Atletico-PR w 4 meczach wyjazdowych zdołała trafić do siatki 7 razy, zaś 6 razy musieli wyjmować piłkę z własnej bramki. Myślę, że przy tych statystykach strzeleckich obu drużyn jest duże prawdopodobieństwo na ujrzenie BTS podczas tego meczu.
✅73

Otrzymane punkty reputacji: +2
stanleylevy 1,4K

stanleylevy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Brazylia, Serie A
Godzina: 00:30
Spotkanie: Coritiba - Figueriense
Typ: X/1
Kurs: 4.20
Bukmacher: unibet
Analiza:
Nie mam za duzo czas una rozpisywanie się. Druzyna gosci bardzo mocno osłabiona, ale ogolnie druzyny podobne. Miejsce 17 i 20. Goscie tylko 3 strzelone bramki w 9 meczach. Gospodarze u siebie 5 punktow w 4 meczach. Taki mecz o 6 punktow, gdyby to byl mecz na koniec sezonu. Kursy BARDZO spadly na gospodarzy przez wlasnie braki kadrowe gosci. Wczoraj podobna sytuacje w Serie B mialem i gospodarze wygrali luzem, choc do przerwy akurat przegrywali 1:2 (gol w 1 minucie...). Moze to byc mecz ustawiony, ale sadze ze ciezko bedzie tu bez wygranej gospodarzy. Moze nawet bardzo wysoko i do zera.
⛔100

jedi_kpr 185

jedi_kpr

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Kwalifikacje do Ligi Europy
Spotkanie: Nomme Kalju - Lech Poznań
Typ: Handicap: Nomme - Lech(-1) typ 2
Kurs: 2.3
Godz: 18.00
Bukmacher: Expekt
Analiza:
Mam wielką nadzieje, że Lech pokaże się z dużo lepszej strony niż uczyniła to Legia, a ma ku temu dobrą okazję ponieważ Nomme ma problemy na prawej stronie obrony, gdzie powinien ustawiony być Tinhov Sison jednak kontuzja wykluczyła go z udziału w tym spotkaniu. Jego miejsce zająć może 21 letni Reginald Mbu Alidor lub 19 letni Hindrek Ojamaa w co jednak wątpie. I to właśnie drużyna Lecha zapewne będzie starała się wykorzystać. Bedą starać się przebić lewą stroną i dośrodkowywać na Hamalainena, który powinien coś ustrzelić no i Pawłowski może coś dorzuci chyba, że z lewej strony zagra nowy nabytek Lecha, Muhamed Keita 23 letni napastnik ściągnięty z norweskiego Stromgoset jednak nie mam pojęcia czy zagra. Jak dla mnie Kolejorz zdominuje gre i wygra to spotkanie 2:0 lub 3:1.
⛔100

stanley-63 1,2M

stanley-63

Typer
Dyscyplina - Piłka nożna / kwalifikacje do LE /
Godz. 19:00
Spotkanie - Neman : Hafnarfjordur
Typ - liczba goli strzelonych przez gości ? over 1.5
Kurs - 2.85
Buk - Unibet
Dziś zaglądam do kwalifikacji LE i spotkanie pomiędzy Białoruskim Neman a Islandzkim Hafnarfjordur zatrzymało moją uwagę , w/g mnie goście powinni sobie dziś poradzić z Nemanem który jak zajrzymy do Vysshaya Liga na Białorusi nie prezentują nic szczególnego i po 17 już kolejkach zajmują odległe 8 miejsce i więcej u nich porażek niż zwycięstw ( bilans 5-4-8 i br. 18:19 ) nawet statystyka u siebie kiepska 2-3-4 i 9:9 , co do gości to Ci liderują w swojej Pepsideild i po 11 kolejkach ich bilans to 7-4-0 i br. 18:6 a mecze wyjazdowe to 3-2-0- i gole 9:3 , wiem że to statystyki ligowe a nie puchary ale te też mogą nam rozjaśnić co nie co o drużynach , gospodarze dopiero teraz od drugiej rundy rozpoczynają zmagania w kwalifikacjach natomiast goście już są po pierwszej rundzie w której zmierzyli się z Irlandzkim Glenavon i w dwumeczu okazali się zdecydowanie lepszym zespołem i tak u siebie wygrali pewnie 3:0 i jak zauważymy na rewanż jechali spokojni jednak i w Irlandii pokazali że do każdego meczu podchodzą poważnie i wygrali ten pojedynek 3:2 prowadząc już do przerwy 2:0 . Rywalizację w drugiej rundzie rozpoczynają od wyjazdu i myślę że także podejdą do tego spotkania nastawieni na zwycięstwo a przynajmniej na zdobycie gola na wyjeżdzie a ja z mojej strony liczę na 2 gole po dosyć fajnym kursie . FH Hafnarfjordur jest zespołem można powiedzieć ogranym w Europejskich Pucharach ba nawet w poprzednim sezonie w kwalifikacjach do LM odpadł w trzeciej rundzie tych eliminacji i to nie znacznie ulegając Austrii Wiedeń tak więc dziś myślę że to spotkanie powinni wygrać a ze swojej strony jak już napisałem liczę na dwa gole !
⛔100

lukas1958 412

lukas1958

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europejska, Kwalifikacje
Godzina:
18:00
Spotkanie: Fc Nomme Kalju - Lech Poznań
Typ: over 2.5
Kurs: 1,95
Analiza:
Zapraszam na spotkanie w ramach kwalifikacji do Ligi Europejskiej, pomiędzy FC Nomme Kalju a Lech Poznań. Trzecia drużyna estońskiej ekstraklasy będzie pierwszym - i mam nadzieję nie ostatnim w tym sezonie - rywalem Lecha w europejskich pucharach. Estończycy zanim trafili na Kolejorza zdołali wyeliminować islandzki Fram Rejkjawik - wygrywając na wyjeździe 1:0, a u siebie remisując 2:2. Najdroższym graczem drużyny z jednej z dzielnic Talinna jest reprezentant Estonii Alo Bärengrub. W ekipie Nomme gra też Włoch, Japończyk, Francuz i Brazylijczycy. Krótko mówiąc: to prawdziwa wieża Babel. Kurs na Kolejorza oscylujący zaledwie pomiędzy 1,42-1,45 to moim zdaniem zbyt mało, aby zawracać sobie głowę. Lepiej postawić na overa, licząc na to, że estoński rywal zagra tak jak zazwyczaj, czyli wysokim pressingiem. Mecz rozpocznie się o godzinie 18:00.
⛔100

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ziemny???? Hamburg 2014 (Niemcy)
Godzina: 13:30
Spotkanie: Giraldo Santiago-Zverev Alexander
Typ: 2:0
Kurs: 2.10
Analiza:

Wczoraj grałem przeciwko Alexandrowi i poległem,dzisiaj gram kolejny raz przeciwko niemu. Wczoraj kolejny raz świat tenisa skupił się na wyniku młodego Niemca który ograł kolejnego dobrego gracza jakim był Youzhny 7:5, 7:5. Oczywiście,że jestem pod wrażeniem ponieważ oglądałem całe spotkanie, ale Rosjanin serwował w większości przypadków jak kobieta w WTA, on tam najpierw musiał pokonać swoje słabości, a dopiero później przeciwnika co mu się nie udało. Serwował on oto tak: pierwszy jego gem serwisowy-&gt;obronił dwa breaki i wygrał na przewagi, drugi do 30, trzeci przegrał do 0, czwarty wygrał do 15 i piąty przegrał do 15. W drugim secie męczył on się niemiłosiernie: pierwszy gem przy swoim serwisie-&gt;obrobił breaka i wygrał po 4 równowagach, drugi obronił 3 breaki i wygrał po 3 równowagach, trzeci przegrał po drugim breaku i później jeszcze wygrał do 15 oraz wtopił do 0. Te statystyki wiele mówią nam o tym spotkaniu, oczywiście było trochę ładnych zagrań na returnie w wykonaniu Zvereva,ale moim zdaniem o takim wyniku zadecydowała słaba dyspozycja serwisowa Youzhnego. Dzisiaj Niemiec spotka się z typowym ziemniakiem o mocnym serwisie,czyli Giraldo. Jak dzisiaj nie przegra 2:0 to ustawię chyba sobie na avatar najpiękniejsze zdanie Mony Barthel o ile takie jest. Kolumbijczyk jest najbardziej doświadczonym zawodnikiem na clayu pośród tych których pokonał Zverev w ostatnim czasie ,przypomnę raz jeszcze: Kamke, Souza, Golubiev, Mathieu, Hasse, Youzhny. Napiszę raz jeszcze...mam ogromy szacunek do poczynań Niemca, ale teraz doświadczenie typowo z mączki weźmie górę. Pisałem podobnie wczoraj, no ale mimo wszystko Youzhny a Giraldo to dwóch innych graczy na mączce. Santiago pokonał w pierwszej rundzie Paire 7:6, 6:2 który ma bardzo słaby sezon. Pisałem wczoraj o Niemcu,że mam formę życia,ale Kolumbijczyk też w chwili obecnej w takiej się znajduje. Plasuje się na 32 pozycji ATP, jego osiągnięcia w tym roku na clayu są imponujące ponieważ przez kwalifikacje doszedł do ćwierćfinału w Madrycie pokonując po drodze Donskoya, Kamke, Hewwita, Tsongę czy Murraya i jeszcze osiagnął finał w Barcelonie przegrywając tam z Nishikori a pokonując takich graczy jak Sijsling, Fog, Thiem, Kolba czy Almagro. Podsumuje swoją analizę słowami piosenki &quot;Nic nie może przecież wiecznie trwać, co zesłał los trzeba będzie stracić&quot;. Wygrana Giraldo 2:0.
⛔100

rumak57 271

rumak57

Coach
Dyscyplina: Tenis ziemny Knokke (Belgia)
Godzina: 13:00
Spotkanie: Margaux Brabant - Quirine Lemoine
Typ: Brabant
Kurs: 7.5

Kursy conajmniiej o 40 % przesadzone dla mnie max tutaj to jest 4.0 na Brabant zwlaszcza ze gra dobry turniej w ostatniej kolejce odprawiajac Touly ktora znow zrobila niespodzianke w meczu z Ozga mysle ze 2-3 pilki moga jej dac wiatru w zagle a wtedy moze byc roznie. Z kolei o Lemoine ciezko sie wypowiedziec nie miala jeszcze nikogo solidnego na swojej drodze w turnieju zawodniczki odprawione z kwitkiem to zawodniczki duzo gorsze od Lemoine i wydaje mi sie ze do Brabant tez im sporo brakuje. Spadki napewno beda takze proponuje to zlapac juz teraz aczkol\wiek ze stawka nie szalejemy.
⛔100

J 3,4K

jaja

Użytkownik
Dyscyplina: TENIS ATP CHALLENGER POZNAŃ
Godzina:
12:30
Spotkanie: Ungur – Zekic

Typ: Ungur 2-0
Kurs: 1,8
Analiza:
Po tym co pokazał w 1 rundzie Ungur z Coopejansem (kilku moich kolegów śledziło mecz na żywo w Poznaniu i było zachwyconych postawą Rumuna) wydaje się on być na dziś murowanym faworytem do zwycięstwa. Zekic natomiast przechodził do MD przez kwalifikacje i ma za sobą już 4 mecze. W ostatnich 2 spotkaniach spędził na korcie lącznie ponad 6 h !!!. Nie znam kolesia (jedyny sensowny wynik ponad rok temu, czyli 1/2 challengera w Timisoarze, ponieważ jednak miało to miejsce na „cygańskich śmieciach” w Rumunii traktuję to nieco z przymrużeniem oka), nie oglądałem go, ale ludzie, którzy oglądali jego spotkanie w 1 rundzie z naszym rodakiem Błażejem Koniuszem byli zdania, że gdyby Polak miał nieco większego „pampersa” to spotkanie wygrałby 2-0. Tenisowe argumenty, forma, doświadczenie i ranking. Wszystko to przemawia na korzyść „cygana” - Ungura. Kurs nie jest szokująco wysoki jak na typ – dokładny wynik, tym bardziej, że jest jedno „ale”. Do tego posłużę się pewnym porównaniem. Wczoraj ktoś podał na forum bardzo dobrą analizę meczu młodego Zvereva z Jużnym. Nie powiedział tylko jednego. Michaił to mega „zje…”. Każdy kto poważnie śledzi rozgrywki ATP winien wiedzieć, że tylko z powodu „spierdolone…„ psychiki „Generał” nie zrobił wyników, do jakich predysponuje go talent. Tak samo sprawy się mają z Ungurem, który dla mnie na „mączce” w cyklu challengerowym, to jest top 5. I to jest właśnie kluczowe pytanie, czy z tak „zjeban..” psychiką Ungur znajdzie w sobie na tyle motywacji by chociaż przez 1,5 h nie robić z siebie idioty a zagrać tak jak jest do tego predysponowany ???. Mimo pewnych obaw, jakkolwiek zabrzmi to komicznie (właściwie jak ponury żart ;)), zaufam „cyganowi” ;).
✅80

misieklemur 418

misieklemur

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europejska - Kwalifikacje
Godzina: 18.00

Spotkanie: Ruch Chorzów - Vaduz
Typ: 2
Kurs: 3.75
Analiza:
Dziś o godzinie 18 rozegra się spotkanie pomiędzy Ruchem Chorzów, który zajął 3 miejsce w Polskiej Lidze, a klubem ze stolicy Księstwa Lichtestein.
Ruch Chorzów, jak napisał mój przedmówca, nie nadaje się do pucharów europejskich. To nie ulega nawet dyskusji. Skład jaki jest każdy może zobaczyć... Atut własnego boiska odpada, mecz odbędzie się w Gliwicach. Ruch rozegrał 4 sparinigi, 2 przegrał i 2 razy zremisował... Nie ma co się dziwić, takie kluby jak Ruzembork już od dawna wyznaczają kierunek w footballu za którym podążają inni... Pomijając uszczypliwości, daruję już sobie temat Ruchu Chorzów, spuszczając litościwie na Chorzowian (przeciw którym nic nie mam, żeby było jasne), zasłonę milczenia.
⛔100

vomit 192

vomit

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Europa - Liga Europejska - Kwalifikacje
Godzina: 19:00
Spotkanie: Mlada Boleslav (Cze) - Siroki Brijeg (BiH)
Typ: 2 DNB
Kurs: 5.10
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Dziś w Czechach odbędzie się drugie starcie dla Siroki. Ekipa z Bośni i Harcegowiny bez większych problemów pokonała w dwumeczu Azerów z Gabali i teraz nastawia się na zniszczenie czeskiej ekipy na ich własnym terenie. Mlada Boleslav do tej pory grała z różnym skutkiem w meczach towarzyskich i nie sądzę by mogła jakoś zagrozić swojemu rywalowi. Nie wiem czemu kurs na gości jest taki wysoki,kursy na mecze z Gabalą oscylowały wokół 3-4 a jednak to bez problemu sobie poradzili. Kursy na Sirokę spadają z 6 na ok.5. Ja zagrałem po kursie 6,teraz jest w granicach 5,więc myślę,że ten kurs jest wart zagrania. Bośniacka liga może najlepsza nie jest,ale to na pewno nie są chłopcy do bicia
⛔100

szelech 120

szelech

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Brazylia ( Serie A )
Spotkanie: Rosenborg (Nor) - Sligo Rovers (Irl)
Typ: suma goli gosp: powyżej 2,5
Kurs: 2,4
Godz: 19.00
Bukmacher: sportingbet
Analiza:

Sligo gra na wyjazdach passami, miało całkiem ładną w maju. W całym sezonie zdarzają im się jednak dosyć rzadko, zajmują 5 miejsce w tabeli irlandzkiej i ostatnio mają występy mocno średnie(1 zw na 5 meczów), zwłaszcza jeśli chodzi o strzelanie bramek. Do Norwegii jadą bez: Aaron Greene, Raffaele Cretaro, Jeff Henderson i Joseph Ndo, w ogóle Sligo ma problemy kadrowe.
Rosenborg jest dobry na własnym podwórku, poza dwoma porażkami pod rząd (z liderem i 12 w tabeli Steabekiem 1:3 parę kolejek temu). Jest w czubie jeśli chodzi o strzelanie bramek i tracenie też. Wesoły, północny futbol. Ostatnio zdominowali na wyjeździe Valarengę w pierwszej połowie 0:2 ale skończyło się remisem, co utrzymuje ich na 4 pozycji, a mogli być na 3. Po mundialu wracają rezerwowy kadry USA Mikkel Diskerud i ćwierćfinalista Cristian Gamboa(Kostaryka).
Ciężko powiedzieć co się zdarzy. Widziałem skróty meczu Sligo z litewskim Banga i obrona, zwłaszcza skrzydła, to jest żart. 0:0 a powinno tam być overowo, napastnicy jednych i drugich przestrzelili z 5x100% przynajmniej. W Irlandii było 4:0, ale 3 bramki były strzelone w ostatniej części meczu po czerwonej kartce dla Litwina.
Rosenborg nie jest drużyną czystego konta, za to strzelenie 3-4 bramek u siebie zdarzało im się (m.in. łotewskiej Jelglavie- później 0:2 na dokładkę na Łotwie).
Rosenborg generalnie pojawia się często w pucharach Europy, oczywiście do pewnego tam etapu. ok temu dość niespodziewanie dla kibiców dostali od St. Johnstone i nie sądzę by pozwolili sobie na powtórkę.
Osłabione i bez formy Sligo + wzmocnieni Norwegowie którzy na bank strzelą przynajmniej 2 bramki (kurs w ogóle 1,4 na to- imo powinno być z 1,2).
Value.
⛔100

H 9

haddock

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Kwalifikacje do Ligi Europy
Spotkanie: Nomme Kalju - Lech Poznań
Typ: Lech
Kurs: 1.41
Godz: 18.00
Analiza:
Chyba dosyć stresów i wstydu na początku gier polskich zespołów w europejskich pucharach. Mimo,że nie przepadam za Legią wczoraj cały czas liczyłem na lepszy rezultat i cały czas wierzę w końcowy sukces. Tak samo jest i w tym przypadku, choć tu akurat jestem sympatykiem klubu i przez to mogę być mniej obiektywny. Na stronie Lecha podali bardzo prawdopodobny skład na dzisiejszy mecz i tutaj cytuję:
W tych dwóch ostatnich meczach trener Mariusz Rumak desygnował do gry niemal identyczne jedenastki i właśnie takiego ustawienia można się spodziewać w czwartek na Kadrioru staadion.
Skład Kolejorza w tych ostatnich meczach wyglądał następująco: BRAMKARZ – Tomasz Kędziora, Hubert Wołąkiewicz, Maciej Wilusz, Luis Henriquez – Łukasz Trałka, Karol Linetty – Gergo Lovrencsics, Darko Jevtić, Szymon Pawłowski – Kasper Hamalainen. W ostatnim sparingu z Zagłębiem na pozycji bramkarza całe spotkanie rozegrał Jasmin Burić i to właśnie Bośniak najprawdopodobniej będzie pierwszym bramkarzem Lecha u progu sezonu.
Tak jak wcześniej zauważono brak jest Teodorczyka i Douglasa. Na szczęście środek wygląda dość solidnie a i są to też piłkarze usposobieni ofensywnie. Hamalainen nie raz już pokazał, że jako napastnik też sobie radzi. Poza tym w odwodzie pozostają Kowancki i nowy nabytek Keita. Patrząc też na tabelę i poczynania estońskiej drużyny 3cie miejsce bramki 41:6, wysokie zwycięstwa u siebie czyż nie będzie to wodą na młyn poznańskiej lokomotywy - otwarta gra przeciwnej drużyny i ulubiony przez wszystkich kontratak? Wierzę że tak będzie i Lech to spotkanie wygra.
powtórzony typ
⛔100

S 47

superqool

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Finlandia (Ykkonen)
Spotkanie: HIFK-JIPPO
Typ: HIFK (-1)
Kurs: 1,9
Godz: 17.30
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Dziś o godzinie 17.30 zostanie rozegrany jeden mecz 2. ligi fińskiej. Gospodarze meczu to plasujący się na 4 miejscu w tabeli HIFK, który w dotychczasowych 13 spotkaniach zgromadził 21 punktów. Ich rywalami będzie zespół JIPPO, który w 14 spotkaniach zdołał uzbierać 14 punktów.
Zespół HIFK to team, który większość punktów gromadzi w spotkaniach u siebie, na 6 rozegranych meczów u siebie mają bilans 4-1-1, bramki: 15:3. Jedynej porażki doznali w ubiegłej kolejce z niefaworyzowanym zespołem JJK. Tym bardziej HIFK będzie chciało zmazać tą plamę i rozpocząć kolejną serię zwycięskich spotkań przed własną publicznością. Z drugiej strony zespół JIPPO fatalnie spisuje się na wyjazdach, ugrywając jedynie 4 punkty w 7 spotkaniach i strzelając wyłącznie jedną bramkę. Poza wygraną z przedostatnim w tabeli Jazz Pori, w 4 pozostałych ostatnich meczach na wyjeździe zanotowali wyniki: 0-3, 0-3, 0-3, 0-4.
Wszystko wskazuje na to, że w tym spotkaniu gospodarze pewnie zdobędą 3 punkty, wygrywając więcej niż jedną bramką. Proponuję w tym meczu również typ: gospodarze wygrają bez straty bramki po 2.45.
Powodzenia!
✅90

pele1921 912

pele1921

Użytkownik
Dyscyplina : Tenis
Spotkanie : Ferrer - Seppi
Godzina : nie przed 15:30
Typ : Ferrer -5,5 gema
Kurs : 2,10
Bukmacher : Bet365
Analiza :
Ferrer w meczu z Kukushkinem przespał początek meczu i skończyło się to dla niego 3 setowym bojem bo Kazach złapał wiatr w żagle. Nawet taki zawodnik jak Ferrer potrzebuje czasem bodźca żeby się obudzić i dalej robić swoje.
Chociaż nie często wierzę statystykom, tym razem do mnie przemawiają. 5 ostatnich spotkań, 11:0 w setkach dla Hiszpana. Seppi nie potrafił sobie poradzić z walecznym Ferrerem nawet na nawierzchni twardej, a co dopiero na cegle gdzie piłka odbija się o wiele wolniej.
Taki handicap to naprawdę niezbyt wiele do roboty dla finalisty Roland Garros 2013, który na tej nawierzchni przypomina ścianę.
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +10
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom