>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 17.06.2014 (wtorek)

Status
Zamknięty.
makaveli23 938,7K

makaveli23

Użytkownik
Tutaj podajemy typy
na wtorek - 17. Czerwca

Typy podajemy według wzoru:

Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina:
22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.
Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, user otrzymuje automatycznie ⛔100
Proszę kopiować format podawania typów i bezwzględnie się do tego stosować. Mają być wyraźnie zapisane wyróżniki takie jak Dyscyplina, Godzina, Spotkanie, Typ, Kurs, Bukmacher i Analiza.
Mile widziany bezpośredni link do danego meczu np z oddsportal.com albo livescore.pl Przyśpieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis
- trzecią i kolejną kiepską analizę w danym miesiącu

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

makaveli23 938,7K

makaveli23

Użytkownik
Dyscyplina: Pilka nozna, Mundial
Godz. 00:00
Spotkanie: Ghana - USA
Typ: Ghana + over 2.5
Kurs: 4.75
Buk: Sportingbet
Obie druzyny beda mieli na uwadze a szczegolnie USA, słaba forme Portugalii (USA nastepny mecz z nimi). Ghana z kolei gra nastepny z Niemcami, wiec tutaj pójdą all out po 3 punkty. Nie twierdzę ze USA tutaj zagra na remis, nikt nie gra na remis na mistrzostwach, ale mysle ze motywacja i determinacja u Afrykańczyków bedzie wysoka. Gdzies w powietrzu wisi myśl ze to bedzie pierwszy remis w tym turnieju, bo obie druzyny będą bały sie stracić punkty, nawet w perspektywie Ghany, ale liczę ze Ghana pokaze tutaj swoja siłe ofensywną. oczywiscie obrona po obu stronach to joke, ale z drugiej strony mozemy miec do czynienia z wieloma sytuacjami ale brakiem wykonczenia. Jednak cos trzeba wybrac, a ze pierwsze mecze - a to nadal jest przeciez pierwsza kolejka - koncza sie przynajmniej 3 bramkami z 1 wyjątkiem, to wybieram opcje na over. USA ma Altidore&#39;a, w ofensywie Dempsey ale brakuje mi Donovana. Siła ofensywna po stronie Ghany bracia Ayew, Asamoah G, Kevin na skrzydle, ale ich obronie nie zaufałbym w życiu. W ostatnim meczu towarzyskim z Koreą, udalo im sie nie stracic, jednak wiadomo to byl tylko towarzyski ale nieporadnosc Ghany w obronie byla widoczna. Po stronie USA jest napewno trener, Klinsmann ktorego szanuje i boje sie przeciwko niemu grac, jednak nie gram na trenera a na druzyne. Kurs na Ghanę spada co mnie troche martwi, ale ostatecznie sadze ze wygraja i nie zatrzymają sie na 1 czy nawet 2 bramkach, oczywiscie jest mozliwosc ze do overa doloza Amerykanie, jednak niepokoje sie ze popiszą sie drewniactwem pod bramką Ghany. Kurs na Ghane + over 2 sb jest nieporywnywalnie wyzszy niz w innych bukach.
⛔100

maer 423,1K

maer

Typer A-League
Dyscyplina: Piłka nożna - Malezja ( Super League )
Spotkanie: Kelantan - Selangor
Typ: 2
Kurs: 2.30
Data: 17.06.2014
Godzina: 14.45
Bukmacher: WilliamHill
Analiza:
Zapraszam bardzo serdecznie na 20 kolejkę malezyjskiej Super League.
W malezyjskim Kota Bharu liczącym ponad czterysta dziewięćdziesiąt tysięcy mieszkańców na Sultan Muhammad IV Stadium mogącym pomieścić 22 tysiące widzów odbędzie się batalia i ligowe punkty pomiędzy miejscowym Kelantan Football Association założonym w 1946 roku a w gości z miasta Shah Alam liczącego prawie sześćset pięćdziesiąt tysięcy mieszkańców przyjedzie drużyna założona w roku 1936 a mianowicie Football Association of Selangor.
Kelantan rozegrał w tym sezonie ligowym 19 spotkań w których zdobył 28 punktów po 9 zwycięstwach, 1 remisie oraz 9 porażkach i zajmuje obecnie 7 miejsce w tabeli ligowej z bilansem bramek 22-23.
Selangor zdobył 37 oczek w swoich 19 rozegranych meczach ligowych w tym sezonie po 11 zwycięstwach, 4 remisach oraz 4 porażkach co daje obecnie pozycję wicelidera malezyjskiej Super League, bilans bramkowy 23-15.
Gospodarze w tym sezonie u siebie zagrali 9 razy zdobywając 16 oczek po 5 wygranych, 1 remisie oraz 3 porażkach, bilans bramkowy na swoim Sultan Muhammad IV Stadium 14-10.
Goście w delegacjach zdobyli 17 punktów w swoich 9 spotkaniach po 5 zwycięstwach, 2 remisach oraz 2 przegranych, bilans bramek na wyjazdach 14-10.
Mecz zapowiada się ciekawie a w ostatnich 3 spotkaniach pomiędzy tymi zespołami w mieście Kota Bharu dwa razy wygrywali gospodarze oraz 1 mecz zakończył się remisem, bilans bramek w tych meczach 3:1 na korzyść Kelantan.
Mój typ w tym spotkaniu to jednak wygrana gości, Kelantan Football Association w tym sezonie albo wygrywa albo przegrywa co daje tylko 7 miejsce w tabeli ligowej i do tego tracą sporo bramek a Football Association of Selangor jest obecnie wiceliderem malezyjskiej Super League i na wyjazdach gra bardzo dobrze w tym sezonie ligowym i moim zdaniem w końcu się przełamie i wygra w mieście Kota Bharu z Kelantan bo jak nie teraz to kiedy jak maja wyjazdową formę.
⛔100

baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Mistrzostwa Świata
Godzina: 18:00
Spotkanie: Belgia-Algieira
Typ: Belgia wygra 2 golami
Kurs: 4,70
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Na jutro wybrałem spotkanie mistrzostw świata w Brazylii , w którym zmierzą się ze sobą zespoły Belgii , oraz Algieiry. Oprócz tych dwóch ekip w tej grupie znajdują się również zespoly Rosji oraz Korei Południowej, dla mnie własnie zespoł Belgii jest głównym kandydatem do wyjścia z tej wyrównanej grupy. Pierwsze spotkanie Belgów na pewno nie będzie łatwe, ponieważ Algieira jest wybieganym zespołem więc kondycyjnie nie mają szans powalczyć ich wielkim plusem jest zdecydowanie większe doświadczenie, ogranie piłkarzy w Europie, oraz posiadanie gwiazd w zespole, które mogą w każdym momencie odwrócic losy całego spotkania. Algieira według mnie w tym meczu nawet nie zdobędzie gola, ja postawiłbym na pewną wygrana zespołu europejskiego , który z takim potencjałem jest w stanie dojść daleko w tych mistrzostwach. Postawię na wygraną zespołu gospodarzy dwiema bramkami, uważam ze może tutaj może paść wynik 2:0 dla Belgów, nie sądzę żeby Afrykanie powalczyli tutaj o przynajmniej jeden punkcik.
⛔100

maite-radar 25,5K

maite-radar

Użytkownik
Spotkanie: Belgia - Algieira
Typ: Lukaku zostanie piłkarzem meczu (MVP)
Kurs: 3,80
Bukmacher: Betsson

Kolejna próba zajścia daleko z zakładem na piłkarza meczu. Tym razem decyduję się na snajpera znanego z boisk Premier League, podobnie jak opisywany przeze mnie w poprzednim typie Moses. Według mnie jest tylko dwóch kandydatów na wygraną plebiscytu na jutrzejszego gracza meczu - wybrany przeze mnie Lukaku oraz jego klubowy kolega (chociaż na Stanford Bridge zbyt często się pewnie nie spotkali) czyli Eden Hazard. Liczę, że jednak bardziej znane nazwisko nic nie zdziała, a Lukaku grając na szpicy zdominuje to spotkanie i coś wpadnie do sieci. Gdyby nie szybka rehabilitacja młodego snajpera, spokojnie grałbym właśnie na wspomnianego wyżej Edena. Jednak Romelu Lukaku, jako że leczył ostatnio uraz, będzie pałał ogromną chęcią do gry i jeśli tylko będzie tą &quot;sportową złość&quot; prezentował w kulturalny sposób to jestem pewny, że zostanie uznany piłkarzem meczu.
⛔100

G 693

generalkaman

Użytkownik
Godzina: 00.00
Typ: over 1,5 w I połowie
Kurs: 3.00
Bukmacher: bet365
Analiza:
Drugie spotkanie w grupie G, która moim zdaniem jest grupą śmierci. W meczu tym zmierzą się drużyny Ghany oraz USA - moim typem na tą rywalizacje jest powyżej 1,5 gola w pierwszej połowie. Dla obu drużyn będzie to kluczowy mecz w kontekście ich ewentualnego awansu do drugiej rundy, wygrana dziś + pokonanie Portugalii ( która dziś w spotkaniu z Niemcami wyglądała bardzo słabo ) da awans dalej. Afrykanie na pewno będą chcieli co najmniej powtórzyć swój wynik z poprzedniego mundialu gdzie doszli do ćwierćfinału. Amerykanie pod wodzą Kliensema grają bardzo dobrze i swoją grę opierają na świetnym przygotowaniu fizycznym. Z doniesień z ich ostatniego sparingu przed MŚ wynika, że są świetnie przygotowani motorycznie do turnieju. Sparing ten został wygrany przez USA 2-1, wcześniej pokonali oni Turków w takim samym stosunku. Ghańczycy w ostatnich sparingach przed mistrzostwami wygrali z Koreą 4-0 oraz przegrali z Holandią 0-1. Tegoroczny turniej obfituje w duża ilość bramek, dodatkowo obie drużyny lepsze są w ofensywnie niż w defensywnie co za tym idzie będą nastawione na atak dlatego gram taki typ.
⛔100

pele1921 912

pele1921

Użytkownik
Dyscyplina : Tenis
Spotkanie : Melzer - Falla
Godzina : 12:00
Typ : Falla wygra 2:0
Kurs : 4,20
Bukmacher : WilliamHill
Analiza :
Pewnie w tym spotkaniu jest to, że mecz wygra zawodnik leworęczny, reszta to domysły, które postaram się uzasadnić w sposób, który uwiarygodni moją analizę.
Melzer jest dobry, ale na nawierzchni ziemnej. To właśnie w takich warunkach osiągał najlepsze w swojej karierze rezultaty. Na trawie nigdy w singlu dobrze nie grał, a po operacji barku to już w ogóle. Refleks spadł z biegiem lat, a nawierzchnia trawiasta opóźnień w reakcji nie wybacza, co doskonale udowodnił mecz z Evansem w Londynie.
Zatem sprawa Melzera na trawie jest jasna.
To co zrobił Falla na przełomie minionego tygodnia to co najmniej niespodzianka. Zawodnik podobnej klasy co Austriak tylko w jednym meczu w Halle stawiany był w roli faworyta, mimo tego zdołał wygrać 4 z 5 spotkań na niezbyt lubianej przez siebie nawierzchni. W finale napsuł krwi samemu Federerowi, który jak wiadomo jest niekwestionowanym mistrzem zielonego.
Kolumbijczyk to taki wychudzony Nadal, albo trochę większy gabarytowo Davydenko. Samo mięso, szybka ręka, dobry serwis. To pozwalało mu rywalizować na niemieckiej trawie z najlepszymi.
W konfrontacji kiepsko radzącego sobie na trawie Melzera i Falla w bardzo dobrej dyspozycji zwycięzca może być tylko jeden.
⛔100

jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna – MŚ 2014, GRUPA G
Spotkanie: Ghana – USA
Typ: over 2.5
Kurs: 2.07
Buk: Pinnacle
Godz. 00:00
Analiza:
USA wywalczyła bardzo pewnie awans co nie było oczywiście dużym zaskoczeniem. Pod wodzą Klinsmanna poczynili znaczący progres w swojej grze. Niemiecki szkoleniowiec słyną jak do tej pory z ofensywnego nastawnia i nie boi się podejmować odważnych decyzji, tak jak nie powołanie Donovana na Mistrzostwa. Bardzo dobrze wypadli w grach towarzyskich pokonując Azerbejdżan 2:0, Turcję 2:1 oraz Nigerię 2:1. Groźną bronią Amerykanów jest gra z kontry a tacy gracza jak Wondolowski, Johannssona oraz Altidore idealnie do takiej gry się nadają. Nie ma tez co ukrywać swoich szans muszą szukać właśnie w takim stylu bo trafili do najmocniejsze grupy z Portugalią, Niemcami oraz Ghaną – takiego zestawu nie trzeba komentować.
Jak to większość reprezentacji z Afryki reprezentacja Ghan bazuje na świetnym przygotowaniu fizycznym, dynamice i sile ale w przypadku tej reprezentacji zdecydowanie dodałbym technikę. Widziałem ich w kilku pojedynkach i jest to reprezentacja która ma pomysł na grę, nie grają piłkę na chaos tylko wszystko jest grane na szybkości i kombinacji. Zresztą nie jest to dziwne bo graczy mają naprawdę świetnych rozpoczynając od linii ataku gdzie są bracia Ayew oraz lider tej formacji Gyan. Najlepiej wygląda druga linia z Muntarim, Essienem, Boatengiem oraz Asamoahem – wszyscy grają w świetnych klubach i to z powodzeniem. Zdecydowanie najsłabiej wygląda defensywa gdzie nie ma zawodników grających w silnych zespołach, oraz doświadczenia na tak ważnej imprezie.
Dla obu reprezentacji jest to mecz o być albo nie być w walce o awans, remis w takim zestawieniu grupy będzie oznaczał jak dla mnie pożegnanie się z turniejem, będzie po prostu walka o komplet punktów do końca a to zwiastuje bramki.
✅107

Otrzymane punkty reputacji: +1
A 7

artabazos

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - MŚ 2014 Brazylia
Spotkanie: Belgia - Algieria
Typ: Belgia(-1)
Kurs: 2.10
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Spotkanie grupy H rozgrywanych w Brazylii mistrzostw świata pomiędzy Belgią a Algierią. Zdecydowany faworyt grupy oraz określany przez wielu mianem czarnego konia turnieju zespół Belgii złożony jest z wielu młodych zawodników zdobywających doświadczenie m.in. w angielskiej Premier League. Po drugiej stronie potencjalnie najsłabszy rywal w grupie. Bez wątpienia Belgom będzie zależało na zdobyciu 3 punktów i strzelaniu goli, aby zdobyć 1 miejsce w grupie, dzięki czemu mogą uniknąć potyczki z rozpędzonymi Niemcami już w 1/8 finału. Siła ofensywna drużyny z Europy imponuje, tacy piłkarze jak Lukaku, Hazard z łatwością kreują sytuacje strzeleckie. Nie chce mi się wierzyć, by Algieria była im w stanie stawić większy opór.
⛔100

daniel-7 888

daniel-7

Użytkownik
Godzina: 00:00
Typ: 1
Kurs: 2,35
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Na zakończenie dzisiejszego dnia, znów atakuję w stronę Afryki. Mecz Ghana - USA zapowiada się bardzo interesująco. Wydaje się, że to starcie zdecyduje, kto będzie bił się z Portugalią o drugie miejsce w grupie. Ja stawiam na Ghanę.
Od lat mówi się, że czas Afrykańskich ekip nadchodzi, lecz zawsze te drużyny zawodzą. Jedynym wyjątkiem jest Ghana, która stosunkowo najlepiej sobie radzi w wielkich imprezach. Można tę drużynę nazwać najbardziej &quot;Europejską&quot; w Afryce. Najlepsze przygotowanie taktyczne w Afryce, przy dobrym przygotowaniu fizycznym i kilku kreatywnych zawodników daje duże możliwości. Przede wszystkim Kevin-Prince Boateng, niezwykle widowiskowy i dynamiczny ofensywny pomocnik, ze świetnym strzałem z dystansu i umiejętnością dryblingu. To jest właśnie typ zawodnika, który wygrywa mecze. Ponadto z przodu Asamoah Gyan, który jestem przekonany zepsuł sobie kariere wybierając grę na Bliskim Wschodzie, ale umiejętności nie można mu odmówić. Do tego błyskotliwi bracia Ayew, przede wszystkim Andre, najlepszy gracz Marsylii (obok Valbueny) w tym sezonie. Jest też kim bronić, Michael Essien i Sulley Muntari zadmają o środek pola, bokami zaopiekują się Kwadwo Asamoah i Samuel Inkoom.
Amerykanie prawde mówiąc przysłali chyba słabszą ekipę niż w 2010 czy 2006 roku. Gwiazdy tej ekipy z Clintem Dempseyem i Michaelem Bradleyem wyblakły, obaj wrócili do gry w Ameryce Północnej. Wydaje mi się, że jedynym graczem na topowym poziomie jest bramkarz Tim Howard, dobrą robotę szkoleniowo robi tam Jurgen Klinsmann, ale jakoś nie wydaje mi się żeby z tym składem powalczyli w mocno obsadzonej grupie G.
Dzisiaj widzę duże value w kursie po stronie Ghany i gram na ich zwycięstwo.
⛔100

kubusdagus 40,8K

kubusdagus

Użytkownik
Godzina: 00.00
Typ: Obie strzelą bramkę + over 2,5
Kurs: 2,37
Analiza:
Będzie to mecz, który wyłoni przeciwnika do walki o awans z grupy z Portugalią. Obie ekipy są bardzo mocne i każda z nich może wygrać. Nie upatruję faworyta w Ghanie, gdyż Klinsmann robi naprawdę dobrą robotę w USA i jest nieziemsko zmotywowany, by wyjść z Niemcami z grupy. W meczach sparingowych strzelali średnio po 2 bramki, a drużyna z Afryki ma bardzo słabą obronę. Piłkarze z czarnego lądu mają za to groźną ofensywę, która również strzela dużo bramek. Na początku pewnie obie ekipy będą się wyczuwać, ale później rozwiąże się worek z bramkami. W końcu mamy overowy Mundial;)
✅137

deeny 39

deeny

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - MŚ 2014 Brazylia
Typ: Belgia wygra do 0
Kurs: 2.30
Analiza:Ja postanowiłem pod lupę wziąć piersze spotkanie w grupie H pod lupę.Belgia zmierzy się z Algierią. Beldzy od dawna nie miali takiego dobrego, utalentowanego i młodego składu jak teraz. Mimo młodego wieku są już doświadczeni. To czyni ich faworytami grupy. Przypomnę że bardzo gładko i dobrze poszły im kwalifikacje do mundialu wygrywając 8 z 10 meczy a ich bilans bramkowy wyniósł 18:4. Może mecze przygotowujące do mundialu nie były z wysoko cenoinymi rywalami (Luskemburg,Szwecja i Tunezja) i tracąc chyba 1 bramkę jak pamiętam z Luksemburgiem.
Prawdopodobne składy na ten mecz:
Belgia:Courtois,Kompany,Alderweireld,Van Buyten,Vertonghen,Mirallas,Hazard,De Bruyne,Dembele,,Witsel,Lukaku
Algieria:Mbohli,Ghoulam,Cadamuro,Bougherra,Medjani,Feghouli ,Bentaleb,Taider,Mosfera,Djabou,Soudani
Defensywa Belgów bardzo dobra i twardo grająca a przy okazji wysoka. Z przodu dwie bomby Hazard i Lukaku który w tym sezonie jest nie do zatrzymania i prezentuje świetną formę strzelecką.
Dodatkowo ciekawostką może być ,że Beldzy nie przegrali nigdy z drużyną z czarnego lądu jakim jest Afryka.
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +3
stanleylevy 1,4K

stanleylevy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 00:00
Typ: 2-3 gole w meczu
Kurs: 2.10
Bukmacher: gamebookers
Analiza:
Drużyny o podobnym potencjale, choć Amerykanie od dość dawna mnie nie przekonują. Ghanczycy za to potrafią zaprezentować ciekawy futbol. Mają też historię z MŚ, gdzie i w 06 i 10 potrafili pokonac USA w stosunku 2-1. Czemu mieliby nie powtorzyc dzis tego wyniku? Essien, Gyan, 2x Asamoah, Boateng. Mysle, ze warto tez zagrac posiadanie piłki powyzej 50% dla Ghany (1.80) bo wydaje mi się, że to oni będą stroną przeważającą. Amerykanie beda liczyc na siłę Altidore&#39;a, to niewiele. Jeszcze jest Bradley czy Dempsey, więc na pewno są szanse, by też mogli strzelić i wygrać. Jednak sądze, że będzie to zacięty mecz i albo remis, albo któraś z druzyn wygra jednym golem. Juz mielismy wczesniej nudne 0-0 Nigerii z Iranem, więc mysle, że tu jakies gole padną. Na wielka strzelanine sie nie zanosi, ale czy na 0-1 gol? Raczej ludzie stawiaja overy i obie strzelą, więc mniej wiecej w tym kierunku trzeba isc.
✅110

Otrzymane punkty reputacji: +3
5xharoldx5 1,8M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Piłka nożna, MŚ
Godzina: 21:00
Spotkanie: Brazylia - Meksyk
Typ: Neymar strzeli pierwszą bramkę i Brazylia wygra
Kurs: 5,00
Bukmacher: William Hill
Analiza: Bardzo mi się podoba ten zakład biorąc pod uwagę kurs jaki oferuje bukmacher. Brazylia jest zdecydowanym faworytem tego meczu, a kurs na ich zwycięstwo to 1,3 co tylko to potwierdza. W meczu z Chorwacją było 3:1 dla Brazylii, a ich największa obecnie gwiazda, czyli Neymar strzelił dwa gole, choć nie strzelił gola jako pierwszy, gdyż pierszą bramkę strzeliła Chorwacja. Teraz zapewne znowu ten piłkarz będzie miał mnóstwo okazji szczególnie, że z tego co czytam, to może nie zagrać Hulk. Neymar co prawda w Barcelonie miał przeciętny ten sezon, jednak w przeciwieństwie np. do Messiego dużo lepiej czuje się grając w reprezentacji i naprawdę spisuje się w niej świetnie. Kapitalnie zagrał Neymar w Pucharze Konfederacji strzelając bramkę za bramką, doskonale zaczął też te mistrzostwa świata strzelając dwa gole z Chorwacją. Bardzo możliwe jest, że Brazylia będzie miała rzut karny, a jak wiadomo ewentualnego karnego będzie strzelał Neymar, co także zwiększa szanse na powodzenie typu jeśli karny będzie przy wyniku 0:0. Meksyk pod względem sportowym mocno ustępuje Brazylii, Chorwacji raczej też. Uważam, że jest dość duża szansa na to, że to właśnie Neymar strzeli pierwszego gola w tym meczu i Brazylia wygra ten mecz.
⛔100

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Mistrzostwa Świata, Grupa H
Typ: Algiera bez goli
Kurs: 1,85
bwin
Dzisiejsze pierwsze spotkanie na Mistrzostwach to pojedynek Belgów z Algierią. Mecz ten zaplanowano na godzinę osiemnastą czasu polskiego. Zdecydowanym faworytem tej potyczki jest ekipa Czerwonych Diabłów. Ja osobiście stawiam że Algierczycy nie strzelą Belgom nawet jednej bramki. Podopieczni Marca Wilmotsa ostatni raz grali na Mundialu dwanaście lat temu. Obecnie mają ekipę którą stać zdecydowanie na wyjście z grupy a może i na coś więcej. Typ swój podpieram faktem że mają bardzo dobry blok obronny. Wystarczy by wymienić takie nazwiska jak: Vincent Company z Manchester City, Toby Alderweireld z Atletico Madryt, Daniel Van Buyten z Bayernu Monachium oraz Jan Vertonchen z Tottenhamu. Taka formacja obronna zapewne wyjdzie w podstawowej jedenastce na dzisiejsze spotkanie. Do tego w bramce zagra golkiper Atletico Madryt Thibant Courtois jak więc widać są to bardzo dobrzy defensorzy. Przypomnieć warto też że Belgowie wygrali zdecydowanie swoją grupę eliminacyjną tracąc zaledwie cztery bramki w dziesięciu spotkaniach i wyprzedzając drugą Chorwację o dziewięć punktów. Algieria nie jest tak zgranym monolitem aby móc zagrozić bramce rywala. Bardziej wyróżnić można tu jednostki niż zespół. Jest kilku wyróżniających się graczy choć by grający w hiszpańskiej lidze Medhi Lacen, Yacine Brahimi obaj Getafe, Sofiane Feghouli z Valencii i Saphir Taider z Interu Mediolan. Jak już pokazały Afrykańskie zespoły są one raczej na bakier z taktyką. Belgowie muszą zdobyć komplet punktów i to raczej osiągną i to wielce prawdopodobne że bez straty gola.
⛔100

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Typ: Meksyk +1.5 (AH)
Kurs: 1.90
Analiza:
Już dziś rozpocznie się druga kolejka fazy grupowej Mistrzostw Świata. Na początek spotkanie dwóch ekip, które swoje pierwsze mecze wygrały czyli Brazylii (z Chorwacją 3-1) oraz Meksyku (wygrana z Kamerunem 1-0).
Faworytem tego spotkania są Brazylijczycy, którzy jednak w pierwszym meczu mimo, że wygrali wcale nie zaprezentowali się jakoś szczególnie imponująco, ba kto wie jakby potoczył się ten mecz gdyby sędzia z Japonii nie podyktował karnego, którego jak wiemy być nie powinno. Meksyk natomiast to drużyna, którą przed Mundialem miotały różne sprawy, pamiętajmy, że ledwo awansowali do MŚ w eliminacjach a kilku graczy nie chce grać w tej drużynie (m.in. Carlos Vela). Pierwszy mecz z Kamerunem pokazał jednak, że ta ekipa ma potencjał i powinni powalczyć z Chorwacją o 2.miejsce w tej grupie. Z Kamerunem co prawda wygrali tylko 1-0 ale pamiętajmy, że również w tym meczu sędzia nie miał najlepszego dnia i 2 razy nie uznał prawidłowych bramek dla Meksyku.
Ja postanowiłem w tym meczu zagrać handicap w stronę Meksyku +1.5. Drużyna Miguela Herrery w meczu z Kamerunem naprawdę mogła się podobać i myślę, że wcale nie przestraszą się Canarinhos. Drużyna Luiza Felipe Scolariego to drużyna niejako przypominająca ekipę z 2002 r. wtedy też Brazylia wcale nie grała pięknie ale wygrała turniej, teraz (przynajmniej w meczu z Chorwacją) było podobnie. Sam szkoleniowiec mówi, że kluczowe dla jego zespołu jest gra na zero z tyłu i wtedy liczyć, że tacy gracze jak Neymar czy Oscar coś strzelą z przodu. Myślę, że dziś (jeżeli sędziowie nie będą zbytnio sprzyjać Brazylii, a myślę, że po krytyce po pierwszym spotkaniu tak nie będzie) to Meksyk wcale nie stoi tu na straconej pozycji. Przypomnę, że ekipa Azteków to drużyna, która w przeszłości potrafiła wygrywać z Brazylią czy to w Pucharze Konfederacji czy Copa America. Dziś co prawda ciężko spodziewać się wygranej Meksyku ale myślę, że remis jest w ich zasięgu.
✅90

rakubedzburg 609

rakubedzburg

Użytkownik
Dyscyplina: ???? Hertogenbosch
Godzina: 12:30
Spotkanie: Pavic vs Gonzalez
Typ: Pavic -4gems
Kurs: 2,25
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
W swojej bazie danych znalazlem tylko jeden mecz Kolumbijczyka na trawce. Rok temu przegral w kwalfikacjach Wimbledonu z Niemcem Stebe w 2 setach. Nie wiem czy Gonzalez nie chce, nie lubi czy tez nie umie grac na zielonej nawierzchni, ale na pewno tego unika. Pavic w rankingu jest dopiero 475 ale jego ostatnie wystepy swiadcza ze jest w gazie.W Holandi zaczyna od kwalfikacji i na rozkladzie ma Stakhovskyiego oraz Lorenziego. Zawodnikow podobnie sklasyfikowanych co dzisiejszy rywal. Byly to3setowki, ale mysle ze Gonzalez jest slabszy od wyzej wymienionych. Ponadto bilans w tym roku na trawie 7-1. Szkoda troszke ze kursy tak polecialy bo wczoraj zlapalem 1,53.
ZWROT

nole 6,1K

nole

Forum VIP
Belgia - Algieria
TYP : Belgia win
kurs 1,33 Betclic

Jestem bardzo zaskoczony opiniami osob, które nie widza w Belgii potencjału...
Jeśli chodzi o dzisiejszy mecz to chcialbym zwrocic uwage na Algierie.
Ta druzyna owszem w grupie kwalifikacji do Mundialu wygrała 5 meczy, a tylko jeden przegrała, ale z kim...
W grupie byli z Beninem, Rwanda i Mali... i oczywiscie z Mali mecz na wyjezdzie przegrali. Pozniej trafili na chyba najslabsza z mozliwych druzyn w barazach, czyli Burkina Faso.
Ja nie sądze, aby Algieria zdobyła jakiekolwiek punkty w tej grupie.
Według mnie kursy 1,33 wystawione na Belgów są bardzo atrakcyjne. Drużyna, która przesła eliminacje jak burza...a grupa nie była wcale łatwa... Chorwacja, Serbia, Walia, Szkocja...
Tak naprawde w okresie przygotowawczym przegrali tylko mecz z Japonia i Kolumbia.
Do tego było to w 2013 roku.
W tym roku 3 mecze wygrane.. np. z Tunezja, czy Szwecja.
Jestem zdania, że Belgia nie pozostawi dziś złudzeń i odpowie na oczekiwania kibiców w kraju pięknym zwycięstwem. Do tego warto jeszcze pamiętać, że pilkarze grają dwa następne mecze z dużo trudniejszymi przeciwnikami, gdzie o punkty będzie trudniej niż dzis.
Jak dla mnie bardzo pewny WIN BELGÓW
Nieregulaminowy kurs
Nieregulaminowy schemat podania typu
⛔100

P 71

piotrpawel

Użytkownik
Tenis Wta trawa
godzina - mecz zaplanowano na 14.05
spotkanie Victoria Azarenka - Camila Giorgi
Typ Azarenka wygra 2:0
kurs 2.25
bukmacher williamhill
W dzisiejszej ofercie tenisowej rzucił mi się w oczy smaczek , oto dawno nie widziana Victoria Azarenka pojawi się dzisiaj w Angli na trawiatym korcie.Za przeciwniczkę ma dzisiaj młodą nieźle prezentującą się włoszkę Camillę Giorgi.Zagadką oczywiscie jest forma Azarenki?Pomimo długiej przerwy w graniu Victoria ma ranking 8 ( choć dola mnie to wciąż po Serenie Williams rakieta numer 2), młoda włoszka ma ranking 42 ostatnio przegrała na trawie dość gładko z Kirsten Flipkens 2 do zera w setach 6-3 6-2 i myślę że dzisiaj z siłowo grającą Azarenką może być podobnie w końcu to jedna z najmocniej uderzających tenisistek , żywa legenda do tego grają na szybkiej nawieżchni trawiastej.Oczywiscie zagadką jest w jakiej formie jest Victoria? ale ja pójdę w wariant pozytywny , mianowicie że długa przerwa dobrze jej zrobiła i że jest głodna gry( a gry w tenisa podobnie jak jazdy na rowerze sie nie zapomina)Przewiduję że Azarenka wygra gładko w dwóch setach z młodą włoszką o rankingu 42 , a kurs 2.25 na Azarenkę w tym meczu jak dla mnie to promocja , warto spróbować , choć podkreślam nie za grubo bo Victoria wraca po dłuższej przerwie.Powodzenia wszystkim:)
⛔100

applause 2,4K

applause

Użytkownik
Typ: Meksyk lub remis
Kurs: 3.63
Bukmacher: Oddsring
Analiza: Kurs zacny, myślę że warto zaryzykować. Co ta Brazylia pokazała żeby wystawiać na nią taki mały kurs? Dobrze wiemy że gdyby nie sędzia to Brazylia ciężko by miała wygrać z Chorwacją. Mecz będzie zacięty i na boisku i na trybunach będzie gorąco. Wątpię żeby Brazylia awansowała z kompletem 9 pkt, a z kim jak nie z Meksykiem może punkty stracić? Meksyk wygląda świetnie w ofensywie powinien wygrać dużo wyżej niż 1-0 z Kamerunem. Bezpieczniejsza opcja to +1,5 na Meksyk po także dobrym kursie.
✅263

Otrzymane punkty reputacji: +4
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom