Dyscyplina : BeachSoccer
Spotkanie :
Maroko - Egipt
Typ : 1
Kurs : 2,20
Buk : Expekt
Analiza :
Ostatnie spotkanie w dniu dzisiejszym rozstrzygnie o awansie z grupy A. Gospodarz turnieju - Maroko, podejmować będzie reprezentację Egiptu. Teraz tak patrzę w tabelę i widzę, że na dobrej pozycji jest Maroko, które nawet przy ewentualnej porażce może awansować. Warunek jest jednak taki, że ulec mogą tylko jedna bramką. Mają +2, Madagaskar +1. Oczywiscie wszystko liczone przyjmując, że porażkę poniesie Wybrzeże Kości Słoniowej albo wygrają małą liczbą bramek. Sytuacja jest o tyle ciekawa, że obie reprezentacje przed meczem będą znały wyniki w dwóch innych grupach, więc będą mogły bardzo kalkulować. Jedno jest jasne, remis w tym spotkaniu da awans obu ekipom, więc kto wie, może będzie coś myślone ? Uważam więc, że to spotkanie trzeba odpuścić, jeśli chodzi o mocne granie. Zdecydowanie polecam obserwowanie spotkania i ewentualne ciśnięcie na
live. Może ten X będzie widoczny ? Jednak jeśli miałbym wskazać faworyta już teraz, poleciłbym granie Maroka. Szczególnie, że kurs na nich, jeden z bukmacherów wystawił po niesamowitym kursie 2,40. Dlaczego 1 ? Maroko w spotkaniu z Libią zaprezentowało się z przyzwoitej strony, szczególnie gra ofensywna mogła się podobać. Całe spotkanie było przez nich kontrolowane, z tyłu grali bardzo poprawnie, to oni narzucili tempo gry, o czym zresztą pisałem dwa dni temu. Fajnie wyglądali Mokhtari, mający młotek w nodze,
El Hadaoui czy defensor Atlassi, który strzleił dwie bramki, podobnie jak wymienieni koledzy. Najlepsze wrażenie zrobił na mnie jednak Salhi, gracz z numerem 10 na koszulce, który ma duży potencjał. Z przodu robił niesamowitą robotę, walczył o każdą piłkę, pokazał kilka ciekawych zagrań, a asysta przy bramce na 5-1 ... cudo. Dorzucimy do tego Talal'a z 11 i Jarissi z 6 i mamy niezła ekipę. Sam fakt, że Ci zawodnicy mocno zapadli mi w pamięci, może świadczyć o tym, że coś tam grali. Wynik z Libią powinien wyglądać bardziej okazale, w końcu prowadzili 7-2, ale jak już wcześniej wspomniałem, w końcówce myślami byli już chyba w szatni i w 2 minuty w bezsensowny sposób podarowali Libii 3 bramki, dlatego skończyło się 7-5.
Z przekroju całego spotkania Marokańczycy powinni być dumni ze swojej postawy. Swoją grą sprawili wiele radości licznie zgromadzonej publice, która pewnie i dzisiaj wypełni trybuny do ostatniego miejsca. Alez byłoby święto, jakby Maroko wygrało dzisiejsze spotkanie. Robią to u siebie, w dobrym stylu, a w 1/2 może czekać Madagaskar, czyli niesamowita i chyba niepowtarzalna okazja do awansu do wielkiej imprezy. Jest o co grac, dlatego Maroko wyjdzie na to spotkanie niesamowicie zmotywowane. Myślę teraz o tym wałku i robiąc X w 1/2 graliby z ... Egiptem ! No nie wiem ... Chyba 1 w tym spotkaniu to jednak dobre rozwiązanie, na pewno po takim kursie. Tym bardziej, że Egipt męczył się wczoraj z Libią, co nie jest dla nich dobrym prognostykiem przed dzisiejszym spotkaniem. Wczoraj już pisałem, że ich spotkania z Libią nie widziałem, dlatego nie ma co się grzać, aczkolwiek bet na Maroko bardzo kusi. Hmmm, tak jak zaznaczyłem na początku, dobrym rozwiązaniem jest granie tego spotkania na
live. Nic, każdy niech sobie to wszystko przekalkuluje i podejmie decyzję. Zdecydowałem się ! Delikatnie przyatakuję Maroko, bo takiego kursu nie mogę ominąć. W końcu 365 trzyma ich po 2,40 a inne buki w okolicach 1,80, a nawet 1,65. Alternatywą jest DNB po 1,50 i to jest bardzo dobre rozwiązanie ! CIEKAWOSTKA: 365 oferowało 2,40, teraz dają 2,00. Niezły spadek. Brac w
Expekcie, póki nie ogarnęli sytuacji.
100